Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Zuigercompressor versus roterende compressor in HVAC

Zuigercompressor versus roterende compressor in HVAC

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-12-27      Oorsprong:aangedrevenZuiger- en roterende compressoren zijn twee van de meest voorkomende compressoren die tegenwoordig worden gebruikt.Beide hebben dezelfde functionaliteit: het overbrengen van atmosferische lucht naar een kamer, het comprimeren ervan en het vervolgens afvoeren van de gecomprimeerde lucht naar de kamer.


Zuigercompressor versus roterende compressorHoewel ze dezelfde functie vervullen, hebben ze enkele opmerkelijke verschillen, die van invloed zijn op hoe efficiënt ze werken en voor welke soorten toepassingen ze het meest geschikt zijn.In dit artikel zullen we een gedetailleerde vergelijking maken tussen zuigercompressoren en roterende compressoren, waarbij we hun werkingsprincipe, structureel ontwerp, voor- en nadelen en algemene prestaties benadrukken.


Wat is een zuigercompressor?

Een zuigercompressor wordt ook wel een 'zuigerluchtcompressor' genoemd. Dit komt voornamelijk omdat hij zuigers gebruikt die door een krukas worden aangedreven voor de luchtcompressie.Het gebruik van zuigers voor luchtcompressie gaat terug tot het midden van de 17e eeuw, maar de structuur en het werkingsmechanisme veranderden aan het eind van de 19e eeuw tijdens de industriële revolutie.


Zuigercompressoren zijn verkrijgbaar in 2 vormen: eentraps of dubbeltraps.Bij een eentrapszuiger wordt de lucht in één slag gecomprimeerd.Bij de tweetrapszuiger wordt de lucht in twee fasen gecomprimeerd.Eerst wordt de lucht gecomprimeerd tot een middendruk en vervolgens tot een hogere druk.Het tweetrapssysteem maakt een hoger rendement en een hoger rendement mogelijk.


ZuigercompressorZuigercompressoren zijn gebouwd voor intermitterende luchtwerking en zijn daarom geschikter voor huiseigenaren, kleine machinewerkplaatsen en andere kleine bedrijven.Een opvallend kenmerk van een zuigercompressor is dat deze zonder nadelige gevolgen onder zijn maximale capaciteit kan werken.Dit betekent dat u een grotere machine kunt aanschaffen en erin kunt groeien als u verwacht dat uw huis of winkel in de toekomst meer lucht nodig zal hebben.


Wat is een roterende compressor?


Het gebruik van roterende compressoren gaat terug tot het midden van de 20e eeuw.Het mechanisme is sindsdien niet veel veranderd, maar vooruitgang in de productieprocessen heeft de efficiëntie en duurzaamheid ervan verbeterd.


Bovendien hebben elektronische apparatuur en automatisering ervoor gezorgd dat deze compressoren eenvoudiger te bedienen en te onderhouden zijn.Tegenwoordig zijn sommige roterende schroefluchtcompressoren voorzien van een aandrijving met variabele snelheid, waardoor gebruikers de luchtstroom kunnen regelen op basis van hun vraag.Dit helpt om energie te besparen en de rekeningen te verlagen.


Panasonic roterende compressor


In tegenstelling tot zuigercompressoren gebruiken roterende compressoren twee in elkaar grijpende spiraalvormige schroeven (gewoonlijk 'rotoren' genoemd) voor luchtcompressie.Terwijl de in elkaar grijpende spiralen draaien, wordt lucht door de kamers geperst en in een kleinere ruimte samengedrukt.Terwijl de rotor blijft draaien, wordt de lucht dus voortdurend gecomprimeerd.


Een andere populaire vergelijking is scroll versus roterende compressor.Maar roterende compressoren hebben minder bewegende delen, waardoor ze betrouwbaarder zijn en langer meegaan dan zuiger- en scrollcompressoren.Rotatiecompressoren zijn echter duurder.Maar op de lange termijn zijn het goede investeringen, vooral voor industrieën die een hoge luchtstroom en continue werking vereisen met toepassingen als warmtepompen, transportsystemen, kunststofgieten of houtbewerking.


Heen en weer bewegende versus roterende compressor: werkingsprincipe


Ondanks dat ze hetzelfde doel hebben, hebben zuiger- en roterende compressoren niet hetzelfde werkingsprincipe.Hieronder vindt u een vergelijking tussen zuiger- en roterende compressoren.


Hoe werkt een zuigercompressor?


Kortom, een zuigercompressor bestaat uit een zuiger, cilinder en krukas.De zuiger is een metalen schijf die goed in de cilinder is gestoken.De cilinder is gemaakt van metaal en aan één uiteinde gesloten;het andere uiteinde is open voor de zuiger.De krukas is verbonden met de zuiger en drijft deze op en neer in de cilinder.


De zuigercompressor gebruikt een zuiger om lucht in een cilinder te comprimeren.Wanneer de zuiger naar beneden gaat, ontstaat er een vacuüm in de cilinder, waardoor via een inlaatklep lucht in de cilinder wordt gezogen.Terwijl de zuiger omhoog gaat, comprimeert deze de lucht en duwt deze via een afvoerklep uit de cilinder.Dit proces wordt herhaaldelijk voortgezet, waarbij de zuiger op en neer beweegt om een ​​intermitterende stroom perslucht te creëren.


Hoe werkt een roterende compressor?


Een roterende compressor werkt met behulp van twee rotoren (schroeven) die met nauwe speling naast elkaar in een cilinder draaien.De rotoren worden vaak vervaardigd uit hoogwaardig staal en zijn spiraalvormig geconfigureerd.Er worden bosjes in gesneden zodat de lucht vrij door de compressor kan bewegen.


Terwijl de rotoren draaien, wordt via een inlaatklep lucht in de cilinder geabsorbeerd.Terwijl de lucht door de groeven beweegt, wordt deze gecomprimeerd en naarmate het volume van het kanaal afneemt, neemt de druk toe.De perslucht wordt vervolgens via een uitlaatklep naar buiten geperst.Nadat de compressiecyclus is voltooid, moeten de schroeven van de lucht worden gescheiden.Olie wordt meestal gebruikt om de schroeven te smeren, koelen en af ​​te dichten.


Structureel ontwerpverschil tussen zuiger- en roterende compressoren


Een duidelijk kenmerk dat kan worden gebruikt om onderscheid te maken tussen zuigercompressoren en roterende compressoren is het structurele ontwerp.


Een zuigercompressor bestaat uit 3 componenten: een zuiger, een krukas en een cilinder.De zuiger zit nauwsluitend in de cilinder vast, terwijl de krukas de zuiger omhoog en omlaag beweegt om lucht te absorberen en te comprimeren.


Een roterende compressor bestaat daarentegen uit twee in elkaar grijpende spiraalvormige schroeven en een cilinder.Het heeft een eenvoudiger structuur, omdat de schroeven draaien om lucht aan te zuigen en te comprimeren.Dit ontwerp maakt gebruik van minder bewegende delen, waardoor efficiëntie mogelijk is en minder onderhoud nodig is.


Heen en weer bewegende versus roterende compressor voor- en nadelen


Roterende versus zuigercompressoren in AC kunnen ook worden onderscheiden op basis van hun voor- en nadelen.


Zuigercompressor


Pluspunten

 • Lagere initiële kosten (ongeveer 20-50% minder dan roterende compressor)

 • Dubbeltrapsmodellen zijn superefficiënt

 • Energie-efficiënt voor lage CFM en intermitterende toepassingen

 • Kan worden gebruikt voor hogere drukken met meertrapscompressie


Nadelen

 • Niet geschikt voor continu gebruik

 • Luid geluid en trillingen

 • Vereist stilstand om af te koelen vanwege hitte veroorzaakt door wrijving

 • Kortere levensduur

 • Hogere onderhoudskosten

 • Kan in elke omgeving worden gebruikt, inclusief een schone en vuile werkomgeving

 • Het beste voor kleinere winkels en handmatige toepassingen zoals handmatig elektrisch gereedschap, afblazen, enz.
Roterende compressor


Pluspunten

 • Ideaal voor continu gebruik

 • Biedt schonere lucht

 • Zeer betrouwbaar

 • Langere levensduur

 • Koelere interne bedrijfstemperatuur (ongeveer 140-160 graden Fahrenheit)

 • Stille werking

 • Geen luchtontvangertank nodig

 • Het beste voor industriële toepassingen zoals grote volumes, robotproductie, transportsystemen, enz.


Nadelen

 • Hogere initiële kosten

 • Vereist vakkundig onderhoud

 • Moet in een schone omgeving worden gebruikt


Roterende AC-compressor versus heen en weer gaande prestaties


Er zijn veel verschillen in termen van prestaties tussen zuigercompressoren en roterende compressoren. Compressorspecificaties begrijpen kan u helpen een weloverwogen beslissing te nemen over wat beter is.


Hieronder bespreken we de belangrijkste factoren om de prestaties van zuiger- en roterende compressoren te vergelijken:


Energie-efficiëntie


Bij het vergelijken van de energie-efficiëntie van een roterende compressor versus een zuigercompressor in AC en lucht-water warmtepompen, roterende compressor heeft een groter voordeel.Dit komt uitsluitend doordat het minder bewegende onderdelen heeft en gedurende de gehele werkingscyclus perslucht produceert.


Aan de andere kant heeft een zuigercompressor meer bewegende componenten, waardoor hij veel energie verliest door wrijving.Bovendien wordt de efficiëntie ervan verminderd vanwege het structurele ontwerp van de zuigers, cilinder en krukas.


Over het algemeen zijn roterende compressoren efficiënter in het elektriciteitsverbruik dan zuigercompressoren.Ze gebruiken twee in elkaar grijpende spiraalvormige rotoren voor het luchtverbruik, wat resulteert in een continue stroom perslucht terwijl er minder energie wordt verbruikt.


Luchtstroom


Een ander prestatieverschil tussen een roterende compressor en een zuigercompressor is de consistentie van het comprimeren en afvoeren van lucht.Dankzij de soepele en consistente luchtstroom kan een schroefcompressor moeiteloos worden gekozen boven een zuigercompressor.


Roterende compressoren worden geleverd met twee spiraalvormige rotoren die tijdens de hele werking draaien, waardoor de lucht continu wordt gecomprimeerd.Dit resulteert in een constante stroom perslucht.


Zuigercompressoren daarentegen zijn voor luchtcompressie afhankelijk van de beweging van zuigers, wat kan resulteren in pulsaties en fluctuaties in de luchtstroom, vooral wanneer ze bij hogere drukken worden gebruikt.


Luchtdruk


Uw keuze tussen een zuigercompressor en een roterende compressor kan een grote invloed hebben op de luchtdruk, een essentieel element voor airconditioners tijdens warme seizoenen en warmtepompen voor koude klimaten.


Normaal gesproken worden zuigercompressoren vervaardigd om perslucht te genereren bij extreem hoge drukken, gewoonlijk tot 200 psi (13,8 bar) of zelfs meer;ze zijn dus ideaal voor toepassingen met hoge luchtdruk, zoals industriële processen en spuitlakken.Bovendien verandert de druk die wordt gegenereerd door zuigercompressoren naarmate de zuiger omhoog en omlaag gaat.


Roterende compressoren zijn daarentegen ontworpen om consistent perslucht van 150 psi (10,3 bar) te genereren.Daarom zijn ze ideaal voor toepassingen zoals het bedienen van pneumatisch gereedschap.


Vereisten voor luchttanks en luchtopslag


Een andere cruciale instelling om onderscheid te maken tussen airconditioners met zuiger- en roterende compressoren is luchtopslag.


Zuigercompressoren worden vanwege hun intermitterende luchtproductie vaak geleverd met luchttanks om lucht op te slaan.Dit is bedoeld om een ​​reservoir te creëren voor de continue afvoer van perslucht wanneer dat nodig is.


Aan de andere kant worden sommige roterende compressoren geleverd met luchttanks, terwijl andere dat niet doen.Dit kan worden toegeschreven aan het feit dat schroefcompressoren continu lucht genereren.Er zijn dus eigenlijk geen luchttanks nodig.


Reinheid van de geleverde lucht


Zowel zuiger- als roterende compressoren kunnen op efficiënte wijze schone lucht produceren met de nodige filtratie en luchtbehandeling.


Rotatiecompressoren produceren echter doorgaans schonere lucht van hoge kwaliteit met minder olieoverdracht en minder interferentie van deeltjes.Dit komt omdat deze compressoren een meer gesloten ontwerpstructuur hebben, wat ervoor zorgt dat de perslucht geen verontreinigingen bevat.Veel roterende compressoren worden zelfs geleverd met een intern filtersysteem om onzuiverheden te verwijderen.


Bij het gebruik van zuigercompressoren worden de zuiger en cilinder blootgesteld aan de omgeving, waardoor allerlei soorten verontreinigingen, waaronder stof, vuil en olie, in de perslucht terecht kunnen komen.

Stabiliteit en duurzaamheid


HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning) kunnen duur zijn. Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u vóór de keuze rekening houdt met de stabiliteit en duurzaamheid van de compressor.


Zuigercompressoren veroorzaken vanwege hun werkingsmechanisme, waarbij de opwaartse en neerwaartse beweging van de zuiger plaatsvindt, na verloop van tijd meer wrijving en slijtage.Dit kan een negatieve invloed hebben op de stabiliteit en duurzaamheid van de compressor.


Aan de andere kant heeft een schroefcompressor een roterend werkingsmechanisme, wat resulteert in een soepelere werking met minder slijtage.Het unieke ontwerp en werkingsprincipe verbeteren de stabiliteit en duurzaamheid.


Lawaai en trillingen

roterende compressor in SPRSUN warmtepomp


Geluid en trillingen moeten op uw prioriteitenlijst staan ​​van factoren waarmee u rekening moet houden bij zuigercompressoren versus roterende compressoren, vooral als het HVAC-systeem wordt gebruikt in omgevingen waar mensen wonen of werken.Je wilt geen overlast veroorzaken.


Zuigercompressoren hebben een complexere ontwerpstructuur met meer bewegende delen, die de neiging hebben om luider geluid en trillingen te veroorzaken.Zuigercompressoren zijn kleiner in vergelijking met schroefcompressoren, en hoe kleiner de compressor, hoe meer geluidsoverlast deze veroorzaakt.Bovendien hebben kleinere compressoren minder geluidsisolerende eigenschappen.Het geluidsniveau van zuigercompressoren varieert van 80-90 d(B)A.


Aan de andere kant zijn roterende compressoren groter en hebben ze een eenvoudiger ontwerpstructuur, met minder bewegende componenten.Deze compressoren werken met een consistentere stroom perslucht, waardoor geluid en trillingen worden geminimaliseerd.Bovendien zijn ze voorzien van geluidsisolerende eigenschappen.Het geluidsniveau van roterende compressoren varieert van 70-80 dB(A).


Arbeidscyclus


Een van de grootste verschillen tussen airconditioners met roterende compressor en zuigercompressor is de inschakelduur.Een bedrijfscyclus van een compressor is eenvoudigweg de tijdsduur die nodig is om lucht te genereren versus de tijdsduur die nodig is om te rusten.Inschakelduur wordt ook wel 'laad-/ontlaadtijd' of 'loop-/rusttijd' genoemd.


Roterende compressoren hebben een inschakelduur van 100%, dat wil zeggen dat ze te allen tijde efficiënt perslucht kunnen genereren.Ze zijn gemakkelijk te reguleren.Als er minder lucht nodig is, wordt de compressor voor een korte periode uitgeschakeld (uitgeschakeld) en wanneer de druk naar een lager niveau daalt, wordt hij weer ingeschakeld.Als u daarom een ​​continue compressor nodig heeft voor een optimale werkcyclus, is een roterende compressor de ideale optie.


Zuigercompressoren daarentegen worden geproduceerd voor een intermitterende bedrijfscyclus.Om goed te kunnen functioneren, fietsen ze af en toe af en koelen ze af.Deze compressoren hebben een inschakelduur van minder dan 100% en hoe lager de classificatie, hoe meer tijd de compressor besteedt aan rust.Als de compressor overwerkt is of geprogrammeerd is om meer tijd te besteden aan het produceren van lucht dan aan rust, zal dit resulteren in oververhitting en een kortere levensduur.


Drukbanden


De drukband is het verschil tussen de inschakeldruk (het punt waarop de compressor lucht gaat produceren) en de uitschakeldruk (het punt waarop de compressor stopt met het genereren van lucht).In een paar zinnen betekent dit hoeveel druk mag fluctueren.


Roterende compressoren hebben kleinere drukbanden en zijn daarom geschikter voor toepassingen met nauwe druktoleranties.Aan de andere kant zijn zuigercompressoren ideaal voor grotere drukbanden, omdat ze met tussenpozen lucht genereren en een inschakelduur van minder dan 100% hebben.


Maximale leveringsdruk


Bij het kiezen tussen een zuigercompressor of een roterende compressor is het van cruciaal belang om een ​​optie te kiezen met een maximale leveringsdruk (PSI, dwz ponden per vierkant) die aan uw eisen voldoet.


Eentraps zuigercompressoren kunnen lucht tot 120 PSI leveren en tweetraps zuigercompressoren kunnen lucht tot 175 PSI comprimeren.Hogere drukken kunnen worden bereikt met compressie in 3-4 fasen.Over het algemeen kunnen zuigercompressoren een zeer hoge luchtdruk leveren, tot wel 6.000 PSI.Ze zijn ideaal voor speciale toepassingen.


Eentraps roterende compressoren kunnen daarentegen een druk leveren tot 150 PSI en tweetraps roterende compressoren kunnen een druk leveren van meer dan 175 PSI.Roterende compressoren zijn niet ideaal voor hogedruktoepassingen.Het grote voordeel van roterende compressoren is dat ze meer CFM (kubieke voet per minuut) kunnen leveren met een grotere efficiëntie.


Bedrijfsomgeving


De omgeving waarin de compressor wordt gebruikt, kan de prestaties en het onderhoud beïnvloeden.Stoffen in de lucht, zoals stof, deeltjes uit verbrandingsmotoren of pollen, kunnen zich met de geabsorbeerde lucht verenigen, smeermiddelen verontreinigen en inline-filters verstoppen.


In dit scenario zijn zuigercompressoren het beste omdat ze minder gevoelig zijn voor stoffen in de lucht.Ze kunnen buiten of in een zeer vuile omgeving worden gebruikt, zelfs in een monteurswerkplaats.


Roterende compressoren kunnen daarentegen het beste worden gebruikt in nette omgevingen.Als de geabsorbeerde lucht niet schoon is, kunnen de filterfuncties in de compressor helpen de verontreinigingen te verwijderen, zodat deze zich niet bij de afgevoerde lucht voegen.


Continue werking


Een van de opmerkelijke verschillen tussen zuigercompressoren en roterende compressoren is de manier waarop ze lucht comprimeren.


Een zuigercompressorsysteem vereist de opwaartse en neerwaartse beweging van een zuiger die nauwsluitend in een cilinder is bevestigd.Lucht wordt alleen gecomprimeerd als de zuiger naar boven beweegt, daarom kan deze het beste worden gebruikt voor intermitterende toepassingen.


Aan de andere kant heeft een roterend compressorsysteem twee spiraalvormige schroeven en heeft het de capaciteit om tijdens de hele draaicyclus perslucht te produceren.Daarom kunnen ze beter worden gebruikt voor continue luchttoepassingen.

Initiële versus levenslange kosten


De kosten zijn altijd een cruciale factor bij het kiezen tussen twee apparatuur, vooral zuigercompressoren versus roterende compressoren.Het is essentieel om rekening te houden met de totale kosten, inclusief de initiële kosten en de levensduurkosten.


Zuigercompressoren zijn goedkoper, waardoor ze een meer betaalbare kapitaalinvestering zijn voor kleinere winkels of startups die niet kunnen voldoen aan de eisen van roterende compressoren.De levensduurkosten in termen van onderhoud en vervanging verhogen echter de totale kosten.


Rotatiecompressoren zijn duurder en vereisen hogere initiële kosten.Maar de levensduurkosten worden verlaagd, vooral bij hogere pk's en CFM-waarden.Ze verbruiken minder energie en vereisen minder onderhoud.


Levensduur


Een andere belangrijke factor waar u op moet letten bij het beoordelen van zuigercompressoren versus roterende compressoren is hoe lang ze meegaan.Betrouwbaar fabrikanten van warmtepompen en airconditioners zouden de beste en meest geschikte compressor vinden om de productie van verwarmings- en koelapparatuur van hoge kwaliteit te garanderen, aangezien de compressor een onmisbaar onderdeel van HVAC is.


Over het algemeen hebben zuigercompressoren een levensduur van 50.000 uur of minder, afhankelijk van de kwaliteit van gebruik en onderhoud.


Roterende compressoren gaan daarentegen langer mee.Ze kunnen tot 100.000 uur meegaan of tot 20 jaar bij kwalitatief gebruik en adequaat onderhoud.Olievrije roterende compressoren gaan echter niet zo lang mee;ze werken meestal efficiënt gedurende 10-15 jaar (70.000 uur).


Onderhoudsvereisten


Wat het onderhoud betreft, moet u informeren naar de onderhoudsvereisten voor beide compressoren en hoeveel u zelf kunt doen.


Zoals in dit artikel afzonderlijk wordt vermeld, heeft een zuigercompressor meer bewegende componenten, waardoor er meer onderhoud nodig is vanwege slijtage door wrijving.Sommige van deze onderhoudsoplossingen omvatten het vervangen van olie en filter, evenals het regelmatig vervangen van kleppen en zuigerveren.Het onderhoud van zuigercompressoren kan duur zijn, maar dankzij hun eenvoudige ontwerp kunt u een deel van het vereiste werk thuis doen.


Roterende compressoren verslijten niet zo veel als zuigercompressoren, omdat ze minder bewegende delen hebben.Het onderhoud is dus niet zo rigide als bij zuigercompressoren.Belangrijke onderhoudsoplossingen zijn onder meer het verversen van de olie, het oliefilter en de lucht/olieafscheider.Ze hebben echter een complexere ontwerpstructuur, waardoor de expertise van een professional nodig is voor goed onderhoud.


Grootte- en ruimtevereisten voor installatie


Zowel zuiger- als roterende compressoren hebben voldoende vrije ruimte nodig om oververhitting tegen te gaan.Daarom is het essentieel om hiermee rekening te houden voor een soepele installatie.Wat betreft de maat:


Zuigercompressoren zijn gebouwd met luchttanks, dus het is belangrijk om de totale grootte van de unit te vergelijken met de beschikbare ruimte.


Roterende compressoren zijn daarentegen kleiner.Dit komt omdat ze niet noodzakelijkerwijs luchttanks nodig hebben, omdat ze continu lucht produceren.Bovendien heeft het minder bewegende delen, wat resulteert in een compacte ontwerpstructuur.


Gemiddelde CFM per pk


Grote verschillen zijn ook te merken bij de pk’s van beide compressoren.De onderstaande tabellen tonen hun variërende HP en CFM.


Zuigercompressor

Paardenkracht

CFM @175PSI

5 pk

18

7,5 pk

24

10 pk

35

15 pk

50

20 pk

80

25 pk

95


Roterende compressor

Paardenkracht

CFM @150 PSI

CFM @125 PSI

5 pk

16

18

7,5 pk

26

38

10 pk

38

40

15 pk

54

60

20 pk

78

85

25 pk

102

108

30 pk

125

130

40 pk

155

160

50 pk

185

200

60 pk

210

235


Sollicitatie


Een ander duidelijk onderscheid tussen zuigercompressoren en roterende compressoren ligt in hun toepassingen.


Zuigercompressoren zijn het beste voor kleinschalige functies die een lagere CFM (minder dan 20 pk) en intermitterende lucht vereisen.Sommige toepassingen zijn het klinken door service- en bandenvrachtwagens, kleine productiebedrijven en het aandrijven van luchtgereedschap.


Ondertussen zijn roterende compressoren het beste voor grootschalige toepassingen die een hoger CFM (20 pk of meer) en continue lucht vereisen.Sommige toepassingen zijn warmtepompsystemen of airconditioners, voedsel- en drankverwerking, rioolrehabilitatie en elektrisch pneumatisch gereedschap.


Roterende versus zuigercompressor in AC: welke is beter?

SPRSUN warmtepompcomponenten met roterende compressor


De beste optie tussen een zuigercompressor en een roterende compressor hangt uitsluitend af van uw toepassing.Zuigercompressoren zijn beter geschikt voor toepassingen waarbij een intermitterende luchtstroom vereist is.De voordelen van roterende compressoren komen echter beter tot hun recht wanneer ze worden gebruikt voor grootschalige industriële toepassingen die een continue luchtstroom vereisen.


Hierboven vindt u de gedetailleerde verschillen tussen roterende compressoren en zuigercompressoren.SPRSUN is een Chinese warmtepomp fabrikant met vestigingen over de hele wereld.We gebruiken de beste roterende compressoren van Panasonic om onze warmtepomp uit te rusten, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over de kwaliteit van het SPRSUN HVAC-systeem.


En heeft u advies nodig over een compressor voor een verwarmings- en airconditioningsysteem? Neem contact met ons op;onze experts staan ​​klaar om uw vragen te beantwoorden.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692