Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe u uw oude gasboiler kunt vervangen door een warmtepomp

Hoe u uw oude gasboiler kunt vervangen door een warmtepomp

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-11-17      Oorsprong:aangedreven

De ombouw van de gasboiler naar de warmtepomp kan gedaan worden met de hulp van een deskundige.Warmtepompen zijn populaire opties ter vervanging van het ouderwetse systeem.Een warmtepomp is een zeer effectieve en efficiënte manier om uw huis te verwarmen.Het is effectiever dan het verwarmen en circuleren van water in het systeem.Veel mensen weten niet zeker hoe ze hun oude gasboiler moeten vervangen door een warmtepomp.Het conversieproces is eenvoudig en vereist niet veel stappen.In deze blog wordt onderzocht hoe een warmtepomp een gasboiler kan vervangen.


Waar moet u rekening mee houden voordat u uw oude gasboiler vervangt door een warmtepomp?


Voordat u de vervanging uitvoert, moet u de onderstaande problemen controleren.


Bepaal uw bestaande ketelopstelling.


Voordat u een nieuwe warmtepomp koopt, moet u de bestaande ketelopstelling bepalen.Dit zal u helpen de grootte, het type en de locatie van uw nieuwe eenheid te bepalen.

Het eerste dat u moet doen, is nagaan of er een bestaande CV-ketel in uw huis aanwezig is.Zo ja, wat voor soort ketel is het?Is het elektrisch of gas?Hoeveel verwarmingscapaciteit heeft hij?Dit zal u helpen de grootte, het type en de locatie van uw nieuwe eenheid te bepalen.

Het beste kunt u naar de oude ketel kijken om er zeker van te zijn dat deze kan worden verwijderd zonder schade aan de muren of het plafond van uw huis te veroorzaken.Als het niet kan worden verwijderd zonder schade te veroorzaken, moet u het vervangen door een nieuw toestel dat door hetzelfde gat in de muur of het plafond past.


Houd rekening met de grootte van uw huis en de verwarmingsbehoeften.


Wanneer u overweegt uw oude gasboiler te vervangen door een warmtepomp, is het belangrijk om rekening te houden met de grootte van uw huis en de verwarmingsbehoeften.

Als de nieuwe warmtepomp te groot is voor uw huis, kan deze het huis niet effectief koelen en het rendement niet effectief verhogen.Als hij te klein is, kan hij het huis alleen verwarmen en niet koelen.

In sommige gevallen kan dit een groot verschil maken in de verwarmingskosten.Als u bijvoorbeeld in een grote eengezinswoning woont met centrale airconditioning, maar slechts één verdieping heeft (meestal de eerste verdieping) en geen kelder of kruipruimte, is het toevoegen van een nieuwe warmtepomp wellicht niet nodig zolang uw bestaande verwarmingsketel is efficiënt genoeg om zowel aan de koel- als verwarmingsbehoeften te voldoen.


warmtepompen die buiten zijn geïnstalleerd


Als u echter in een fourplex of condominium met meerdere verdiepingen woont, is het zinvol om een ​​warmtepomp aan uw bestaande budget toe te voegen.


Bereken de kosten en besparingen van een warmtepomp.


De eerste stap bij het vervangen van uw verouderde gasboiler door een warmtepomp is het berekenen van de kosten en besparingen die dit oplevert.

Om de kosten te berekenen, moet u bepalen wat voor soort ketel u heeft, hoe oud deze is en wat de gebruikskosten zijn.Dit kunt u doen door uw gasbedrijf om een ​​prijsopgave te vragen.

De volgende stap is om na te denken over de besparing op uw elektriciteitsrekening als u kiest voor een warmtepomp in plaats van een traditionele boiler.Dit kunt u doen door uw huidige energieverbruik te vergelijken met wat u zou verbruiken als u zou overstappen van aardgas naar elektriciteit.

Nadat u de kosten en besparingen van het vervangen van uw ketel door een warmtepomp heeft bepaald, is het tijd om de twee opties naast elkaar te vergelijken en te beslissen op basis van wat het beste werkt voor uw situatie.


Hoe een warmtepomp te installeren


Ervan uitgaande dat de bovenstaande checklist wordt gevolgd, kan het onderstaande gedeelte u verwijzen naar de installatie van een warmtepomp.


Vind een gekwalificeerde installateur van warmtepompen.


Het vinden van een gekwalificeerde installateur is van cruciaal belang, of u nu uw huis ombouwt van gas naar een warmtepomp of er een toevoegt aan een nieuwbouwproject.

Als u overweegt uw oude gasboiler te vervangen door een warmtepomp, volgen hier de basisprincipes over hoe u er een kunt vinden en waar u op moet letten bij een installateur:

 1. Zoek een gekwalificeerde installateur.Stel dat u geen tijd of zin heeft om met aannemers om te gaan.Begin door online te zoeken naar goede recensies van lokale verwarmings- en airconditioningbedrijven.Als ze geen beoordelingen plaatsen, vraag het hen dan rechtstreeks.

 2. Bekijk ook de reviews van andere klanten die gebruik hebben gemaakt van het betreffende bedrijf.Zorg ervoor dat ze tevreden zijn met het werk en dat ze ze met vertrouwen aan anderen kunnen aanbevelen.

 3. Ontvang referenties van eerdere klanten.Vraag ten minste drie van deze bedrijven om hun claims te verifiëren en zorg ervoor dat het legitieme klanten zijn die u nauwkeurige informatie geven over hun ervaringen met deze aannemer.

 4. Naast dit alles moet het merk waarvan u uw warmtepomp koopt, u ​​ook een installatieteam bieden.Een merk als SPRSUN is bijvoorbeeld uitgerust met een SPRSUN Online Downloadcentrum waar clients of installateurs de nieuwste installatie- en gebruikershandleidingen kunnen downloaden.


Bereid de installatie voor door de ruimte vrij te maken.


Het belangrijkste dat u wilt doen, is al het vuil uit uw stookruimte verwijderen en ervoor zorgen dat er geen obstakels zijn die verhinderen dat de unit op de beoogde plek wordt geïnstalleerd.

Zorg er ook voor dat er voldoende ruimte is om de unit correct te kunnen installeren.Als u weinig ruimte heeft, moet u mogelijk een verlengsnoer toevoegen of een ventilatieopening aan de bovenkant van uw stookruimte gebruiken.

Wanneer u de nieuwe warmtepomp installeert, moet u ervoor zorgen dat er geen obstakels in de buurt zijn voordat u met de werkzaamheden begint.Zorg er ook voor dat alle leidingen op uw systeem goed zijn aangesloten, zodat ze gemakkelijk toegankelijk zijn als u er later aan werkt.


Upgrade uw elektrische capaciteit of brandstoftoevoer.


Als u uw cv-ketel vervangt door een warmtepomp, moet u de gasgestookte onderdelen vervangen door elektrische verwarmingselementen.

Begin met het upgraden van uw elektrische capaciteit als u niet over de financiële middelen beschikt voor een volledige revisie.Dit betekent dat u een extra stroomonderbreker moet installeren en uw zekeringkast moet upgraden.

Om uw elektrische capaciteit te vergroten, moet u een overspanningsbeveiliging en een stekkerdoos installeren die stroom levert aan apparaten zoals tv's en computers.De stopcontactstrip moet rechtstreeks op de stroomonderbrekerdoos worden aangesloten, terwijl de overspanningsbeveiliging tussen het hoofdpaneel en de stopcontactstrip moet worden geïnstalleerd om eventuele spanningspieken veroorzaakt door storm of andere gebeurtenissen op te vangen.


Door welk type warmtepomp moet u uw gasboiler vervangen?


De meest kosteneffectieve optie is warmtepompboilers (ook wel split-heat- en warmwaterverwarmers genoemd).Ze zijn ideaal voor woningen die niet in een koud klimaat zitten, maar wel hun energierekening willen verlagen.Deze systemen maken gebruik van een condensorspiraal om warmte van de buitenlucht over te dragen naar het koelsysteem van het huis.Hierdoor kunt u uw airconditioner en oven onafhankelijk van elkaar bedienen, wat uw elektriciteitsrekening verlaagt en het milieu beschermt.

26KW R410A Max COP 5,65 Monobloc DC-omvormer lucht-water-warmtepomp

Waterverwarmers met warmtepomp hebben ook een efficiënte compressor die direct warm water levert wanneer dat nodig is, in tegenstelling tot andere soorten systemen waarbij warm water in een tank moet worden opgeslagen totdat het een temperatuur bereikt die kan worden gebruikt voor douchen of baden.

Deze systemen besparen niet alleen geld op de verwarmingskosten, maar maken het ook mogelijk om zwembaden het hele jaar door verwarmd te houden.Ze elimineren ook de noodzaak van afzonderlijke verwarmingssystemen voor warmwater- en koudetoepassingen in huis.


Zo vindt u de beste warmtepomp voor uw huis


Het vinden van de ideale warmtepomp voor uw huis betekent het vergelijken van prijzen met lokale verwarmings- en koelingsbedrijven.Je kunt ook online recensies bekijken, vrienden en familieleden vragen, of verschillende bedrijven bellen.Maar decennia lang SPRSUN warmtepompen hebben het vertrouwen van verschillende huizen verdiend.


Moet u SPRSUN kiezen?Welke warmtepompen bieden ze aan en hoe lang duurt de installatie ervan?


Bij het laten bewegen van de warmtepomp kun je je afvragen of SPRSUNN de juiste keuze is.Ze bieden een verscheidenheid aan warmtepompen, waaronder lucht- en grondbronmodellen.De installatietijd varieert afhankelijk van het type warmtepomp, maar SPRSUN is over het algemeen snel en efficiënt.

Het zou helpen als u hiermee rekening houdt bij de keuze van een warmtepomp.Bekijk eerst welke warmtepomp bij jouw woning past. Lucht-water warmtepompen zijn goedkoper en gemakkelijker te installeren, maar ze zijn niet zo efficiënt als grondwarmtepompen.Grondwaterwarmtepompen zijn duurder, maar efficiënter en gaan langer mee.

Het zou helpen als je dan een model kiest.SPRSUN biedt een verscheidenheid aan modellen van verschillende fabrikanten.Om de juiste pasvorm te vinden, moet u de kenmerken van elk model vergelijken.


Ten slotte zou het helpen als u rekening houdt met de installatietijd.SPRSUN is over het algemeen snel en efficiënt, maar de installatietijd kan variëren, afhankelijk van het type warmtepomp dat u kiest.Luchtwarmtepompen zijn meestal sneller te installeren, terwijl bodemwarmtepompen er wat langer over kunnen doen.

Over het algemeen is SPRSUN een goede keuze voor warmtepompen.Ze bieden een verscheidenheid aan modellen en de installatietijden zijn over het algemeen snel en efficiënt.


Afhaal


Wat is beter dan een geavanceerd verwarmingssysteem dat geld en het milieu kan besparen?We hopen dat je genoten hebt van ons artikel over waarom het vervangen van een oude gasboiler door een warmtepomp een geweldig idee is.Als u geld wilt besparen en een verschil wilt maken, is het tijd om de volgende stap te zetten met een SPRSUN warmtepomp.Met deze apparaten bespaar je in een mum van tijd geld en het milieu.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692