Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

Aantal Bladeren:5     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-01-07      Oorsprong:aangedreven

Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie om aan uw behoeften te voldoen.Deze eenheden zijn zowel kosteneffectief als veelzijdig.Maar hoeveel kosten lucht-waterwarmtepompen precies?

Gemiddeld kost het ongeveer €3.500 – €18.975 om een ​​warmtepomp volledig te installeren.De kosten zijn echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van het pand, en variëren afhankelijk van de manier waarop u ze installeert.

In dit bericht hebben we ontkracht hoe lucht-waterwarmtepompen werken, hoe ze contrasteren en vergelijken met andere verwarmingssystemen, en hoeveel ze kosten.

Deze handleiding bevat eenvoudige stappen om de gemiddelde kosten van een luchtbronpomp te berekenen en deze te installeren, zodat u zeker weet dat deze goed werkt.Dit is wat u leert over deze koolstofarme verwarmingsalternatieven.


een-volledige-gids-luchtbron-warmtepomp-kosten


Wat is een luchtwarmtepomp?


Lucht/water-warmtepompen bieden effectieve koel- en verwarmingsoplossingen voor uw pand in alle klimatologische omstandigheden.Deze warmtepompen zijn unieke koolstofarme technologieën die zonne-energie uit zonnestralen (buitenlucht) omzetten in elektriciteit die wordt gebruikt voor de dagelijkse verwarmingsdoeleinden van woningen.

Binnenlandse ASHP-eenheden behoren tot de meest kosten- en energie-efficiënte verwarmingsoplossingen en bieden enkele van de goedkoopste lucht-waterwarmtepompen op de markt.Volgens statistieken in Groot-Brittannië vertegenwoordigen luchtwarmtepompen bijna 90% van de totale warmtepompeenheden die voor huishoudelijk gebruik worden verkocht.Het Verenigd Koninkrijk behoort tot de grootste markten voor luchtbronpompen, aangezien de regering ernaar streeft de Net Zero Target-doelstelling tegen 2050 te bereiken.

In het laatste rapport van het Internationaal Energieagentschap wordt benadrukt dat het hun doel is om ervoor te zorgen dat er na 2025 geen nieuwe gasboilers meer worden verkocht, om ervoor te zorgen dat de Net Zero-doelstelling tegen 2050 wordt bereikt. Idealiter biedt het gebruik van deze pompen een gemakkelijke, koolstofarme en kostenbesparende oplossing. binnenkort een effectief alternatief voor de verwarmingsbehoeften van woningen.


Hoe werken ze?


ASHP's zijn idealiter koolstofarme verwarmingseenheden die de omgevingslucht gebruiken om warmte voor uw pand te genereren.Ze zijn toepasbaar voor zowel ruimte- als warmwaterverwarming.

Deze units werken door warmte van buitenaf te absorberen en de lucht in een lus met specifieke koelvloeistof te absorberen.Nadat de warmte aan de lucht is onttrokken, gaat het over een compressor, waar het wordt gecomprimeerd, wat resulteert in hogere temperaturen.

Bovendien zijn de luchtbronpompen voorzien van een aparte warmtewisselaar die de warmte via leidingen overbrengt en deze distribueert naar de benodigde locaties zoals vloerverwarmingssystemen, radiatoren, airconditioners en warmwatercircuits in uw pand.


Soorten luchtwarmtepompen


Er zijn hoofdzakelijk twee soorten warmtepompen op de markt:

De functionaliteit van beide units is afhankelijk van het type warmtepomp dat u gebruikt.

Lucht-lucht warmtepomp

Deze pompen genereren meestal energie door lucht van de ene locatie naar de andere te verplaatsen, een proces waarvoor elektriciteit nodig is.In warme seizoenen onttrekt de pomp warmte aan de binnenkant en laat de warme lucht vervolgens naar buiten ontsnappen, waardoor de binnenkant van uw pand koeler blijft.Als zodanig werken deze pompen als airconditioners.

Idealiter bieden deze warmtepompen alleen ruimteverwarming, maar als je ze combineert met andere soorten verwarmingssystemen, zoals boilers, kan de opgewekte warmte vervolgens water verwarmen.

Lucht-water warmtepomp

Als alternatief kunnen deze pompen zowel water- als ruimteverwarming bieden, waardoor ze een veelzijdiger type warmtepomp worden.Over het algemeen werken ze met behulp van unieke hydronische technologie en werken ze als ketels, waarbij het doel is om een ​​huis zowel warm water als ruimteverwarming te bieden.


Wat is het verschil tussen lucht-lucht- en lucht- en waterwarmtepompen?


Omdat er twee soorten luchtbronpompen beschikbaar zijn, is de cruciale vraag welke de meest geschikte optie is voor uw behoeften.Beide units onttrekken warmte aan de buitenlucht met behulp van buitenwarmtepompunits.Ondanks dat het hetzelfde klinkt, zijn dit verschillende pakketten voor water- en ruimteverwarmingsbehoeften.

Beide opties gebruiken elektriciteit voor een optimale werking, maar zijn relatief energiezuiniger dan traditionele verwarmingseenheden.Lucht-luchtunits worden in de volksmond gebruikt als airconditioners.Deze laatste (lucht-waterunits) werkt daarentegen goed voor water- en ruimteverwarming via vloerverwarming en radiatoren.

Niettemin zijn lucht-luchtunits goedkoper te installeren dan lucht-waterunits.

Voors en tegens


Er zijn talloze voordelen en tekortkomingen verbonden aan het gebruik van luchtbronpompen, en het is van essentieel belang dat u zich met elk ervan vertrouwd maakt voordat u investeert.

Pluspunten:

 • Eenvoudig installatieproces

 • Rationele kapitaalkosten

 • Hoog rendement: met een normale CoP van gemiddeld 3,2 presteren deze units efficiënt zonder energieverspilling.

 • Lage bedrijfskosten;wat resulteert in lagere energiekosten

 • Geschikt voor de Hernieuwbare Warmte Stimulans

Nadelen

 • Buitenventilatoren kunnen enigszins luidruchtig zijn

 • Gecondenseerde lucht kan water genereren dat bij relatief lage temperaturen kan bevriezen, waardoor de juiste warmtestroom wordt onderbroken.

 • Lagere maximale watertemperatuur vergeleken met traditionele verwarmingsunits


Welke maat ASHP heb je nodig?


De maat van de juiste luchtbronpomp geschikt is voor uw behoeften is afhankelijk van de grootte van het pand of de ruimte die verwarming of koeling nodig heeft.Idealiter moet u een geschikte luchtbronwarmte-unit installeren die de capaciteit heeft om de temperatuur in uw huis effectief te handhaven.Voor een ruimte van 400 vierkante meter die verwarming of koeling nodig heeft, is bijvoorbeeld een ASHP-eenheid nodig met een vermogen van minimaal 9000 BTU.

Het onderliggende concept is dat hoe groter de ruimte, hoe meer de BTU's voldoende verwarmings- of koelvermogen moeten bieden.


HHoeveel kosten luchtwarmtepompen?


De totale kosten van een standaard luchtwarmtepomp liggen tussen de £ 1.500 tot 18.000.Dit aanzienlijke verschil in prijsklasse bestaat doorgaans omdat de markt verschillende merken, typen ASHP's (lucht-water en lucht-lucht), verschillende maten en verschillende prestatiesterktes omvat, die allemaal bijdragen aan de verschillende prijsopties.

Kosten luchtwarmtepomp

ASHP-systeem Gemiddelde prijs

 1. Lucht-luchtpomp £ 1.500 - £ 3.500

 2. Lucht-waterpomp £ 8.000 - £ 18.000

Bovenstaande prijzen zijn uitgebreide schattingen van installatiekosten op basis van de geldende tarieven.Voor nauwkeurigere prijzen kunt u offertes krijgen van verschillende installateurs.

Wanneer u in warmtepompen investeert, moet u rekening houden met de installatiekosten en mogelijke kosten voor het verbouwen van uw huis.Zoals eerder vermeld, variëren de totale aankoop- en installatiekosten afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het merk, de maat en het model van uw apparaat.

Bovendien heeft u naast de unit zelf mogelijk ook verschillende nieuwe componenten nodig, zoals een warmtedistributiesysteem (vloerverwarming of grotere radiatoren), leidingen en misschien zelfs warmwatercilinders.

Vloerverwarming en grotere radiatoren zijn nodig omdat warmtepompen water tot relatief lagere temperaturen verwarmen dan boilers. Daarom zijn grotere oppervlakken nodig om voldoende warmte te leveren.

Verschillende andere factoren die de totale installatiekosten voor een lucht-waterwarmtepomp bepalen, zijn onder meer:

 • Grootte van huis/pand

 • De isolatie in uw woning

 • Het merk warmtepomp

 • De grootte van uw warmtepomp

 • Het rendement/prestatie van de warmtepomp


Hier is een voorbeeld van de totale kosten van een warmtepompunit en de accessoires:


Eenheid Potentiële kosten

 1. ASHP £ 4.000 – £ 9.000

 2. Nieuwe radiatoren € 65 – € 300 /radiator

 3. Vloerverwarming € 75 – € 100/meter

 4. Warmwatercilinder £ 450 - £ 1.000


Installatiekosten: Hoeveel kost een ASHP om te installeren?


De totale installatiekosten van standaard ASHP-units variëren afhankelijk van uw bestaande verwarmingssysteem.Als er extra werkzaamheden nodig zijn, zoals het plaatsen van vloerverwarming en nieuwe radiatoren, maak je hogere installatiekosten.Normaal gesproken kunt u verwachten dat u een extra bedrag uitgeeft £ 2.000 - £ 4.000 voor volledige installatie.

Installateurs bieden u offertes aan waarin de totale kosten, zoals extra werkzaamheden en arbeidskosten, zijn inbegrepen.Veel installateurs brengen u bijvoorbeeld ergens tussen de €60 en €150 per uur in rekening voor arbeidskosten.Dit hangt echter meestal af van het totale aantal aannemers dat nodig is om de klus te klaren, naast de concurrerende tarieven voor lokale HVAC-aannemers in uw regio.

Lucht/water-warmtepompunits zijn eenvoudig te installeren.Het installatieproces kan tot 20 uur duren (nieuwe systemen met kanaalwerk).Het kan echter relatief minder installatietijd kosten om een ​​vervanging of reparatie van de warmtepomp uit te voeren.


Hebben lucht-waterwarmtepompen bedrijfskosten?


Luchtwaterwarmtepompunits werken op een kleine elektrische stroom.Idealiter behoort elektriciteit met 14,4 pence/kWh tot de duurste brandstofsoorten, vooral als gas rond de 4,17 pence/kWh kost.Niettemin, aangezien deze eenheden een elektrische energie-eenheid kunnen omzetten in 2-4 keer zoveel (warmte) energie, zal elke thermische kWh warmte die een warmtepomp produceert met een CoP van 4 ongeveer 3,6 pence/kWh kosten.

Een typisch Brits huis heeft jaarlijks ongeveer 12.000 kWh aan warmte nodig.Voor elke kWh elektriciteit die het huis gebruikt, kunnen luchtpompen ongeveer 3 kWh warmte genereren.Dit betekent in wezen dat warmtepompen ongeveer 4.000 kWh elektriciteit gebruiken om voor een gemiddeld huis voldoende 12.000 kWh op te wekken.Aangezien de gemiddelde elektriciteitskosten ongeveer 14p/kWh bedragen, bedragen de jaarlijkse verwarmingskosten ongeveer £560.

Opmerking: het gemiddelde huis heeft 12.000 kWh aan warmte nodig, die een ASHP voor ongeveer £ 560 per jaar kan genereren.

Over het algemeen is het potentieel mogelijk dat de kosten van luchtbronpompen aanzienlijk zullen dalen, afhankelijk van de ASHP's.

Luchtbronpompen verwarmen uw pand doorgaans met behulp van een toegankelijke, betrouwbare en hernieuwbare energiebron, dat wil zeggen de warmte van de zon.De pomp draait echter op elektriciteit om de benodigde warmte op te wekken.

Bovendien is het vermeldenswaard dat de totale bedrijfskosten van de warmtepomp kunnen stijgen als ze een huis verwarmen dat niet goed geïsoleerd is.Idealiter genereren warmtepompen warmte op een relatief lagere temperatuur dan traditionele ketels, waardoor voldoende isolatie van groot belang is.

Verschillende factoren bepalen de totale bedrijfskosten van warmtepompen, waaronder:

 • Het rendement van het verwarmingssysteem (CoP)

 • Grootte van het ASHP-systeem

 • RHI-tarieven

 • Kamertemperatuur

 • Isolatie van uw pand

 • Energiekosten

Naast de enkele hierboven genoemde factoren, moet u uw warmtepomp ook efficiënt gebruiken om de doeltreffendheid ervan te verbeteren.Net als traditionele ketels zijn alle warmtepompen voorzien van verwarmingsregelaars, en het aanpassen van de temperatuur naar een lagere instelling zal ongetwijfeld uw kostenbesparingen verbeteren.

U moet ervoor zorgen dat u kunt vertrouwen op een professionele installateur, aangezien deze u tijdens de installatie doorgaans begeleidt bij het meest effectieve gebruik van de verwarmingsregelaars.

Bovendien kunt u uw duurzame energie opwekken met behulp van standaard fotovoltaïsche (PV) zonnepanelen om de operationele kosten te minimaliseren.Idealiter zetten zonnepanelen zonne-energie doorgaans om in schone en gratis elektriciteit die u gratis kunt gebruiken om uw ASHP op te pompen!


Zijn luchtwarmtepompen praktisch?En in welke mate?


Zoals je zou verwachten, variëren de energieprijzen, en ook ons ​​energieverbruik en onze huizen variëren.Daarom is het nogal een uitdaging om een ​​nauwkeurig cijfer te geven over de totale hoeveelheid hulpbronnen die u jaarlijks kunt besparen met behulp van ASHP's.Op basis van enkele werkelijke schattingen voor de hele sector kunnen we echter bij benadering een schets maken van de verwachte besparingen door het gebruik van ASHP's.

ASHP's genereren doorgaans een aanzienlijk energie-efficiënt niveau dat bekend staat als de CoP (prestatiecoëfficiënt).Idealiter is de CoP de totale energie die wordt geproduceerd voor elke kilowatt verbruikte stroom.Hoe hoger de CoP van een unit, des te effectiever, aangezien u relatief minder elektriciteit gebruikt om de benodigde warmte voor uw pand te produceren.

Houd er rekening mee dat luchtbronpompen (warmtepompen) twee unieke eenheden hebben die verwijzen naar hun efficiëntieclassificaties:

 • SPF (seizoensgebonden prestatiefactor)

 • CoP (prestatiecoëfficiënt)

Idealiter vertegenwoordigen deze labels dezelfde energie-efficiëntie als een meting van de totale warmte die door warmtepompen wordt geleverd voor elke eenheid elektriciteit die nodig is om deze te laten werken.

In wezen zetten standaard luchtbronpompen elke kW (kilowatt) elektriciteit om in warmte (3-4 kW).Dit resulteert in een duidelijk rendement van tussen de 300 en 400%, een iets hoger rendement dan de 93% die wordt gegenereerd door standaard condensatieketels die werken met een rendement van 94%.

SPF is een meting van het rendement van uw warmtepomp over een heel jaar.Deze beoordeling wordt berekend door de totale warmteafgifte per jaar te delen door de jaarlijkse elektriciteitsinname.

Om in aanmerking te komen voor de RHI (Renewable Heat Incentive) moet de luchtbronpomp die u aanschaft een gemiddelde SPF van ongeveer 2,5 hebben.


Beschikken lucht-waterwarmtepompen over financierings- of subsidieprogramma's?


Voor diverse warmtebronpompen is financiering beschikbaar en opgenomen in de RHI.In Groot-Brittannië bijvoorbeeld betaalt dit overheidsprogramma huiseigenaren voor elke duurzame hoeveelheid energie die zij produceren.

RHI-betalingen worden jaarlijks gedaan en voor de grootste verwarmingssystemen kunt u maar liefst £ 1.300 per jaar verdienen.Bovendien zal de Britse regering gebruikers vanaf 2022 ook maximaal £ 5.000 aanbieden om luchtwarmtepompen te installeren.

Volgens meerdere schattingen kunt u via de RHI-betalingsopties mogelijk ongeveer £ 4.000 tot £ 24.000 aan betalingen binnenhalen over een periode van zeven jaar.Daarom is deze stimulans, zonder zelfs maar rekening te houden met de middelen die u bespaart op de standaard verwarmingskosten, voldoende om u te helpen een nieuwe en moderne luchtbronwarmte-eenheid te krijgen met de huidige instelling.

Opmerking: De RHI-betalingen in het Britse stimuleringsprogramma bedragen maximaal 30.000 kWh.Daarom hoeft u geen extra betalingen te verwachten, vooral niet als uw apparaat boven deze grens produceert!


Hebben lucht-waterwarmtepompen (ASHP's) onderhoudskosten?


ASHP's maken gebruik van moderne technologie en hebben doorgaans een levensduur van twintig jaar of langer.Echter, net als bij standaardketels, moet u jaarlijks (als u over een compressor in huis beschikt, of om de twee jaar) een lucht-warmte-unit met constant onderhoud (professioneel onderhoud) aanschaffen om er zeker van te zijn dat deze nog steeds volledig operationeel is. Er zijn echter verschillende dingen die je individueel kunt doen:

 • Zorg voor voldoende luchttoevoer.Normaal gesproken betekent dit dat u regelmatig moet controleren of er vuil of bladeren in de roosters van uw ventilator zitten.Snoei ook alle planten terug die zich te dicht bij uw units of de leidingen van het systeem ontwikkelen.

 • Bij koud weer, zoals bij sneeuw, moet u de sneeuw van de unit verwijderen en ervoor zorgen dat het ijs de roosters van de warmtepomp niet blokkeert.


Samenvatting


Hoewel het gemakkelijk is om in de verleiding te komen en genoegen te nemen met de goedkoopste prijs voor uw lucht-water-warmtepompunit, moet u niet vergeten dat 'goedkoop duurkoop is, ongeacht het merk of de installateur!'Neem niet zomaar genoegen met een unit of een installateur, simpelweg omdat ze een gunstige prijs bieden.Omdat de markt nog steeds een nichemarkt is, is het essentieel om ervoor te zorgen dat u zowel de beste unit als een professionele installateur kiest om een ​​goede installatie en werking van de unit te garanderen.

Lucht/water-warmtepompen zijn een innovatieve, milieuvriendelijke en handige manier om een ​​constante verwarming in uw huis/bedrijf te garanderen.Ze hebben meerdere voor- en nadelen, zoals eerder vermeld in dit bericht.Met deze gedetailleerde prijslijst kunt u nu zonder zorgen de beste lucht-waterwarmtepomp voor uw behoeften kiezen.

Veel winkelplezier!


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692