Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Scroll versus zuigercompressor in warmtepomp

Scroll versus zuigercompressor in warmtepomp

Aantal Bladeren:81     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-12-26      Oorsprong:aangedrevenMoet u een scrollcompressor of een zuigercompressor kopen?Als u op zoek bent naar een nieuwe luchtcompressor voor uw warmtepomp of HVAC-systeem (verwarming, ventilatie en airconditioning), zijn twee van de meest voorkomende opties die u tegenkomt scroll- en zuigercompressoren.Hoewel ze allebei hetzelfde doel dienen: het creëren van perslucht, zijn er veel factoren die ze van elkaar onderscheiden.Zuigercompressor versus scrollcompressorIn dit artikel zullen we uitgebreid discussiëren over scroll- en zuigercompressoren: hoe u ze kunt kennen, hun werkingsprincipe, de voor- en nadelen en de verschillen ertussen.Deze gids helpt u een weloverwogen beslissing te nemen bij het kiezen van het luchtcompressietype dat het beste aan uw behoeften voldoet.


Wat is een scrollcompressor?


Een scrollcompressor is een type positieve verplaatsingscompressor dat werkt door lucht in een kamer te zuigen voordat de lucht wordt gecomprimeerd.Het interne deel van deze compressor heeft twee spiraalvormige 'rollen' die samenwerken voor luchtcompressie.


Scrollcompressoren hebben een olievrij mechanisme en daarom genieten ze in de volksmond de voorkeur boven andere verdringercompressoren, zoals schroefcompressoren.Bij het vergelijken scroll versus schroefcompressorzult u ontdekken dat schroefcompressoren afhankelijk zijn van smeermiddelen zoals olie om slijtage te verminderen.Terwijl olie de levensduur van de compressor beïnvloedt.Blader door luchtcompressorEen van de belangrijkste redenen waarom scrollcompressoren vaak worden gebruikt, is de eenvoudige ontwerpstructuur, die resulteert in minder bewegende delen en minder onderhoudsvereisten.Hij staat ook bekend om zijn betrouwbaarheid en toepassing waar een compacte, efficiënte en geluidsarme compressor nodig is.


Het werkingsprincipe


Een scrollcompressor bestaat uit twee componenten: een stationaire scroll en een ronddraaiende scroll.Deze twee rollen zijn identiek en functioneren samen.De stationaire scroll is bevestigd aan het compressorhuis, terwijl de draaiende scroll is verbonden met de krukas.


De stationaire en baanrollen zijn aan elkaar vergrendeld.Terwijl de ronddraaiende scroll kracht ontvangt van de krukas, draait deze in een cirkelvormige beweging, waardoor er een bewegende ruimte tussen de twee scrolls ontstaat.Deze continue beweging verkleint geleidelijk de omvang van deze zak, waardoor de lucht die erin opgesloten zit, wordt samengedrukt.Het compressieproces is continu en produceert minimale trillingen, wat leidt tot een stillere werking vergeleken met sommige andere compressortypen.


Pluspunten


Hieronder staan ​​de voordelen van het gebruik van een scrollcompressor:

 • Energiebesparing: Het ontwerp van een scrollcompressor helpt het energieverbruik tijdens bedrijf te verminderen.Het soepele, continue compressieproces elimineert de noodzaak van veelvuldig starten en stoppen.Op de lange termijn leidt deze efficiëntie tot energiebesparing.


Een kleine scrollcompressor kan dezelfde hoeveelheid lucht produceren als een grotere zuigercompressor.


 • Betere duurzaamheid: Scrollcompressoren hebben niet zoveel bewegende delen als sommige andere compressoren, waardoor u zich zorgen hoeft te maken over minder onderhoudsvereisten.Sterker nog, ze werken beter met de tijd.Naarmate beide rollen versleten raken, passen ze beter bij elkaar en voorkomen ze dat er lucht ontsnapt.


Bovendien zal de compressor niet zo snel defect raken als andere typen compressoren, zelfs als u vergeet stof en vuil te verwijderen of het luchtfilter niet vervangt.Scrollcompressoren garanderen dat elk deeltje dat de scrolls binnenkomt het compressiegebied verlaat.De orbitale beweging van de scroll zorgt ervoor dat alle deeltjes worden verminderd als de compressie stopt.


 • Weinig geluid en trillingen: het eenvoudige ontwerp van de scrollcompressor omvat ook een eersteklas geluidsmechanisme.De compressor werkt met een laag geluidsniveau, zonder trillingen.Hierdoor hoeft u zich geen zorgen te maken over het kopen van dure geluidsisolatieapparatuur om het geluid van de compressor te dempen.


Dankzij het lage geluids- en trillingsniveau kan hij worden gebruikt op locaties waar weinig tot geen geluid nodig is, zoals kantoren.


Nadelen


Hieronder staan ​​de nadelen van scrollcompressoren:

 • Hoge initiële kosten: Normaal gesproken hebben compressoren die geen smeermiddelen nodig hebben om efficiënt te werken hogere initiële kosten.De afwezigheid van olie vereist een nauwkeuriger en deskundiger vakmanschap tijdens de productie, vandaar de stijging van de kosten.De hoge aanschafprijs van scrollcompressoren is een probleem, vooral voor mensen met een beperkt budget.


 • Complexe reparaties: Het compressiegebied heeft een hermetische afdichting, waardoor de compressor een veilige en constante luchtdichte barrière heeft.Wanneer er dus een storing optreedt, kunnen reparaties niet onmiddellijk worden uitgevoerd.Als de afdichting met kracht wordt geopend, wordt de integriteit van de drukkamer aangetast, wat tot verdere problemen leidt.
Wat is een zuigercompressor?


Een zuigercompressor, ook wel 'zuigercompressor' genoemd, maakt gebruik van zuigers die worden aangestuurd door een krukas voor luchtcompressie.De compressor bestaat in principe uit drie componenten: een zuiger, een cilinder en een krukas.


Deze compressor kan in twee verschillende mechanismen worden ontworpen.Het kan een eentrapszuiger of een tweetrapszuiger zijn.In de enkele fase wordt luchtcompressie in één slag uitgevoerd.Maar in de dubbele fase wordt de luchtcompressie in twee fasen uitgevoerd.Eerst wordt de lucht gecomprimeerd tot een middendruk, vervolgens wordt de lucht voor de tweede trap gecomprimeerd tot een hogere druk.Het tweetraps ontwerpmechanisme biedt een hogere output en verbeterde efficiëntie.


ZuigercompressorZuigercompressoren zijn gemakkelijk te onderhouden en kunnen worden gebruikt voor meerdere toepassingen waarbij intermitterende lucht nodig is.Bovendien hebben ze een eenvoudige ontwerpstructuur en kunnen veel onderdelen door gebruikers worden gerepareerd of vervangen.


Het werkingsprincipe


Een zuigercompressor bestaat uit drie hoofdcomponenten: een cilinder (deze is gemaakt van metaal en is aan de ene kant gesloten maar aan de andere kant geopend), een zuiger (een metalen schijf die goed in het open uiteinde van de cilinder past) en een krukas (deze is verbonden met de zuiger en gebruikt om de zuiger naar boven en naar beneden te besturen.


Wanneer de zuiger naar beneden gaat, ontstaat er een vacuüm in de cilinder, waardoor lucht via een inlaatklep de cilinder in wordt gezogen.Wanneer de zuiger omhoog gaat, comprimeert deze de lucht, die via een afvoerklep krachtig uit de cilinder wordt geduwd.


Dit compressieproces gaat door terwijl de zuiger op en neer beweegt, wat resulteert in een intermitterende stroom samengeperste lucht.


Pluspunten


Hieronder staan ​​de voordelen van het gebruik van zuigercompressoren:

 • Lage initiële kosten: Zuigercompressoren staan ​​bekend om hun kosteneffectiviteit tijdens de eerste aankoop.Dit maakt ze een gunstige optie voor huiseigenaren en kleine bedrijven met budgetbeperkingen.


De lage initiële kosten van zuigercompressoren maken de installatie van persluchtsystemen mogelijk zonder aanzienlijke financiële lasten voor de gebruiker.


 • Eenvoudig onderhoud: Zuigercompressoren hebben een eenvoudig ontwerp met minder ingewikkelde onderdelen.Dit vertaalt zich in eenvoudige onderhoudsvereisten zoals het verversen van olie, het controleren van de kleppen en het vervangen van filters wanneer dat nodig is.Dit minimaliseert de onderhoudskosten en systeemuitval.


Bovendien zorgt de eenvoud van het ontwerp van zuigercompressoren ervoor dat ze lang meegaan, wat resulteert in lagere operationele kosten.


 • Flexibele werking: Zuigercompressoren kunnen aan de eisen worden aangepast.Ze kunnen verschillende vraagniveaus aan, waardoor ze geschikt zijn voor toepassingen die efficiënte en responsieve prestaties vereisen in dynamische operationele omgevingen.


Ze hebben de flexibiliteit om de output efficiënt te moduleren in overeenstemming met de operationele vereisten.Of het nu gaat om het omgaan met piekvraagperioden of het aanpassen aan een lager verbruik, zuigercompressoren kunnen optimaal werken onder een breed scala aan omstandigheden.


Nadelen


Hieronder staan ​​de nadelen die verbonden zijn aan het gebruik van zuigercompressoren:

 • Onderbroken luchtstroom: Zuigercompressoren bieden een minder consistente toevoer van perslucht.Vanwege hun heen en weer gaande bewegingsmechanisme produceren ze pulserende lucht, waardoor ze niet geschikt zijn voor toepassingen die een stabiele en continue luchtstroom vereisen.


 • Hoog geluidsniveau: De opwaartse en neerwaartse beweging van de zuiger kan een aanzienlijk niveau van geluid en trillingen veroorzaken.De constante impact en wrijving van de componenten resulteert in een hoog geluidsniveau, waardoor het gebruik in stille ruimtes zoals kantoren of woongebouwen wordt beperkt.


 • Hoge olieoverdracht: Zuigercompressoren zijn afhankelijk van smeermiddelen zoals olie, en dit kan leiden tot een hoge olieoverdracht naar de perslucht.Overmatige olieproductie kan slecht zijn voor toepassingen zoals de voedselverwerking, ziekenhuizen of productieprocessen waarbij olievrije lucht nodig is.Verschillen tussen scroll- en zuigercompressor


Er zijn veel verschillen tussen scrollcompressor en zuigercompressor.Als u hun unieke kenmerken begrijpt, kunt u de juiste optie kiezen.


Werkend principe


Een scrollcompressor heeft twee belangrijke onderdelen: een stationaire scroll (vast) en een ronddraaiende scroll (beweegt).Beide rollen zijn aan elkaar vergrendeld.De ronddraaiende scroll beweegt in een roterende beweging rond de stationaire scroll, waardoor een luchtzak ontstaat.Terwijl de scroll blijft draaien, wordt de grootte van de zak geleidelijk kleiner, waardoor de lucht die erin opgesloten zit, wordt samengedrukt.


Een zuigercompressor daarentegen heeft drie belangrijke onderdelen: een cilinder, een zuiger en een krukas.De zuiger wordt in de cilinder gestoken en bestuurd door de krukas, waardoor deze naar boven en naar beneden beweegt.Terwijl de zuiger naar beneden beweegt, ontstaat er een vacuüm in de cilinder, waardoor er lucht in de cilinder kan komen.Wanneer de zuiger omhoog beweegt, wordt de lucht samengedrukt en via een afvoerklep krachtig uit de cilinder geduwd.


Energiebesparend


Scrollcompressoren zijn doorgaans energiezuiniger.Ze hebben minder bewegende delen, wat resulteert in minder interne verliezen.Bovendien verminderde de afwezigheid van een vrijloopvolume het energieverlies tijdens het compressieproces.Bij de bespreking van de geavanceerde functies waar een warmtepomp naar moet zoeken, benadrukte het Amerikaanse ministerie van Energie dat warmtepompsystemen met scrollcompressoren in de verwarmingsmodus 10 tot 15 graden warmere lucht leveren dan warmtepompsystemen met zuigercompressoren.


Zuigercompressoren daarentegen hebben meer bewegende delen met een intermitterend luchtcompressieproces.Dit resulteert in veelvuldig starten en stoppen, waardoor meer energie wordt verbruikt.Bovendien hebben zuigercompressoren beperkingen wat betreft het efficiënt moduleren van de capaciteit, vooral in kleinere eenheden.Dit leidt tot een hoger energieverbruik tijdens deellastbedrijf.


Betrouwbaarheid en inschakelduur


Een andere opvallende factor die het overwegen waard is bij het onderzoeken van een scroll- versus zuiger-AC-compressor is de betrouwbaarheid en de inschakelduur.


Zoals eerder vermeld hebben scrollcompressoren minder bewegende delen, wat betekent dat er minder kans is op mechanische storingen.Dit garandeert hun betrouwbaarheid en vermindert het risico op downtime.Verder is de scroll-type compressor heeft een continue inschakelduur die hem toepasbaar maakt waar een continue en constante toevoer van perslucht essentieel is.


Aan de andere kant zijn zuigercompressoren ontworpen om complexer te zijn met meerdere bewegende delen, wat het risico op mechanische storingen vergroot.De heen-en-weerbeweging van de zuiger kan na verloop van tijd tot slijtage leiden.Bovendien zijn zuigercompressoren niet betrouwbaar omdat ze intermitterende werkcycli bieden, wat betekent dat ze niet kunnen worden gebruikt voor toepassingen waarbij een constante luchttoevoer verplicht is.


Onderhoud


Nogmaals, scrollcompressoren hebben minder onderhoud nodig vanwege hun ontwerp en eenvoudige bedieningsmechanisme.Ze gebruiken geen smeermiddelen en hun onderdelen zijn stevig vastgezet voor een betere efficiëntie.Maar als ze defect zijn, kunnen ze alleen door een deskundige worden gerepareerd.Als u probeert de reparatie zelf uit te voeren, kan dit tot meer storingen leiden.


Zuigercompressoren daarentegen hebben oliesmering nodig, waardoor het vervangen van olie en filters een verplichte routine is.Het bewaken en handhaven van de juiste smeerniveaus is belangrijk voor de levensduur van de compressor.


Transmissieverlies


Een andere belangrijke factor om op te merken bij het vergelijken van scroll- en zuigercompressoren is transmissieverlies.


Scrollcompressoren vertonen vaak lagere transmissieverliezen, voornamelijk vanwege hun continue compressiesysteem en verminderde interne spelingen.Het strakke ontwerp van deze compressoren minimaliseert lekkages en garandeert dat een hoger percentage van het ingangsvermogen effectief wordt gebruikt voor compressie.


Zuigercompressoren ervaren hogere transmissieverliezen vanwege de heen en weer gaande beweging en de daarmee gepaard gaande spelingen in de cilinder.Deze verliezen kunnen de algehele prestaties van het transmissieproces beïnvloeden.


Lawaai en trillingen


Scrollcompressoren staan ​​in de volksmond bekend om hun stille werking.De soepele, continue beweging van de ronddraaiende scroll genereert minder geluid dan het geluid van de opwaartse en neerwaartse beweging van de zuigercompressor.Dit maakt scrollcompressoren de voorkeur in scenario's waarin geluid echt storend kan zijn.


Doorgaans verhoogt de impact van de zuiger tegen de cilinder en de cyclische aard van het compressieproces het geluids- en trillingsniveau van een zuigercompressor.Daarom zijn zuigercompressoren niet vaak geschikt voor gebruik in woonhuizen of kantoren waar stilte prioriteit heeft.


Luchtlevering


Dit is een cruciale factor in het debat tussen scrollcompressor en zuigercompressor.Het benadrukt feitelijk zowel de luchtstroom als het luchtdruksysteem van de compressoren.


Scrollcompressoren produceren een continue en stabiele levering van perslucht.De roterende beweging van de scrolls zorgt voor een soepeler compressieproces, wat resulteert in minder pulsatie in de luchtstroom.De consistente luchttoevoer maakt scrollcompressoren ideaal voor situaties waarin een stabiele en pulsatievrije luchttoevoer nodig is.


Zuigercompressoren produceren intermitterende perslucht.Deze pulsatie leidt vaak tot variaties in de luchtdruk en -stroom, wat van invloed is op toepassingen die een stabiele en consistente luchtstroom vereisen.Om dit te verzachten, worden zuigercompressoren gebruikt met luchttanks om voor een stabielere luchtstroom te zorgen.Dit draagt ​​echter bij aan de totale kosten.


Startvermogen


Scrollcompressoren hebben een lager startvermogen nodig dan zuigercompressoren.De ontwerpstructuur en het werkingsprincipe van scrollcompressoren zorgen voor een soepeler en minder energie-intensief opstartproces.Dit is van groot voordeel bij toepassingen waarbij regelmatig wordt gestart en gestopt.Ook dit draagt ​​bij aan de energie-efficiëntie van de compressor.


Zuigercompressoren daarentegen hebben een hoog startvermogen nodig om te kunnen functioneren.De vraag naar opstartvermogen kan aanzienlijk zijn, vooral bij grotere eenheden.Dit heeft invloed op de energie-efficiëntie van de compressor, vooral in toepassingen met frequente aan/uit-cycli.


Toepassingen


Een andere factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het evalueren van scroll- versus zuiger-AC-compressoren zijn hun geschikte toepassingen.Voorbij DC-inverterwarmtepomp en airconditioningsystemen kunnen beide compressoren in veel omgevingen worden gebruikt.


Scrollcompressoren kunnen het beste worden gebruikt in residentiële en commerciële omgevingen vanwege hun stille werking en het vermogen om een ​​constante luchtstroom te bieden.Ze kunnen ook worden gebruikt in verschillende koelsystemen, zoals koelkasten, diepvriezers en andere koelopslageenheden.


Zuigercompressoren worden daarentegen veel gebruikt in open ruimtes, waar geluidsoverlast geen probleem is.Ze kunnen ook worden gebruikt in toepassingen zoals de automobielindustrie, metaalproductie, bouwplaatsen en de olie- en gasindustrie.


Scroll- versus zuigercompressor: welke is beter voor warmtepomp of HVAC


Zowel scroll- als zuigercompressoren zijn opties voor een luchtcompressor voor een warmtepomp of HVAC-systeem.Scrollcompressoren werken geruisloos, terwijl zuigercompressoren tijdens het werk een hoger geluidsniveau maken.Kies dus voor een scrollcompressor als de compressor in een rustige omgeving wordt gebruikt.


Ook kunnen zuigercompressoren het beste worden gebruikt voor toepassingen waarbij intermitterende lucht nodig is.Daarom zouden ze niet uw voorkeur moeten hebben als uw toepassing een continue en stabiele luchtstroom vereist.U kunt de roterende compressor proberen, deze is de beste keuze voor een warmtepomp of HVAC-systeem.


SPRSUN is een professional fabrikant van warmtepompen met expertise in het bieden van allround hulp bij HVAC-systemen.Wij gebruiken de bovenste roterende compressor in warmtepompen.Wilt u meer hulp over het type compressor in het verwarmings- en airconditioningsysteem? Neem gerust contact met ons op;onze beste experts staan ​​voor u klaar.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692