Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Waarom lucht-water-warmtepompen u veel geld kunnen besparen op verwarming

Waarom lucht-water-warmtepompen u veel geld kunnen besparen op verwarming

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-11-04      Oorsprong:aangedreven

Naarmate de energiekosten stijgen en veel mensen zich bewust worden van de voordelen ervan, worden warmtepompen steeds populairder.Hier zullen we het hebben over een paar andere voordelen van warmtepompen en hoe ze u geld kunnen besparen.We geven u ook advies over hoe u het ideale verwarmingssysteem voor uw huis kiest.

Omdat een warmtepomp veel efficiënter is dan andere apparatuur, kan het gebruik ervan u geld besparen.Omdat een warmtepomp alleen warme lucht circuleert in plaats van warmte genereert, verbruikt deze minder energie dan andere soorten apparatuur.Bovendien is het installeren van afzonderlijke koel- en verwarmingssystemen bij een verwarmingssysteem niet nodig.Dit geweldige apparaat is het hele jaar door betrouwbaar.

Er is nog nooit een beter moment geweest om na te denken lucht-water warmtepompen als u het verwarmings- en koelsysteem van uw huis wilt upgraden.Warmtepompen gebruiken de energie in de omgevingslucht om verwarming en koeling te bieden, waardoor de luchtkwaliteit wordt verbeterd en de CO2-uitstoot wordt verminderd.Vergeleken met meer conventionele systemen zoals ketels en ovens hebben warmtepompen, ook wel mini-split-systemen genoemd, minder onderhoud nodig.


Hoe werken luchtwarmtepompen?


Apparatuur die warmte van de ene locatie naar de andere verplaatst, staat bekend als een warmtepomp.Het wordt vaak in huizen gebruikt om verwarming en koeling te bieden, en het kan worden gebruikt om een ​​ruimte te verwarmen of te koelen.Verwarmingssystemen gebruiken koelmiddel om de warmte naar buiten het huis in te transporteren.In Groot-Brittannië kunnen warmtepompen van verschillende varianten zijn, zoals lucht-, water- en bodembronmodellen.


Luchtwarmtepomp


Warmtepompen halen warmte uit de lucht om uw huis te verwarmen, zelfs als het buiten vriest.De water- en bodemwarmtepompen zijn qua werking vergelijkbaar en zenden warmte uit respectievelijk water of de grond.Minder vaak gebruikt worden waterwarmtepompen omdat ze een watervoorziening in de buurt nodig hebben, zoals een vijver.

Warmte wordt vanuit de lucht overgebracht naar het centrale verwarmingssysteem door lucht-water-warmtepompen die zorgen voor radiatorverwarming, warmwaterverwarming of vloerverwarming in een afgesloten ruimte (of alle drie).

Maar voor veel vastgoedeigenaren is het grootste voordeel van warmtepompen een grote maandelijkse kostendaling.Volgens de Energy Star-beoordeling geeft een gemiddeld huis jaarlijks meer dan $ 2.000 uit aan energierekeningen, waarbij de kosten voor verwarming en koeling ongeveer de helft van dat bedrag vertegenwoordigen.

Warmtepompen verminderen het energieverbruik gemiddeld met 20-40% door effectiever te zorgen voor verwarming en koeling, zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.Hieronder leggen we uit hoe warmtepompen u kunnen helpen geld te besparen, gevolgd door enkele aanbevelingen om uw besparing te vergroten.


Hoeveel geld kunt u besparen met een warmtepomp?


Bij gebruik voor koeling zijn verwarmingssystemen veel effectiever dan inefficiënte raamairconditioners en ongeveer net zo effectief als centrale airconditioners.Het belangrijkste financiële voordeel van warmtepompen is de verlaging van de verwarmingskosten.

Vergeleken met plintverwarmers en elektrische ovens kunnen luchtwarmtepompen de hoeveelheid stroom die wordt gebruikt voor verwarming tot 50% verlagen, zoals aangegeven door de Environmental Protection Agency.

Warmtepompen besparen klanten vaak tussen de 20 en 70 procent op hun jaarlijkse verwarmings- en koelingskosten.Warmtepompen kunnen de onderhoudskosten helpen minimaliseren en betalingen voor diensten zoals olielevering, die in de loop van de tijd kunnen oplopen, elimineren.


Komt in aanmerking voor RHI


Mogelijk krijgt u betaald voor het produceren van warmte via de Hernieuwbare Warmtestimulans.U kunt de energiekosten nog verder verlagen door gebruik te maken van deze groene energiestimulans.Het RHI-programma voor huishoudens is verlengd tot en met maart 2022 en lucht-water-warmtepompen komen nu in aanmerking.

Hierin staat dat als u de warmtepomp vóór die datum had geïnstalleerd, u gedurende zeven jaar betaald zou krijgen voor elke geproduceerde eenheid warmte.De RHI-betalingen voor uw huis worden bepaald door rekening te houden met uw energiebehoeften, de SCOP van uw verwarmingssysteem, de recente RHI-tarieven en recente RHI-tarieven.

RHI-subsidies zijn ook beschikbaar voor andere soorten warmtepompen.


De prijs voor het installeren van een warmtepomp voor uw huis


Op basis van de schaal van uw huis en de warmtepomp die u selecteert;de installatiekosten zullen veranderen.Het is echter van cruciaal belang om te onthouden dat het geld dat u bespaart op de energierekening doorgaans groter zal zijn dan de kosten van de eerste installatie.

Het zou helpen als u contact opneemt met gerespecteerde installateurs, zodat zij u een nauwkeurigere kostenraming kunnen geven.De experts willen altijd alles doen wat nodig is om hun klanten te helpen geld te besparen.

Aarzel niet om direct contact met hen op te nemen als u overweegt een warmtepomp aan te schaffen.Al uw vragen worden door ons met veel plezier beantwoord.


Hoeveel kost een lucht-water-warmtepomp?


Hoewel dit niet significant is, moeten mensen die een oude, onproductieve olieketel vervangen, hun jaarlijkse energiekosten verlagen door over te stappen op een ASHP.Het is onwaarschijnlijk dat degenen die een gaskachel aanschaffen geld zullen besparen en misschien zelfs elk jaar meer zullen uitgeven.Volgens Octopus Energy kan het gebruik van een warmtepomp in plaats van een conventionele boiler wel 40% meer kosten in een huis met onvoldoende isolatie.


warmtepompen die buiten zijn geïnstalleerd


De reden hiervoor is dat koolstofbelastingen en andere financiële prikkels voor koolstofarme energiecentrales in de energieprijs zijn inbegrepen.Om huishoudens aan te sporen om over te stappen van het gebruik van olie en er bij de regering op aan te dringen deze kosten in plaats daarvan op de gasrekening te verrekenen.


Lange levensduur


Luchtwarmtepompen hebben een hoge duurzaamheid en kunnen met het juiste onderhoud bijna 20 jaar functioneren.Bovendien worden de meeste lucht-waterwarmtepompen geleverd met een garantie van 5 jaar.Dankzij verschillende technologische ontwikkelingen kunnen moderne verwarmingssystemen nu bijna drie decennia effectief blijven functioneren voordat u ze kunt vervangen.


Er is geen brandstofopslag nodig


Omdat buitenlucht als brandstof dient voor luchtwarmtepompen, is er geen noodzaak voor brandstofopslag.Voor het opslaan van de olie voor olieketels zou bijvoorbeeld een extra kamer in uw huis nodig zijn.U hoeft geen extra kosten te betalen voor de brandstofvoorziening als u niet afhankelijk bent van brandstoffen zoals hout of oliepellets.


Hoge seizoenscoëfficiënt van prestatie (SCOP)


Dankzij hun uitstekende SCOP zijn luchtwarmtepompen zowel in de zomer als in de winter effectief.U kunt de COP van een warmtepomp bepalen door het ingangsvermogen dat nodig is om warmte te genereren te vergelijken met de geproduceerde hoeveelheid warmte.Een 'seizoensgebonden COP'-nummer wordt gewijzigd om de seizoensinvloeden weer te geven.

Wanneer de buitentemperatuur bijvoorbeeld hoger is dan zeven °C, werkt een standaard lucht-waterwarmtepomp met een COP van 3,2.Het resultaat is dat het verwarmingssysteem 320% efficiënt is en 3,2 kWh warmte produceert voor elk vermogen dat de compressor en ventilatoren nodig hebben.Hoe beter, hoe groter de COP.

Als gevolg hiervan kunnen lucht-water-warmtepompen, ondanks kleine variaties, het hele jaar door effectief werken wanneer hun COP wordt vergeleken met de buitentemperatuur.U kunt de seizoensgebonden COP gebruiken om verwarmingssystemen te vergelijken, afhankelijk van hoe groot de invloed van deze efficiëntieschommelingen is.


Gemakkelijk te onderhouden


Een professional moet elk jaar onderhoud en service uitvoeren.Hierdoor vergen luchtwarmtepompen weinig onderhoud.Er zijn echter enkele dingen die u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem optimaal functioneert, zoals het schoonmaken van de filters, het controleren op systeemlekken, het bepalen van de hoeveelheid koelmiddel in het systeem, het verwijderen van stof en bladeren uit het verwarmingssysteem, enzovoort. op.Alleen een erkende installateur mag aanvullende technische taken uitvoeren.


Na verloop van tijd zorgen warmtepompen voor besparingen.


Een warmtepomp kan u beschermen tegen stijgende energieprijzen als u een verwarmingssysteem vervangt dat op olie of aardgas werkt.De Amerikaanse Energy Information Administration schat dat Amerikaanse huizen die voornamelijk aardgas gebruiken voor verwarming in 2022 in de winter ruim 30% meer zullen uitgeven dan het jaar daarvoor.

 • De uitgaven voor huishoudens met stookoliesystemen zullen met 54% stijgen.

 • Gezinnen die vooral elektriciteit gebruiken voor verwarming betalen 6% extra.

 • Als het meest effectieve alternatief voor elektrische verwarming dat aan klanten wordt geboden, zijn luchtwarmtepompen geweldige langetermijninvesteringen.

Niettemin is het juist om te zeggen dat bepaalde oudere of minder goed presterende modellen niet zo goed functioneren tijdens het koude seizoen.Schrik dus niet als de warmtepomp van tien jaar geleden niet functioneert bij temperaturen onder het vriespunt.Warmtepompen kunnen u echter wel helpen als u de juiste kiest voor uw omgeving en eventueel een reservewarmtebron heeft voor extreem koude dagen.

De eenvoudige warmtepomp kan de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderen2 uitstoot, waardoor u warm blijft in de winter en koel in de zomer, en in veel omstandigheden kan het u ook helpen geld te besparen.


Is het de moeite waard?


Het bouwen van een ASHP, of beter nog, een bodempomp, samen met vloerverwarming, is een voor de hand liggende keuze als u een huis gaat strippen en repareren en een compleet nieuwe warmtepomp installeert met een grote isolatieverhoging.Ook als u een verouderde CV-ketel gebruikt die aan vervanging toe is.

Of u nu een prima exemplaar wilt vervangen, de hedendaagse gasboiler zal sterk afhankelijk zijn van hoe graag u wilt overstappen op koolstofvrije verwarming, hoe goed uw woning is geïsoleerd en of u bereid bent hogere energiekosten te accepteren als de isolatie is onder de maat.

U kunt de installatiekosten verlagen door nauw samen te werken met betrouwbare aannemers en te profiteren van energiestimuleringsregelingen.Veel huiseigenaren profiteren van directe besparingen dankzij deskundige financieringsoplossingen zonder dat ze initiële installatiekosten hoeven te betalen.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692