Aantal Bladeren:0 Auteur:Site Editor Publicatie tijd: 2022-06-21 Oorsprong:aangedreven
Er is op veel Europese markten sprake van een aanzienlijke toename van de vraag naar koolstofarme warmtesystemen met hoge capaciteit.Deze plotselinge stijging werd veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder de toenemende bezorgdheid over de recente stijging van de energiekosten.Het VK was in 2021 getuige van een dubbelcijferige groei in de verkoop van warmtesystemen met hoge capaciteit.
De analyse uitgevoerd door BSRIA schatte een stijging van 27% in de gemiddelde omzet voor warmtepompen ontworpen voor commercieel gebruik op de belangrijkste Europese markten.De plotselinge vraag naar verkoop was veel groter dan het gebruikelijke gemiddelde en werd mogelijk gemaakt door genereuze financiële prikkels om verschillende groepen ervan te overtuigen koolstofverlagende HVAC-units te adopteren.
Het onderzoek heeft dat vastgesteld lucht-water warmtepompen meer verkocht dan waterbronsystemen, ook al kosten ze minder.Warmtepompen hebben in zo’n korte periode aan kracht gewonnen omdat ze een broodnodige oplossing bieden voor de huidige emissiecrisis.
Ondanks de toenemende belangstelling voor warmtepompen is Groot-Brittannië momenteel afhankelijk van gassystemen om hun huizen te verwarmen.Schattingen suggereren dat 85% van de verwarmingssystemen in Groot-Brittannië gasboilers zijn, en dat er jaarlijks 1,5 miljoen gasboilers worden geïnstalleerd, waardoor het de grootste ketelmarkt van de Europese landen is.
Hernieuwbare verwarmingsbronnen vertegenwoordigen 2% van de Britse verwarmingssystemen.Er zijn veel marktbelemmeringen die de aankoop en distributie van warmtepompen in Groot-Brittannië beïnvloeden, waaronder lage besparingen op de exploitatiekosten, hoge initiële kosten, enz. Laten we echter eens bespreken hoe verwarmingsoplossingen met warmtepompen gunstig zijn voor Groot-Brittannië en de mondiale inspanningen om koolstofdioxide te bestrijden. uitstoot.
De bouwsector (inclusief openbaar, residentieel en commercieel vastgoed) is verantwoordelijk (zowel direct als indirect) voor 30% van het totale mondiale energieverbruik en ongeveer 55% van het mondiale elektriciteitsverbruik.Bovendien is de bouw verantwoordelijk voor ongeveer 28% van de CO2-uitstoot2 uitstoot.
Mensen en verschillende instellingen beschouwen het koolstofarm maken van de economie als de belangrijkste prioriteit om klimaatneutraliteit op mondiale schaal te bereiken.Koel- en verwarmingssystemen zijn de belangrijkste activiteiten in de bouwsector en dragen in grote mate bij aan de CO2-uitstoot2 uitstoot.Momenteel is verwarming verantwoordelijk voor ongeveer 45% van de uitstoot.
De meeste verwarmingssystemen zijn nog steeds afhankelijk van fossiele brandstoffen om meer dan 55% van het totale energieverbruik te leveren.De bouwsector zal tegen 2070 naar verwachting zijn verdubbeld, en ruimtekoeling zal deze op de voet volgen om comfortabele toegang te bieden aan nog eens 5 miljard mensen wereldwijd.Als zodanig hebben verschillende instellingen zich tot warmtepomptechnologie gewend voor toepasbare oplossingen die kunnen helpen bij het bouwen van duurzame gebouwen.
Hoewel het implementeren van duurzame verwarmings- en koelingsoplossingen de huidige bedoeling van Groot-Brittannië is, zijn er veel problemen die de effectieve implementatie van genoemde strategieën beïnvloeden.Enkele van deze problemen zijn onder meer:
Het installeren van warmtepompen heeft aanzienlijk hogere kosten dan gasboilers, vooral als u van plan bent bodemwarmtepompen te installeren.Gasboilers kunnen worden geïnstalleerd met 20% van de installatiekosten van een lucht-water-warmtepompsysteem.Bovendien is het voor de meeste mensen in Groot-Brittannië nog niet gebruikelijk om in verwarmingssystemen te investeren.
Warmtepompen zijn populair in andere Europese landen omdat ze relatief lage bedrijfskosten hebben, omdat ze een kleiner deel van de elektriciteit gebruiken dan de elektrische verwarmingsmethoden die normaal gesproken worden gebruikt.In Groot-Brittannië zijn de elektriciteitskosten per kWh echter aanzienlijk hoger dan de kosten van gas, waardoor de bedrijfskosten voor warmtepompen hoger zijn dan de opbrengsten ervan.
Het Britse distributienetwerk is ontworpen om huizen van eenfasige elektriciteit te voorzien, waardoor het minder geschikt is voor het aansluiten van warmtepompen, omdat deze als enorme belastingen worden beschouwd.De beste oplossing voor deze situatie zou zijn om warmtepompen uit te rusten met regelapparatuur die de bedrijfstijd regelt en een zachtere start bevordert.
Warmtepompen hebben meer ruimte nodig dan gasboilers.Ze moeten dus in de woonkamer worden geplaatst, omdat deze de grootste ruimte heeft.De warmtepompen zouden in de kelder geplaatst kunnen worden;Britse huizen hebben echter geen kelders of zijn te klein om warmtepompen effectief te kunnen installeren.De huizen hebben ook een lage thermische traagheid, wat niet bevorderlijk is voor een succesvol gebruik van warmtepompen.
Zoals hierboven vermeld, is er, ondanks de hierboven genoemde uitdagingen, een groeiende marketingtrend voor warmtepompen in Groot-Brittannië.Dit is in grote mate te danken aan diverse positieve trends en overheidsmaatregelen.Enkele van de belangrijkste drijfveren zijn:
De warmtepomptechnologie groeit, wat hun prestaties kan verbeteren en ze concurrerender kan maken op een markt die overspoeld wordt met gasketels.Hun installatiekosten blijven hoger dan die van gasboilers;hun exploitatiekosten zullen echter snel dalen, waardoor ze snel een ideale oplossing worden voor verwarming en warmwatervoorziening.
Het Britse DECC (Department of Energy and Climate Change) heeft het gebruik van hernieuwbare energiebronnen bevorderd door financiële prikkels te geven.Dit heeft meer mensen ervan overtuigd om over te stappen op warmtepompen voor oplossingen voor de verwarming van woningen.Tot de financiële prikkels behoort onder meer het krijgen van subsidie bij het installeren van een warmtepomp.
Nutsbedrijven leveren aan ruim 90% van de klanten op de Britse verwarmingsmarkt.Groot-Brittannië heeft om een aantal specifieke hierboven genoemde redenen meer gasboilers dan warmtepompen;De groeiende neiging tot warmtepompen heeft hen echter zelfverzekerd en klaar gemaakt om de markt te betreden.
De Britse regering heeft regelgeving opgesteld om nieuwe ‘Zero Carbon Homes’ te creëren, waardoor meer mensen worden aangemoedigd warmtepompen te installeren.Het zou echter helpen als u zich herinnert dat er verschillende andere oplossingen zijn om huizen koolstofvrij te maken, en dat dit niet noodzakelijkerwijs betekent dat de huizen warmtepompen als enige verwarmingsoplossing zullen gebruiken.
Twintig miljoen huishoudens hebben in 2019 warmtepompen geïnstalleerd, en toekomstvoorspellingen laten zien dat de groei zal toenemen.Anderen schatten dat de markt tegen 2025 kan verdubbelen. Maar hoe verhoudt dit zich tot de commerciële acceptatie?
Er zijn harde bewijzen die erop wijzen dat er een grotere commerciële acceptatie van warmtepompen zal zijn.De meeste warmtepompen zijn ontworpen voor kleine en middelgrote commerciële gebruikers zoals hotels, kantoren en scholen.De markt voor warmtepompen bevindt zich echter nog niet op het niveau waarop deze zou moeten zijn.
De Britse visie op het terugdringen van de CO2-uitstoot tegen 2030 impliceert een kans voor de markt om te groeien en grotere commerciële toepassingen te bestrijken.Ze kunnen meerdere warmtepompen installeren om de maximale warmteafgiftecapaciteit te vergroten.Er is meer bewijs om deze gedachte te ondersteunen.
Om te beginnen wijzen andere ontwikkelingen op de markt die bedoeld zijn om de effectiviteit en acceptatie van warmtepompen te stimuleren en te beïnvloeden in de richting van een grotere vraag.De vorderingen zijn bijvoorbeeld gericht op het bouwen van efficiëntere compressoren en compressiesystemen die zijn ontworpen om thermische opslagplaatsen te gebruiken.
Dergelijke technologische oplossingen voor de huidige problemen en innovaties die zijn ontworpen om warmtepompen efficiënter te maken, spelen een cruciale rol bij het bepalen of er een aanhoudende opwaartse trend zal zijn in de vraag naar warmtepompen in Groot-Brittannië.
Warmtepompen zijn een betrouwbare, inventieve en hernieuwbare strategie die bewoners kunnen gebruiken om huizen efficiënter te verwarmen.Ze worden echter geconfronteerd met een uitdaging in commerciële toepassingen.Commerciële entiteiten kunnen enorm profiteren van het installeren van warmtepompen om hun verwarmingsuitdagingen kosteneffectief aan te pakken.
Het hele proces kent echter enkele uitdagingen die het voor hen moeilijk hebben gemaakt om de warmtepompen te installeren.Grondwaterwarmtepompen vereisen bijvoorbeeld dat ze een deel van hun terrein moeten opgraven, wat tijdrovend en kostbaar kan zijn.Bovendien brengt het installeren van warmtepompen hoge aanloopkosten met zich mee.Het vinden van een goede oplossing voor deze problemen kan het aantal verkochte eenheden in de toekomst helpen vergroten.
Verschillende warmtepompinnovaties zijn klaar voor implementatie.Verschillende uitdagingen maken dit echter moeilijk, waaronder variërende vraagpatronen, diversiteit in gebouwtypes en klimaatomstandigheden.Deze barrières vereisen verdere verbeteringen in de warmtepomptechnologie om zich aan te passen aan verschillende werkomstandigheden.
Onderzoek en verschillende rapporten concluderen dat technologische vooruitgang een sterke rol speelt bij het verbreden van de toepasbaarheid van warmtepompen op verschillende markten, en ervoor zorgt dat ze schaalbaar worden.Er zijn bijvoorbeeld aanvullende innovaties op het gebied van dampcompressieapparatuur nodig om de verwarmingsmarkt te penetreren.
Om het juiste antwoord op deze vraag te krijgen, moeten we één eenvoudige vraag beantwoorden: zijn warmtepompen goed in het verkleinen van de ecologische voetafdruk?Warmtepompen zijn een veiliger alternatief, maar net als andere producten zijn er enkele voor- en nadelen.
Warmtepompen kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn voor mensen die hun huis verwarmen met fossiele brandstoffen.Het gebruik van warmtepompen biedt een beter en betrouwbaarder verwarmingsalternatief.Deskundigen waarschuwen echter dat de koelvloeistof die wordt gebruikt om warmte te geleiden meer problemen voor het milieu zou kunnen veroorzaken als deze lekt, maar de kans dat dit gebeurt is minimaal.
Uit de informatie en het onderzoek blijkt dat de kans groot is dat de vraag naar warmtepompen blijft stijgen.Tenzij er een andere verwarmingsoplossing komt, lijkt het werken aan en verbeteren van de huidige modellen de beste optie.De vastberadenheid van Groot-Brittannië om zijn ecologische voetafdruk te minimaliseren zal ook de verkoop helpen stimuleren.De huidige oliecrisis helpt de zaak ook niet veel.
2021-12-06
2022-01-07
2021-10-30
2021-11-30