Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Welk formaat warmtepomp heb ik nodig voor mijn zwembad?

Welk formaat warmtepomp heb ik nodig voor mijn zwembad?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-09-24      Oorsprong:aangedreven

Er zijn verschillende factoren die u moet bepalen voordat u een warmtepomp aanschaft.Het verwarmen van het zwembadwater maakt zwemmen voor iedereen leuk en spannend.Er is dus geen direct antwoord op de vraag welke maat u nodig heeft voor uw zwembad.En met de verschillende merken en maten verwarmingstoestellen op de markt, moet u de juiste maat kiezen voor een effectieve en energiezuinige oplossing.

Houd er rekening mee dat warmtepompen tot de efficiënte manieren behoren om uw zwembad te verwarmen.De energie-efficiëntie is ongeëvenaard;u profiteert van talloze voordelen als u de pomp gebruikt.Om er zeker van te zijn dat u er het maximale uit haalt, moet u er dus een kiezen die past bij de omstandigheden waarin deze zal worden geplaatst. Als u daarmee rekening houdt, zal de verwarming consistenter zijn en kosteneffectieve prestaties leveren.

In dit artikel zijn de factoren beschreven waarmee u rekening moet houden om een ​​zwembadeigenaar te helpen investeren in een warmtepomp van het perfecte formaat.


welke maat warmtepomp heb ik nodig voor mijn zwembad?

Factoren waarmee u rekening moet houden bij het dimensioneren van de warmtepomp

Om de beste resultaten te verkrijgen, moet u de warmtepomp de juiste maat geven!De grootte van het zwembad, de temperatuur, de wind en de luchtvochtigheid bepalen hoe snel de verwarming het zwembadwater verwarmt.Voor zwembaden met hoge windsnelheden of koele nachten zijn bijvoorbeeld grotere warmtepompen nodig.

Zwemgewoonten

Hoewel uw zwemgewoonten geen invloed hebben op de afmetingen, hebben ze wel invloed op de verwarmingssnelheid die nodig is om het zwembad te verwarmen.In dit geval zullen sterkere verwarmingstoestellen uiteraard in een betere positie zijn om het zwembad sneller te verwarmen.Ondanks dat u op een warme locatie woont, kunt u kiezen voor een krachtige verwarming die past bij uw constante zwemgewoonten.

En als u de warmte in het zwembad wilt maximaliseren en de elektriciteitsrekening binnen de perken wilt houden, hoeft u het water misschien slechts twee uur per dag onbedekt te houden.Ja, u kunt constant gebruik maken van het zwembad, maar na elke twee uur moet u de verwarming inschakelen om de verloren warmte aan te vullen.

Dat gezegd hebbende, zijn de pompen ontworpen om betrouwbare en veerkrachtige verwarming te bieden in verschillende klimaten;daarom zou een verwarming van standaardformaat voldoende moeten zijn.

De oppervlakte van uw zwembad

Voordat je genoegen neemt met de grootte van een zwembad warmtepomp Bij aankoop is het raadzaam om eerst de oppervlakte van het zwembad te meten en te berekenen om de juiste maat te bepalen.De meeste mensen denken dat het aantal liters in hun zwembad bepalend is voor de benodigde grootte van de warmtepomp.Sommige sites gebruiken echter gallons;Natuurlijk is dit van het allergrootste belang, maar laten we er langs een omweg over nadenken.

Dat gezegd hebbende, is de oppervlakte van uw zwembad van cruciaal belang.Een zwembad met een groter oppervlak creëert meer ruimte om warmte af te geven en daardoor zal er meer water opwarmen.Warmtepompen moeten dus groot genoeg zijn om de grootte en oppervlakte van het zwembad te compenseren.

De oppervlakte bereken je door de breedte te vermenigvuldigen met de lengte.

Klimaat

De locatie van uw zwembad is net zo belangrijk als de grootte van het zwembad.Vooral het klimaat.Als de locatie het hele jaar door warm weer heeft, zal de verwarming minder werken.Het is dus essentieel om rekening te houden met het klimaat in de ruimte waar u uw warmtepomp gaat installeren.Het beïnvloedt hoe hard het moet functioneren om het zwembadwater te verwarmen.

Mensen die in warme gebieden met gemiddelde zwembaden wonen, kunnen investeren in een zwembadverwarming van kleine tot standaardgrootte, maar mensen in een koudere omgeving moeten een krachtigere zwembadwarmtepomp aanschaffen.

Hoewel de verwarming goed zal functioneren in koudere klimaten, moeten ze iets harder werken om voldoende te kunnen leveren.Houd er rekening mee dat de watertemperaturen van uw zwembad in de koudere maanden u goede inzichten geven in hoe hard de verwarming moet functioneren.

Temperaturen

Het hangt allemaal af van zowel de water- als de omgevingstemperatuur.De gemiddelde temperatuur in de omgeving wordt beïnvloed door gevoelstemperatuur, luchtvochtigheid en nachttemperaturen.Mensen die in een droge omgeving wonen, zullen te maken krijgen met hoge windsnelheden en lage nachttemperaturen. In zo’n geval moet je investeren in grotere warmtepompen voor je zwembad.

Voor watertemperaturen is de graad die u verkiest ook een belangrijke overweging.Dus als u de zwembadtemperatuur per tijdseenheid sneller wilt verhogen om een ​​grotere stijging te bereiken, zal een grotere warmtepomp effectiever werken dan een kleiner formaat.

Zwembadeigenaren moeten precies op de hoogte zijn van de grootte van de verwarming door de benodigde verhoging voor hun voorkeurstemperatuur te bepalen.De meerderheid van de mensen wenst temperaturen tussen 82°F en 86°F.

Kosten

Als u de juiste maat voor een zwembadverwarmer bepaalt, bespaart u veel geld.Zorg ervoor dat u de juiste hoeveelheid BTU's krijgt om uw hele looptijd te beperken en de elektriciteitskosten gedurende het hele seizoen te verlagen.

In de koudere maanden, wanneer u de warmtepomp het meest moet gebruiken, is het belangrijker om de totale verwarmingstijd te verkorten en daarmee de hoeveelheid stroom die nodig is om de unit te laten werken te verminderen.Zwembadverwarmers zijn bijna de helft goedkoper in gebruik dan gasverwarmers, maar de kosten vooraf zijn veel hoger.Bovendien is een warmtepomp voor het zwembad mogelijk geen kostenefficiënte keuze voor mensen die in gebieden wonen waar de elektriciteitskosten hoog zijn.

Laatste woord

De bovenstaande factoren zijn de belangrijkste bepalende factoren voor de juiste maatvoering.Dat gezegd hebbende, is er geen direct antwoord op de exacte grootte van een warmtepomp die u nodig heeft voor uw zwembad.Bij alle zwembadwarmtepompen is het echter goud waard om groot te worden.Hoewel de aanschaf van een kleinere verwarming geen nadelig effect heeft, moet u deze mogelijk langer laten werken en kan het een uitdaging zijn om de zwembadwarmte op peil te houden.

Over het algemeen is het raadzaam om uw zwembadverwarmer zoveel mogelijk te groot te maken.Houd er rekening mee dat u nooit spijt zult krijgen van de aanschaf van een groot verwarmingsapparaat;het betekent allemaal dat u het zwembad in korte tijd sneller kunt opwarmen zonder het lang te laten liggen.

Houd er rekening mee dat warmtepompen verschillende prestatiecoëfficiënten (COP) hebben.Daarom hebben bepaalde modellen verschillende stroomvereisten, dus u kunt beter een model kopen dat aan uw behoeften voldoet en vervolgens de instructies raadplegen om de grootte ervan te bepalen.


Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692