Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

Aantal Bladeren:3     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-11-30      Oorsprong:aangedreven

Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt tijdens de koude seizoenen twee tot drie keer gebruikt.


Dit is waar een zwembadwarmtepomp binnenkomt;De belangrijkste reden waarom mensen zwembadwarmtepompen gebruiken, is om zwemmen leuk te maken door het zwembadwater tot een gewenste temperatuur te verwarmen.

Maar voor welk type warmtepomp moet u kiezen?In dit artikel bespreken we waarom u voor een inverter-zwembadwarmtepomp moet kiezen.


Waarom-kiezen-een-inverter-warmtepomp-om-uw-zwembad-te-verwarmen


Wat is een inverter-zwembadwarmtepomp?


Een inverter-zwembadwarmtepomp is een kosteneffectieve en energiebesparende technologie die een manier biedt om uw zwembad te verwarmen.Inverter-zwembadwarmtepompen zijn ontworpen om te garanderen dat het water van uw zwembad de gewenste temperatuur behoudt.


Warmtepompen werken door middel van een techniek waarbij warme lucht uit de omringende atmosfeer wordt aangezogen en deze wordt gebruikt om uw zwembadwater op te warmen.Wat de inverter-zwembadwarmtepompen onderscheidt van andere modellen, is dat ze consistent een warme zwembadwatertemperatuur kunnen handhaven.


De inverter elimineert verspilde handelingen bij warmeluchtwarmtepompen door de motor efficiënt te regelen.Een motor werkt als versneller in een auto en beïnvloedt de verwarmingssnelheid om de temperatuur van het zwembadwater te regelen.De omvormer houdt de warmte vast zodra de juiste temperatuur is bereikt, zonder veel energie te verbruiken.Conventionele zwembadwarmtepompen stoppen en schakelen uit zodra een specifieke temperatuur is bereikt, en vereisen een harde start zodra de zwembadtemperatuur daalt.Dit proces verbruikt meer energie dan wat bij omvormertypes wordt toegepast.


Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?


Vergeleken met conventionele aan- en uitschakelwarmtepompen regelen en modereren inverterwarmtepompen hun werking, zelfs wanneer ze op vol vermogen werken.Dankzij de invertertechnologie kunnen de ventilator en de compressor met variabele snelheden werken.Dit verbetert de prestaties, waardoor het effectief kan functioneren met een lager energieverbruik dan andere modellen.


De omvormer past de elektrische frequentie aan, waardoor het motortoerental en het uitgangsvermogen kan worden gewijzigd.Hierdoor ontstaat een hogere COP (Coefficient of Performance), wat leidt tot betere prestaties van het apparaat.Voordelen van inverter-zwembadwarmtepompen

Wat de technische aspecten betreft, zijn inverter-warmtepompen de moeite waard voor zwembaden?Hier zijn enkele voordelen waarvan u kunt genieten als u kiest voor inverter-zwembadwarmtepompen:

 • Energiezuinig – In het zwembadverwarmingsspel wordt de omvormer beschouwd als de beste oplossing op het gebied van energie-efficiëntie.Het koelen en verwarmen wordt op een efficiëntere manier geautomatiseerd dan bij de eerste technologieën voor zwembadverwarming.

 • Kostenefficiënt - De aanschaf van een inverter-zwembadwarmtepomp kan iets duurder zijn dan conventionele modellen.Toch is het op de lange termijn goedkoper als je rekening houdt met de kosten voor elektriciteitsverbruik, onderhoud en duurzaamheid.

 • Duurzaam - De meeste omvormers zijn gemaakt met duurzame technologie en materialen.Bovendien zorgt de zachte start in omvormers ervoor dat de warmtepomp minder wordt belast, waardoor potentiële schade wordt verminderd.

 • Verminderde geluidsniveaus - Invertermodellen hebben langzamere ventilatoren en lagere toerentallen, wat zachtere geluiden tot 25 dB op een diepte van 390 inch betekent.

 • Innovatieve mogelijkheden - Moderne omvormers hebben slimme mogelijkheden die u volledige controle geven over hun functionaliteit met behulp van slimme apparaten zoals telefoons, pc's en andere draagbare slimme apparaten.

 • Beter COP – Met invertertechnologie kan een hogere COP worden bereikt.Om 7 graden (lucht 15 graden/water 26 graden) te bereiken, heb je doorgaans zeven keer zoveel energie nodig als de verbruikte elektrische energie;daarom betekent een hogere COP een efficiënter model.

 • Milieuvriendelijk – De omvormer bespaart meer op het energieverbruik en -verbruik door de compressorsnelheid automatisch aan te passen.Vergeleken met modellen zonder inverter is de inverterwarmtepomp vriendelijker voor het milieu.


Inverter zwembadwarmtepomp versus standaard zwembadwarmtepomp


Deze twee apparaten kunnen niet méér van elkaar verschillen.Het enige dat ze gemeen hebben is dat ze allebei hetzelfde doel dienen, maar het anders doen.Een standaard zwembadwarmtepomp kan alleen aan of uit staan.Aan de andere kant gebruiken invertermodellen modulatietechnieken om het uitgangsvermogen aan te passen aan de temperatuurvereisten van het zwembad.


De prestaties van warmtepompen worden gemeten in COP, en de invertertechnologie registreert een betere COP dan standaard zwembadwarmtepompen.Dankzij de unieke inverterregeling kan hij een COP van ongeveer 8 tot 7 bereiken, terwijl traditionele modellen een COP van ongeveer 4 tot 5 halen.


Onderzoek toont aan dat invertertechnologie in een jaar tijd 30% tot 50% energie kan besparen en tegelijkertijd een verwarmingscapaciteit van ongeveer 70% of 50% kan leveren. Aan de andere kant produceren standaard zwembadwarmtepompen bijna 100% verwarmingscapaciteit, maar besparen ze nauwelijks energie.


In deze strijd om de macht wint de inverterzwembadwarmtepomp vanwege de hierboven genoemde redenen.


Inverter-zwembadwarmtepomp versus zwembadwarmtepomp op zonne-energie


In tegenstelling tot inverterwarmtepompen die omringende atmosferische lucht gebruiken om zwembadwater te verwarmen, zijn zonnepompen afhankelijk van thermische energie.Zonnewarmtepompen gebruiken de thermische eigenschappen van zonne-energie om zwembadwater via een reeks buizen te verwarmen.


Het meest energie-efficiënte en milieuvriendelijke apparaat zijn zwembadwarmtepompen op zonne-energie, omdat deze puur natuurlijke energie gebruiken om te werken.Dit vormt echter een uitdaging voor dit specifieke apparaat, aangezien hun natuurlijke energiebron zonnestraling is, wat betekent dat ze niet kunnen functioneren zonder de zon.


Zwembadwarmtepompen op zonne-energie kunnen het moeilijk hebben om 's nachts, bij bewolkt weer of tijdens het winterseizoen als er minder zonlicht is, te presteren.Tegelijkertijd kunnen omvormers werken zolang ze zijn aangesloten op een elektrische voedingsbron.


Zonnepanelen zijn goedkoper in vergelijking met omvormermodellen, zelfs op de lange termijn als ze met zorg worden behandeld, maar ze vergen meer onderhoud en hebben dure reparatieonderdelen.


Het omvormermodel wint nog steeds, maar met een kleine voorsprong.Warmtepompen met zonnepanelen krijgen veel hype omdat ze vriendelijk zijn voor het milieu en energiezuinig zijn, vooral wanneer de meeste mensen het groene beleid hebben aangenomen.


Samenvatting


Als u in een regio woont waar u regelmatig koude seizoenen ervaart, is een inverter-zwembadwarmtepomp een uitstekende optie om uw zwembad te verwarmen, waarmee u veel kosten kunt besparen.In dit artikel vindt u alle informatie die nodig is om u te helpen beslissen of een inverter-zwembadwarmtepomp iets voor u is.Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692