Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Is een luchtwarmtepomp goedkoper dan gas?

Is een luchtwarmtepomp goedkoper dan gas?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-07-14      Oorsprong:aangedreven

Uitvinders en wetenschappers lopen voorop bij het proberen over te stappen op groenere methoden om uw huizen te verwarmen, zoals een lucht-waterwarmtepomp.Als natie is het dus nodig om manieren te gebruiken om de koolstofemissies die een gevaar voor de gezondheid vormen, te verlagen.

Het belangrijkste onderdeel van de verandering is het verkrijgen van veiligere en efficiëntere manieren om huizen te verwarmen.Met het toegenomen bewustzijn en de urgentie rond klimaatveranderingen zijn er meer zorgen dan ooit tevoren over de manier waarop mensen energie gebruiken.

Momenteel verplaatsen luchtwarmtepompen de doelpalen.Ze zijn ten zeerste aan te bevelen omdat ze milieuvriendelijker zijn dan de gasboiler.Het is bekend dat de warmtepompen onderhoudsarm zijn en superlage gassen uitstoten.Er zijn echter voor- en nadelen die u moet overwegen voordat u wijzigingen aanbrengt.

Wat is een lucht-waterwarmtepomp?

Deze verwarmingsbronnen voor thuis worden in hun sector lange tijd over het hoofd gezien.Nu de tijden echter veranderen, trekken deze nieuwe apparaten in het blok de belangstelling van consumenten en bedrijven, terwijl ze het momentum opbouwen om fossiele brandstoffen terug te dringen.

Hoofdzakelijk zullen de verwarmingssystemen stroom omzetten in warmte of brandstof verbranden.Maar de warmtepompen zijn uitzonderlijk en bieden een groener alternatief voor gasboilers;de lucht-waterwarmtepomp genereert geen warmte;het gebruikt lucht als primaire energiebron.

Lucht-water warmtepompen werken door de bestaande warmte-energie van buitenaf naar het huis te verplaatsen en omgekeerd.


SPRSUN R32 luchtwarmtepomp

Wat is een gasboiler?

De traditionele gasboiler is het centrale verwarmingssysteem waar de meeste mensen al tientallen jaren op vertrouwen.Het maakt gebruik van olie, elektriciteit, aardgas of biomassa zoals houtpellets die de verbranding voeden;het verwarmt het water voor vloerverwarming, radiatoren en huishoudelijk gebruik.

Terug naar de vraag: Is een lucht-waterwarmtepomp goedkoper dan gas?

Om deze grote rivaliteit over welk verwarmingsapparaat beter is dan het andere in stand te houden, hebben we de kenmerken van beide systemen beperkt om erachter te komen welk apparaat er aan het einde van de vergelijking het beste uitspringt.Zal de winnaar de opkomende ster op het gebied van duurzame verwarming zijn – de warmtepomp of de al lang heersende ster, de verwarmingsketel?

Efficiëntie

De efficiëntie van een verwarmingssysteem wordt weergegeven door de aanzienlijke hoeveelheid energie die wordt omgezet in essentiële warmte-energie.Historisch gezien zijn de traditionele ketels 50 tot 75% efficiënt, wat betekent dat de helft tot een kwart van de geleverde energie verloren gaat, waardoor deze minder efficiënt wordt.

Aan de andere kant bereikt een efficiënte warmtepomp effectief 350%, ook wel bekend in technische termen als de prestatiecoëfficiënt van 3,5.De warmtepompen absorberen de natuurlijke warmte buiten uw huis en verplaatsen deze naar binnen.Dat is het verkoopargument dat mensen ertoe aanzet erin te investeren, omdat het aardgas en minder elektriciteit verbruikt, in tegenstelling tot de ketel.

Lawaai

In tegenstelling tot ketelgas is het voordeel van de aanschaf van een elektrische pomp dat deze is ontworpen om een ​​schamele hoeveelheid geluid te produceren wanneer deze aanstaat.De energiezuinige warmtepompen werken op 40 decibel.Stel dat u uw oude gasboiler wilt vervangen;misschien moet u overwegen om een ​​luchtpompbron te kopen.

Gasuitstoot

Hoewel de gasboiler sneller warmte genereert dan de elektrische apparaten, is hij kwetsbaar voor schadelijke gaslekken die tot explosies en brand kunnen leiden.Het alternatief is daarom om te investeren in een warmtepomp die werkt op elektriciteit.Het beschermt uw dierbaren tegen giftige koolstof en gezondheidsproblemen.

Levensduur

De levensduur van een lucht-waterwarmtepomp is bijna 15 jaar, maar de zogenaamde nieuwste modellen bronwarmtepompen kunnen ongeveer 25 jaar meegaan.De lange levensduur is gebaseerd op hun krachtige ontwerp;er zijn maar heel weinig onderdelen die bewegen terwijl hij in werking is;er kan dus heel weinig misgaan.Ter vergelijking: de levensduur van een typische gasboiler varieert van ongeveer 8 tot 12 jaar.

Benodigde ruimte

Een luchtwarmtepompbron heeft voor installatie een buitenruimte nodig.Het bestaat uit een buitenunit, die vrijwel even groot is als een wasmachine.In andere gevallen moet u een binnenunit installeren die als warmtewisselaar fungeert;het is groter dan de eigenlijke ketel;Het kan ook zijn dat u een warmwatercilinder nodig heeft.

De lucht-water-warmtepomp maakt gebruik van meerdere leidingen die horizontaal of verticaal ingegraven zijn voor ondergrondse installatie, afhankelijk van de buitenruimte die u heeft.Dan is er nog de binnenunit die qua afmetingen varieert tussen een ketel en een kastje.

De gasboiler is daarentegen compacter, met name de alles-in-één combiketel die warm water rechtstreeks uit het elektriciteitsnet haalt.Net als de warmtepomp heeft een systeemketel een aparte warmwatertank nodig, terwijl de reguliere ketel zowel een voedingstank als de warmwatertank nodig heeft.

Installatiekosten

Stel dat u de voorkeur geeft aan het goedkoopste en snelste alternatief, dan past een gasboiler bij uw wensen.Bovendien zal het vasthouden aan een gasboiler uw installatiekosten aanzienlijk verlagen.

De initiële installatiekosten van een ketel zijn goedkoop en aantrekkelijker dan de aanschaf van een lucht-waterwarmtepomp.De warmtepomp werkt effectief als hij goed geïsoleerd is en heeft een groot oppervlak voor het warmteaflevertoestel.Het vereist grotere radiatoren of vloerverwarmingsinstallaties, of de behoefte aan verbeterde isolatie.

Lopende kosten

Ondanks dat de warmtepompen elektriciteit als energiebron gebruiken, wat vier keer de gasprijs is, blijft het een feit dat deze efficiënter is dan de ketel.Er wordt zeer weinig elektriciteit verbruikt, waardoor de bedrijfskosten vergelijkbaar zijn.

Houd er rekening mee dat de kans dat de elektriciteitsprijzen fluctueren groter is dan die van gas.Aan de andere kant raken fossiele brandstoffen zoals olie en gas echter wel op, waardoor de prijs op een gegeven moment zal escaleren.

Eindoordeel

Met deze gids kunt u vertellen wat uw voorkeur heeft bij het selecteren van het juiste verwarmingssysteem.De bovenstaande vergelijkingen geven u het zegevierende systeem in de strijd tussen een lucht-waterwarmtepomp en een gasboiler voor degenen die de beste optie willen installeren.De keuze die u maakt tussen een luchtwarmtepomp en een boiler moet gebaseerd zijn op het belang ervan, de geschiktheid voor uw huis en het budget.


Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692