Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Verschillende typen HVAC-compressoren

Verschillende typen HVAC-compressoren

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2024-01-25      Oorsprong:aangedreven


Er zijn veel soorten HVAC-compressoren (warmte, ventilatie en airconditioning), maar u kunt er maar één kiezen voor uw systeem.Vanaf het begin de juiste keuze maken is dat wel

belangrijk, want zodra uw HVAC-systeem volledig is ingesteld, kunt u het beste vasthouden aan het compressortype waarmee u bent begonnen.


Zelfs als u een bestaand systeem heeft en de compressor wilt vervangen, is het raadzaam dat u de verschillende luchtcompressortypen kent voordat u een beslissing neemt.


Verschillende soorten airconditioningcompressorenIn dit bericht helpen we u door de wereld van compressoren te navigeren, waarbij we de verschillende typen, hun werkingsprincipes, voor- en nadelen en aanvullende informatie benadrukken die u kan helpen een weloverwogen beslissing te nemen.


Wat is een airconditionercompressor?


Een airconditionercompressor is het meest vitale onderdeel van het systeem, omdat deze de koelcyclus vergemakkelijkt door het koelmiddel naar alle andere delen van het systeem te laten circuleren.Kortom, het comprimeert het koelmiddel wanneer het het koel- of verwarmingssysteem binnenkomt om de algehele temperatuur te verhogen.Zodra het systeem is verwarmd, verlaat het gas de compressor naar de condensor, de plaats waar het koelproces begint.


De compressor werkt het meest;het is het hart van het hele systeem.Wanneer andere delen van het HVAC-systeem defect zijn, werkt de compressor zelfs harder om hun functies te compenseren, waardoor de levensduur helaas wordt verkort.Maar dit werkt niet andersom.Wanneer de compressor beschadigd raakt, stopt het hele HVAC-systeem met werken.


Gelukkig zijn de compressoren die tegenwoordig worden vervaardigd zeer betrouwbaar en gemakkelijk te onderhouden.Met een routineonderhoudsschema door een professional kunt u ervan uitgaan dat uw compressor jarenlang efficiënt zal presteren.


Verschillende HVAC-types compressoren


Hoewel er verschillende soorten HVAC-compressoren zijn, vervullen ze dezelfde functie, maar hebben ze verschillende werkingsprincipes.Laten we eens kijken naar de veel voorkomende typen, waarbij we de verschillen ertussen benadrukken:


Zuigercompressor


Dit is het meest populaire type airconditionercompressor.Het was een van de eerste compressoren die werd uitgevonden;het ontwerp wordt echter voortdurend verbeterd naarmate betere technologie en materialen worden ontdekt.


Een zuigercompressor is een verdringermachine met intermitterende luchtstroom, wat betekent dat deze het beste kan worden gebruikt voor toepassingen waarbij geen continue luchtstroom nodig is.Dit kan echter worden verholpen door een opvangtank te gebruiken die lucht opslaat voor wanneer een continue luchtstroom nodig is.


Deze compressor werkt volgens het principe van de wet van Boyle, waarin staat dat 'de absolute druk die vrijkomt door een gegeven massa van een ideaal gas omgekeerd evenredig is met het volume dat het inneemt als de temperatuur en het gas hetzelfde blijven binnen een gesloten systeem.'


Deze compressor bestaat doorgaans uit 3 delen: de zuiger, krukas en cilinder.


De zuiger is door een stang met de krukas verbonden en terwijl de krukas een roterende beweging maakt, wordt de zuiger in de cilinder heen en weer geduwd.Door deze roterende beweging kan het koelmiddel in de cilinder worden geabsorbeerd, gecomprimeerd en uit de cilinder worden afgevoerd.Tijdens dit proces helpen twee subcomponenten, de aanzuigklep en de persklep, voorkomen dat het koelmiddel uit de cilinder ontsnapt.


Wanneer de compressor lucht aanzuigt, ontsnapt de zuiger uit de persklep en ontstaat er een vacuümeffect, waardoor de druk in de cilinder lager wordt dan de zuigdruk.


Tijdens de compressieslag gaat de zuiger terug naar de persklep, waardoor het koelmiddel wordt gecomprimeerd en de druk in de cilinder toeneemt.Wanneer de druk in de cilinder hoger is dan de zuigdruk, wordt de zuigklep krachtig gesloten, waardoor het koelmiddel in de cilinder wordt opgesloten.


Aan de andere kant, wanneer de druk in de cilinder boven de persdruk stijgt, wordt de persklep met kracht geopend, waardoor er ruimte ontstaat voor de gecomprimeerde lucht om de cilinder te verlaten.

Zuigercompressor


Pluspunten

● Ideaal voor intermitterende luchtstroomoperaties

● Zeer efficiënt bij toepassingen met een lage tot gemiddelde compressieverhouding

● Lagere initiële kosten vergeleken met andere compressoren zoals roterende compressoren

● Heeft een eenvoudige constructie, waardoor onderhoud eenvoudig is

● Kan in elke omgeving worden gebruikt, inclusief schoon en vuil


Nadelen

● Produceert aanzienlijke geluiden en trillingen tijdens bedrijf

● Niet efficiënt voor het verwerken van veeleisende toepassingen

● Vereist een opvangtank voor een continue luchtstroom

● Vereist stilstand om af te koelen vanwege hitte veroorzaakt door wrijving

● Kortere levensduurRoterende compressor


De roterende compressor is het volgende type compressor dat u waarschijnlijk aantreft in airconditioners en warmtepompen.Hij is draagbaar en stil, waardoor hij de voorkeur geniet op locaties zonder geluidsoverlast, zoals kantoren, woonhuizen en horecagebouwen.In tegenstelling tot zuigercompressoren leveren roterende compressoren continue lucht, waardoor de extra kosten voor het kopen en installeren van een opvangtank worden verlaagd.


Deze compressor wordt ook wel 'spiraalvormige schroefcompressor' genoemd. Dit komt omdat hij wordt geleverd met twee in elkaar grijpende spiraalvormige schroeven (ook bekend als rotors) die in tegengestelde richtingen draaien om het koelmiddel te comprimeren.De rotoren zijn zo geconfigureerd dat ze groeven hebben, waardoor lucht vrij door de compressor kan bewegen.


Bovendien zijn de rotoren in elkaar grijpend en met zeer nauwe toleranties in de compressorkamer gemonteerd.De ruimte tussen de rotoren is afgedicht met olie of speciale materialen, waardoor wordt voorkomen dat lucht door de pasvlakken ontsnapt.Wanneer de rotoren beginnen te draaien, wordt lucht door de kamers geperst en in een kleinere ruimte opgesloten.Terwijl de rotoren blijven draaien, wordt de lucht continu gecomprimeerd.


De roterende compressor kan olie-geïnjecteerd of olievrij zijn.De eerste gebruikt olie voor het smeren en koelen van de rotoren, wat de wrijving helpt verminderen en de levensduur van de compressor verlengt.Terwijl deze laatste werkt zonder olie in de compressiekamer.In plaats daarvan worden gespecialiseerde materialen en coatings gebruikt om een ​​goede afdichting te garanderen en wrijving te minimaliseren.


Roterende compressor


Pluspunten

● Perfect voor werking met continue luchtstroom

● Geschikt voor omgevingen die rust vereisen

● Geen luchtontvangertank nodig

● Ideaal voor industriële en veeleisende toepassingen

● Langere levensduur


Nadelen

● Hogere initiële kosten

● Kan alleen worden gerepareerd door een bekwame en ervaren professional

● Moet in een schone omgeving worden gebruikt


Scroll-compressor

Deze compressor, ook bekend als scrollvacuümpomp, is van het positieve verplaatsingstype en produceert alleen intermitterende lucht.Vaak is er discussie over scrollcompressor versus zuigercompressor compressor, vooral omdat beide alleen geschikt zijn voor toepassingen waarbij een intermitterende luchttoevoer vereist is.


Een van de redenen waarom mensen de voorkeur geven aan scrollcompressoren is hun eenvoudige ontwerpstructuur, omdat ze twee spiraalvormige delen hebben: een vaste scroll en een ronddraaiende scroll.Het is ook nuttig als een compacte en geluidsarme compressor nodig is.


De vaste en draaiende scrolls zijn identiek en werken samen.Terwijl de vaste scroll is verbonden met het compressorhuis, is de draaiende scroll bevestigd aan de krukas, waarna beide aan elkaar zijn vergrendeld.


Terwijl de ronddraaiende scroll kracht ontvangt van de krukas, beweegt deze, waardoor er een ruimte ontstaat tussen de twee scrolls.Naarmate de ronddraaiende scroll met hogere snelheid blijft bewegen, wordt de grootte van de zak kleiner, wat resulteert in de compressie van lucht die erin opgesloten zit.


Dit hele proces is continu, soepel en produceert minder koppelvariatie, waardoor de werking zeer stil is.Hoewel de scrollcompressor een nieuwere compressor is, wint deze dus snel aan populariteit.


Scrollcompressoren zijn er doorgaans in twee soorten: radiaal scrollcompressoren en axiaal meegevende scrollcompressoren.In het eerste geval bewegen de krullen vanuit het midden naar buiten, waardoor zakken van verschillende grootte ontstaan ​​waarin lucht wordt vastgehouden en samengedrukt.In het laatste geval bewegen de rollen lineair, waardoor het gas wordt gecomprimeerd door de grootte van de gevormde zakken te verkleinen.Scroll-compressor


Pluspunten

● Scrollcompressor heeft een eenvoudig ontwerp dat het energieverbruik helpt verminderen

● Hogere energie-efficiëntie

● Heeft niet veel bewegende delen, waardoor hij langer meegaat

● Kan zonder olie werken, waardoor olievervuiling in de perslucht wordt voorkomen

● Weinig geluid en trillingen

● Vereist weinig tot geen onderhoud


Nadelen

● Hogere initiële kosten

● Reparaties zijn uitdagender en vereisen gespecialiseerde kennis en gereedschappen

● Niet geschikt voor extreme bedrijfsomstandigheden


Schroefcompressor

Dit is een van de verschillende typen AC-compressoren die worden gebruikt in grote gebouwen waar continue koeling vereist is.In de loop der jaren heeft het aan populariteit gewonnen vanwege zijn betrouwbaarheid, weinig onderhoud en efficiëntie bij het verwerken van grote hoeveelheden lucht.


Een schroefcompressor wordt geleverd met twee spiraalvormige rotoren (mannelijk en vrouwelijk) die nauw in elkaar grijpen zonder elkaar te raken.Deze rotoren zijn vrij groot, waardoor ze een grote hoeveelheid lucht van het ene uiteinde naar het andere kunnen verplaatsen.Terwijl de rotoren ronddraaien, wordt de ruimte ertussen kleiner, waardoor de lucht wordt gecomprimeerd.


Dit type airconditionercompressor kan olie-geïnjecteerd of olievrij worden ontworpen, waardoor hij geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, waaronder sectoren waar olieverontreiniging taboe is, zoals de farmaceutische industrie.


Beide rotoren moeten in goede staat zijn om de compressor efficiënt te laten werken.Terwijl ze draaien, zuigt de schroefcompressor lucht door de inlaat aan.Voortdurende rotatie verkleint de ruimte ertussen, waardoor de lucht in de kamer wordt gecomprimeerd.Vervolgens wordt de lucht naar het midden van de rotoren verplaatst voordat deze de compressor verlaat via de centrale afvoerpoort aan het uiteinde van de rotoren.


Bij de oliegeïnjecteerde schroefcompressoren wordt smeerolie in de compressiekamer aangebracht, niet alleen om wrijving te voorkomen, maar ook om de perslucht af te dichten en te koelen.


SchroefcompressorPluspunten


● Groot capaciteitsbereik.Kan zowel kleine als grote luchtvolumes verwerken.

● Hogere energie-efficiëntie, vooral bij het verwerken van grote luchtvolumes

● Betaalbaar voor mensen met een krap budget

● Zorgt voor een continue en soepele luchttoevoer met minder pulsatie

● Perfect voor diverse toepassingen, waaronder commerciële en industriële doeleinden


Nadelen


● Hard geluid en trillingen

● Ontwerpcomplexiteit met veel ingewikkelde onderdelen

● Verhoogde onderhoudsvereisten


Centrifugaalcompressor


De centrifugaalcompressor valt op tussen de verschillende HVAC-compressoren.Het is zeer nuttig voor extra grote HVAC-systemen.Het is zelfs het meest perfect voor industriële toepassingen.


Centrifugaalcompressor is ontworpen om efficiënt te functioneren bij hoge snelheid.Dus hoe hoger de snelheid, hoe beter de pompefficiëntie.Een ander onderscheidend element van deze compressor is dat hij minder bewegende delen heeft (geen kleppen, zuigers of cilinders).De enige aan slijtage onderhevige onderdelen die regelmatig verzorging en onderhoud vereisen, zijn de hoofdlagers.


Het werkingsprincipe ervan omvat het gebruik van het principe van dynamische compressie, wat te maken heeft met het omzetten van energie van de ene vorm in de andere door de druk en temperatuur van het koelmiddel te verhogen.Het belangrijkste onderdeel van deze compressor is de waaier (of een schijf met radiale schoepen), die de geabsorbeerde lucht ronddraait.


Kortom, het maakt gebruik van centrifugaalkrachten om lucht aan te zuigen en laat de lucht vervolgens snel ronddraaien met behulp van een waaier in de compressiekamer.De lucht wint aan snelheid in de kamer en wordt gecomprimeerd naarmate deze de eindsnelheid aan de buitenrand van de waaier bereikt.Hierna gaat de perslucht naar de condensor.Centrifugaalcompressor


Pluspunten

● Zeer geschikt voor extra grote HVAC-systemen

● Hogere energie-efficiëntie

● Heeft minder bewegende delen, wat betekent dat er minder onderhoud nodig is

● Olievrije werking

● Zorgt voor een continue en soepele luchtstroom


Nadelen

● Hoge initiële kosten

● Zeer complex ontwerp

● Vereist gespecialiseerde kennis voor onderhoud en reparaties


Zuigercompressor

Dit is een van de verschillende typen airconditioningcompressoren die gebruik maken van het zuigerbedieningsmechanisme.Met andere woorden, het werkt volgens het principe van heen en weer gaande beweging.


Een zuigercompressor kan worden uitgevoerd in een enkeltraps- of dubbeltrapszuiger.Bij de eentrapszuiger wordt de lucht in één slag gecomprimeerd.Terwijl in de tweetrapszuiger de lucht in twee slagen wordt gecomprimeerd.Eerst wordt het gecomprimeerd tot een gemiddelde druk en vervolgens tot een hogere druk.De dubbeltrapszuiger zorgt voor een betere efficiëntie en een hoger rendement.


Normaal gesproken hebben zuigercompressoren drie hoofdcomponenten: de cilinder, de zuiger en de krukas.De cilinder is gemaakt van metaal, aan de ene kant geopend en aan de andere kant gesloten.De zuiger is een metalen schijf die in het open uiteinde van de cilinder past.De krukas is verbonden met de zuiger en stuurt deze heen en weer.


Wanneer de krukas de zuiger naar voren trekt, ontstaat er een vacuüm in de cilinder en wordt lucht geabsorbeerd via een inlaatklep.Aan de andere kant, elke keer dat de zuiger naar achteren wordt getrokken, comprimeert deze de lucht en duwt deze vervolgens krachtig naar buiten via een afvoerklep.Dit proces vindt één voor één plaats, waardoor er een intermitterende luchtstroom ontstaat.


Zuigercompressor


Pluspunten

● Geschikt voor mensen met een laag budget

● Eenvoudig en compact ontwerp

● Niet moeilijk te onderhouden

● Kan verschillende vraagniveaus aan


Nadelen

● Niet geschikt voor toepassingen waarbij een consistente luchtstroom vereist is

● Hoog geluidsniveau

● Vereist regelmatig onderhoud

● Hoge olievervuiling


Vaancompressor


Dit is een van de meest efficiënte typen luchtcompressoren.Het biedt een hoog vermogen met een groot koelvermogen, wat nodig is voor toepassingen met grote koelvereisten.De schottencompressor werkt volgens het principe van roterende beweging, waarbij het belangrijkste onderdeel een rotor is met meerdere schoepen die excentrisch in een stator zijn gemonteerd.


Terwijl de rotor draait, duwt de middelpuntvliedende kracht de schoepen naar buiten tegen de statorwand, waardoor individuele kamers tussen de schoepen en de stator ontstaan.Door de voortdurende rotatie van de rotoren wordt het volume van de kamers verkleind, wat resulteert in de compressie van de lucht die erin opgesloten zit.Als dit klaar is, wordt de perslucht via de uitlaatpoorten afgevoerd om het gebouw te koelen.


Er zijn verschillende soorten schottencompressoren.Terwijl sommige zijn ontworpen om olie te gebruiken voor smering om wrijving en slijtage tussen de weinige bewegende delen te verminderen, zijn andere ontworpen om olievrij te zijn.Ondertussen zijn sommige andere soorten geconstrueerd met variabele inlaatleischoepen die de efficiëntie helpen verbeteren door de geabsorbeerde lucht aan te passen.


Schottencompressoren hebben minder bewegende delen en zijn stiller dan sommige andere compressoren, zoals zuiger- en zuigercompressoren.Dit maakt ze minder vatbaar voor defecten, vooral omdat ze geen delicate onderdelen hebben die gemakkelijk kunnen breken.Ze zijn ook ideaal voor omgevingen waar geluid een probleem is, zoals ziekenhuizen en kantoren.


Vaancompressor


Pluspunten


● Weinig geluid en trillingen

● Compact ontwerp met minder bewegende delen

● Minder vatbaar voor mislukkingen

● Continue werking zonder pulsatie

● Hogere energie-efficiëntie


Nadelen

● Kan duur zijn

● Bepaalde ontwerpen vereisen gespecialiseerde professionele aandacht

● Sommige soorten schottencompressoren zijn alleen geschikt voor specifieke toepassingen


Compressor openen

Dit is een andere veelgebruikte compressor groothandel in warmtepompen productie.De open compressor wordt aangedreven door een externe krachtbron, een elektromotor, een motor of zelfs een turbine.Het heeft een as die door het compressorhuis steekt.Daarom wordt een afdichting gebruikt om te voorkomen dat lucht door de behuizing ontsnapt.


Open compressoren worden onder de verschillende typen HVAC-compressoren in de volksmond gekenmerkt door hun eenvoudige ontwerp en ongecompliceerde bediening.Meestal bevat het componenten die vergelijkbaar zijn met die van de zuigercompressor.Lucht wordt aangezogen via een inlaatklep, gecomprimeerd door de beweging van de zuiger en afgevoerd via een uitlaatklep.Compressor openen


Pluspunten

● Eenvoudig en duidelijk ontwerp

● Zeer kosteneffectief

● Gemakkelijk te onderhouden

● Ideaal voor intermitterende luchtstroombehoeften


Nadelen

● Lager rendement vergeleken met geavanceerde typen HVAC-compressoren, zoals roterende en centrifugaalcompressoren

● Veel lawaai en trillingen

● Alleen geschikt voor weinig veeleisende toepassingen


Hermetische compressor


De hermetische compressor heeft hetzelfde werkingsprincipe als de open compressor, maar hun structuur is heel anders.Bij de hermetische compressor zijn de askoppelingen en de externe as precies ontworpen om goed in de compressor te passen.


Normaal gesproken functioneert een hermetische compressor efficiënt door een volledig afgesloten systeem te onderhouden.Alle HVAC-onderdelen, inclusief de motor en de compressor, zijn in één enkele behuizing ondergebracht om luchtlekkage te voorkomen.Dit ontwerp maakt een continue en betrouwbare werking mogelijk zonder de noodzaak van extern onderhoud.Hermetische compressor


Pluspunten

● Integreert de motor en compressor in één enkele eenheid

● De buitenmantel beschermt het systeem en zorgt voor een volledige afdichting

● Minimale trillingen en geluid

● Onderhoudsvrij

● Sommige soorten hermetische compressoren zijn ontworpen met interne koelsystemen voor temperatuurregeling


Nadelen

● Het gesloten ontwerp maakt reparatie zeer uitdagend

● Het ontwerp beperkt de beschikbaarheid van externe koelingsopties

● Hoge initiële- en reparatiekostenSemi-hermetische compressor


De semi-hermetische compressor is een betrouwbare optie die wordt aanbevolen door airconditioning en fabrikanten van warmtepompen voor klanten die moeite hebben met het kiezen tussen open en hermetische compressoren.Het zorgt voor een evenwicht tussen beide compressoren, omdat de afgedichte behuizing is ontworpen om te worden geopend voor reparatie of volledige revisie.


Normaal gesproken werkt de semi-hermetische compressor met een zekere mate van afdichting, waarbij de kenmerken van zowel open als hermetische compressoren worden gecombineerd.Deze alles-in-één compressor zorgt voor beperkte toegang en potentieel onderhoud.

Semi-hermetische compressor

Pluspunten

● Kan worden geopend voor onderhoud of reparatie

● De gesloten motor en compressor zorgen voor een compacte ontwerpstructuur

● Verminderd geluid en trillingen

● Betere energie-efficiëntie vergeleken met hermetische compressorenNadelen

● Biedt niet hetzelfde niveau van repareerbaarheid als een open compressor

● DuurderWelk type compressor is het beste voor HVAC?

De beslissing welke van de verschillende HVAC-compressoren de beste is, hangt grotendeels af van het productieproces, de kenmerken en de voordelen.Het beste compressortype voor warmtepompen en airconditioners is ontworpen met hoogwaardige grondstoffen en geavanceerde productieprocessen, met strikte naleving van industrienormen.Het is raadzaam dat u bij betrouwbaar koopt warmtepompfabrikanten in China leuk vinden SPRSUN, dat een Panasonic DC Inverter Compressor en DC Inverter Fan Motor gebruikt om HVAC te produceren.


SPRSUN produceert verschillende soorten HVAC-systemen, waaronder R290 lucht-water warmtepomp, die professioneel is geconfigureerd om te voldoen aan strenge eisen op het gebied van milieuvriendelijkheid, efficiëntie, stabiliteit en stilheid.De HVAC-systemen zijn ook uitgerust met borstelloze ventilatoren en geluidsisolatiemaatregelen om geluid en trillingen te verminderen, waardoor ze geschikt zijn voor alle omgevingen.


Hoe u de typen compressoren voor HVAC-systemen kiest

Het kiezen van het juiste type compressor voor uw HVAC-systeem is van invloed op de efficiëntie en algehele prestaties ervan.Hier zijn enkele essentiële punten om u te helpen de juiste keuze te maken:


● Begrijp uw systeemvereisten: Evalueer de specifieke vereisten van uw HVAC-systeem en vergelijk deze met de capaciteit van de beschikbare compressoren.Factoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer de koelcapaciteit, belastingvariaties en bedrijfsomstandigheden.


● Grootte: Zorg ervoor dat u de grootte van de compressor kent.Het is het beste dat u uw HVAC-systeem controleert op de juiste maat van de compressor die erin past. Te grote of te kleine compressoren kunnen leiden tot inefficiëntie en een verhoogd energieverbruik.


● Toepassing: Terwijl we de verschillende typen HVAC-compressoren hierboven bespraken, benadrukten we dat sommige ideaal zijn voor weinig veeleisende toepassingen, terwijl andere het meest geschikt zijn voor veeleisende doeleinden.Kies daarom een ​​compressor die past bij uw toepassing, zowel residentieel, commercieel als industrieel.


● Energie-efficiëntie: De beste compressoren hebben een hoge energie-efficiëntieverhouding (EER) en seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding (SEER).Dit soort HVAC-compressoren bieden betere prestaties.


● Onderhoud: Denk aan de moeilijkheid van het onderhouden en repareren van de compressor.Luchtcompressoren zoals scroll-, zuiger- en open compressoren zijn gemakkelijk te onderhouden, maar andere, zoals schroef- en centrifugaalcompressoren, zijn een uitdaging om te onderhouden en te repareren.


● Geluidsniveau: Controleer het geluids- en trillingsniveau dat de compressoren genereren tijdens het gebruik.Hier moet meer aandacht aan worden besteed als u van plan bent de compressor te gebruiken in een omgeving die een optimaal decorum vereist.


● Kosten: vergelijk de initiële kosten met de potentiële energiebesparingen en onderhoudskosten op de lange termijn.Energiezuinige compressoren zijn de beste.Hoewel ze mogelijk hogere initiële kosten hebben, helpen ze in de loop van de tijd geld te besparen.


Conclusie

Er zijn grote stappen gezet om te voldoen aan de uiteenlopende behoeften van klanten met betrekking tot de meest geschikte HVAC-compressor.Het resultaat is de beschikbaarheid van verschillende typen HVAC-compressoren, waardoor gebruikers een optie kunnen vinden die aan hun eisen voldoet.Het werkingsprincipe, de voor- en nadelen van elke compressor zijn uniek, waardoor het gemakkelijker wordt om een ​​weloverwogen aankoopbeslissing te nemen.


Uiteindelijk hangt de beslissing over welke van de verschillende typen luchtcompressoren de beste is, af van hoe duidelijk u bent in wat u wilt, en van de eisen die u bereid bent compromissen te sluiten.


Referentie:

https://en.wikipedia.org/wiki/Rotary-screw_compressor

https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/rotary-compressors

https://www.britannica.com/science/Boyles-lawRelated Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692