Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe lang duurt het om zwembadwater te verwarmen met een warmtepomp?

Hoe lang duurt het om zwembadwater te verwarmen met een warmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-10-11      Oorsprong:aangedreven

De tijd die nodig is om een ​​zwembad op te warmen met een warmtepomp is afhankelijk van een aantal factoren.Als het een kleiner zwembad is, zoals een spabad, duurt het ongeveer 45 tot 60 minuten.Maar over het algemeen verwarmt het een zwembad na ongeveer 24 tot 72 uur bij 20 graden Fahrenheit.Het is echter een kritische vraag die mensen helpt te weten welke maat zwembadverwarmer ze moeten kopen en hoeveel tijd ze van tevoren nodig hebben om de warmtepomp in te schakelen om het zwembad voldoende te verwarmen.

Naast het koelen en verwarmen van huizen en gebouwen kan een warmtepomp dus ook uw zwembad verwarmen.Wanneer u een zwembad verwarmt, heeft u de neiging om uw urenlange beweging en plezier in uw zwembad in de achtertuin te verlengen.Maar hoe lang duurt het om het op te warmen en een comfortabele watertemperatuur te hebben?

Zwembadeigenaren moeten zich dus vertrouwd maken met de looptijden van de verwarming.Laten we eens kijken naar de factoren die bepalen hoe lang het duurt om het water te verwarmen met een warmtepomp.

Factoren die de verwarmingstijd van het zwembadwater met een warmtepomp beïnvloeden.

Een aantal zaken zijn bepalend voor de benodigde looptijd van de warmtepomp.Om te beginnen zijn er dingen waar u rekening mee moet houden als u uw zwembad wilt verwarmen, bijvoorbeeld de zwembadafdekking, de grootte van het zwembad en de warmtepomp, de omgeving, de afmetingen, het weer en het watervolume om de gewenste temperaturen te krijgen.

Houd er rekening mee dat de warmtepomp warmte uit de lucht haalt in plaats van zijn eigen warmte op te wekken;daarom zijn de looptijd en werking afhankelijk van de weersomgeving en omstandigheden.Met dat in gedachten is het moeilijk om voor alle zwembadverwarmers een looptijd van de warmtepomp in te stellen.

Klimaat en geografie

Zoals eerder vermeld zijn warmtepompen bijzondere apparaten omdat ze nauwelijks warmte genereren.Het haalt lucht uit de omgevingslucht en gebruikt deze om het water te verwarmen.Zwembadeigenaren die in koudere gebieden wonen, moeten weten dat die omgeving een uitdaging vormt.Warmtepompen werken goed bij temperaturen boven de 50 graden Fahrenheit, dus daaronder zal de warmtepomp niet efficiënt zijn.

Om deze reden moet u de verwarming langer laten draaien om het zwembad dienovereenkomstig te verwarmen.Daarom is het van cruciaal belang om rekening te houden met het klimaat op uw locatie, vooral tijdens de koelere seizoenen, voordat u een warmtepomp koopt.

Zwembadafdekkingen

Er zijn zwembadeigenaren die afdekkingen gebruiken om energie te besparen.Het is een geweldige manier om verdamping te voorkomen, wat de grootste bron van warmteverlies is; 75% van de meeste zwembaden heeft er last van.De afdekkingen houden de warmte dus vast door de verdampingssnelheid te minimaliseren, aangezien deze als barrière fungeert tussen het zwembad en de lucht.Bovendien kunt u de verwarmingskosten en de benodigde verwarmingstijd verlagen.

In sommige gevallen kunt u het water met een klein formaat verwarmen zwembad warmtepomp als u goed gebruik maakt van een zwembadafdekking.Als u het zwembad onbedekt laat, verliest de warmte zeer snel, waardoor u de neiging heeft om een ​​langzamere warmtewinst te ervaren dan bij een overdekt zwembad.Zorg er daarbij voor dat u een afdekking van goede kwaliteit krijgt die kan helpen tot 75% van het warmteverlies van uw zwembad vast te houden.

Grootte warmtepomp

De grootte van een warmtepomp is gebaseerd op British Thermal Units (BTU) per uur.Eén eenheid BTU zal een pond zwembadwater met 0,6°C doen stijgen, en een gallon water is hetzelfde als 8,34 pond water.

Daarom zal 8,34 BTU een liter water met 0,6°C (1°F) opwarmen.Sommige consumenten kopen pompen met een te laag vermogen om geld te besparen, maar houd er rekening mee dat apparaten met een te laag vermogen u veel geld kunnen kosten.Ze hebben doorgaans hoge bedrijfskosten en het kan zijn dat u meer looptijd nodig heeft om het zwembad te verwarmen.Hoe langer de looptijd, hoe minder het rendement.Het betekent dat u in plaats daarvan een gaskachel moet kopen.

De warmtepomp heeft dus een enorm effect op de verwarmingsduur.Dus hoe hoger de eenheden, hoe korter de looptijd van de warmtepomp, omdat deze meer verwarmingsenergie genereert.

Water temperatuur

De initiële zwembadwatertemperatuur speelt een belangrijke rol bij het berekenen van de looptijd van de warmtepomp.Maar als het zwembad in een warmer seizoen comfortabel heeft gestaan ​​op ongeveer 70 graden Fahrenheit, zou het niet lang duren om tot 80 graden te stijgen.

Houd er daarom rekening mee dat hoe groter het verschil tussen de start- en de gewenste temperatuur is, hoe meer tijd u nodig heeft om de warmtepomp te laten draaien.

Degenen die hun zwembaden in een koeler seizoen blootleggen, bevinden zich hoogstwaarschijnlijk aan de koude kant.Het betekent dat het langer duurt om het zwembadwater op een comfortabele temperatuur te krijgen en te genieten van een zwembadbad.

Zwembad grootte

Het is een soort no-brainer, maar sommigen zullen het over het hoofd zien, dus het is een ander aspect om te onthouden.Over het algemeen geldt dat hoe groter het waterlichaam is, hoe langer het duurt voordat de warmtepomp de gewenste zwembadtemperatuur bereikt.

Bij een enorm zwembad heb je een krachtigere warmtepomp nodig om het zwembad snel op te warmen;anders zal een kleinere versie langer duren en in een dergelijk geval mogelijk niet efficiënt zijn.Maar met een klein zwembad zal de kleine warmtepomp de taak comfortabel uitvoeren.Houd er echter rekening mee dat de huidige temperaturen ook een grote rol spelen.

Laatste woord

Dus de vraag: hoe lang duurt het om zwembadwater te verwarmen met een warmtepomp?Dit is een van de vragen die de meeste mensen altijd al wilden weten, en met deze gids kunt u nu de looptijd van de warmtepomp bepalen, afhankelijk van de factoren die in deze gids worden gegeven.Maar houd er rekening mee dat de omstandigheden rondom elk zwembad uniek zijn als het gaat om de looptijd van de warmtepomp.

Hoewel deze factoren van invloed zijn op de tijd die nodig is om te verwarmen, moet u ervoor zorgen dat het zwembad en de verwarming in goede staat zijn.Zorg er dus voor dat u jaarlijkse servicebezoeken plant om ze in topconditie te houden;het zal u op de lange termijn veel tijd en geld besparen.Ook interessant:

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692