Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / De verkoop van Chinese warmtepompen in Europa stijgt

De verkoop van Chinese warmtepompen in Europa stijgt

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-10-21      Oorsprong:aangedreven

Terwijl de Europeanen zich inspannen om genoeg aardgas aan te leggen voor de komende winter, zetten de stijgende temperaturen in de zomer de elektriciteitsinfrastructuur van het continent onder druk, waarbij mensen airconditioners inschakelen en rivieren die kerncentrales afkoelen, opdrogen.De sector heeft moeite om de stijgende vraag bij te houden.

De meeste warmtepompen ter wereld worden in China vervaardigd, waardoor China wereldleider is op het gebied van de productie van warmtepompen.De export van warmtepompen van China naar Europa neemt jaarlijks toe als gevolg van de snelle groei van de warmtepompmarkt.


Wat zijn warmtepompen?


Een warmtepomp wordt gebruikt om thermische energie van de buitenlucht naar de binnenkant van een gebouw te circuleren voor verwarming en koeling.Het heeft de mogelijkheid om uw huis zowel te verwarmen als te koelen, net als een centraal airconditioningsysteem.Een warmtepomp gebruikt warmte van buitenaf en transporteert deze in de winter naar binnen en omgekeerd in de zomer om voor koeling te zorgen.


De warmtepompen van SPRSUN


Warmtepompen zijn vanwege hun efficiëntie een uitstekende keuze voor verwarming en koeling.Als u waarde hecht aan kwaliteitslucht in uw huis, zijn warmtepompen maatregelen om warmteverlies door factoren zoals luchtlekkage, onvoldoende isolatie en tochtige ramen en deuren te verminderen.


Basisprincipes van de warmtepomp


Bedenk hoe warmte standaard van hetere naar koelere gebieden beweegt.Om dit warmteverlies in de winter om te keren, zal een warmtepomp dus aanvullende elektrische energie gebruiken om verwarmde lucht van een koelere ruimte naar een warme ruimte te verplaatsen, wat de manier is waarop een verwarmingssysteem werkt om uw huis te verwarmen of te koelen.De temperatuur van een bron daalt wanneer er energie aan wordt onttrokken.Als het huis de warmtebron is, koelt de warmtepomp de lucht terwijl de warmte wordt onttrokken.

In zijn koelfunctie volgt een warmtepomp hetzelfde basismechanisme als conventionele airconditioners en diepvriezers.Net zoals de temperatuur van een bron stijgt als er energie wordt toegevoegd, stijgt de temperatuur van de warmte als er energie wordt verwijderd. Door het huis als koellichaam te gebruiken, wordt thermische energie toegevoegd, waardoor het huis wordt verwarmd.Een warmtepompsysteem kan worden gebruikt om een ​​gebouw zowel te verwarmen als te koelen, waardoor het zowel in de winter als in de zomer ideaal is.


Verwarmingsvraag in Europa


Steeds meer mensen in Europa zijn geïnteresseerd in kopen betrouwbare Chinese warmtepompen;Daarom is het aantal nieuwe installaties in de loop der jaren toegenomen en zal dit naar verwachting blijven toenemen.Verschillende factoren zorgen voor een stijgende vraag.

Ten eerste beginnen mensen te beseffen hoe belangrijk warmtepompen zijn bij het vinden van milieuvriendelijke energiealternatieven.Ten tweede overwegen steeds meer huiseigenaren warmtepompen als een groen alternatief voor conventionele verwarmingstoestellen.

Terwijl de prijs van gas stijgt als gevolg van mondiale problemen en de stijgende vraag naar verwarming, hebben Chinese leveranciers van luchtwarmtepompen een spectaculaire ontwikkeling doorgemaakt in Europa.Warmtepompen bieden duurzame verwarmingsoplossingen en zorgen ervoor dat systemen het hele jaar door aan de warmtevraag kunnen voldoen.Energievoorziening koppelt de energievraag aan het aanbod, terwijl thermische opslag temperatuurschommelingen egaliseert.


Factoren die de Chinese warmtepomppieken in Europa beïnvloeden


Technologische vooruitgang


Warmtepompen kunnen vanwege technologische vooruitgang in een breed temperatuurbereik werken.Je kunt ervan uitgaan dat dit in de nabije toekomst de populairste en meest toegepaste methode zal zijn om CO2 te verminderen2 uitstoot van particuliere woningen vanwege de vele voordelen ervan.

Ze functioneren effectief, zelfs als de buitentemperatuur extreem laag is, en worden veel gebruikt om water te verwarmen.Hierdoor is het aantal installaties in gebouwen aanzienlijk groter dan jaren geleden mogelijk was.

Bovendien wordt het gebruik van warmtepompen dankzij hybride systemen uitgebreid naar oudere gebouwen;de toepassing van warmtepompen in de industriële en grote thermische sector is echter beperkt.Elektrische warmtepompen zijn nog steeds onderhevig aan technologische verbeteringen.Ondanks de vooruitgang bij de ontwikkeling van alternatieve technologieën, zoals biomassa- en waterstofketels, is de impact ervan in heel Europa waarschijnlijk op zijn best minimaal.


Stimulansen van de overheid


Verschillende Europese landen stimuleren hun burgers die warmtepompen willen installeren, waardoor deze milieuvriendelijke en kosteneffectieve verwarmingssystemen toegankelijker worden voor het grote publiek.

Ook staan ​​warmtepompen hoog in het vaandel van beleidsmakers vanwege de dringende noodzaak om de energietransitie in alle sectoren te bespoedigen, inclusief de verwarmings- en koelingsindustrie.

De effecten van eerder uitgevaardigde wetgeving beginnen nu onderkend te worden, aangezien deze in de meeste landen is overgedragen.Bouwvoorschriften beperken de vraag naar warmte vierkant;daarom profiteert moderne huisvesting er het meest van en wordt deze ondersteund door institutionele en monetaire subsidies die de marktgroei faciliteren.


Goedkoop


Hoe meer verkopen er zijn, hoe minder elke verkoop kost.Warmtepompen die draaien op door zonnepanelen opgewekte elektriciteit worden steeds competitiever in de verwarmingssector, omdat hun productiekosten blijven dalen.In de toekomst kunnen er nog meer voordelen zijn, zoals het aanbod van energieopslag en de markten voor warmtepompen in Europa die blijven profiteren van deze veranderingen.


Compatibel met het Renewable Heat Incentive (RHI)-programma


Twee soorten hulpprogramma's van de overheid kan de installatie van duurzame warmtebronnen vergemakkelijken.Stimulansen zijn beschikbaar via het Domestic RHI-programma, dat financiële steun biedt aan particuliere en sociale huiseigenaren.Publieke entiteiten, waaronder bedrijven, instellingen en industrieën, kunnen deelnemen aan de Non-Domestic RHI.


Klimaatfactoren


Een belangrijke factor in de uitbreiding van hernieuwbare verwarmingsoplossingen zoals warmtepompen is het groeiende bewustzijn onder de Europese burgers over hun bijdrage aan het verminderen van de gevolgen van de opwarming van de aarde.

Het sneller vervangen van oude, inefficiënte ketels die brandstof gebruiken, is essentieel om het koolstofvrij maken van warmte te vergemakkelijken.Het verhogen van dit vervangingspercentage met een factor twee is noodzakelijk om op koers te blijven met de ecologische duurzaamheidsdoelstellingen.


Voordelen van het gebruik van Chinese warmtepompen


Efficiëntie


Als het op efficiëntie aankomt, zijn warmtepompen beter dan andere verwarmings- en koelingsmethoden zoals boilers.Chinese warmtepompen hebben een hoog rendement, waardoor het energie- en brandstofverbruik voor het verwarmen en koelen van uw huis wordt verminderd.Ze kunnen tientallen jaren lang efficiënt in uw verwarmingsbehoeften voorzien.


Lagere bedrijfskosten


De bedrijfskosten voor warmtepompen zijn lager dan die voor verwarmings- en koelsystemen op basis van verbranding.Hoe langer men kan verwachten geld te besparen op de elektriciteitsrekening, hoe hoger de efficiëntie van het systeem moet zijn.Hoewel bodemwarmtepompen u meer kunnen kosten, compenseert het geld dat u elk jaar bespaart de hoge kosten.


Zorgt voor kwaliteitslucht


Een warmtepomp kan u helpen bij de circulatie van zowel warme als koude lucht door uw huis.De kosten die gepaard gaan met het opzetten van twee afzonderlijke systemen worden door deze oplossing verlaagd, waardoor u geld kunt besparen.Omdat het één enkel systeem is dat twee doelen dient, is er minder installatie nodig.


De warmtepompen van SPRSUN


Minder onderhoud


Over het algemeen hebben warmtepompen geen frequent onderhoud nodig.Hoewel systeeminspecties af en toe nodig zijn, kunnen huiseigenaren geld besparen door ze zelf uit te voeren.De lage onderhoudsbehoefte van een warmtepomp is een groot pluspunt voor huiseigenaren als het gaat om het vermijden van dure reparaties aan het huis.Op de lange termijn helpt dit geld te besparen.Professionele installateurs moeten echter elke drie tot vijf jaar controles uitvoeren.


Verminderde koolstofemissies


De milieuvriendelijkheid van warmtepompen is een van hun belangrijkste verkoopargumenten.Omdat de warmtepomp geen gebruik van koolstofbrandstoffen nodig heeft om te kunnen functioneren, draagt ​​deze niet bij aan de luchtvervuiling.Het verkleinen van onze ecologische voetafdruk is goed voor Moeder Natuur, en een warmtepompsysteem is zeer efficiënt in het omzetten van energie in warmte, omdat het uw ecologische voetafdruk verkleint.Het is belangrijk op te merken dat pompen die water als warmtebron gebruiken een hoger rendement hebben.


Gegarandeerde veiligheid


Vergeleken met conventionele verwarmingsmethoden die afhankelijk zijn van verbranding, vormen warmtepompen een veel lager risico voor gebruikers.Vergeleken met hun op fossiele brandstoffen werkende neven vormen ze minder veiligheidsrisico's tijdens het gebruik en kunnen ze alleen door elektriciteit worden aangedreven.


Wat zijn de vereisten voor het importeren van warmtepompen uit China?

Gasvoorzieningen


De F-gasregelgeving van de Europese Unie vereist dat geïmporteerde warmtepompen aan bepaalde criteria voldoen.Hoeveelheidslimieten, referentiewaarden en toegewezen regels voor het op de markt brengen van fluorkoolwaterstoffen worden allemaal berekend volgens de richtlijnen die in de wet zijn vastgelegd.De warmtepomp moet door de importeur of fabrikant worden geregistreerd en correct worden geïdentificeerd.


Moet elektromagnetisch compatibel zijn


Volgens de regelgeving met betrekking tot elektromagnetische compatibiliteit moeten warmtepompen die elektromagnetische emissies kunnen genereren of daaraan kunnen bijdragen die een bepaald niveau overschrijden, compatibel zijn met de overheidsrichtlijnen.


Goed geëtiketteerd


Bedrijven die warmtepompen produceren, moeten ervoor zorgen dat alle soorten warmtepompen kwaliteitslabels hebben (hoger dan A+), en in de toekomst kunnen er nieuwe energierichtlijnen worden geïntroduceerd.


Het ontwerp moet veilig zijn voor de gebruiker.


Wat nieuwe warmtepompen op de Europese markt betreft, moeten de warmtepompen veilig worden ontworpen, gemaakt, geïnspecteerd en, indien nodig, worden gehanteerd en geïnstalleerd om de veiligheid van de gebruiker te garanderen via de voorzorgsmaatregelen van de fabrikant met betrekking tot eventuele problemen die zich kunnen voordoen.


Afhaal


Dit roept uiteraard de vraag op of de Europese industrie wel of niet voorbereid is op het gebied van de productie, levering en installatie van warmtepompen.Er is een breed scala aan lokaal gevestigde markten in de Europese warmtepompindustrie.

Primaire drijfveren, zoals eisen voor energie-efficiëntie en zorgen over milieubehoud, kunnen drijvende krachten zijn om de installatie van Europese warmtepompen in de toekomst te vergroten.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692