Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Overzicht van scrollcompressor versus schroefcompressor

Overzicht van scrollcompressor versus schroefcompressor

Aantal Bladeren:1     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-12-27      Oorsprong:aangedrevenDe keuze tussen scroll- en schroefcompressoren is in veel industrieën van groot belang.Deze enkele beslissing heeft op verschillende manieren invloed op het verwarmings- en koelsysteem, zoals energieverbruik, efficiëntie, onderhoudsvereisten, enz. Het selecteren van de juiste luchtcompressor kan de betrouwbaarheid en operationele uitmuntendheid op de lange termijn aanzienlijk beïnvloeden.


Net zoals er een populair debat gaande is over wat beter is tussen scroll versus zuigercompressorzijn schroefcompressoren ook grote kanshebbers op de luchtcompressormarkt.Maar zijn ze beter dan scrollcompressoren?


Scrollcompressor versus schroefcompressorIn dit bericht zullen we bespreken welke beter is tussen scrollcompressor en schroefcompressor door de verschillende kenmerken van beide compressoren te benadrukken, inclusief hun voor- en nadelen, evenals hun algehele prestaties.


Wat is een scrollcompressor?


Het mechanisme erachter scrollcompressor werd bedacht in 1905, maar de metaalgiettechnologie uit die periode was niet voldoende voor hun ontwikkeling.Dit komt omdat het ontwerp van de scrollcompressor professioneel gieten en strenge tolerantie vereist.De ontwikkeling van deze compressoren begon goed na de Tweede Wereldoorlog. En in de jaren 80 werden ze commercieel geproduceerd als koelmiddelcompressoren.


Scroll-compressor


Tot op heden zijn ze erg populair in de koelindustrie.Vooral in de afgelopen tien jaar zijn scrollcompressoren een belangrijke concurrent geworden op het gebied van luchtcompressie.


Typisch is een scrollcompressor een type positieve verplaatsingscompressor die werkt via de interactie van twee in elkaar geschoven spiraalvormige scrolls.De ene rol staat stil, terwijl de andere eromheen beweegt.De bewegende draait er niet omheen, maar draait rond.Terwijl dit gebeurt, ontstaat er een reeks luchtzakken.De voortdurende beweging van de scroll vermindert geleidelijk de luchtzakken, waardoor er ruimte ontstaat voor compressie.


Het ontwerp van scrollcompressoren biedt een hoog rendement, een soepele en stille werking en minimale onderhoudsvereisten.Ze worden vaak gebruikt in airconditioning, koeling en sommige industriële toepassingen.


Wat is een schroefcompressor?


De schroefcompressor heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot 1878 toen de eerste schroefcompressor werd uitgevonden.Het duurde echter tot de jaren vijftig en zestig voordat de technologische vooruitgang en de toegang tot hoogwaardige materialen een praktische en wijdverbreide toepassing van schroefcompressoren mogelijk maakten.


SchroefcompressorOorspronkelijk gebruikt in de koeling, werden schroefcompressoren steeds populairder dankzij hun betrouwbaarheid en efficiëntie.Hun ontwerp bestaat uit twee spiraalvormige rotoren (mannelijk en vrouwelijk), die nauw in elkaar grijpen zonder elkaar te raken.Terwijl de rotoren draaien, comprimeren ze de lucht ertussen, waardoor een continue en pulsatievrije compressie ontstaat.


Schroefcompressoren worden gewaardeerd vanwege hun betrouwbaarheid, lage onderhoudsvereisten en capaciteit om grote hoeveelheden lucht te verwerken.Ze zijn verkrijgbaar in zowel olie-geïnjecteerde als olievrije ontwerpen, waardoor ze toepasbaar zijn in situaties waar olievrije perslucht nodig is, zoals in de elektronica- en farmaceutische industrie.


Schroefcompressoren worden op grote schaal gebruikt in veel industrieën, zoals airconditioning, koeling en andere processen waarbij perslucht of gas betrokken is.


Scroll versus schroefcompressor: werkingsprincipe


Zowel scroll- als schroefcompressoren hebben dezelfde functie: het produceren van perslucht, maar ze hebben een ander werkingsprincipe.Dit kan worden toegeschreven aan hun mechanisch ontwerp.


Hieronder ziet u hoe beide compressoren werken, waarbij wordt benadrukt hoe verschillend ze van elkaar zijn.


Hoe werkt een scrollcompressor?


Het werkingsprincipe van een scrollcompressor omvat de interactie van twee spiraalvormige scrolls: een stationaire scroll en een in een baan ronddraaiende scroll.


De stationaire scroll is vastgezet in het compressorhuis, terwijl de draaiende scroll is verbonden met de krukas en rond de stationaire scroll beweegt.De rollen zijn systematisch zo gepositioneerd dat de daartussen gevormde zakken open zijn bij de inlaat.Vervolgens komt lucht deze open ruimtes binnen als gevolg van de lage druk die wordt gecreëerd door het uitzettende volume.


Terwijl de ronddraaiende scroll beweegt, vermindert dit het volume van de luchtzakken.Door de volumevermindering wordt de lucht samengedrukt, die vervolgens naar het midden van de rollen wordt gedwongen.De lucht verlaat de compressiebehuizing via een centrale afvoerpoort in het midden van de vaste spiraal.


Hierna zet de ronddraaiende scroll zijn beweging voort, waardoor een continu compressieproces ontstaat, en blijven de scrolls in nauw contact, waardoor optimale efficiëntie en minimale lekkage worden gegarandeerd.


Hoe werkt een schroefcompressor?


Het werkingsprincipe van een schroefcompressor omvat het gebruik van twee in elkaar grijpende spiraalvormige rotoren.Deze rotoren zijn nauwkeurig bewerkt en ontworpen om nauw in elkaar te grijpen zonder elkaar te raken.Terwijl ze draaien, absorbeert de compressor lucht via de inlaat.


De rotoren blijven draaien, waardoor de in elkaar grijpende spiraalvormige schroeven het volume ertussen verkleinen.Naarmate de ruimte tussen de rotors kleiner wordt, wordt de lucht in de kamer gecomprimeerd en wordt de gecomprimeerde lucht naar het midden van de rotors gedwongen.Vervolgens verlaat het de compressor via een centrale afvoerpoort aan het uiteinde van de rotoren.


Bij sommige schroefcompressoren, vooral die met olie-injectie, wordt smeerolie in de compressiekamer gebracht.De olie dient niet alleen als smering, maar draagt ​​ook bij aan het afdichten en koelen van de perslucht.


Hierna blijven de rotoren continu draaien, waardoor een consistente stroom perslucht wordt gegarandeerd.Schroefcompressoren zijn geliefd vanwege hun efficiëntie, vooral bij het verwerken van grote luchtvolumes.


Structureel verschil tussen scroll- en schroefcompressor


Het structurele ontwerp van scroll- en schroefcompressoren zijn de belangrijkste factoren die de verschillen tussen deze twee compressoren beïnvloeden.


Schroefcompressiekamer versus scrollcompressiekamer

Schroefcompressoren bestaan ​​uit twee spiraalvormige rotoren die nauw in elkaar grijpen maar elkaar niet raken.De rotoren zijn ingekapseld in een cilindrische behuizing, met inlaat- en uitlaatpoorten voor de in- en uitlaat van lucht.Over het algemeen zien schroefcompressoren eruit als langwerpige cilindrische structuren met spiraalvormige rotoren erin.Ze hebben een beter zichtbaar oliesysteem vanwege olie-injectie.


Scrollcompressoren bestaan ​​doorgaans uit twee in elkaar grijpende spiraalvormige scrolls (stationair en in een baan om de aarde).De rollen zijn ingekapseld in een buitenste omhulsel, met poorten op de behuizing om het in- en uitstappen van lucht te vergemakkelijken.Over het algemeen vertonen scrollcompressoren een compacter ontwerp met zichtbare spiralen die een scrollachtige structuur creëren.


Schroefcompressor versus scrollcompressormechanisme


Vanwege de verschillen in het ontwerp van zowel de schroef- als de scrollcompressor, verschilt hun werkingsmechanisme.


Schroefcompressormechanisme versus scrollcompressormechanisme


Dit zijn de opmerkelijke verschillen in mechanisme:

 • Schroefcompressoren zijn voorzien van twee in elkaar grijpende rotoren die in tegengestelde richtingen draaien, waardoor spiraalvormige kamers ontstaan.Terwijl scrollcompressoren twee in elkaar grijpende spiraalvormige scrolls hebben, waarvan de ene in een ronddraaiende beweging om de ander beweegt.


 • Sommige typen schroefcompressoren zijn voorzien van een olie-injectiesysteem voor smering, afdichting en koeling.Deze compressoren bevatten ook een oliecarter als onderdeel van het smeersysteem.Scrollcompressoren gebruiken daarentegen geen smeermiddelen.


 • Schroefcompressoren zijn zeer geschikt voor toepassingen waarbij grote hoeveelheden lucht moeten worden gecomprimeerd.Sommige modellen bieden zelfs variabele capaciteitsregeling voor verbeterde efficiëntie.Terwijl scrollcompressoren niet erg betrouwbaar zijn voor toepassingen met hoge compressie.


 • Schroefcompressoren hebben meer bewegende delen dan scrollcompressoren, wat bijdraagt ​​aan hun strenge onderhoudsvereisten.Scrollcompressoren daarentegen hebben over het algemeen minder bewegende delen, wat bijdraagt ​​aan hun eenvoud en gemakkelijk onderhoud.


 • Vanwege de vele bewegende delen van schroefcompressoren hebben ze de neiging veel lawaai en trillingen te maken.Scrollcompressoren hebben daarentegen minder bewegende delen en een stil werkingsmechanisme dat geluid en trillingen vermindert.


Scrollcompressor versus roterende compressor voor- en nadelen


Scrollcompressor versus schroefcompressor kunnen ook worden onderscheiden op basis van hun voor- en nadelen.


Scroll-compressor


Pluspunten


 • Energie-efficiëntie: Scrollcompressoren zijn ontworpen met geavanceerde technologie, waardoor ze superefficiënt zijn.De technologie schakelt automatisch compressorpompen uit die niet in gebruik zijn en wijzigt de drukinstellingen naar de meest geschikte.Hierdoor wordt elektriciteit bespaard doordat er geen ongewenste lucht ontstaat, wat de levensduur van de machine verlengt.


 • Ultrastille werking: Als u op zoek bent naar een compressor die niet alleen stil is, maar ook ultrastil, dan is een scrollcompressor absoluut uw beste optie.Ze hebben een lager geluidsniveau, zo laag als 48 dBA, en daarom zijn ze geschikt voor binnenomgevingen en serene omgevingen zoals kantoren, ziekenhuizen en woongebouwen.


 • Compact ontwerp: Scrollcompressoren hebben een klein en compact ontwerp, waardoor vloerruimte wordt bespaard die voor andere doeleinden kan worden gebruikt.Veel gebruikers bewaren hun scrollcompressoren zelfs in de kast;Er is geen speciale ruimte voor opslag nodig.


 • Lage onderhoudsvereisten: Schroefcompressoren hebben minder bewegende delen, waardoor de wrijving tussen de onderdelen wordt beperkt, wat helpt besparen op onderhoudskosten.Bovendien is het werkingssysteem van de compressor soepel en worden de drukinstellingen automatisch gewijzigd wanneer een lager luchtvolume nodig is, waardoor slijtage wordt verminderd.


Nadelen

 • Hoge initiële kosten: Scrollcompressoren gaan gepaard met relatief hogere initiële kosten.Dit komt door de productieprecisie die nodig is voor de ingewikkelde spiraalvormige krullen, en door de technologie die wordt gebruikt voor een soepele orbitale beweging.


 • Niet geschikt voor grote luchtvolumes: Deze compressoren zijn niet de beste keuze voor het comprimeren van grote luchtvolumes.Ze zijn onbetrouwbaar in toepassingen die grote luchtvolumes verwerken die nodig zijn voor grotere industriële processen.


 • Gevoeligheid voor verontreinigingen: Schroefcompressoren zijn gevoelig voor allerlei soorten onzuiverheden, waaronder vuil, puin en vocht.Een goede filtratie en onderhoud zijn essentieel voor optimale prestaties en duurzaamheid.


Schroefcompressor


Pluspunten


 • Groot capaciteitsbereik: Schroefcompressoren hebben een breed capaciteitsbereik, waardoor ze veelzijdig zijn voor diverse toepassingen.Hun ontwerp zorgt voor een efficiënte compressie van zowel kleine als grote luchtvolumes.Deze flexibiliteit in capaciteit maakt ze ideaal voor verschillende industriële processen met verschillende eisen.


 • Energiezuinig: Moderne schroefcompressoren worden geleverd met variabele capaciteitsregeling, die de compressieverhouding verandert op basis van de vraag.Deze mogelijkheid verbetert de energie-efficiëntie, waardoor de operationele kosten en de impact op het milieu worden verminderd.


 • Kosteneffectiviteit: Ze zijn kostenvriendelijker in vergelijking met scrollcompressoren.Mensen met een krap budget hebben de neiging om zich meer te veroorloven.


 • Continue werking: Hun continue werking zonder aanzuiging of afvoerklep maakt een ononderbroken compressie mogelijk.Dit is voordeliger in toepassingen waar een consistente en betrouwbare persluchtbron nodig is.


Nadelen


 • Hoog geluidsniveau: Schroefcompressoren maken tijdens bedrijf meer geluid en trillingen vanwege de in elkaar grijpende spiraalvormige rotoren en de continue rotatie.Dit komt vaker voor bij modellen met grotere capaciteit.Vanwege het hoge geluidsniveau zijn schroefcompressoren niet geschikt voor stille omgevingen.


 • Verhoogde onderhoudsvereisten: In elkaar grijpende rotoren van schroefcompressoren, vooral bij typen met olie-injectiesystemen, kunnen complexiteiten introduceren die regelmatig onderhoud vereisen.Het monitoren en onderhouden van componenten zoals afdichtingen, lagers en het smeersysteem is essentieel voor een langdurige en betrouwbare werking.


 • Complex ontwerp: Schroefcompressoren hebben relatief een complex ontwerp.De in elkaar grijpende spiraalvormige rotoren, vooral bij modellen met olie-injectie, vereisen een ingewikkelder ontwerp.Deze complexiteit kan resulteren in hogere productiekosten en een potentiële toename van bepaalde soorten mechanische problemen die alleen door ervaren technici kunnen worden gerepareerd.


Scroll versus schroefcompressor op prestaties

Er zijn veel verschillen die de prestaties van een schroefcompressor versus een scrollcompressor beïnvloeden.Hieronder bespreken we de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van de prestaties van deze twee compressoren.


Efficiëntie


Scrollcompressoren en schroefcompressoren verschillen qua efficiëntie en hun specifieke ontwerp en toepassingsoverwegingen bepalen dit doorgaans.


ScrollcompressorontwerpA scroll-type compressor is zeer efficiënt in kleine tot middelgrote toepassingen, vooral voor airconditioning- en koelsystemen.Het continue compressieproces en de hoge volumetrische capaciteit maken het perfect voor deze toepassingen.


Een schroefcompressor daarentegen wordt gewaardeerd om zijn efficiëntie bij het verwerken van hoge werklasten, zoals grote luchtvolumes in industriële toepassingen.Sommige modellen zijn voorzien van variabele capaciteitsregeling, waardoor het capaciteitsbereik wordt vergroot en de energie-efficiëntie wordt verbeterd.Hoewel het aanvankelijke rendement kan verschillen op basis van factoren als capaciteitsregelingsmethoden en systeemontwerp, zijn schroefcompressoren over het algemeen in staat het rendement over een breed scala aan bedrijfsomstandigheden te behouden.


Stabiliteit en duurzaamheid

Wanneer scroll- versus schroefcompressoren worden overwogen in termen van stabiliteit en duurzaamheid, zijn scrollcompressoren vaak de betere optie.


Scrollcompressoren hebben minder bewegende delen, wat betekent dat ze minder potentiële storingspunten hebben.Dit maakt ze betrouwbaar voor scenario's waarin stabiliteit cruciaal is.Dankzij de minder bewegende delen is er bovendien minder wrijving, wat betekent dat de compressoren lang meegaan zonder zorgen over frequente slijtage.


Schroefcompressoren hebben daarentegen meer bewegende delen, waardoor de kans op systeemuitval groter is.Bovendien zijn ze vanwege hun continue werking onderhevig aan frequente slijtage, wat de duurzaamheid van de compressor kan beïnvloeden.Ze kunnen echter grotere luchtvolumes aan en behouden de stabiliteit onder veeleisende omstandigheden.


Lawaai en trillingen


Bij het vergelijken van de geluids- en trillingsniveaus van scrollcompressoren versus schroefcompressoren zijn er aanzienlijke verschillen die terug te voeren zijn op hun respectieve ontwerpen.


Scrollcompressoren staan ​​bekend om hun stille werking en zachte trillingen.De aard van de orbitale beweging rond de stationaire scroll zorgt voor een soepel compressieproces, wat resulteert in lagere geluidsniveaus.Deze eigenschap maakt scrollcompressoren perfect voor situaties waarin geluidsbeheersing van het grootste belang is.Bovendien helpen de eenvoud van hun ontwerp en het minder bewegende delen de trillingen te verminderen, waardoor ze aantrekkelijker worden in geluidsgevoelige omgevingen.


Schroefcompressoren genereren daarentegen meer geluid en trillingen tijdens bedrijf, wat grotendeels wordt veroorzaakt door de in elkaar grijpende spiraalvormige rotoren.De technologische vooruitgang heeft echter geleid tot pogingen om dit nadeel te beteugelen, aangezien sommige recente modellen worden geproduceerd met functies om het geluids- en trillingsniveau te verminderen.


Onderhoud


Ontwerp met schroefcompressorHet in aanmerking nemen van de onderhoudsvereisten van schroefcompressoren versus scrollcompressoren is cruciaal voor hun prestaties en kosteneffectiviteit op de lange termijn.


Schroefcompressoren hebben doorgaans hogere onderhoudsvereisten vanwege hun complexere ontwerp, vooral bij modellen met olie-injectie.Regelmatige controle en onderhoud van onderdelen zoals de afdichtingen, lagers en het smeersysteem zijn cruciaal voor de optimale prestaties van de compressor.Hoewel deze complexiteit kan bijdragen aan hogere onderhoudseisen, is het van cruciaal belang op te merken dat goed en tijdig onderhoud de levensduur van de compressor kan verlengen en een consistente werking kan garanderen.


Aan de andere kant hebben scrollcompressoren lagere onderhoudsvereisten.Vanwege hun eenvoud in ontwerp en minder bewegende delen is er minder vraag naar frequent onderhoud vergeleken met schroefcompressoren.De basisonderhoudstaken voor schroefcompressoren omvatten het controleren en vervangen van afdichtingen, het smeren van lagers en het zorgen voor het juiste koelmiddelniveau.


Continue werking


Scrollcompressoren zijn ideaal voor continu gebruik.Hun ontwerp, gekenmerkt door de non-stop en soepele orbitale beweging tussen de scrolls, zorgt voor ononderbroken compressie.Deze compressoren hebben geen zuig- en perskleppen, wat bijdraagt ​​aan een eenvoudiger ontwerp dat betrouwbaarheid garandeert.Scrollcompressoren zijn dus bijzonder geschikt voor toepassingen met een consistente en stabiele bron van perslucht, zoals DC-inverterwarmtepomp, airconditioning en koelsystemen.


Schroefcompressoren zijn ook ontworpen voor continu gebruik.De in elkaar grijpende spiraalvormige rotoren maken een naadloos en continu compressieproces mogelijk.Het is echter betrouwbaarder dan scrollcompressoren wat betreft het bieden van continue werking, vooral voor veeleisende toepassingen.


Capaciteit


Capaciteit, verwijzend naar het bereik aan luchtvolumes dat een compressor aankan, is een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze tussen scrollcompressor en schroefcompressor.


Scrollcompressoren zijn efficiënt in het verwerken van kleine tot middelgrote capaciteiten.Ze worden vaak gebruikt in residentiële en kleine commerciële airconditioningunits, waar de vraag naar perslucht binnen het ontworpen capaciteitsbereik ligt.


Terwijl schroefcompressoren zijn ontworpen met een breed capaciteitsbereik, waardoor ze geschikt zijn voor veelzijdige situaties.Ze zijn uitstekend in het verwerken van grotere luchtvolumes, waardoor ze ideaal zijn voor industriële processen die hogere capaciteiten vereisen.Dankzij deze veelzijdigheid kunnen ze zich aanpassen aan een breed scala aan industriële vereisten, van kleine tot grootschalige toepassingen.Sommige modellen schroefcompressoren zijn uitgerust met variabele capaciteitsregeling, waardoor ze flexibel zijn om de output af te stemmen op de specifieke eisen van de gebruiker.


Kosten


De kostenoverweging die gepaard gaat met het debat over schroefcompressoren versus scrollcompressoren omvat zowel initiële investeringen als lopende operationele kosten.


Schroefcompressoren hebben een lage initiële investering, maar de modellen met grotere capaciteit kunnen initiële kosten met zich meebrengen.Maar dit wordt vaak gerechtvaardigd door hun hoge efficiëntie en prestaties bij het verwerken van grote luchtvolumes.Bovendien zijn schroefcompressoren gedurende hun operationele levensduur kosteneffectief, waardoor ze economisch voordelig zijn en bijdragen aan energiebesparingen.


Scrollcompressoren hebben daarentegen een hogere initiële investering.Dit kan worden toegeschreven aan de precisie die nodig is bij het vervaardigen van de ingewikkelde spiraalrollen, evenals aan de technologie achter de soepele orbitale beweging.Op de lange termijn zijn ze echter kosteneffectief.


Sollicitatie


Kortom, als u een luchtcompressor nodig heeft voor één of enkele machines, kan een scrollcompressor voordelig zijn.Maar als u een luchtcompressor nodig heeft voor uw hele installatie (dit kunnen 20 of 100 machines zijn), is een schroefcompressor beter omdat deze betere prestaties levert, minder stroom verbruikt en langer meegaat.


Bovendien zijn scrollcompressoren ontworpen voor eenvoudige toepassingen.Hun compacte structuur, stille werking en efficiëntie maken ze ideaal voor residentiële en licht commerciële toepassingen.Ze worden vaak gebruikt wanneer geluidsbeheersing en non-stop werking van cruciaal belang zijn.


Terwijl schroefcompressoren veelzijdig zijn en toepassingen vinden in een breed spectrum, van kleine tot grootschalige industriële processen.Hun brede capaciteitsbereik en het vermogen om grotere luchtvolumes te verwerken, maken ze ideaal voor zware industriële toepassingen, zoals fabrieken, raffinaderijen en veeleisende luchtcompressiesystemen.


Scroll versus schroefcompressor: welke is beter voor warmtepomp of HVAC

roterende compressor in SPRSUN warmtepomp


Nu we de verschillen tussen scroll- en schroefcompressoren hebben besproken, is het tijd om te kiezen welke beter is voor uw warmtepomp- of HVAC-systeemtoepassingen (verwarming, ventilatie en airconditioning).


Als laatste samenvatting: een scrollcompressor is een perfecte optie voor binnenomgevingen zoals medische instellingen, woongebouwen en bedrijfsgebouwen waar lawaai een probleem is.Bovendien is deze compressor het meest geschikt voor toepassingen op laag tot middelhoog niveau.De scrollcompressor is niet 100% efficiënt bij gebruik voor zware werklasten.


Integendeel, een schroefcompressor wordt ten zeerste aanbevolen voor veeleisende activiteiten, vandaar de toepassing ervan in productie- en industriële procesindustrieën, zoals de automobielsector, voedselverwerking, brouwerijen, de bouw en de lucht- en ruimtevaart.In deze industrieën is continue luchtcompressie nodig, en dit kan alleen worden geboden door de schroefcompressor, omdat deze non-stop werking ondersteunt zonder oververhitting.


Hierboven vindt u de totale informatie over de verschillen tussen de scrollcompressor en de schroefcompressor.SPRSUN is een professioneel en betrouwbaar bedrijf fabrikant van warmtepompen met jarenlange ervaring in het aanbieden van de beste HVAC-systeemoplossingen.Omdat de compressor een essentieel onderdeel is van de verwarmings- en koelmachine, heeft SPRSUN voldoende kennis van verschillende compressoren om de beste compressor voor warmtepompen te kiezen.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692