Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Scrollcompressor versus zuigercompressor in HVAC

Scrollcompressor versus zuigercompressor in HVAC

Aantal Bladeren:2     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2024-01-25      Oorsprong:aangedreven


Scrollcompressoren en zuigercompressoren zijn twee belangrijke compressortypen die worden gebruikt voor HVAC-systemen (verwarming, ventilatie en airconditioning).Het zijn beide positieve verplaatsingscompressoren, omdat ze lucht in een kamer zuigen voordat deze wordt gecomprimeerd.


Ondanks hun onvermijdelijke gelijkenis, hebben ze hun verschillen.Afhankelijk van uw vereisten kunnen deze verschillen uw mening over wat beter is, beïnvloeden.Scrollcompressor versus zuigercompressor


In dit artikel gaan we dieper in op het unieke karakter en de verschillen tussen scrollcompressoren en zuigercompressoren, zodat u kunt beslissen welke het beste is voor uw HVAC-behoeften.


Wat is een scrollcompressor?

De eerste scrollcompressor werd ontwikkeld in 1905, maar vanwege de lagere standaard van de metaalgiettechnologie werd er pas na de Tweede Wereldoorlog verdere vooruitgang geboekt. De constructie van de scrollcompressor vereist een zeer nauwe tolerantie, die hoogwaardige materialen en geavanceerde technologische procedures kunnen bieden. beste bereiken.


Na de gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog werden deze compressoren echter in grote hoeveelheden commercieel geproduceerd als koelcompressoren.Scrollcompressoren worden vaak gezien als nieuwelingen in de HVAC-industrie zuigercompressor versus roterende compressor compressor is vaak ter vergelijking geweest.


Scroll-compressor


Scrollcompressoren hebben een uniek ontwerp, omdat de binnenkant twee spiraalvormige delen bevat die samen functioneren voor luchtcompressie.De twee rollen komen niet met elkaar in contact, waardoor er geen sprake is van wrijving of slijtage.Hierdoor gebruiken scrollcompressoren geen oliesmeermiddelen en gaan ze langer mee, wat een van de redenen is waarom ze in de volksmond worden gewaardeerd.


Bovendien hebben ze een zeer eenvoudig ontwerp, met minder bewegende delen, waardoor er minder onderhoud nodig is.Deze compressoren worden vereerd vanwege hun betrouwbaarheid en toepassing waar efficiënte en geluidsarme compressoren vereist zijn.


Wat is een zuigercompressor?


Een zuigercompressor wordt ook wel 'zuigercompressor' genoemd. Dit komt omdat de zuiger het belangrijkste onderdeel in de compressorconstructie is.Het regelt doorgaans de inlaat, compressie en afvoer van lucht.


Deze compressor is een van de oudste ontwikkelde typen.De oorsprong ervan gaat terug tot het midden van de 17e eeuw.Maar na de vooruitgang in de technologie en de toegang tot hoogwaardige materialen, werden de structuur en het werkingsmechanisme tijdens de ontwikkeling veranderd industriële revolutie eind 19e eeuw.


ZuigercompressorEen zuigercompressor bestaat uit 3 hoofdonderdelen: de zuiger, krukas en cilinder.Deze componenten zijn met elkaar verbonden, wat resulteert in wrijving en frequent onderhoud.


Een buitengewoon kenmerk van deze compressor, waardoor hij in de volksmond vereerd wordt, is zijn vermogen om zonder nadelige gevolgen onder het hoogste rendement te werken.Dit betekent simpelweg dat je een grotere machine kunt aanschaffen en erin kunt groeien.Als u bijvoorbeeld verwacht dat uw huis, kliniek, kantoor of winkel in de toekomst meer lucht nodig heeft als u uitbreidt, is de zuigercompressor een goede optie.Het zal u effectief van dienst zijn terwijl u nog klein bent en optimaal functioneren als u uitbreidt.


Scrollcompressor versus zuigercompressor: werkingsprincipe

Ook al zijn ze bedoeld voor intermitterende luchtwerking, hun werkingsprincipe verschilt.Hier is een vergelijking van scrollcompressor versus zuigercompressor over hoe ze werken:


Hoe werkt een scrollcompressor?


Een scrollcompressor wordt geleverd met twee in elkaar geschoven spiraalvormige delen: een vaste scroll en een ronddraaiende scroll.Terwijl de vaste scroll is verbonden met het compressorhuis, is de draaiende scroll bevestigd aan de krukas.Vervolgens worden de twee rollen aan elkaar vergrendeld.Beide rollen zijn identiek en werken samen.


Het werkingsprincipe begint wanneer de ronddraaiende scroll stroom krijgt van de krukas.Het draait in een cirkelvormige beweging en vormt een bewegende ruimte tussen zichzelf en de vaste rol.Naarmate de cirkelvormige beweging voortduurt, wordt de zakgrootte geleidelijk kleiner, wat resulteert in de compressie van de lucht die daartussen zit.


Het compressieproces is eenvoudig en produceert minimale geluiden en trillingen, waardoor een zeer stille werking wordt gegarandeerd.


Hoe werkt een zuigercompressor?


In tegenstelling tot de scrollcompressor wordt een zuigercompressor geleverd met drie hoofdonderdelen: een zuiger, cilinder en krukas.De cilinder heeft een geopend uiteinde en een gesloten uiteinde.De zuiger is een metalen schijf die precies in het open uiteinde van de cilinder past, terwijl de krukas met de zuiger is verbonden om deze naar boven en naar beneden te regelen.


Wanneer de zuiger naar beneden gaat, ontstaat er een vacuüm in de cilinder, waardoor lucht via een inlaatklep kan worden geabsorbeerd.Terwijl de zuiger omhoog gaat, wordt de lucht samengedrukt en via een afvoerklep krachtig uit de cilinder geduwd.


Dit proces gaat door, wat resulteert in de toevoer van een intermitterende stroom perslucht.De op- en neerwaartse beweging van de zuiger produceert echter hard geluid, wat niet ideaal is voor omgevingen waar stilte voorop staat.


Structureel ontwerpverschil tussen zuiger- en scrollcompressor


Scroll- en zuigercompressoren zijn anders ontworpen en daarom verschilt hun werkingsprincipe.In feite zijn een groot deel van de verschillen tussen zuigercompressoren en scrollcompressoren terug te voeren op hun unieke structurele ontwerp.


In principe bestaat het structurele ontwerp van de scrollcompressor uit twee hoofdonderdelen, namelijk de twee in elkaar grijpende spiraalvormige scrolls: de vaste scroll en de draaiende scroll.Ze zien er identiek uit en functioneren samen.Maar in plaats van samen te bewegen, staat de vaste scroll stil, terwijl de ronddraaiende scroll blijft bewegen totdat het compressieproces is voltooid.


Andere delen van de scrollcompressor zijn onder meer: ​​de inlaat-, uitlaat- en compressiekamer.


Blader door de compressorstructuurAan de andere kant omvat het structurele ontwerp van een zuigercompressor drie hoofdonderdelen, namelijk de zuiger, krukas en cilinder.Terwijl de zuiger naar boven en naar beneden beweegt, regelt hij de absorptie van lucht en de compressie van de lucht.


Andere onderdelen van de zuigercompressor zijn onder meer: ​​de aanzuigklep, aanzuigleiding, afvoerklep, afvoerleiding en verbindingsstang.


Heen en weer bewegende compressorstructuur


Scrollcompressor versus zuigercompressor voor- en nadelen


Scroll-luchtcompressoren versus zuigerluchtcompressoren worden ook onderscheiden op basis van hun voor- en nadelen.


Scroll-compressor

Pluspunten

Hoge energie-efficiëntie

Minder geluid en trillingen

Compacte structuur met minder bewegende delen

Gemakkelijk en goedkoop in onderhoud

Langere levensduur


Nadelen

Schaal niet goed voor grote volumes

Gevoelig voor verontreinigingen

Hogere initiële kosten


Zuigercompressor

Pluspunten

Lagere initiële kosten

Dubbeltrapsmodellen zijn superefficiënt

Kan zich aanpassen aan zowel lage als hoge veeleisende operaties

Kan gebruikt worden voor diverse gassen


Nadelen

Hard geluid en trillingen

Vereist stilstand om af te koelen vanwege hitte veroorzaakt door wrijving

Kortere levensduur

Meer slijtdelen, wat leidt tot hogere onderhoudskosten


Scrollcompressor versus zuigercompressor op prestaties

Er zijn veel verschillen tussen scrollcompressoren en zuigercompressoren wat betreft prestaties.Inzicht in de individuele kenmerken hiervan HVAC-types compressoren zal u helpen een weloverwogen beslissing te nemen over de keuze die u moet maken.


Energie-efficiëntie

Bij het vergelijken van de energie-efficiëntie van een scroll-luchtcompressor versus een zuigerluchtcompressor hebben de eerste een betere voorsprong.Dit wordt uitsluitend toegeschreven aan de ontwerpstructuur en het werkingsprincipe.


Scrollcompressoren hebben minder bewegende delen;in feite is de ronddraaiende scroll het grootste deel dat beweegt tijdens compressie.Deze compressorconstructie biedt een hoger rendement bij lagere capaciteiten.Ze hebben een uitgebreid modulatiebereik dat de verandering van de luchtopbrengst ondersteunt, afhankelijk van het benodigde luchtvolume.Dit voorkomt overmatig energieverbruik tijdens periodes van lage vraag.


Scroll-compressorAan de andere kant hebben zuigercompressoren een complexer ontwerp dan scrollcompressoren, omdat de zuiger, cilinder en krukas moeten samenwerken om de lucht te laten comprimeren.Ze hebben meer bewegende componenten, waardoor ze minder energie-efficiënt zijn, omdat wrijving vaak veel energie kost.


Stabiliteit en duurzaamheid

Groothandel warmtepomp en airconditioningsystemen kunnen duur zijn. Daarom is het belangrijk dat u rekening houdt met de interne kenmerken, vooral met de compressor, die het hart van het systeem vormt.Controleer de stabiliteit en duurzaamheid van de compressor voordat u een aankoop doet.


Scrollcompressoren minimaliseren vanwege hun werkingsmechanisme de kans op mechanische storingen.Deze compressoren zijn vervaardigd ter ondersteuning van toepassingen die een lage tot gemiddelde luchtstroom vereisen.Omdat scrollcompressoren tijdens het compressieproces minder actieve onderdelen hebben, slijten ze niet gemakkelijk, waardoor ze langer meegaan.


Zuigercompressoren daarentegen hebben een ingewikkeld werkingsmechanisme waarbij de zuiger tijdens het compressieproces op en neer beweegt.Dit veroorzaakt wrijving, leidt na verloop van tijd tot slijtage en schaadt de stabiliteit en duurzaamheid van de compressor.


Koelcapaciteit en prestatiecoëfficiënt

Het is absoluut noodzakelijk om de koelcapaciteit en prestatiecoëfficiënt van beide compressoren te controleren om te weten welke betrouwbaarder is.


Dankzij hun continue compressiemechanisme bieden scrollcompressoren over het algemeen een consistente koeling en efficiënter.Ze bieden ook een hogere prestatiecoëfficiënt in vergelijking met zuigercompressoren.Dit draagt ​​bij aan een betere energie-efficiëntie.


Hoewel zuigercompressoren betrouwbaar zijn voor toepassingen met variërende belastingen, hebben ze kleine fluctuaties in de koelconsistentie als gevolg van intermitterende compressie.Ze bieden een lagere prestatiecoëfficiënt in vergelijking met scrollcompressoren, wat resulteert in een relatief lagere energie-efficiëntie.


Uitblaastemperatuur

Een opvallende factor waarmee rekening wordt gehouden bij het onderzoeken van een scrollcompressor versus een zuigercompressor is hun perstemperatuur.


Scrollcompressoren hebben lagere perstemperaturen vanwege hun continue compressieproces en minder warmteontwikkeling tijdens bedrijf.Dit vermindert het risico op oververhitting, wat leidt tot verbeterde betrouwbaarheid en langere levensduur van de compressor.


Aan de andere kant reageert een zuigercompressor op meer oorzaken van hoge uitblaastemperaturen, vooral tijdens hoge compressieverhoudingen en continu gebruik.Ze vereisen aanvullende maatregelen, zoals de installatie van koelmechanismen om de warme temperatuur te regelen voor optimale prestaties en duurzaamheid.


Laadprestaties

Zuigercompressor


Wanneer u een scroll-luchtcompressor vergelijkt met een zuigerluchtcompressor, zorg er dan voor dat u naar hun laadprestaties kijkt.


Scrollcompressoren zijn beter bestand tegen variaties in de koelmiddelvulling.Ze kunnen efficiënt werken over een breed scala aan koudemiddelniveaus en bieden flexibiliteit en onderhoudsgemak.


Zuigercompressoren reageren daarentegen snel op veranderingen in de koelmiddelniveaus.Daarom is het essentieel om veel aandacht te besteden aan de koelmiddelvulling om optimale prestaties te behouden.


Lawaai en trillingen

Een ander opmerkelijk verschil in de discussie tussen zuigercompressoren en scrollcompressoren is het geluid en de trillingen die tijdens de werking worden gegenereerd.Dit is erg belangrijk, afhankelijk van de omgeving waarin het HVAC-systeem zal worden gebruikt, vooral voor gebieden waar geluidsoverlast niet is toegestaan.


Nogmaals, zuigercompressoren hebben meer bewegende delen tijdens bedrijf, wat resulteert in luider geluid en trillingen.Meestal ligt het geluidsniveau tussen 80 en 90 d(B)A.Ze mogen dus niet worden gebruikt in omgevingen waar decorum vereist is.


Ondertussen genereren scrollcompressoren minder geluid dankzij de soepele, continue beweging van de ronddraaiende scroll.Meestal ligt het geluidsniveau tussen 50 en 70 d(B)A.Dit maakt ze perfecter in gebieden waar lawaai niet is toegestaan, zoals kantoren, ziekenhuizen, enz.


Initiële versus levenslange kosten

De totale kosten (initiële kosten en levensduurkosten) zijn cruciale factoren die moeten worden geëvalueerd bij het overwegen van twee apparatuur, met name een scrollcompressor versus een zuigercompressor.


Scrollcompressoren vereisen lagere initiële investeringskosten omdat ze een eenvoudig ontwerp hebben, klein zijn gebouwd en minder componenten bevatten.Op de lange termijn zijn de levensduurkosten laag omdat ze niet te maken krijgen met veel mechanische storingen die enorme kosten met zich mee kunnen brengen.Ze worden vaak gebruikt voor toepassingen met een lagere vraag naar luchtvolume, waarbij kostenbesparingen prioriteit hebben.


Zuigercompressoren vereisen hogere initiële investeringskosten vanwege hun ontwerpcomplexiteit.Ook ervaren ze regelmatig mechanische storingen als gevolg van wrijving van de bewegende componenten.Dit vereist extra kosten die van invloed zijn op de levensduurkosten.


Reparatie en onderhoud

U moet gedetailleerde informatie inwinnen over de reparatie- en onderhoudsvereisten van beide compressoren voordat u een betere optie kiest.Meestal komt dit weer neer op de ontwerpconstructie en het werkingsmechanisme van de compressoren.


Scrollcompressoren zijn eenvoudig te repareren en te onderhouden vanwege hun eenvoudige ontwerp en eenvoudige werkingsmechanisme.Bovendien gebruiken ze geen smeermiddelen, maar zijn de componenten stevig vastgezet voor een betere efficiëntie.


Zoals herhaaldelijk vermeld in dit bericht, hebben zuigercompressoren meer bewegende componenten en ervaren ze dus meer slijtage door wrijving.Dit vereist frequente reparaties en onderhoud om ervoor te zorgen dat ze efficiënt blijven functioneren.Het mooie is dat er een aantal onderhoudsoplossingen zijn die je zelf kunt doen, zoals het verversen van olie en filters of het vervangen van kleppen en zuigerveren.


Sollicitatie

De laatste, maar zeker niet de minste factor waarmee rekening moet worden gehouden bij het vergelijken van de prestaties van een scrollcompressor versus een zuigercompressor, zijn de geschikte toepassingen.


Scrollcompressoren zijn het meest ideaal voor toepassingen met constante belastingen en de vraag naar hoge energie-efficiëntie, zoals residentiële en commerciële omgevingen.Ze zijn ook de beste optie voor kleinschaligere toepassingen die een stillere werking en effectieve prestaties vereisen.


Zuigercompressoren zijn veelzijdig en het meest ideaal voor toepassingen met verschillende belastingsvereisten, zoals commerciële en industriële omgevingen.Dankzij hun aanpassingsvermogen aan weinig, gemiddelde en hoge eisen, zijn ze de beste optie voor grootschalige industriële toepassingen.


Scroll versus zuigercompressor in AC: welke is beter

Zowel scroll- als zuigercompressoren zijn geweldige opties als u op zoek bent naar een luchtcompressor voor uw HVAC-systeem.Na de bovenstaande vergelijking is het, ook al lijkt de scrollcompressor een betere optie, de moeite waard om op te merken dat de zuigercompressor zijn eigen bijzondere voordelen heeft.


Als u bijvoorbeeld een groeiend bedrijf heeft en u heeft een compressor nodig waar u in kunt uitgroeien, dat wil zeggen een compressor die bij uitbreiding nog steeds 100% efficiënt is, dan is een zuigercompressor de perfecte keuze.Maar als u een minder luidruchtige, goedkope compressor met een langere levensduur voor HVAC nodig heeft, moet u voor een scrollcompressor kiezen.


SPRSUN is een van de leidende leveranciers van lucht-warmtepompen met een brede kennis en ervaring op het gebied van luchtcompressoren, aangezien de compressor een essentieel onderdeel is van warmtepompapparatuur.Zoekt u meer advies over de keuze tussen een scrollcompressor en een zuigercompressor?Jij kan Neem contact met ons op.Wij hebben deskundigen klaar staan ​​om u te helpen.


Referentie:

https://en.wikipedia.org/wiki/Reciprocating_compressor

https://www.history.com/topics/industrial-revolution/industrial-revolution

https://www.achrnews.com/articles/


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692