Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Scroll versus roterende compressor in HVAC

Scroll versus roterende compressor in HVAC

Aantal Bladeren:3     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-12-27      Oorsprong:aangedreven


De vergelijking tussen scroll- en roterende compressoren wordt al lang besproken.Beide compressoren zijn ontworpen voor gebruik in een breed scala aan toepassingen, waaronder residentiële en commerciële toepassingen.Elk van hen heeft echter een unieke structuur, mechanisme en werkingsprincipe, wat van invloed is op hun efficiëntie.


Vergelijkbaar met de zuigercompressor versus roterende compressor Over compressoren gesproken, scrollcompressoren zijn ook populair en worden vaak aanbevolen door professionals.Maar moet u ze verkiezen boven roterende compressoren?


Scroll versus roterende compressorIn dit artikel zullen we beide compressoren uitgebreid bespreken, zodat we u kunnen vertellen welke de beste is.


Wat is een scrollcompressor?


Een scrollcompressor is een type positieve verplaatsingscompressor gebruikt in verschillende toepassingen, met name HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning).Het beschikt over twee in elkaar grijpende spiraalvormige componenten: een stationaire scroll en een ronddraaiende scroll.


Scroll-compressorScrollcompressoren hebben een continu, soepel compressieproces, waardoor hun outputsnelheid toeneemt.Ze staan ​​algemeen bekend om hun energie-efficiëntie, consistente werking en relatief eenvoudig ontwerp.


Wat is een roterende compressor?


Roterende compressor, ook wel 'roterende schroefcompressor' genoemd, is ook een verdringercompressor die veel wordt gebruikt voor HVAC-systemen in woningen en sommige industriële omgevingen.Het beschikt over een as waarin twee bladen zijn ondergebracht die met nauwe speling naast elkaar roteren.


Roterende compressorRoterende compressoren worden gewaardeerd vanwege hun compacte formaat, hoge capaciteit en soepele werking.Daarom zijn ze ideaal voor toepassingen met beperkte ruimte en een continue luchtbehoefte.


Scroll versus roterende compressor: werkingsprincipe


Ondanks dat ze dezelfde functie vervullen, hebben scroll- en roterende compressoren verschillende werkingsprincipes.Hieronder ziet u een vergelijking van hoe scrollcompressoren werken en hoe roterende compressoren werken.


Hoe werkt een scrollcompressor?


De scrollcompressor is voorzien van twee in elkaar grijpende spiraalvormige scrolls.De ene wordt 'stationaire scroll' genoemd, terwijl de andere 'ronddraaiende scroll' wordt genoemd. Deze scrolls zijn over het algemeen gemaakt van zeer sterke materialen zoals roestvrij staal of aluminium.De in elkaar grijpende rollen zorgen voor een continue afdichting, waardoor er geen zuiger nodig is.Dit strakke ontwerp minimaliseert ook interne lekkage en energieverlies.


Het werkingsprincipe ervan houdt in dat de ronddraaiende scroll rond de stationaire scroll beweegt, waardoor er een reeks luchtzakken ertussen ontstaat.


Het compressieproces begint wanneer de ronddraaiende scroll begint te draaien, waardoor er lucht in de kamer wordt gezogen.Terwijl de ronddraaiende scroll zijn excentrische beweging voortzet, wordt de lucht geleidelijk samengedrukt naar het midden van de scrollset.Naarmate het volume van de lucht kleiner wordt, neemt de druk toe.Vervolgens wordt de samengeperste lucht naar buiten geperst via een uitlaatpoort in het midden van de rollen.


Hoe werkt een roterende compressor?


De roterende compressor is voorzien van een paar spiraalvormige schroeven (ook wel rotors genoemd) die in een compressiekamer roteren.De schroeven zijn bewerkt met spiraalvormige lobben die in elkaar grijpen, wat resulteert in een reeks compressiezakken.Naarmate de schroeven draaien, wordt het volume van de zakken kleiner, waardoor de lucht die erin opgesloten zit, wordt samengedrukt.


Het werkproces begint wanneer atmosferische lucht de compressor binnenkomt via een inlaatpoort.Vervolgens zuigen de rotoren lucht aan, die geleidelijk wordt samengedrukt terwijl deze over de roterende schroeven beweegt.Terwijl dit gebeurt, nemen de luchtdruk en de temperatuur toe.De in elkaar grijpende lobben van de rotoren zorgen voor een goede afdichting en zorgen ervoor dat er geen opening is voor terugstroming.Zodra de gecomprimeerde lucht het uiteinde van de rotoren bereikt, verlaat deze de kamer via een afvoerpoort.


De rotoren vereisen een nauwkeurige uitlijning en verminderde wrijving om de compressie-efficiëntie te garanderen.Dit gebeurt door gebruik te maken van hoogwaardige lagers en een betrouwbaar smeersysteem.Het smeermiddel zorgt niet alleen voor een nauwe tolerantie tussen de rotoren, maar helpt ook bij het verspreiden van de perslucht, waardoor de algehele prestaties en levensduur van de compressor worden bevorderd.


Structureel verschil tussen scroll- en roterende compressor


Scroll- en roterende compressoren zijn verschillend ontworpen en daarom zijn hun werkingsprincipes uniek.Een groot deel van de scrollcompressor versus roterende compressor is terug te voeren op hun mechanische structuur en ontwerp.De compressiekamer van een scrollcompressor bevindt zich bijvoorbeeld bovenaan, maar de compressiekamer van de roterende compressor bevindt zich onderaan.


Naast de stationaire en draaiende scroll heeft een scrollcompressor veel kleinere subcomponenten, waaronder een motor, een thermische beveiliging, een interne drukontlasting, omloopkleppen, een afvoerterugslagklep, een overbelastingsbeveiliging en nog veel meer.Componenten zoals thermische beveiliging, terugslagklep en overbelastingsbeveiliging helpen de compressor tegen schade te beschermen.


Aan de andere kant is een schroefcompressor voorzien van een motor, een cilinder, een accumulator, een krukas, een rol, een hoofdlager en een hulplager, evenals een schoep.


Als je goed kijkt, zul je zien dat een scrollcompressor en een roterende compressor geen vergelijkbare componenten delen, behalve de motor.Daarom werken ze anders.


Scrollcompressor versus roterend compressormechanisme


Vanwege de verschillende componenten die in het ontwerp van elke compressor worden gebruikt, verschilt hun werkingsmechanisme.


Dit zijn de opmerkelijke verschillen in mechanisme:

 • Bij een scrollcompressor vindt het compressieproces plaats in de scrollwrap met behulp van de scrolls.Terwijl bij een roterende compressor het compressieproces plaatsvindt in de compressiekamer met behulp van de rotatiebeweging van de rol en de verticale beweging van de schoep.


 • Een scrollcompressor comprimeert lucht continu, maar een roterende compressor comprimeert lucht pas na één rotatie.


 • Een scrollcompressor biedt minder geluid en trillingen omdat hij lucht continu comprimeert en een koppelfluctuatie van 50% heeft.


 • Een scrollcompressor comprimeert lucht met behulp van de cirkelvormige beweging van de scroll, maar de roterende compressor comprimeert lucht door het luchtvolume te veranderen door een roterende beweging van de rol.
Scrollcompressor versus roterende compressor voor- en nadelen


Scrollcompressor versus roterende compressor kunnen ook worden onderscheiden op basis van hun voor- en nadelen.


Scroll-compressor


Pluspunten


 • Hoog rendement: Scrollcompressoren worden gewaardeerd om hun uitstekende energie-efficiëntie dankzij de continue compressie zonder pulsatie, wat resulteert in optimale prestaties en een lager energieverbruik.Dit helpt bij het besparen van kosten op de lange termijn.


 • Laag geluidsniveau: Scrollcompressoren hebben een stil werkingssysteem, waardoor ze ideaal zijn voor geluidsgevoelige omgevingen, zoals woongebouwen of kantoren.


 • Compact ontwerp: Deze compressoren zijn compact en lichtgewicht ontworpen, waardoor ze eenvoudig in krappe ruimtes kunnen worden geïnstalleerd.Het kleine formaat maakt ze perfect in situaties waar het opstellingsgebied beperkt is.


 • Minder onderhoudsvereisten: Scrollcompressoren hebben niet alleen een compact ontwerp, maar ook minder bewegende delen, wat resulteert in minder onderhoudsvereisten.Bovendien verloopt het compressieproces soepel, waardoor slijtage wordt verminderd.


Nadelen


 • Beperkte capaciteit: Scrollcompressoren zijn het meest ideaal voor toepassingen met een lage tot gemiddelde capaciteit;ze zijn niet geschikt voor toepassingen met hoge capaciteit.Voor efficiëntie bij zware toepassingen zijn meerdere scrollcompressoren nodig.Dit verhoogt de initiële investering en maakt het systeem complex.


 • Gevoeligheid voor verontreinigingen: Deze compressoren zijn gevoelig voor verontreinigingen zoals stof, vuil, puin en vocht.Adequate filtratie en onderhoud zijn belangrijk voor hun lange levensduur en optimale prestaties.


 • Hoge initiële kosten: Scrollcompressoren hebben hoge initiële kosten, waardoor ze duur zijn voor mensen met een beperkt budget.Op de lange termijn compenseren hun betrouwbaarheid en energie-efficiëntie echter de initiële kosten.


Roterende compressor


Pluspunten


 • Groot capaciteitsbereik: Roterende compressoren kunnen hogere capaciteitsvereisten aan, waardoor ze geschikt zijn voor grotere HVAC-systemen en veeleisende toepassingen.Deze compressoren zijn verkrijgbaar in verschillende typen, zoals draaischuif- of schroefschroef, waardoor ze veelzijdigheid bieden voor verschillende toepassingen, waaronder hoge of lage temperatuur warmtepomp.


 • Compact ontwerp: Roterende compressoren zijn compact van formaat en hebben een zeer eenvoudige ontwerpstructuur.Hierdoor zijn ze eenvoudig in te stellen en te onderhouden, waardoor de operationele kosten en uitvaltijd worden geminimaliseerd.


 • Continue werking: Deze compressoren bieden een constante toevoer van perslucht, waardoor ze ideaal zijn voor industriële activiteiten waarbij een aanzienlijke luchtstroom vereist is.


 • Kosteneffectief: Rotatiecompressoren hebben kostenvriendelijkere initiële kosten vergeleken met scrollcompressoren.Daarom zijn ze betaalbaar voor mensen met een beperkt budget.


Nadelen


 • Geluidsniveau: Afhankelijk van het type kunnen roterende compressoren tijdens bedrijf meer geluid produceren.


 • Onderhoudsvereisten: Roterende compressoren hebben meer bewegende delen in vergelijking met scrollcompressoren, vandaar hun hogere onderhoudsvereisten.


Roterende versus scrollcompressor op prestaties

Er zijn veel verschillen tussen roterende compressoren en scrollcompressoren wat betreft prestaties.Hieronder bespreken we de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van deze twee compressoren:


Efficiëntie


Roterende compressoren bieden vanwege hun positieve verplaatsingsontwerp een hoge efficiëntie onder een breed scala aan bedrijfsomstandigheden.Dit garandeert optimale prestaties in tal van toepassingen, wat resulteert in een lager energieverbruik en lagere bedrijfskosten.


Scrollcompressoren daarentegen hebben een unieke scrollconstructie die een groot rendement biedt bij lagere capaciteiten.Ze zijn ideaal voor het handhaven van een stabiele luchtdruk, waardoor ze perfect zijn voor toepassingen waarbij een stabiele en nauwkeurige luchtstroom essentieel is.Hun uitgebreide modulatiebereik zorgt ervoor dat ze de luchtopbrengst kunnen aanpassen aan de benodigde luchtstroom.Dit helpt energie te besparen door overmatig energieverbruik tijdens perioden met weinig vraag te vermijden.


Stabiliteit en duurzaamheid


Zowel roterende als scrollcompressoren zijn sterk, stabiel en betrouwbaar.Roterende compressoren hebben echter vaak de voorkeur voor vervelende toepassingen.Door hun robuuste constructie zijn ze bestand tegen veeleisende toepassingen, zoals industriële omgevingen waar continue en veeleisende toepassingen de norm van de dag zijn.Roterende compressoren zijn stabieler en betrouwbaarder onder zware werklasten.


Scrollcompressoren presteren daarentegen uitstekend voor toepassingen die een consistente en lage tot gemiddelde luchtstroom vereisen.Hun ontwerp bevat minder bewegende delen, waardoor de kans op mechanische storingen wordt geminimaliseerd en ze betrouwbaar zijn voor kleine tot middelgrote toepassingen.


Lawaai


In dit deel van het debat over scroll versus roterende compressoren hebben scrollcompressoren de overhand.Ze hebben een eenvoudig ontwerp, met weinig bewegende delen en een soepel besturingssysteem.Dit resulteert in weinig geluid en trillingen.Daarom kunnen ze worden vertrouwd in stille ruimtes zoals woonhuizen, kantoren en ziekenhuizen.


Roterende compressoren produceren tijdens bedrijf doorgaans meer geluid en trillingen.Afhankelijk van de branche is het geluid mogelijk geen probleem.Werknemers in de productie-industrie zijn er bijvoorbeeld aan gewend dat andere machines geluid maken tijdens het gebruik.Sommige betrouwbare warmtepomp- of HVAC-fabrikanten zouden echter geluiddicht katoen gebruiken om het geluid te verminderen bij het uitrusten van de roterende compressor in de machine, aangezien de prestaties van de roterende compressor de beste zijn.


Continue werking


Een andere factor die het overwegen waard is in de HVAC-scrollcompressor en het debat over roterende compressoren is hun besturingssysteem.


Vergeleken met een roterende compressor is een scrollcompressor niet de beste oplossing als een continue stroom perslucht nodig is.Hun werkingsmechanisme omvat een intermitterend compressieproces, dat lichte schommelingen in de luchtstroom veroorzaakt.Daarom kunnen ze beter worden gebruikt voor toepassingen die geen continue en ononderbroken luchtopbrengst vereisen.


Aan de andere kant kunt u vertrouwen op roterende compressoren voor toepassingen waarbij een continue luchtstroom van cruciaal belang is.Het ontwerp van deze compressoren zorgt voor een ononderbroken en stabiele luchtstroom, waardoor ze een betere optie zijn voor industrieën die afhankelijk zijn van een consistente persluchttoevoer.


Sollicitatie


De keuze tussen scrollcompressor versus roterende compressor hangt grotendeels af van de beoogde toepassing.


Scrollcompressoren worden veel gebruikt in residentiële en licht commerciële HVAC-systemen.Ze worden gebruikt in toepassingen die een nauwkeurige en stabiele luchtstroom vereisen, zoals in de elektronica, voedingsmiddelen en dranken, cleanrooms en laboratoria.


Aan de andere kant worden roterende compressoren, met name de typen met roterende schroef en roterende schoepen, gewoonlijk gebruikt in grotere HVAC-systemen, zoals commerciële en industriële airconditioningtoepassingen.Het speelde echter ook een groot voordeel bij de residentiële warmtepomp.Ze zijn geschikt voor zware industriële toepassingen die een continue en betrouwbare persluchtbron vereisen.Deze toepassingen omvatten productieprocessen, bouwplaatsen en autowerkplaatsen.


Geschikt koelmiddel


Roterende compressoren zijn compatibel met verschillende soorten koelmiddelen.Ze kunnen een breed scala aan koelmiddelen verwerken, waaronder gewone koelmiddelen zoals R-410A en nieuwere milieuvriendelijke opties zoals R-32 en R290, het ontvlambare en explosieve koelmiddel.Hun veelzijdigheid bij het werken met verschillende koelmiddelen maakt ze aanpasbaar aan de veranderende industrienormen.


Scrollcompressoren zijn daarentegen het meest geschikt voor nieuwere milieuvriendelijke koelmiddelen zoals R-410A, een veelgebruikte optie die wordt gebruikt in moderne HVAC-systemen vanwege hun milieuvriendelijke karakter.Hoewel sommige scrollcompressoren kunnen worden gecombineerd met andere koelmiddelen, zijn ze over het algemeen niet compatibel met meerdere koelmiddelen, zoals roterende compressoren.


Kosten


De totale kosten, inclusief de initiële investeringskosten en de operationele kosten, zijn cruciaal voor de voorkeursoptie om te kiezen tussen een roterende compressor versus een scrollcompressor.


Rotatiecompressoren hebben hogere initiële kosten dan scrollcompressoren, vooral vanwege hun grotere formaat, ontwerpcomplexiteit en capaciteit om zwaardere werklasten aan te kunnen.Dankzij hun hoge efficiëntie en de mogelijkheid om zware werkzaamheden uit te voeren, helpen roterende compressoren het energieverbruik te besparen, waardoor de operationele kosten in de loop van de tijd worden verlaagd.


Scrollcompressoren daarentegen zijn vaak compacter van formaat, eenvoudiger van ontwerp en met lagere initiële investeringskosten.Ze worden vaak gebruikt voor operaties waarbij een lager luchtvolume nodig is, waarbij kostenbesparingen prioriteit hebben.Hun vermogen om de luchtopbrengst te moduleren op basis van de vereiste vraag helpt energieverspilling te verminderen wanneer er weinig vraag is naar airglow.


Onderhoud


Wat onderhoud betreft, vereisen zowel roterende als scrollcompressoren regelmatig onderhoud en onderhoud.Maar roterende compressoren vereisen vaker onderhoud vanwege hun ontwerpcomplexiteit en hoge werklastcapaciteit.Gebruik in hoog-industriële toepassingen kan de compressor verzwakken, waardoor deze minder efficiënt wordt.Daarom is het belangrijk om regelmatig onderhoud en onderhoud uit te voeren.


Roterende of scrollcompressor: welke is beter voor warmtepomp of HVAC


Uit onze discussie hierboven hebben zowel roterende als scrollcompressoren hun voor- en nadelen en kunnen ze voor verschillende toepassingen worden gebruikt.Nu moet u overwegen wat het beste voor u is.De beste manier om dit te doen is door prioriteit te geven aan uw behoeften en omgeving.Het is altijd een goed idee om de hulp in te roepen van een professionele luchtcompressor om u op de goede weg te begeleiden.


SPRSUN is een van de prominente en grootste producenten van warmtepompen met uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van luchtcompressoren, aangezien de compressor het essentiële onderdeel is van warmtepompen en HVAC.En wat de verwarmings- en koelprestaties betreft, gebruikt SPRSUN een roterende compressor van Panasonic om de warmtepomp uit te rusten.Over de kwaliteit hoeft u zich geen zorgen te maken.


Heeft u nog steeds verdere begeleiding nodig bij het kiezen van de beste optie tussen scroll- en roterende compressoren?Jij kan Neem contact met ons op;wij staan ​​altijd klaar om te helpen.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692