Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Tips voor het installeren van uw zwembadverwarmingspomp

Tips voor het installeren van uw zwembadverwarmingspomp

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-11-23      Oorsprong:aangedreven

Gefeliciteerd!U heeft een zwembadwarmtepomp gekocht, een fantastische beslissing.Nu kunt u het hele seizoen genieten van aanzienlijke besparingen en geschikte zwembadtemperaturen.Het enige dat u nog hoeft te doen, is het te installeren.


De installatie van zwembadwarmtepompen is een beheersbare onderneming, maar alleen met de relevante kennis en expertise.Idealiter wilt u dat dit nieuwe accessoire een efficiënte en lange levensduur biedt, en dat uw installatie moet voldoen aan alle staats- en lokale codes.


Als je wilt weten hoe je dat moet doen, ben je bij ons aan het juiste adres.In deze gedetailleerde gids wordt uitgelegd hoe u de installatie van uw zwembadwarmtepomp kunt plannen, beheren en voltooien, met name door de ideale locatie te kiezen en hoe u uw warmtepomp moet voorbereiden, plannen en instellen.Plus de veelgemaakte fouten die u moet vermijden.Wilt u meer weten over de installatie van zwembadwarmtepompen?Laten we gaan.


Tips voor het installeren van uw zwembadverwarmingspomp


1. Kies een ideale locatie:


De beste plaats om zwembadwarmtepompen te installeren is buiten met voldoende vrije ruimte, omdat ze voldoende luchtcirculatie vereisen, bij voorkeur op grondniveau in de buurt van een zwembadfilter of pomp op een locatie met een beperkte luchtstroom.


Een van de meest cruciale factoren waarmee u rekening moet houden nadat u uw zwembadwarmtepomp heeft aangeschaft, is het vinden van de ideale installatielocatie.Normaal gesproken is de beste plaats om uw apparaat te installeren een ruime buitenplek, vooral een plek die direct wordt blootgesteld aan ultraviolet licht.


Opmerking: Installeer de warmtepomp van uw zwembad niet in een gesloten omgeving, aangezien dergelijke instellingen beperkt zijn tot een goede ventilatie.

Warmtepompen hebben voldoende circulerende luchtcondities nodig en werken op hun piekniveau in een open omgeving.De warmtepomp van uw zwembad moet zich op een vlakke ondergrond in de buurt van uw zwembadfilter of pomp bevinden.Zorg ervoor dat u controleert of de hoeveelheid circulerende lucht zich in een gereguleerde stroom bevindt.U kunt ook advies zoeken in de gebruikershandleiding die bij de warmtepomp van uw zwembad wordt geleverd.Het geeft u een gedetailleerde procedure over de beste manieren om de warmtepomp van uw zwembad te plaatsen, de omgeving ervan vrij te maken en de voorkeurslocatie.


De warmtepomp van uw zwembad moet zich altijd in de buurt van het filter en op een afstand van het zwembad bevinden (ongeveer 7 meter).Omdat de leidingen van uw zwembad zich ondergronds bevinden, mag de warmtepomp niet ver van de bovenstaande geschatte volgorde staan ​​om warmteverlies te voorkomen.Bovendien moet u binnen de warmtepomp van uw zwembad ten minste 60 cm vrije ruimte vrijhouden.

Zodra u de ideale locatie heeft gevonden, zorg er dan voor dat de achterkant en het huis van uw zwembadwarmtepomp minstens 60 cm van elkaar verwijderd zijn en minimaal 6 voet voor en boven respectievelijk, om een ​​efficiënte luchtcirculatie mogelijk te maken.


Zorg bij toekomstige upgrades en onderhoudswerkzaamheden altijd voor voldoende ruimte rond de warmtepomp van uw zwembad, zodat u er gemakkelijk bij kunt.


Samenvattend: als het gaat om het installeren van uw zwembadwarmtepomp, moet u de zwembadverwarmer zo dicht mogelijk bij het filter installeren.Zorg er in wezen voor dat u het installeert ongeveer 25 voet weg van het zwembad.Als u uw unit verder installeert, kan dit warmteverlies tot gevolg hebben, omdat de buizen zich ondergronds bevinden.


De basis van uw unit moet waterpas (vlak) zijn, ongeacht of deze zich onder of boven het waterniveau bevindt.Normaal gesproken kunt u uw pomp installeren op een betonnen fundering, een klein houten terrasdeel of een aantal straatstenen die op het zand zijn geplaatst.Omdat de pomp minimale trillingen genereert, is het lastig om uw straatstenen te ontwrichten.


2. Voorbereiding van de locatie:


Hoe creëert u de ideale setting voor uw warmtepomp?


Afhankelijk van het gewicht en de grootte van uw warmtepomp, is er ook behoefte aan een groot oppervlak of een grote ondergrond om uw pomp te plaatsen.U kunt ervoor kiezen om een ​​blokplint te laten maken of een massief beton te consolideren.Zorg ervoor dat de standaard van uw warmtepomp niet aan uw huis vastzit, aangezien warmtepompen de neiging hebben trillingen en enigszins storende geluiden te veroorzaken.Uw warmtepomp moet waterpas worden gezet met een filterkussen.


Om een ​​goede luchtcirculatie rond de warmte van uw zwembad mogelijk te maken, moet u er altijd voor zorgen dat u het zwembad blootstelt aan een open omgeving, uit de buurt van muren, hekken, gebladerte en enige vorm van schaduw.Hierdoor blijven de volledige functionele capaciteiten behouden.Let op dakafvoeren en dakgoten, zodat u uw warmtepomp niet in de buurt ervan plaatst, aangezien deze tijdens hevige regenval schade kan oplopen door druppelend water en vuil.


In landen als de VS moet men de warmtepomp op minimaal 60 inch afstand van de binnenmuur van een zwembadbarricade plaatsen. Andere landen zoals Canada vereisen dat u de warmtepomp en het zwembad op een afstand van minimaal 120 inch van elkaar plaatst.Zorg er hoe dan ook voor dat het warmtepompsysteem niet te ver van het zwembad verwijderd is om warmteverlies en vermindering van de waterstroom te voorkomen.


In vochtige ruimtes is uw warmtepomp gevoelig voor het afvoeren van grote hoeveelheden gecondenseerde vloeistoffen.Om dergelijke gebeurtenissen tegen te gaan, kunt u een functionerende panslang gebruiken om te voorkomen dat overtollig water uw warmtepompsysteem slecht laat functioneren.


Belangrijke loodgieterstips die u kunt gebruiken tijdens de installatie van de warmtepomp:


Hieronder vindt u de essentiële sanitaire aansluitingen voor een juiste installatie:

· Isolatiekleppen voor het geval er geen bypass aanwezig is

· PVC T-stukken

· Opofferingsanode

· 2' 40 PVC-buis

· 2' aansluitingen en een uitkijkklep om te voorkomen dat chloorwater terugstroomt naar de warmtepomp.


Als u de warmtepomp van uw zwembad aan het upgraden of vervangen bent, moet u mogelijk improviseren en uw sanitaire aansluitingen afstemmen op de nieuw aangeschafte machines.


Het ontwerp van uw sanitair moet gemakkelijk aanpasbaar zijn, zodat warmtepompaansluitingen op uw zwembad mogelijk zijn.Voor de eerste installatie kunt u kiezen voor het ontwerp van uw voorkeur, maar zorg ervoor dat u het aantal fittingen tot een minimum beperkt voor het geval u een vervanging van de warmtepomp nodig heeft.Uw leidingen mogen niet rechtstreeks worden blootgesteld om knoeien of breken van uw leidingen te voorkomen.


Bestaande sanitaire ontwerpen hebben ook een paar aanpassingen nodig om te passen bij het nieuwe warmtepompsysteem voor uw zwembad.Installeer eerst de filterunit, daarna kunt u de warmtepomp monteren, die vervolgens vraagt ​​om de installatie van een chlorinator.


· Terugslagklep: U moet een essentiële (corrosiebestendige) terugslagklep plaatsen, meestal tussen uw chlorinator/chemicaliëntoevoer en de uitlaat van uw verwarming, om ervoor te zorgen dat er geen water terugstroomt dat zwembadchemicaliën of chloor bevat.Normaal gesproken kunnen deze elementen zich ophopen in uw verwarming, wat kan leiden tot corrosie en storingen.

· Opofferingsanode: Zodra u een opofferingsanode in het leidingsysteem van uw zwembad plaatst, voegt deze een beschermingslaag toe die corrosie van de zwembadapparatuur voorkomt.Bovendien helpt het installeren van een inline opofferingsknooppunt om corrosie van het zwembad te voorkomen en te beschermen.Idealiter is het een eenvoudig te installeren en goedkope investering om uw nieuwe warmtepomp te beschermen.

· Elektriciteit: Als u ten slotte een nieuwe verwarming installeert ter vervanging van een bestaande, moet u beoordelen en ervoor zorgen dat de stroomvoorziening geschikt is voor uw zwembadpomp.Dit betekent dus dat u uw warmtepomp moet installeren in een omgeving met een betrouwbare stroomvoorziening.Als er geen bedrading aanwezig is, kunt u een speciaal daarvoor bestemde lijn installeren die geschikt is om uw warmtepomp van stroom te voorzien.Zorg er tijdens het installeren van uw elektrische installatie voor dat u een elektrische hoofdschakelaar in het zicht van uw unit installeert, zodat u de stroom onmiddellijk kunt uitschakelen in geval van nood.

Opmerking: Als u niet zeker bent van uw lokale codes, moet u een professionele elektricien inhuren om ervoor te zorgen dat u aan de regelgeving voldoet en uw gezin veilig houdt.


Conclusie


Met voldoende stroomvoorziening en minimaal leidingwerk duurt het installatieproces slechts een paar uur.Als u helemaal opnieuw begint, kunt u het vaak zelf doen, maar het is vaak sneller, veiliger en het beste om een ​​professional in te huren om uw apparaat te installeren, zodat u er zeker van kunt zijn dat het goed wordt gedaan en voldoet aan alle codes en garantievoorwaarden.


En vergeet niet dat de totale energiebesparing doorgaans afhankelijk is van de locatie en het klimaat. Daarom is het noodzakelijk om een ​​geschikte plek te vinden.Als uw warmtepomp eenmaal is geïnstalleerd en operationeel is, kunt u uiteindelijk genieten van comfortabele zwembadtemperaturen, en dat alles zonder noodzakelijkerwijs veel geld uit te geven.


Succes!


Ook interessant:Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692