Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Wat zijn de verschillen?Warmtepompen versus ovens

Wat zijn de verschillen?Warmtepompen versus ovens

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-07-19      Oorsprong:aangedreven

De meeste huiseigenaren kennen de verschillen tussen warmtepompen en ovens niet.Als u begrijpt wat deze twee zijn en hoe ze werken, kunt u beslissen welke u bij u thuis wilt installeren.Warmtepompen en ovens werken om een ​​soortgelijk doel te bereiken.Ze worden gebruikt om huizen te verwarmen;ze gebruiken echter verschillende methoden om dit te bereiken.

De twee systemen verschillen in veel opzichten, waaronder hun energie-efficiëntie, verwarmingsmogelijkheden, kosten, ruimtegebruik, onderhoudsvereisten, enz. Het belangrijkste verschil tussen de twee is echter de manier waarop ze werken.Normaal gesproken verwarmen ovens uw huis met behulp van verbranding en warmteverdeling, terwijl warmtepompen warmte uit de buitenlucht halen en deze door uw huis herverdelen, ongeacht de buitentemperatuur.

Uw voorkeur voor verwarmingssystemen hangt af van verschillende factoren, waaronder warmteafgifte en energie-efficiëntie.De meest voorkomende beslissende factor is echter vaak het klimaat.De meeste mensen in Zuid-Georgië of Florida geven bijvoorbeeld de voorkeur aan warmtepompen, omdat het in dergelijke regio's niet lang genoeg koud wordt om huiseigenaren te rechtvaardigen om in ovens te investeren.

Vaak is de kans groter dat degenen die in de koudere noordelijke delen van de VS wonen ovens installeren vanwege de lange koude temperaturen.Bovendien is de kans groter dat u ovens aantreft in oudere huizen of in huizen met gemakkelijke toegang tot aardgas.Laten we erin duiken en meer leren over ovens, warmtepompen en hun verschillen.


Wat is een warmtepomp?


In tegenstelling tot ovens, warmtepompen doe nietnereren warmte.In plaats daarvan halen warmtepompen warmte uit de buitenlucht en transporteren deze naar binnen, waardoor uw huis langzaam wordt verwarmd.Warmtepompen kunnen warmte uit de buitenlucht halen, zelfs als de temperatuur onder nul is.Ze zijn echter marginaal effectief.

Warmtepompen kunnen worden gelijkgesteld met omgekeerde koelkasten.Koelkasten werken door warmte van binnenuit de koelkast over te dragen en naar buiten te verplaatsen.Dit helpt het voedsel in de koelkast warm te houden.Dit proces is vergelijkbaar met de manier waarop warmtepompen uw huis in de zomer afkoelen.In de winter doet het systeem precies het tegenovergestelde.


De warmtepompen van SPRSUN


Bovendien werken warmtepompen als airconditioningunits en kunnen ze worden gebruikt om uw huis te koelen bij warm weer.Warmtepompen onttrekken warmte aan uw huis en voeren deze in de zomer naar buiten af, waardoor uw huis koeler blijft dan het was.Het systeem maakt gebruik van de omkeerklep, een eenvoudig onderdeel om te regelen waar warmte wordt geabsorbeerd en afgevoerd.

Warmtepompen werken volgens drie eenvoudige stappen.Om te beginnen dwingen ze warme lucht van buiten of van binnen door een reeks spoelen gevuld met een koelmiddel, dat wil zeggen ammoniakgas onder druk.Warmtepompen dragen afhankelijk van de luchtstroomrichting warmte uit de buitenlucht over naar de gewenste locatie.

Afhankelijk van de stand van de klep koelt of warmt het koelmiddel af, waardoor uw huis wordt verwarmd of gekoeld, waardoor er geen verschillende koel- en verwarmingssystemen nodig zijn.Warmtepompen hebben geen enkele vorm van fossiele brandstoffen nodig om te werken.Dit maakt ze goedkoper in gebruik en energiezuiniger.Ze zijn echter het meest geschikt voor regio's waar geen grote veranderingen in de buitentemperatuur optreden.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom we niet overal warmtepompen gebruiken en ovens vergeten.Zoals eerder vermeld genereren warmtepompen echter geen warmte.In plaats daarvan dragen ze warmte over tussen verschillende regio's.Hun efficiëntie is afhankelijk van temperatuurverschillen en omgevingswarmte ze zijn enigszins onbetrouwbaar in extreem koude streken.


Wat is een oven?


Ovens zijn afhankelijk van een ventilator en aardgas, elektrische kachels of olie om uw huis te verwarmen.De brandstofbron wordt in een verbrandingskamer ontstoken en de lucht wordt er doorheen geblazen.De verwarmde lucht wordt met een ventilator door uw kanalen door uw huis verspreid.De koelere lucht die in huizen wordt verplaatst, wordt via retouropeningen omgeleid en door de oven geperst, waardoor het warmer wordt.

Deze cyclus wordt herhaald totdat de gewenste temperatuur is bereikt.Ovens blazen veel warmere lucht dan warmtepompen, omdat ze vlammen gebruiken om warmte te creëren.Volgens het ministerie van Energie zijn ovens een populairdere verwarmingsbron voor woonwijken in de VS.Ovens hebben minder mechanische onderdelen, waardoor ze gemakkelijker te onderhouden zijn dan warmtepompen en een langere levensduur hebben.Ze zijn minder energiezuinig en ideaal voor mensen die warmere lucht willen of toegang hebben tot aardgas.

Technologische vooruitgang heeft ovens door de jaren heen energiezuiniger gemaakt;Personen met ovens moeten echter mogelijk een airconditioning installeren om het huis tijdens warme seizoenen te koelen.Ovens zijn essentieel in gebieden met extreem koude temperaturen.

Hoewel ze kostbaar zijn in het gebruik, zijn ze behoorlijk efficiënt in het verwarmen van huizen tijdens strenge winters.Huizen die strenge winters ervaren en warmtepompen gebruiken om warm te blijven, zijn vaak afhankelijk van andere verwarmingstoestellen zoals radiatoren en ruimteverwarmers.

Laten we verder gaan met de verschillen tussen ovens en warmtepompen nu u begrijpt wat ze zijn.


Verschillen tussen warmtepompen en ovens


Operatie


Ovens genereren warmte door gas of olie te verbranden, terwijl warmtepompen warmte van buiten uw huis onttrekken met behulp van elektriciteit.Door hun werking genereren warmtepompen minder warmte dan ovens.Ze werken dus het beste voor huizen in warmere klimaten, dat wil zeggen zones 1, 2 en 3 op de klimaatzonekaart (Department of Energy).

Dat gezegd hebbende, warmtepompen zijn veelzijdiger voor comfort binnenshuis, omdat ze huizen tijdens koude seizoenen verwarmd en tijdens warmere seizoenen koel kunnen houden.Ovens missen deze multifunctionele functie.Ovens zijn ontworpen om warmte te produceren.Huiseigenaren die hun huizen tijdens de warmere seizoenen willen koelen, zijn dus gedwongen een apart airconditioningsysteem te installeren.

Hoewel beide systemen verschillende functionaliteiten bieden, bieden huiseigenaren in sommige klimaten de mogelijkheid om een ​​dubbel brandstofsysteem te installeren dat de oven en warmtepomp omvat voor koeling en verwarming, wat grotere besparingen oplevert.Het beste voorbeeld is het koppelen van een lucht-water warmtepomp aen een gasoven.


Warmtepompen vanaf SPRSUN


Personen die een dergelijk systeem installeren, krijgen energiezuinigere resultaten omdat het de buitentemperatuur meet en de meest efficiënte optie bepaalt om uw huis te verwarmen.Het enige nadeel van een dergelijk systeem zijn de installatiekosten.


Energie-efficiëntie


Technisch gezien zijn warmtepompen energiezuiniger dan ovens;het meten van hun efficiëntie en het vergelijken van de twee systemen is echter een beetje ingewikkeld.Deskundigen beschouwen warmtepompen als energiezuiniger dan ovens, omdat ze meer energie overbrengen dan ze verbruiken.

Sommige zeer efficiënte ovens bieden echter een energie-efficiëntie tot 98%.In perfecte omstandigheden kunnen warmtepompsystemen meer dan 300% meer energie overbrengen dan ze verbruiken.

Bovendien worden warmtepompsystemen aangedreven door elektriciteit, wat betekent dat u aanzienlijk kunt besparen op het brandstofverbruik.Warmtepompen hebben een rendement van meer dan 100% bij verschillende temperaturen en klimaten;Bovendien kun je ze gebruiken als airconditioning of verwarming.

Het installeren van een warmtepompsysteem kost u minder energiekosten dan een verwarmingsketel.


Onderhoud


Doorgaans zullen ovens en warmtepompen beter werken en langer meegaan met efficiënt, preventief onderhoud.Beide systemen maken gebruik van luchtfilters die eigenaren gemakkelijk kunnen vervangen.Typische warmtepompen (voor woonwijken) hebben binnen- en buitenunits die jaarlijks moeten worden geïnspecteerd en gereinigd.

Voor gasovens zijn geen buitenunits nodig;ze worden echter vaak gecombineerd met centrale airconditioningunits.Deze units hebben onderhoud nodig;Hun unieke karakter maakt het echter moeilijk om aan te geven hoe u ze moet onderhouden en hoe vaak ze moeten worden gedaan.U moet contact opnemen met uw vervoerderexpert voor informatie over hoe vaak u een goede service moet uitvoeren.


Ruimte


Warmtepompen hebben een vrije ruimte van 24 inch nodig en worden buiten geïnstalleerd, terwijl ovens een vrije ruimte van ongeveer 30 inch nodig hebben en binnenshuis worden geïnstalleerd.Traditionele lucht-warmtepompen vereisen binnenluchtbehandelingsunits, genaamd fancoils.


Installatiekosten


De installatiekosten voor warmtepompen en ovens zijn afhankelijk van de huidige systeemconfiguratie en compatibiliteit van uw huis.Sommige huizen hebben bijvoorbeeld geen toegang tot aardgas.In dergelijke gevallen is het installeren van een oven en airconditioning duurder dan een warmtepompsysteem.

Ook kunnen huizen die geen bedrading hebben voor aanvullende verwarming, zoals gebruikelijk bij warmtepompsystemen, extra kosten met zich meebrengen bij het opzetten van het systeem.Uw dealer kan u het beste vertellen welke van de twee systemen het beste bij uw behoeften past.


Effectiviteit bij koud weer


Gasovens verbranden brandstof om energie op te wekken, waardoor ze bij koud weer effectiever zijn dan warmtepompen, omdat ze afhankelijk zijn van het onttrekken van warmte aan de omgeving.Hoe meer buitenlucht onder het vriespunt zakt, hoe onbetrouwbaarder warmtepompen worden.U kunt aanvullende verwarmingssystemen gebruiken om warm te blijven;deze zijn echter duurder.

Het is zinvoller om ovens te gebruiken als u in zeer koude gebieden woont, omdat deze sneller meer warmte produceren dan warmtepompen.Warmtepompen zijn beter voor mensen die in matig warme gebieden wonen en tijdens koude seizoenen een kleine temperatuurverschuiving ervaren.


Comfort


De lucht die door warmtepompen wordt gegenereerd, is niet zo heet als de lucht die u uit gasovens krijgt.Sommige mensen houden niet van de koelere lucht en geven er de voorkeur aan om hun huis snel op te warmen tot de gewenste temperatuur.Bovendien is de lucht die door warmtepompen wordt geproduceerd vochtiger en zal uw huid niet uitdrogen zoals warme lucht die door een oven wordt geproduceerd.


Conclusie


Warmtepompen en ovens hebben veel verschillen en verschillende voor- en nadelen.De verschillen maken het ene systeem echter niet beter dan het andere.Ze werken goed in de aangewezen regio's en moeten als zodanig worden gebruikt.Houd er rekening mee dat het gebruik van uw warmtepomp in koude gebieden en omgekeerd u op de lange termijn meer kan kosten dan veel meer.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692