Aantal Bladeren:0 Auteur:Site Editor Publicatie tijd: 2023-10-30 Oorsprong:aangedreven
Een dual-fuel warmtepomp is een systeem dat is ontworpen om zowel als luchtwarmtepomp als als gasoven te werken wanneer de omstandigheden dit vereisen.In tegenstelling tot een één-verwarm-één-koel-opstelling, beschikt dit systeem doorgaans over een gasoven aan de binnenkant van het gebouw en een elektrische warmtepomp aan de buitenkant.
Op mildere dagen waarop u warmte nodig heeft, zorgt de elektrische warmtepomp voor efficiëntere en kosteneffectievere warmte dan het verbranden van gas.Maar naarmate de omstandigheden tijdens de wintermaanden steeds kouder worden, hebben de meeste systemen een vast punt waarop ze vervolgens gas verbranden.Hierdoor kan een woning het hele jaar door efficiënt en goedkoop worden verwarmd.
Dual Fuel-warmtepompen zijn een voorbeeld van hybride warmteopstellingen die zijn ontworpen om zowel verwarming als koeling te bieden.Sommige, zoals dual-fuel warmtepompen, zijn zelfs ontworpen om zowel gas als warme buitenlucht als brandstof te gebruiken, afhankelijk van het seizoen van het jaar.
Een dual-fuelsysteem biedt het voordeel dat er tussen twee brandstofbronnen kan worden geschakeld, afhankelijk van de heersende weersomstandigheden, waardoor het efficiënter is dan een traditionele gasoven of elektrische warmtepomp.
Over het algemeen kost het minder om warmte over te dragen dan het daadwerkelijk te produceren, en de moderne lucht-water-warmtepomptechnologie is superefficiënt geworden en werkt zelfs in omstandigheden zo laag als 35F.Afhankelijk van uw systeem kunt u mogelijk tot 3 kW warmte genereren per kW elektriciteit en vervolgens overschakelen naar de gaskachel als het weer vriest.
Het hebben van een dual-fuelsysteem levert direct kostenbesparingen op.Zoals eerder vermeld, is de mogelijkheid om tussen verschillende brandstofbronnen te wisselen handig.Hiermee kunt u tijdens mild warme seizoenen profiteren van de warme buitenlucht om uw huis goedkoop te verwarmen.Dit is vooral voordelig in tijden van fluctuerende gasprijzen.Meestal moeten producenten de productie stilleggen bij de overgang van winter naar zomer.Met een dual-fuel warmtepomp kunt u gewoon overstappen op de luchtbronunit wanneer de gasprijzen tijdens de zomer- en herfstmaanden omhoog schieten.
Naast besparingen op de lange termijn kunnen er kortingen en belastingvoordelen gepaard gaan met deze upgrade als onderdeel van de mondiale inspanningen om schadelijke emissies terug te dringen.Waarom zijn zulke prikkels nu zo belangrijk?Welnu, deze warmtepompen zijn meer dan één-verwarm-één-koel-systemen.Daarom kan het nodig zijn dat de elektrische bedrading van hun huis wordt geüpgraded om een soort systeem te installeren om de unit te kunnen bedienen.Als je geen enorme besparingen hebt, kan dit over het algemeen een eng project zijn.
Kortingen en belastingverlagingen helpen de initiële kosten te verlichten.Verschillende regio's hebben verschillende kortingsprogramma's om de overgang naar dual-fuel warmtepompen te stimuleren.Vraag uw HVAC-man of nutsbedrijf om meer te weten te komen over de kortingen die op uw locatie beschikbaar zijn.
Zoals reeds vermeld is een dual-fuel warmtepomp een combinatie van een gaskachel en een elektrische warmtepomp voor efficiënte ruimteverwarming en -koeling, afhankelijk van de buitentemperatuur.Dergelijke systemen zijn doorgaans voorzien van een controller waarmee ze kunnen wisselen tussen de twee brandstofbronnen (gas en warme buitenlucht).Hier is een blik op de functies van de verschillende onderdelen:
De elektrische warmtepomp is het deel van het systeem dat aan de buitenkant van het gebouw is geïnstalleerd en fungeert als lucht-waterwarmtepomp.Het werkt zolang de externe omstandigheden boven de 35°F blijven.
Kortom, het haalt warmte uit de lucht en brengt deze over naar een koelvloeistof, die vervolgens door een compressor wordt geduwd die de lucht verwarmt tot een damp met een hogere temperatuur, die vervolgens door uw binnenunit beweegt om warmte te verspreiden.
Het gebruik van de elektrische pomp tijdens milde lente- en herfstomstandigheden resulteert in lagere energiekosten dan u zou betalen om de gasoven draaiende te houden.Lucht-waterwarmtepompen hebben zelfs een rendement tot 300% en produceren 3 kW warmte per kW verbruikte elektriciteit.Maar het werkelijke rendement zal afhangen van de grootte van uw huis, het isolatieniveau en het algemene plaatselijke klimaat.
De gaskachel neemt het over wanneer de buitentemperatuur onder de 35°C daalt en de elektrische pomp niet langer voldoende warmte uit de lucht kan halen om het huis voldoende te verwarmen.Kortom, de oven verwarmt lucht, die vervolgens met behulp van een ventilatormotor door het kanaalsysteem van het huis gaat.
De werking van het dual-fuel verwarmingssysteem is afhankelijk van de controller.Dit is een apparaat dat beslist wanneer er moet worden geschakeld tussen de lucht-waterwarmtepomp en de gaskachel, afhankelijk van de binnen- en buitentemperatuur.
Vroeger moest je dual-fuel kits op het systeem installeren, maar tegenwoordig doen slimme thermostaten dit voor je via internet of de binnentemperatuursensor en beslissen wanneer je moet overschakelen op basis van je instellingen.
Vergeleken met andere verwarmingssystemen zijn dual-fuel warmtepompen ontworpen voor meer functionaliteit, milieuvriendelijkheid, een lange levensduur en aanzienlijke kostenbesparingen.
Een traditionele gasoven is bijvoorbeeld ontworpen om alleen te verwarmen.Het verbrandt propaan of aardgas om warmte te produceren die vervolgens wordt gecombineerd met de lucht in het huis en via het kanaalsysteem wordt verspreid met behulp van een ventilatormotor.Voor verkoeling heb je een apart airconditioningsysteem nodig.Maar met een dual-fuelsysteem heeft u twee units in één, waardoor u uw verwarming en koeling uit hetzelfde systeem kunt halen.
Overschakelen naar het luchtbrongedeelte van het systeem tijdens de warme maanden resulteert in aanzienlijke besparingen en verminderde schadelijke uitstoot.Een typische oven is slechts ongeveer 95% efficiënt, terwijl dual-fuel warmtepompen tot 300% energie-efficiënt kunnen zijn.
Bovendien gaan dual-fuelsystemen langer mee dan klassieke gasovens, omdat de verschillende units pas inschakelen als de omstandigheden optimaal zijn.
Aan de andere kant bieden dual-fuel warmtepompen en traditionele warmtepompen dezelfde flexibiliteit, waardoor u uw verwarming en koeling uit hetzelfde systeem kunt halen.Het zijn beide aanpasbare systemen die werken op basis van de heersende weersomstandigheden, maar dubbele systemen bieden het voordeel dat ze het hele jaar door kunnen functioneren.
Wanneer de buitenomstandigheden niet warm genoeg zijn, kun je overstappen op gasverwarming.Traditionele warmtepompen werken alleen als er warmte in de lucht buiten het huis zit.Als het vriest, profiteert u er niet veel van en verspilt u mogelijk zelfs uw elektriciteit.Bovendien bedraagt de levensduur van een typische traditionele warmtepomp ongeveer 15 jaar, vergeleken met 20-25 jaar voor dual-fuelsystemen.
Als u nog steeds twijfelt over dual-fuel warmtepompen, vindt u hier de tijden en instellingen voor het installeren van een dergelijk systeem.
HVAC-systemen met dubbele brandstof combineren een lucht-waterwarmtepomp voor de warme maanden en een gasoven voor de koude seizoenen.Als je op een plek woont waar het ene deel van het jaar hoge temperaturen ervaart en het andere deel van het jaar koude temperaturen, is het logisch om een dergelijk systeem te gebruiken om te profiteren van deze variatie in meteorologische omstandigheden.
Het heeft geen zin om een dubbele warmtepomp te installeren in huizen in een klimaat dat het hele jaar door warm blijft, omdat je dan nooit de gasoven hoeft te gebruiken.
Hetzelfde geldt voor huizen in klimaten waar het hele jaar door ijskoud blijft; het luchtbrongedeelte van de unit biedt mogelijk niet de prestaties die u wilt besparen.Als u besparingen wilt realiseren en schadelijke emissies wilt verminderen, zijn bodemwarmtepompen het beste voor koudere klimaten
Zoals eerder vermeld, kost een dual-fuelsysteem extra kosten in aanschaf en installatie.U kunt echter mogelijk een deel van de kosten verlichten door te profiteren van beschikbare kortingen en belastingverlagingen.Als dergelijke prikkels beschikbaar zijn en u de analyse al hebt uitgevoerd en hebt vastgesteld dat een dual-fuelsysteem tot besparingen zal leiden, laat deze kans dan niet verloren gaan.
De meeste klanten met aardgas hebben doorgaans lagere energierekeningen en staan doorgaans niet open voor extra uitgaven om over te stappen op een dual-fuelsysteem.Aardgas is niet zo duur, dus het is misschien niet de moeite waard om een dual-fuelsysteem aan te schaffen, tenzij je prioriteit geeft aan klimaatbescherming (wat ook een goede motivatie is).Aan de andere kant hebben we fluctuerende prijzen gezien als het om propaan gaat, soms zelfs tot extreme temperaturen.In zo’n geval is het zinvol om het extra geld uit te geven en over te stappen op een dual-fuelsysteem.
Samenvattend is een dual-fuel warmtepomp een HVAC-opstelling die schakelt tussen twee warmtebronnen, meestal gas en buitenlucht, afhankelijk van het seizoen en persoonlijke voorkeuren.Hiermee kunt u tijdens de warme maanden profiteren van de warmte van buitenaf om uw huis goedkoop te verwarmen of te koelen en over te schakelen naar een gaskachel wanneer de eerste niet langer optimaal is.
Het levert onmiddellijke besparingen op in de vorm van belastingverlagingen en kortingen, besparingen op de lange termijn in de vorm van een lagere energierekening en verminderde schadelijke uitstoot.Bovendien gaat de apparatuur langer mee omdat elk onderdeel alleen wordt ingeschakeld als het optimaal is.
Als u meer wilt weten over dual-fuel warmtepompen en andere soorten verwarmings- en koelsystemen, neem dan contact op met onze technici.Wij produceren en leveren warmtepompoplossingen aan klanten over de hele wereld en bespreken graag meer over dual-fuel warmtepompen met u om u te helpen de juiste keuze te maken.
2021-12-06
2022-01-07
2021-10-30
2021-11-30