Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe lang moet een warmtepomp per dag draaien?

Hoe lang moet een warmtepomp per dag draaien?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-11-11      Oorsprong:aangedreven

Een warmtepomp is essentieel voor het koelen en verwarmen van uw huis.Mensen vragen echter altijd hoe lang warmtepompen per dag moeten draaien voor maximale efficiëntie.We hebben ons onderzoek gedaan en de informatie gevonden waarmee u kunt bepalen of uw warmtepomp correct werkt.Lees verder voor meer informatie.

Normaal gesproken recyclen warmtepompen twee of drie keer per uur.Tijdens deze cyclus moeten ze 10-20 minuten blijven zitten.De warmtepomp kan echter constant draaien om de temperatuur in uw huis op peil te houden, vooral als de buitentemperatuur onder de 30 tot 40 graden ligt.Er zijn verschillende redenen waarom u ervoor moet zorgen dat uw warmtepomp correct werkt.

Om te beginnen zorgt het kennen van uw warmtepompcycli ervoor dat u geen energie verspilt.Dit artikel helpt u te informeren over hoe warmtepompen werken en hoe vaak ze moeten draaien.Daarnaast geven wij antwoord op veelgestelde vragen over huishoudelijke warmtepompen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf efficiënt werkt.


Hoe lang moeten warmtepompen dagelijks draaien?


Warmtepompen werken door warmte naar of buiten uw huis over te dragen, afhankelijk van de seizoenen.Warmtepompen leveren bijvoorbeeld koude lucht aan uw huis tijdens warme seizoenen en verwijderen de eventueel aanwezige warmte in uw huis.Warmtepompen brengen warmte uit de omgeving naar uw woning en voeren eventuele koude lucht uit uw woning af.

Kortom, warmtepompen transporteren overtollige energie naar uw woning en leveren deze als koude of warme lucht door het hele huis.Normaal gesproken hebben warmtepompen twee of drie cycli per uur.De cycli zijn voldoende om overtollige energie bij u thuis te leveren.Het overschot aan energie is het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenruimte van uw woning.

We hebben gezegd dat warmtepompen in de winter constant draaien.Dit doen ze omdat ze overuren maken om de temperatuur in uw huis op peil te houden.


2


Warmtepompen draaien gedurende de dag op één of meerdere ingestelde temperaturen.Het primaire doel van het gebruik van een warmtepomp is echter dat u zich comfortabel voelt in uw huis.Gebruikers stellen bijvoorbeeld hun voorkeurstemperatuur in en warmtepompen draaien overuren om ervoor te zorgen dat ze de temperatuur op peil houden tegen extreme externe schommelingen.


Waarom draait uw warmtepomp de hele dag?


Net als normale ovens schakelen warmtepompen aan en uit totdat ze vooraf ingestelde temperaturen bereiken.De warmtepompen komen in evenwicht wanneer ze een punt bereiken waarop de hoeveelheid warmte die gebruikers nodig hebben vergelijkbaar is met de hoeveelheid warmte die het systeem levert.Het systeem zal de hele tijd blijven werken zodra het evenwichtspunt is bereikt.

Warmtepompen blijven draaien als de buitentemperatuur daalt.Af en toe gebruiken huiseigenaren elektrische back-upspoelen om temperatuurtekorten aan te vullen.U hoeft zich geen zorgen te maken over back-upbatterijen, aangezien fabrikanten warmtepompen ontwerpen om huiseigenaren van goedkope warmte te voorzien, en back-upbatterijen zijn slechts een redundantie in het geval van een klein probleem met het systeem.


Wat betekent het als uw warmtepomp korte cycli heeft?


Houd er rekening mee dat er iets mis is met uw warmtepomp als deze een korte cyclus heeft.Een korte cyclus vindt plaats wanneer uw warmtepomp verschillende problemen heeft, zoals problemen met de inverterkaart of een laag koelmiddelniveau.Uw eerste stap moet het inspecteren en reinigen van het luchtfilter en de buitencondensoreenheid zijn.

U dient contact op te nemen met een professional om uw warmtepompsysteem te repareren.Een andere reden waarom uw warmtepomp te vaak aan het werk is, kan zijn dat hij twee temperaturen in uw huis probeert te handhaven.Zorg ervoor dat u uw thermostaten overal in huis op dezelfde temperatuur instelt om onregelmatige cyclussen te voorkomen.


Mag uw warmtepomp de hele dag draaien?


Het kan wel of niet goed zijn dat uw warmtepomp de hele tijd draait.Het hangt echter van verschillende factoren af.Zo draait uw warmtepomp continu als de buitentemperatuur onder de 30 tot 40 graden komt.U hoeft zich dus geen zorgen te maken als dit het geval is;Er zijn echter andere situaties die een diagnose rechtvaardigen.

Er kan bijvoorbeeld een probleem zijn met uw warmtepomp als deze in de zomer de hele dag draait.Warmtepompen hoeven tijdens de warmere seizoenen niet zo veel te werken, omdat er geen enorm temperatuurverschil is.Daarom moet u contact opnemen met een professional om de situatie te beoordelen en u te adviseren over de beste stappen die u kunt nemen.


Moet u uw warmtepomp 's nachts uitschakelen?


Meestal adviseren fabrikanten om uw warmtepomp 's nachts aan te laten staan ​​om een ​​optimale temperatuur te behouden terwijl u slaapt.Bovendien bestaat de kans dat het systeem kapot gaat of bevriest als u het uitschakelt en de temperatuur 's nachts daalt.Dit kan leiden tot dure reparaties die u zou hebben vermeden als u de warmtepomp had laten staan.

U moet de huistemperatuur op een bepaalde temperatuur instellen die comfortabel is voor uw gezin terwijl u slaapt, in plaats van de warmtepomp uit te schakelen.Hierdoor wordt de temperatuur constant gehouden, waardoor de warmtepomp soepel draait en u comfortabel slaapt.

Als u uw warmtepomp uitschakelt, daalt de temperatuur in uw huis drastisch en zal de warmtepomp extra hard moeten werken om deze weer op peil te brengen.U moet een programmeerbare thermostaat installeren die u op een specifieke temperatuur kunt instellen als uw gezin overdag niet in de buurt is.

Zo hoeft geen enkel gezinslid aan het eind van de dag terug naar een huis dat te koud of te warm is.Bovendien bestaat het risico dat uw elektriciteitsrekening stijgt als u uw warmtepomp voortdurend in- en uitschakelt, omdat warmtepompen elke keer moeten opstarten als gebruikers ze uitzetten.Dit verbruikt meer energie dan wanneer gebruikers ze aan laten staan.

Bovendien zijn nieuwere warmtepompen behoorlijk efficiënt en fabrikanten ontwerpen ze om non-stop te draaien wanneer dat nodig is.Dit helpt huiseigenaren warm te houden en hun rekeningen voor elektrische verwarming op peil te houden.


Op welke temperaturen moet u uw warmtepomp instellen?


Als u wilt dat deze efficiënt werkt, moet u de temperatuur van uw warmtepomp instellen op 68 graden.Door de temperaturen hebben de meeste huizen een constante luchtstroom door het hele huis, wat perfect is voor de meeste huiseigenaren.Mensen die deze temperaturen te hoog vinden, moeten de temperatuur een graad of twee verlagen om meer comfort te ervaren.

Voordat u de bedrijfstemperatuur van uw warmtepomp instelt, moet u weten welke kleding u thuis regelmatig draagt.Bovendien is 68 graden een gemiddeld getal, en sommige gebruikers voelen zich misschien op hun gemak bij lagere of hogere temperaturen.U moet dus een temperatuur kiezen waarbij u zich prettig voelt.


De warmtepompen van SPRSUN


Dat gezegd hebbende, moet u er rekening mee houden dat fabrikanten niet aanbevelen om uw temperatuur boven de 80 graden in te stellen.Als u dit doet, stijgen uw elektriciteitsrekeningen aanzienlijk en wordt uw warmtepompsysteem gedwongen harder te werken dan nodig is.Zorg ervoor dat u zich kleedt zoals u dat thuis regelmatig doet en zet de thermostaat op een aangename temperatuur.


Hoe weet u of uw warmtepomp niet werkt?


De kans bestaat dat uw warmtepomp af en toe of helemaal niet meer werkt.Dit kan gevaarlijk zijn, vooral in de koudere seizoenen.Het is van essentieel belang dat u de verschillende tekenen begrijpt waarop u moet letten om te bepalen of uw warmtepomp correct werkt.U moet deze symptomen onderzoeken en een professional bellen als u een probleem opmerkt.


Defecte ventilator


Een kapotte ventilator geeft aan dat uw warmtepomp het einde van zijn levensduur nadert.Als alternatief kan dit ook betekenen dat de uitschakelaar van het systeem vervangen moet worden.Het kan ook betekenen dat het systeem overbelast is of kortsluiting heeft.U moet contact opnemen met een professional, vooral als dit tijdens de koude wintermaanden gebeurt.


Systeeminbreuk


Een defecte warmtepomp kan een teken zijn van ernstiger problemen.Een lekkend koelmiddel kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat uw warmtepomp slecht presteert, omdat er geen medium is dat de warmte transporteert.Bovendien moet een professional uw warmtepomp inspecteren als deze in de buurt van een waterlichaam is geïnstalleerd.


Hete lucht blazen in de zomer


Er kunnen verschillende problemen optreden als uw warmtepomp in de winter warme lucht spuwt.Vaak geeft het probleem aan dat uw ventilator niet naar behoren werkt, of dat u de draaiklep van uw warmtepomp moet vervangen.Defecte schakelkleppen dwingen uw warmtepomp harder te werken dan zou moeten, waardoor deze oververhit raakt, wat desastreus is voor de hele installatie.


Bevriezen in de winter


De kans is groot dat uw warmtepomp kapot is als deze in de winter bevriest of de hele dag niet draait.U moet het systeem inspecteren en zoeken naar eventuele ijsvorming.De aanwezigheid van ijs geeft aan dat uw warmtepomp niet correct werkt, vooral midden in de winter.Het zou helpen als je hem zou laten controleren op koelmiddellekkage.


Kapotte condensorventilator


U dient uw warmtepomp te inspecteren en te controleren of deze een kapotte condensorventilator heeft.Een kapotte ventilator geeft aan dat u de condensator van de warmtepomp moet vervangen, anders kan er een kortsluiting in het systeem zijn.Bovendien kan een gebrek aan windstroom ervoor zorgen dat uw warmtepomp harder werkt dan zou moeten, waardoor de energiekosten stijgen.


Conclusie


Warmtepompen zijn behoorlijk efficiënt en kosten veel minder dan andere verwarmingssystemen.Ze zijn bijvoorbeeld beter en kostenefficiënter dan elektrische ovens;U moet ze echter op de juiste manier onderhouden en verzorgen.Houd er rekening mee dat sommige warmtepompen met tussenpozen draaien, terwijl andere de hele dag door draaien, afhankelijk van het ontwerp. Vaak kost dit minimale tot geen extra kosten.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692