Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Het verschil tussen verdamperspiraal en condensorspiraal

Het verschil tussen verdamperspiraal en condensorspiraal

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-12-01      Oorsprong:aangedreven

Het verschil tussen verdamperspiraal en condensorspiraal

Condensor- en verdamperspiralen worden doorgaans geassocieerd met groothandel warmtepompen.In principe zijn alle AC's met koelmiddelen voorzien van verdamper- en condensorspiralen, waardoor ze indien nodig koel- en verwarmingstaken kunnen uitvoeren.


De verdamperspiraal vangt de warmte op die aanwezig is in de lucht in een kamer en voert deze via een koelmiddel naar de condensorspiraal die buiten is geplaatst voor externe afgifte. Het hogedruk- en hogetemperatuurkoelmiddel wordt vervolgens weer vloeibaar en stroomt terug het huis in voor een nieuwe cyclus.Hierin vindt u in detail alles wat u moet weten over condensor- en verdamperspiralen.Hier is een kijkje.


Verdamperspiraal

Een HVAC-verdamperspiraal is een reeks vinnen en buizen die een laagkokend koelmiddel bevatten om de warmte op te vangen van warme binnenlucht terwijl deze over de vinnen stroomt.


Zodra het koelmiddel warmte absorbeert, wordt het uiteraard omgezet in een gasvormige toestand.De volgende fase omvat compressie om het koelmiddel te dwingen een hoge temperatuur en druk te bereiken, zodat het nog meer warmte uit de lucht kan opnemen.


Condensor spoel

Wat is een hitte pomp condensor? Een condensorspiraal is een apparaat waarin het hogetemperatuur- en hogedrukkoelmiddel stroomt om warmte aan de omgeving af te geven en weer in een vloeistof terug te keren.


Het vloeibare koelmiddel stroomt vervolgens in de expansieklep en verliest een deel van zijn temperatuur en druk terwijl het zich voorbereidt om naar de verdamperspiraal te stromen voor een nieuwe koelcyclus.


Verschil tussen condensor- en verdamperspiraalontwerp

De manier waarop de verdamperspiralen zijn gemaakt, verbetert een goed contact tussen het koelmiddel en de warme lucht binnenin.Kortom, het bestaat uit dunne buisvormige spoelen omwikkeld met vinnen.Het koelmiddel wordt ondersteund door de buizen, terwijl de vinnen tegelijkertijd helpen bij de luchtcirculatie over het oppervlak.De materialen die voor zowel de buizen als de vinnen worden gebruikt, zijn doorgaans aluminium of koper, omdat deze de warmte uitstekend geleiden.


Condensorspiralen daarentegen zijn doorgaans massieve constructies, met buizen en vinnen die die van verdamperspiralen veruit overtreffen.Maar het bouwmateriaal is uiteraard hetzelfde.Er is geen beter materiaal dan aluminium of koper.


Locatie van verdamper- en condensorspiralen in HVAC-systemen

Omdat de verdamperspiraal bedoeld is om overtollige warmte uit het huis te verwijderen, wordt deze binnen geplaatst.De condensorspiraal bevindt zich daarentegen buiten.Hierdoor kan het AC-systeem de bovengenoemde cyclus van warmteabsorptie, verdamping, compressie en condensatie op een continue manier uitvoeren.


Het verschil in werkingsprincipe tussen verdamper- en condensorspiralen

Zoals je hierboven misschien al hebt geleerd, verschillen condensor- en verdamperspiralen in de manier waarop ze warmte verplaatsen.De verdamperspiraal haalt warmte uit de lucht in het gebouw en brengt deze naar buiten, waar de verdamperspiraal de warmte aan de omgevingslucht afgeeft, waardoor in wezen de koelsequentie wordt voltooid.


Dit is alleen mogelijk vanwege het verschil in koelkastdruk en -temperatuur bij beide spoelen.Het begint bij een lage temperatuur en druk in de binnenspiraal, waardoor het warmte kan opvangen, verdampen, compressie ondergaan, meer warmte opvangen en naar de spiraal van de buitenunit stromen om de warmte af te voeren en weer vloeibaar te worden.


Belang van verdamperspiraal

De verdamperspiraal is ontworpen om een ​​kamer te koelen.Zonder deze spiraalluchtwarmtepompen zouden niet eens beginnen te werken.Zoals gezegd bevat deze spiraal een koelmiddel dat de warmte uit de warme binnenlucht absorbeert en deze naar buiten afgeeft om te worden uitgestoten.De resulterende koele lucht circuleert vervolgens terug in de kamer.


Voordelen van de condensorspiraal

De condensorbatterij voert alles uit wat door de binnenbatterij werd gestart, waardoor betere omstandigheden worden gecreëerd die geschikt zijn voor het vrijkomen van warmte.Kortom, zodra het koelmiddel warmte absorbeert uit de lucht die over de verdamperspiraal stroomt, verdampt het, maar komt het vervolgens in de compressor terecht, waardoor de temperatuur en druk stijgen, waardoor het vermogen om warmte te absorberen nog verder toeneemt.


Uiteindelijk komt de koelmiddeldamp met een hoge temperatuur en ook hoge druk de condensorspiraal binnen, verliest veel druk en laat de geabsorbeerde warmte vrij in het gebied.

Verdamperspiraal versus condensorspiraal: impact op de efficiëntie

De prestaties van beide typen batterijen hebben een aanzienlijke invloed op de efficiëntie van lucht-waterwarmtepompen.Dat gezegd hebbende, de spoel met een grotere impact op de efficiëntie van het systeem is de verdamperspiraal.Dit komt simpelweg omdat het behoorlijk veel energie kost om warmte uit de binnenlucht te absorberen en een kamer te koelen.


Integendeel, de condensorbatterij helpt bij de distributie van warmte, wat niet al te veel energie vraagt ​​als het gaat om de opname van warmte.Daarom hebben de prestaties van de condensorbatterij een lage impact op de efficiëntie van het systeem.


Maar hoe dan ook, het rendement van uw AC-systeem is vooral afhankelijk van de warmteoverdrachtssnelheid, die op zijn beurt afhangt van:

● Spoeloppervlak.Simpel gezegd kunnen spoelen met een groter oppervlak meer warmte absorberen of afvoeren.

● Spoelmateriaal.Zoals gezegd zijn koper en aluminium de belangrijkste bouwmaterialen voor spoelen vanwege hun uitstekende thermische geleidbaarheid.Elk ander materiaal zal resulteren in minder warmteoverdracht.

● Vinontwerp.Vinnen helpen het oppervlak voor warmteabsorptie te vergroten, dus het is het beste dat ze zijn ontworpen met een vorm en tussenruimte die het oppervlak voor warmteoverdracht maximaliseert.

● Luchtstroom.Door ervoor te zorgen dat er geen verstoppingen in het kanaalwerk of vuil op de batterijen zitten, zorgt u voor voldoende luchtstroom voor optimale koeling.

● Koudemiddelvulling.Kortom, u wilt een systeem met te weinig vulling vermijden, omdat de hoeveelheid koelmiddel in de batterijen de koelcapaciteit en efficiëntie beïnvloedt.Controleer regelmatig uw verdamperspiraal om er zeker van te zijn dat deze voldoende koelmiddel bevat.

● Spoelzuiverheid.Zoals gezegd belemmeren vuil, puin en stof een efficiënte warmteoverdracht van de lucht naar het koelmiddel en omgekeerd.Vuil en stof isoleren de batterijen als u dat niet nodig hebt, waardoor de warmteoverdracht en de systeemefficiëntie effectief worden verminderd.Controleer regelmatig uw kanaalwerk en AC-batterijen op vuil, puin en verstoppingen die anders de prestaties zouden verminderen.


Verschil tussen condensor- en verdamperonderhoud

Zoals reeds vermeld, zorgt het onderhouden van schone en goed geladen AC-spoelen voor een optimale warmteoverdracht en verbeterde efficiëntie.Dat komt omdat het verwijderen van ongewenste isolatie van de batterijen en het zorgen voor de juiste koelmiddelvulling ervoor zorgt dat de batterijen warmte kunnen absorberen en afvoeren zonder extra energie te belasten of te verbruiken.


Aan de andere kant, als u uw warmtepomp verwaarloost, veroordeelt u hem feitelijk tot de inspanning om warmte te absorberen en af ​​te voeren via geïsoleerde spoelen en vinnen.Dit zal niet alleen de efficiëntie van uw inverter warmtepomp maar verhoogt ook uw energierekening.Geef dus prioriteit aan het onderhoud van de warmtepomp, oké.


Hoe u de verdamperspiraal moet onderhouden

Inspecteer de verdamperspiralen van uw warmtepompen altijd regelmatig.Inspecteer op tekenen van schimmel, meeldauw, vuil en andere verontreinigingen die de optimale AC-prestaties en de menselijke gezondheid in gevaar brengen.U kunt een zachte borstel gebruiken om vuil van de spoelen en vinnen te verwijderen en een stofzuiger voor hardnekkig vuil.In geval van schimmel of hardnekkig vuil dient u een in de handel verkrijgbare reinigingsoplossing te gebruiken en de batterijen grondig af te spoelen.


Terwijl u bezig bent, controleert u de condensafvoerbak op water.Dit is waar gecondenseerde luchtdamp zich ophoopt wanneer deze in contact komt met koele oppervlakken.Verwijder opgehoopt water om waterschade in uw systeem te voorkomen.


Verwijder ook eventuele verstoppingen uit de condensafvoerleiding.Je kunt de klompen eenvoudig wegzuigen of een loodgietersslang gebruiken.Reinig de afvoerleiding met een verdunde bleekoplossing om schimmel te verwijderen.


Plan jaarlijkse inspecties met professionals.Uw AC-systeem moet minstens één keer per jaar door een professional worden gecontroleerd om eventuele problemen op te sporen en versleten filters te vervangen volgens de instructies van de fabrikant.Als u ongebruikelijke prestaties of koelmiddellekken vermoedt, laat het probleem dan oplossen en koelmiddel bijvullen.


Hoe de condensorspiraal te onderhouden

De zorg voor AC-condensorbatterijen verschilt niet zoveel van de bovengenoemde tips voor onderhoud van de verdamperbatterij.Voer regelmatig een reiniging uit om vuil, puin en andere verontreinigingen te verwijderen.


Vergeet niet om de instructies van de fabrikant te volgen.Begin met het uitschakelen van de stroom, verwijder los vuil en puin, zuig hardnekkige verstoppingen weg en gebruik een in de handel verkrijgbaar reinigingsmiddel om schimmel en meeldauw te verwijderen, en spoel vervolgens grondig af.Schakel de stroom pas weer in als de spoel helemaal droog is, anders trekt het vocht alleen maar vuil aan.


Plan professionele inspecties om potentiële problemen te identificeren en op te lossen voordat ze escaleren.Voer ook preventieve maatregelen uit.Zoals uiteengezet bevindt de condensorbatterij zich in de buitenunit, dus het is van essentieel belang dat de omgeving schoon is.Dat betekent het snoeien van de vegetatie, het installeren van een beschermend scherm om vuil en puin weg te houden, en het uitvoeren van regelmatige inspecties op tekenen van lekkend koelmiddel.


Door de bovengenoemde tips te volgen, kunt u de spoelen van uw AC schoon en in goede staat houden.Het voordeel is uiteraard optimale prestaties en een lager energieverbruik.Bovendien zorgt het ervoor dat het systeem niet overwerkt en eerder stopt dan verwacht.


Afronden

Dat is alles wat u moet weten over AC-verdamper versus condensorbatterijen.Maar vergeet niet dat niet alle AC-spoelen gelijk zijn.Als u op zoek bent naar AC-systemen met superieure verdamper- en condensorbatterijen, willen wij u graag kennis laten maken met onze producten.Wij zijn een vertrouwd leverancier van lucht-warmtepompen met klanten over de hele wereld.Ga je gang, bel ons of stuur ons een e-mail voor meer informatie.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692