Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Is lucht-water-warmtepomp goed voor koeling?

Is lucht-water-warmtepomp goed voor koeling?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-07-16      Oorsprong:aangedreven

Is het tijd om uw oude koelsysteem te vervangen, of koopt u uw eerste?Hoe dan ook, terwijl je ernaar zoekt, is de kans groot dat je wordt verscheurd tussen een airconditioner en een warmtepomp.Het kiezen van het juiste koelsysteem is van cruciaal belang voor u als huiseigenaar;Daarom moet u de voor- en nadelen van elk systeem kennen.

Lucht-water-warmtepompen kunnen voldoende koeling en verwarming voor uw huis bieden, vooral als u in een regio met een gematigd klimaat woont.Na een juiste installatie kan deze warmtepomp een huishouden ruim 1,5 tot 4 keer meer energie leveren dan de elektriciteit die het verbruikt.Dit komt omdat warmtepompen warmte verplaatsen in plaats van deze uit één soort brandstof om te zetten, zoals typische verwarmingsmechanismen met verbranding doen.

Hoewel lucht-water-warmtepompen tegenwoordig vrij gebruikelijk zijn, presteren sommige mogelijk minder indrukwekkend bij temperaturen onder het vriespunt.Als u in een gebied woont waar de temperaturen onder het vriespunt liggen, zijn gewone warmtepompen wellicht niet de budgetvriendelijke keuze, tenzij u kiest voor EVI-types met lage temperatuur, zoals SPRSUN EVI DC-inverterwarmtepompen.

Maar is een lucht-water-warmtepomp goed voor koeling?Dat zoeken we uit!

Hoe werken luchtwarmtepompen?

Een allesomvattende en eigentijdse warmtepomp zorgt voor voldoende energiebesparing en minder uitstoot.Dankzij de ingebouwde boiler, circulatiepomp, elektrisch verwarmingselement en klimaatstructuur in de binnenunit is dit een veilige en betaalbare manier van warmteproductie.

De warmte wordt uit de omgeving gehaald via een buitenunit, waar een koelmiddel in een gesloten leidingsysteem beweegt, waardoor de warmte van de bron naar de binnenafdeling wordt verplaatst.Het proces waardoor warmte wordt verplaatst, kan op deze manier worden samengevat;

 • De buitenunit absorbeert warmte uit de omgeving en geeft deze af aan de koelvloeistof.

 • De compressor verhoogt de temperatuur van de koelvloeistof.

 • Het koelmiddel verplaatst de warmte via de warmtewisselaar naar een reservetank met warm water.

 • Het warme water stroomt door de kranen en radiatoren en het koude water wordt naar de tank geleid.

 • Het koudemiddel wordt vanuit de tank naar de buitenunit verplaatst.

Als dit proces wordt omgekeerd, zal het koelmiddel in de buitenunit de warmte uit het warme water halen en deze overdragen aan de omgeving, waardoor de pomp het huis zal koelen.


Is-lucht-water-warmtepomp-goed-voor-koeling

Functies

Lucht-water warmtepompen zijn niet meer hetzelfde.Net als bij de meeste technologieën hebben deze warmtepompen zich geleidelijk ontwikkeld, en tot nu toe zijn dit de drie systemen op de markt die de interesse van elke huiseigenaar zullen wekken;

1. Omgekeerde cycluskoeler

Met dit systeem kunt u kiezen uit een breed scala aan koel- en verwarmingsmodi, waaronder systemen met geforceerde luchtcirculatie en vloerverwarming.Dit biedt u de mogelijkheid om comfortabel te wonen, zowel in de winter als in de zomer.Toch is dit systeem het meest geschikt voor volledig elektrische huishoudens.

2. Air-source-warmtepomp voor alle klimaten

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit systeem perfect ongeacht de weersomstandigheden.Hij kan in de winter werken zonder afgeleide warmte, wat betekent dat hij uw huis zelfs tijdens de koudste winter comfortabel warm houdt.

Het is handig voor mensen die op zoek zijn naar een systeem dat de kosten voor koeling en verwarming kan verlagen.Het integreert verwarming als hoofdfunctie;daarom zijn de oorspronkelijke kosten relatief hoog, hoewel het elke dag beter wordt, en uiteindelijk zullen de besparingen de initiële hoge kosten dekken.

3. Koud klimaatsysteem

Het koudeklimaatsysteem heeft een compressor met 2 snelheden en twee cilinders voor een effectieve werking.Bovendien zorgt een back-upcompressor ervoor dat de warmtepomp in een optimale status draait, zelfs als de temperatuur -9,4 bedraagt.

Het geeft ook de platenwarmtewisselaar door, ook wel de 'economizer' genoemd. Dit is een heel systeem voor uw huishouden, of het nu in de

zomer of de winter.

Waarom zijn lucht-water-warmtepompen energiezuinig?

Zoals hierboven vermeld, warmtepompen zijn energiezuinig, en daar zijn talloze redenen voor.De belangrijkste reden waarom ze zo energiezuinig zijn, is dat ze de lucht niet bepaald koelen of verwarmen.Als alternatief vullen ze het ene deel van uw huishouden met koele of warme lucht.Dit proces van warmteoverdracht is aanzienlijk efficiënter dan alleen het koelen of verwarmen van uw huis.

Wanneer je hem in de koelmodus zet, onttrekt hij warmte aan de warme lucht in de kamer, waardoor deze naar buiten wordt afgevoerd naar de omgeving.Aan de andere kant, als je hem in de verwarmingsmodus zet, zuigt hij koele lucht van buiten aan, verwarmt deze en blaast deze naar binnen.

In beide gevallen gebruiken deze energiezuinige pompen de warmte die al in de lucht aanwezig is om uw huishouden te koelen of te verwarmen.Dit betekent dat de lucht in huis nooit oververhit of te koud zal worden, wat resulteert in een indrukwekkende efficiëntie.

Airconditioner & warmtepomp, wat is energiezuiniger?

Als u twijfelt tussen een airconditioner en een warmtepomp, wilt u misschien kijken welke energiezuiniger is en hieruit een keuze maken.Als uw systeem energiezuinig is, verbruikt het niet veel energie, waardoor de energierekening lager wordt.

Deze twee systemen meten de energie-efficiëntie in SEER.Een warmtepomp en airconditioner met een vergelijkbare SEER-waarde gebruiken dezelfde hoeveelheid energie om huishoudens te verwarmen of te koelen.

De airconditioner heeft geen problemen als de temperatuur erg hoog is.Ze zijn gebouwd om het huis goed te koelen als het temperatuurverschil tussen buiten en binnen minder dan 20 graden bedraagt.Als de zomer echter iets te warm is, kan het verschil groter zijn, wat betekent dat uw airco niet effectief kan werken om het huis te koelen.

Aan de andere kant hebben warmtepompen geen problemen met dit temperatuurverschil.Ze werken optimaal, ongeacht de temperatuur.Daarom is de efficiëntie van deze twee systemen onder ideale omstandigheden relatief gelijk, hoewel het aanzienlijke verschil ontstaat bij gebruik van de verwarmingsmodus.Lucht-water-warmtepompen zijn energiezuiniger in vergelijking met airconditioners.

Is een lucht-water-warmtepomp goed voor het koelen van uw huis?

Absoluut!Warmtepompen zijn ideaal voor het koelen van uw huishouden en zijn energiezuiniger dan een airconditioning.Hopelijk heeft dit stuk je geholpen bij het beslissen voor welk koel- en verwarmingssysteem je moet kiezen.


Ook interessant:

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692