Home / Heat Pumps / Air Source Heat Pumps
Luchtwarmtepompen
Verlaag uw carbon footprint met luchtenergie

Het verwarmen van uw huis hoeft niet te betekenen dat u veel moet uitgeven aan elektriciteit zodat u zodoende een grote carbon footprint heeft. Met een luchtwarmtepomp kunt u ervan verzekerd zijn dat uw huis warm en comfortabel blijft, terwijl uw energierekening laag blijft. Bent u op zoek naar een verstandige oplossing voor uw energiebehoefte? Hier is hij! Lees verder om uit te vinden waarom u een luchtwarmtepomp nodig heeft.

SPRSUN lucht-water warmtepompen

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Veelgestelde vragen over luchtwarmtepompen

 • Hoe bepaal ik het benodigde vermogen van een luchtbron warmtepomp?

  De meeste mensen gaan ervan uit dat hoe groter de warmtepomp, hoe beter de installatie. Een van de dingen die u moet uitzoeken, is hoeveel uw kamer of uw huis nodig heeft, en ga dan van daaruit verder als het gaat om het type warmtepomp dat u koopt. De warmtepompen zijn er in afmetingen tussen de 6kW en 15kW, wat zich direct vertaalt in de warmte. Een pomp van 11 kW zal bijvoorbeeld 11 kW warmte afgeven.  Als u op zoek bent naar een pomp die voor u geschikt is, moet u uitzoeken hoeveel energie u nodig heeft voor uw huis en een pomp kopen die die specificatie heeft. Koop het niet blindelings op basis van grootte.
 • Hoe efficiënt is een luchtwarmtepomp?

  Een van de voordelen die u krijgt met een luchtbronpomp is efficiëntie. Om de zaken in context te plaatsen, werkt een typische luchtbronpomp op een COP van 3,2 wanneer de temperatuur buiten op 7 graden is. Daarmee laat het zien dat de pomp meer dan 320% efficiënt is. Hoe hoger de COP, hoe meer rendement. Met deze hoge COP hoeft u zich geen zorgen te maken over het rendement omdat ze het hele jaar door efficiënt werken. Ze zijn perfect voor beide soorten weer, of het nu warm of koud is, waardoor ze een geweldige aanvulling op uw huis zijn.
 • Is het de moeite waard om een luchtwarmtepomp te kopen?

  Luchtbronpompverwarmers zijn in het begin duur om te kopen, waardoor de vraag rijst of ze het waard zijn. Als u naar de initiële kosten kijkt, zult u ongetwijfeld worden ontmoedigd om de ASHP te kopen. De waarheid is dat het geld dat u uitgeeft aan de initiële kosten en installatie logisch zal zijn naarmate de dagen verstrijken.
   
  Ten eerste is de luchtbronpompverwarming een van de onderhoudsarmere pompen op de markt. Je hoeft niet veel uit te geven aan controles en reparaties. Omdat het langer meegaat dan de meeste pompen op de markt, kunt u er ook zeker van zijn dat u waar voor uw geld krijgt voordat u een nieuwe pomp nodig heeft. Als je naar het grotere plaatje kijkt, is de ASHP het waard.

 • Hoe installeer ik een luchtbron warmtepomp?

  Het installatieproces voor uw ASHP is afhankelijk van het type pomp dat u krijgt. Velen van hen zullen echter een specifiek installatieplan volgen. Als u de basisprincipes van het installatieproces kent, zorgt u ervoor dat u scherp volgt terwijl de aannemer de pomp installeert, zodat ze niets missen. De eerste stap is het buiteninstallatieproces. Hier bepaalt de aannemer de beste positie voor de pomp en installeert deze.  Zodra dat is gebeurd, wordt de pomp aangesloten op de kanalen en ventilatieopeningen die vooraf in het huis zijn geïnstalleerd. De bedrading en elektriciteit komen hierna, waarna het apparaat wordt getest en eventuele gebreken worden verholpen.
 • Hoe lang gaat een luchtwarmtepomp mee?

  Een van de grootste voordelen van een luchtwarmtepomp is een lange levensduur wanneer u deze koopt. Hoewel er geen definitief antwoord is op hoe lang uw ASHP mee moet gaan, is het de bedoeling dat deze tot 20 jaar meegaat. De levensduur van uw ASHP hangt uitsluitend af van hoe goed u ervoor zorgt. Bij slecht onderhoud is de kans groot dat het de 20 jaar niet volbrengt. Aangezien de meeste luchtwarmtepompen worden geleverd met een garantie van vijf jaar, betekent dit dat u, als u er niet voor zorgt, niet kunt vragen om het te laten vervangen.  Voer regelmatig onderhoud uit en de ASHP gaat langer mee.
 • Hoe werkt een luchtwarmtepomp?

  Een luchtbronpomp werkt op dezelfde manier als een koelkast werkt bij het koelen van voedsel. De pomp absorbeert warmte uit de buitenlucht en zet deze vervolgens om in gecomprimeerde hete lucht. De pomp kan vervolgens de radiator, het zwembad of de ondervloer verwarmen met deze hete lucht met behulp van deze gecomprimeerde hete lucht. Omdat luchtwarmtepompen zo effectief zijn, worden ze bij voorkeur gebruikt  voor vloerverwarming in tegenstelling tot radiatoren die veel energie verbruiken. Ze kunnen goed werken onder lage temperaturen, wat bijdraagt aan de efficiëntie van deze pompen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat uw huis niet goed wordt verwarmd, alleen omdat de temperaturen laag zijn.
 • Wat is een luchtwarmtepomp?

  Een luchtwarmtepomp is een warmtepomp die werkt door de warmte van buitenlucht om te zetten in hete lucht om een ruimte te verwarmen. De lucht van buiten heeft vaak een vorm van warmte bij zich, en dit wordt omgezet in energie.  Het kan worden gebruikt om kamers te verwarmen of water te verwarmen. Luchtwarmtepompen zijn uitgevonden om de energie die verwarmingsinstallaties gebruiken te verminderen, omdat het warmte uit de buitenlucht gebruikt om warmte voor het zwembad of het huis te genereren.  Zolang er voldoende luchtcirculatie rond de pomp is, wordt er voldoende warme lucht uit de warmtepomp gepompt.

Interesse om een verkoper of OEM/ODM partner te worden?

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692