Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Waar u op moet letten bij het kiezen van een inverterwarmtepomp

Waar u op moet letten bij het kiezen van een inverterwarmtepomp

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-08-25      Oorsprong:aangedreven

De positieve effecten van de overstap van conventionele verwarmingssystemen naar warmtepompen worden beschouwd als een stap in de juiste richting naarmate de samenleving zich meer bewust wordt van de implicaties van verwarmingsoplossingen.

De koel- en verwarmingsindustrie is verantwoordelijk voor 27% van de Europese CO2-uitstoot2 -uitstoot en 51% van het totale eindenergieverbruik, gebaseerd op de European Heat Pump Association (EPHA).Hieruit volgt dat het verkleinen van de ecologische voetafdruk zonder het koolstofvrij maken van verwarming en koeling onmogelijk is.

Warmtepompen lijken de afgelopen jaren steeds relevanter te worden als middel om over te stappen naar een koolstofarme bouwsector.Inverterwarmtepompen zijn een uitstekende optie voor woongebouwen, inclusief een- en meergezinswoningen, omdat ze koeling, verwarming en warm water kunnen leveren.En niet alleen voor gloednieuwe structuren.


Inverter-warmtepompen


Bij renovaties kunnen ze ook worden gebruikt.Dit is van cruciaal belang omdat de meeste verwarmingssystemen voor stadsgebouwen afhankelijk zijn van ketels die fossiele brandstoffen zoals olie en aardgas verbranden.Als gevolg hiervan is een aanzienlijk deel van de totale uitstoot van broeikasgassen in de stad toe te schrijven aan warm water en verwarming.Maar dit patroon zal naar verwachting geleidelijk veranderen als warmtepompen worden gebruikt in plaats van conventionele verwarmingssystemen.


Inverter-warmtepompen


Omdat ze de compressorsnelheid onmiddellijk kunnen aanpassen en veranderen op basis van de temperatuur, inverter warmtepompen zijn effectief.Als gevolg hiervan is de temperatuur binnen consistenter.Bovendien blijven ze functioneren terwijl ze weinig energie verbruiken totdat de binnentemperatuur is bereikt.Ze houden op dat moment niet op met rennen.

Normaal gesproken verandert de inverterwarmtepomp zijn capaciteit om een ​​groter verwarmingsvermogen te bieden wanneer de buitentemperatuur daalt.De verwarmingscapaciteit verandert bijvoorbeeld naar 60% bij -15°C en neemt toe tot 80% bij -25°C.De kern van de efficiëntie van inverter-warmtepompen is deze technologie.

Warmtepompen zijn goed voor het milieu en uw portemonnee.Waar u ook woont, ze zijn de goedkoopste en meest effectieve manier om de koeling en verwarming van uw huis te beheren.Ze zijn ook milieuvriendelijker.De meeste professionals zijn het erover eens dat ze tot de beste oplossingen voor huizen behoren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen en te profiteren van een groenere toekomst zonder concessies te doen aan het comfort.Met andere woorden: beide partijen profiteren ervan.


De voordelen van het gebruik van invertertechnologie


Inverterwarmtepompen regelen en beperken hun prestaties, zelfs op vol vermogen, in tegenstelling tot traditionele warmtepompen die aan en uit staan.Door het gebruik van invertertechnologie kunnen de compressor en ventilator op verschillende snelheden werken.Het verbetert de prestaties en zorgt ervoor dat het efficiënt kan werken terwijl het minder energie verbruikt dan andere versies.

De omvormer kan de elektrische frequentie wijzigen, waardoor ook veranderingen in het motortoerental en het uitgangsvermogen mogelijk zijn.Hierdoor presteert de gadget beter dankzij een hogere COP (Coefficient of Performance).

Hoewel aanvankelijk duurder in aanschaf, blijkt de invertertechnologie verschillende voordelen te hebben, waaronder:

 • Energiebesparing van 30 tot 40 procent op jaarbasis ten opzichte van een traditionele warmtepomp

 • Lager geluidsniveau: De lagere ventilatorsnelheid zorgt voor minder geluidsoverlast.Bij lage toerentallen kan het geluidsdrukniveau op 10 meter diepte onder de 25 dB komen;

 • Langere levensduur: door de zachte start staan ​​onderdelen minder onder druk en lopen daardoor minder kans op schade;

 • Gemoedsrust: na het kiezen van de gewenste temperatuur draait de warmtepomp zelfstandig en voert automatisch aanpassingen uit;

 • Betere COP: Invertertechnologie maakt het mogelijk hogere COP’s te behalen, vaak zo’n 7 (lucht 15°C/water 26°C) of meer!Het geeft aan dat een warmtepomp met een COP van 7 een vermogen zal produceren dat 7 keer groter is dan de elektrische energie die het verbruikt, en hoe groter de COP, hoe effectiever het apparaat zal zijn!


Hoe een inverterwarmtepomp werkt


Een inverter-compressor met variabele snelheid is een unieke technologie die vaak een inverter-warmtepomp aandrijft.Dankzij de technologie kunnen de warmtepompen in hun volledige bereik (0–100%) werken.Dit gebeurt door continu de temperatuur en omgevingsfactoren in huis te evalueren.

Om de ideale omstandigheden en temperaturen te behouden, past het vervolgens de uitvoercapaciteit aan, waardoor de efficiëntie en het comfort worden verbeterd. Een inverter-warmtepomp regelt continu zijn vermogen om een ​​stabiele temperatuurregeling te behouden.Bovendien reageert de inverterwarmtepomp vaak op veranderende warmtevragen om temperatuurschommelingen te reguleren en tot een minimum te beperken.


De beste manier om een ​​warmtepomp voor uw huis te kiezen


Over het algemeen zijn warmtepompen een fantastisch idee.Wanneer u echter beslist welke warmtepomp u moet kopen, wordt de keuze een beetje duisterder.Er zijn goede redenen waarom de meeste mensen niet zomaar een winkel binnenlopen en de eerste warmtepomp kopen die ze zien.

U moet een aannemer inhuren om u te helpen met uw warmtepompreis, tenzij u een ervaren huisrenovator bent. Hoe dat in uw situatie werkt, hangt af van verschillende factoren, waaronder het type woning waarin u woont, zoals evenals de klimaatomstandigheden en stimuleringsprogramma's.Om deze reden hebben experts een aantal fundamentele normen ontwikkeld om u te helpen bij het navigeren door het proces van het updaten van het HVAC-systeem thuis, in plaats van de beste warmtepomp voor de meeste individuen aan te bevelen.


Het voorzien in bouwvereisten en tegelijkertijd de energie-efficiëntie verbeteren


Woongebouwen, of het nu gaat om nieuwbouw of renovatie, vereisen een systeem dat verwarming of koeling levert op basis van het seizoen en warm water voor het baden, wat energiezuinig en milieuvriendelijk is.Bovendien moet het systeem in staat zijn om:


Voldoe aan de footprintbeperkingen die een klein woongebouw kan bieden.


Over de nodige capaciteit beschikken voor de grootte van het gebouw;Gemakkelijk aan te passen aan de werkelijke eisen van het gebouw op verschillende tijdstippen van de dag of het jaar.


Lawaai


De fabrikanten vermelden de geluidsniveaus voor elk van hun producten in de gebruikershandleiding en regelmatig op hun sites.Ze geven vaak in decibel gemeten geluidsschattingen voor verschillende buitentemperaturen en ventilatorsnelheden.Een lagere rating is beter, vooral als je de warmtepomp vlakbij een slaapkamerraam installeert.


Compacte voetafdruk


Een ander ding om over na te denken is uw voetafdruk.Over het algemeen kunnen kleine woongebouwen, vooral die welke worden gerenoveerd, slechts een relatief bescheiden ruimte aan HVAC-systemen besteden.Het impliceert dat het van cruciaal belang is om een ​​verwarmingssysteem te kiezen dat de vereiste capaciteit en energie-efficiëntie kan bieden, terwijl de voetafdruk zo klein mogelijk blijft.


Lage gecombineerde CO2 uitstoot


Het is van cruciaal belang om een ​​verwarmingssysteem te kiezen dat zo energie-efficiënt mogelijk is en dat gebruik maakt van een koelmiddel met een laag GWP (global warming potentiaal) als u een systeem wilt dat echt zal helpen bij het koolstofvrij maken van koeling en verwarming in uw huizen.

Het is van cruciaal belang om een ​​systeem te hebben dat een lage directe CO2-uitstoot kan garanderen2 -emissies vanwege het lage GWP-koudemiddel en de lage indirecte CO2-uitstoot2 uitstoot door een lager energieverbruik.

Het is daarom noodzakelijk om verwarmingssystemen van de nieuwe generatie te gebruiken die een gas gebruiken dat een extreem hoge energie-efficiëntie in evenwicht houdt en het GWP verlaagt.


Maat


Welke maat u nodig heeft, wordt onder meer bepaald door uw energiebehoefte, isolatie-eisen, de grootte en het ontwerp van uw woning.De capaciteit van een airconditioner wordt gewoonlijk uitgedrukt in Britse thermische eenheden of Btu.Normaal gesproken moet u kiezen tussen een raamairconditioner en een draagbare airconditioner, afhankelijk van de grootte van de ruimte waarin u deze wilt gebruiken.

Bovendien zijn er enkele financiële voordelen verbonden aan het correct dimensioneren van uw systeem.Omdat een efficiënter systeem minder elektriciteit verbruikt en dus minder fossiele brandstoffen, concentreren de meeste regelingen over de hele staat hun beloningen op systeemefficiëntie.

Kortcyclisch is het proces waarbij een te grote warmtepomp gedurende een kortere periode wordt gebruikt om de gewenste temperatuur te bereiken.Een verwarmingssysteem dat te klein is, zal het grootste deel van zijn bedrijfstijd op zijn meest inefficiënte, maximale vermogen doorbrengen.


Betrouwbaarheid


Betrouwbaarheid is volgens de ledenenquête de beste indicator voor de algehele tevredenheid van een eigenaar van een warmtepomp.Gebaseerd op de informatie dat leden van Consumer Reports ongeveer 13.500 verwarmingssystemen hebben geleverd die ze tussen 2005 en 2021 nieuw hebben gekocht en in hun eigen huis hebben geplaatst, kunnen gebruikers van CR de verwachte betrouwbaarheid en klanttevredenheid van de eigenaren zien voor 24 pompmerken.Deze conclusies worden opgesomd in deze gids voor de meest en minst betrouwbare inverterwarmtepompen.

Vergeleken met andere warmtepompen bieden inverterwarmtepompen een aanzienlijk voordeel.Het eerste voordeel is dat warmtepompen minder last hebben van de typische slijtage.Bovendien zijn inverter-warmtepompen, in tegenstelling tot warmtepompen, vrij eenvoudig, waardoor het niet nodig is om bedieningsspecialisten in te huren.

Ze zijn veel effectiever dan warmtepompen, wat resulteert in een hogere verwarmingsefficiëntie, een beter vermogen om energie te besparen en lagere energiekosten.Ten derde zijn ze, omdat ze lage exploitatiekosten hebben, eenvoudig te onderhouden.Ze nemen ook minder ruimte in beslag om te installeren dan warmtepompen, omdat ze niet de buffertank nodig hebben die niet-inverter warmtepompen gebruiken.


Afhaal


Een inverterwarmtepomp is een kosten- en energiezuinige oplossing die het zwembad kan verwarmen.Inverter zwembadwarmtepompen zorgen ervoor dat het zwembadwater op de juiste temperatuur blijft.

Warmtepompen verwarmen uw zwembadwater met behulp van een methode waarbij warme lucht uit de buitenlucht wordt gehaald.

Het vermogen van inverter-zwembadverwarmingssystemen om op betrouwbare wijze de temperatuur van het warme zwembadwater te handhaven, onderscheidt ze van andere versies.

Er zijn veel factoren waarmee u rekening moet houden en u moet professioneel advies inwinnen als u overweegt een verwarmingssysteem bij u thuis te installeren. Zo kunt u er zeker van zijn dat u de beste soort inverterwarmtepomp voor uw woning kiest.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692