Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Warmtepompen versus airconditioners

Warmtepompen versus airconditioners

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-07-28      Oorsprong:aangedreven

Als het gaat om het koelen of verwarmen van uw huis, kunnen zowel een warmtepomp als een airconditioner de klus klaren.Deze systemen hebben ingebouwde gecomprimeerde koelmiddelen.Warmtepompen en airconditioners verschillen echter qua functies, werkingsprincipe, energiebesparing, koelmiddelen, enz. In dit artikel leert u hun verschillen begrijpen.


Warmtepompen versus airconditioners

Airconditioner versus warmtepomp: wat zijn de verschillen

Wanneer u overweegt een HVAC-systeem (verwarming, ventilatie en airconditioning) voor woningen aan te schaffen, zijn de eerste twee opties die vaak in u opkomen: AIRCONDITIONER (AC) en WARMTEPOMP.Deze twee apparaten gebruiken elektriciteit en vervullen een vergelijkbare functie: ze houden het huis warm of koel door warmte uit de lucht te absorberen en naar binnen over te dragen.


Maar ook al kunnen ze het huis warm of koel en comfortabel houden, ze hebben een bepaald uniek karakter, wat van het grootste belang is bij het kiezen van de aankoopoptie.Daarom zullen we in deze uitgebreide gids de verschillen tussen AC- en warmtepompsystemen volledig bespreken, inclusief hun voordelen, nadelen, werkingsprincipes en verschillen.In feite is het voor het gewone individu onmogelijk om alleen op basis van de buitenunits onderscheid te maken tussen een airconditioner en een warmtepompsysteem.

Wat is een airconditioner?

Een airconditioner zorgt bij warm weer voor koele lucht in huis door warmte van binnenuit te onttrekken en naar buiten te verplaatsen.Het koelgas verdampt de warmte in het huis en voert deze naar buiten via de kanalen en ventilatieopeningen van de airconditioner.Vervolgens zuigt hij warme lucht van buiten aan en koelt deze af met gecomprimeerd koelgas.Daarna wordt de nieuw gekoelde lucht continu door uw huis gecirculeerd, zodat elk deel van het huis koel is.Terwijl sommige airconditioners in de winter voor warme lucht kunnen zorgen.


Airco


Er zijn verschillende soorten AC-systemen om aan de behoeften van elke persoon te voldoen.Het Window AC-systeem wordt voornamelijk gebruikt om kleine ruimtes te koelen.Het centrale AC-systeem kan het hele huis koelen.Het Split AC-systeem heeft binnen- en buitenunits waarvoor geen kanaalwerk nodig is en kan in een of meer kamers worden geïnstalleerd.Ten slotte is het Portable AC-systeem perfect voor mensen die geen permanente installatie nodig hebben.

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is vergelijkbaar met maar superieur aan een airconditioner in de zin dat deze niet alleen koelfuncties vervult, maar ook verwarmingsoplossingen biedt.Bij warmere temperaturen verplaatst het warme lucht naar buiten om het huis te koelen.Het schakelt bij koelere temperaturen over van koelen naar verwarmen door de energie van de lucht van buitenaf te halen om het huis te verwarmen.Warmtepompen zijn nuttig in zeer koude seizoenen.Wanneer de buitentemperatuur onder de 30⁰F daalt, a lage temperatuur warmtepomp kan het huis verwarmen.


Buitenunit met luchtwarmtepomp


Warmtepompsystemen kunnen worden onderverdeeld in twee belangrijke installatiemodi: DUCTED en DUCTLESS.Het kanaalsysteem bestaat uitsluitend uit een centrale eenheid die in de kelder is geïnstalleerd en die is gekoppeld aan het bestaande kanaalwerk van het gebouw om verwarmings- en koelingsoplossingen te bieden.Het kanaalloze systeem (ook wel mini-split of multi-split genoemd) bestaat uit een of meer buitenunits die via koelmiddelleidingen en elektrische bedrading met de binnenunits zijn verbonden.


Kanaalloze warmtepompinstallatie maakt temperatuurregeling per kamer mogelijk in plaats van kanaalwarmtepompen die alleen zonetemperatuurregeling ondersteunen.Bovendien is een kanaalloze installatie aanzienlijk efficiënter, omdat de koele lucht rechtstreeks naar uw ruimte wordt gevoerd.

Voor- en nadelen van warmtepompen en airconditioners

Nu we een overzicht van het onderwerp hebben gekregen, gaan we beginnen met de vergelijking tussen airconditioner en warmtepomp door de voor- en nadelen ervan te bekijken.

Voor- en nadelen van warmtepomp

Pluspunten

Nadelen

 • Warmtepomp is een alles-in-één verwarmingssysteem;het biedt oplossingen voor verwarming, warm water en koeling.

 • De initiële kosten voor het installeren van een warmtepomp zijn hoog.

 • Het is eenvoudig en vereist het hele jaar door minder onderhoud.

 • Kan niet werken als de temperatuur lager is dan -30°C

 • Milieuvriendelijk, omdat warmtepompen luchtenergie gebruiken om warmte te leveren.


 • De geavanceerde warmtepomp maakt geen geluid en is zo stil dat je je misschien afvraagt ​​of hij wel werkt.


 • Superefficiënt en helpt de energierekening te verlagen.


 • Kanaalloze warmtepompen hebben geen kanaalwerk nodig.Voor- en nadelen van airconditioners

Pluspunten

Nadelen

 • De kosten voor het installeren van een airconditioner zijn relatief laag.

 • De meeste airconditioners kunnen geen verwarmingsfuncties uitvoeren.

 • AC filtert de circulerende binnenlucht, waarbij allergenen effectief worden verwijderd om de luchtkwaliteit te verbeteren.

 • AC gebruikt meer energie dan een warmtepomp om het huis te koelen en te ontvochtigen.

 • Het airconditioningsysteem maakt gebruik van standaardtechnologie waarvan elke HVAC-expert weet hoe deze moet worden onderhouden.Warmtepomp versus AC: werkingsprincipe

Een andere belangrijke factor om te onderzoeken in het debat over warmtepomp versus HVAC is het werkingsprincipe van warmtepompen en airconditioners.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp bestaat uit 5 belangrijke onderdelen: verdamperspiraal, compressor, condensorspiraal, expansieklep en omkeerklep.Hierdoor kan het zowel verwarmings- als koeloplossingen bieden.


In de verwarmingsmodus onttrekt de warmtepomp warmte van buitenaf via het koudemiddel in de verdamperspiraal.De compressor verhoogt vervolgens de druk en temperatuur van het koelgas.Het gas onder hoge druk stroomt naar de condensorspiraal die de geabsorbeerde warmte in uw binnenruimte afgeeft en voor warmte zorgt.Daarna minimaliseert het expansieventiel de druk van het koelmiddel, waardoor het terugkeert naar de vloeibare toestand en de cyclus opnieuw kan beginnen.


In de koelmodus schakelt de warmtepomp, met behulp van de omkeerklep, het verwarmingsmodusproces om.Het voert de warmte van uw binnenruimte af naar de buitenomgeving en zorgt voor koelcomfort tijdens warm weer.

Hoe werkt AC?

De basisfunctie van een airconditioner is het koelen van het huis en heeft daarom maar één stand.Het bestaat uit 4 belangrijke componenten: verdamperspiraal, compressor, condensorspiraal en expansieklep.


Het werkingsprincipe begint bij de verdamperspiraal, die het koelmiddel bevat.In deze spiraal verdampt het koelmiddel, waardoor warmte uit de binnenlucht wordt geabsorbeerd.Vervolgens reduceert de compressor het gas onder lage druk naar een toestand onder hoge druk en hoge temperatuur.Daarna wordt het hete gas onder druk naar de condensorspiraal in de buitenunit van de AC gepompt.Hier geeft het koelmiddel de warmte die het van binnenuit heeft geabsorbeerd af aan de buitenomgeving, terwijl het weer condenseert tot vloeistof.


Het expansieventiel speelt een rol door de druk van het koelmiddel te verlagen, waardoor het wordt voorbereid om terug te keren naar de verdamperspiraal om de koelcyclus te herhalen.Met deze continue cyclus wordt de warmte volledig uit uw woning verwijderd, waardoor het koeler en comfortabeler wordt.

Warmtepomp versus AC-oplossing

Het belangrijkste verschil tussen warmtepomp en centrale airconditioner is dat de warmtepomp oplossingen voor verwarming, koeling en warm water biedt.AC daarentegen kan alleen koeloplossingen bieden.Geavanceerde airconditioning kan het huis echter verwarmen en koelen, maar levert geen warm water.


Warmtepompen worden niet alleen gebruikt voor de verwarming van woningen, maar kunnen ook worden gebruikt voor het verwarmen en leveren van warm water aan commerciële gebouwen en kunnen ook worden gebruikt in verwarmde zwembaden.


De keuze tussen deze twee populaire koelsystemen voor thuisgebruik beperkt zich niet tot de oplossingen die ze bieden.Er zijn veel andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden voordat u kiest tussen airconditioner of warmtepomp, zoals hun energie-efficiëntie, impact op het milieu, uiterlijk, duurzaamheid, installatieproblemen, onderhoud, kosten, prikkels en inruilwaarde.


Warmtepomp versus airconditioner


Hieronder wordt elk van deze factoren besproken in vergelijking met warmtepomp- versus AC-unitsystemen.

Warmtepomp versus airconditioning: energie-efficiëntie

A+++ springwarmtepomp

De energie-efficiëntie van deze systemen wordt weergegeven door Seizoensgebonden energie-efficiëntieverhouding (SEER) En Prestatiecoëfficiënt (COP).Ze kwantificeren hoe effectief deze systemen comfort bieden en tegelijkertijd het energieverbruik minimaliseren, waardoor het een cruciale factor wordt bij de beoordeling van de efficiëntie van airconditioners versus warmtepompen.


Kortom, SEER wordt berekend door de hoeveelheid warmte die van binnenuit het huis wordt overgebracht, te delen door de energie die door het koelsysteem wordt verbruikt.Hoe hoger de SEER, hoe energiezuiniger het koelsysteem is.


COP vertegenwoordigt de verhouding tussen de gewenste output (koeling of verwarming) en de hoeveelheid energie-input die nodig is om die output te bereiken.Een hogere COP duidt op een grotere energie-efficiëntie, omdat dit betekent dat het systeem meer koeling of verwarming produceert per verbruikte eenheid energie.


Eigenlijk, wanneer in de koelmodus, rendementsklasse warmtepomp is hetzelfde als AC-efficiëntieklasse.Een warmtepomp heeft echter een voordeel, namelijk het vermogen om uw huis te verwarmen, en is aanzienlijk efficiënter dan het gebruik van een oven of boiler.


Volgens een onderzoek uitgevoerd door de Northeast Energy Efficiency Partnerships werd ontdekt dat woonhuizen jaarlijks gemiddeld $948 bespaarden door gebruik te maken van warmtepompen in plaats van stookoliesystemen zoals een oven en boiler.Bij het vergelijken van de energie-efficiëntie van een warmtepomp versus een centrale airconditioning is de eerste dus beter en levert deze een uitstekend rendement op de investering op.

Warmtepomp versus airconditioner: impact op het milieu

Bij het vergelijken van de milieu-impact van een warmtepomp versus traditionele HVAC is de warmtepomp beter omdat deze uw huis met elektriciteit kan verwarmen en koelen.In de verwarmingsmodus brengt hij op efficiënte wijze warmte uit de buitenlucht of de grond over naar het huis, waardoor er minder fossiele brandstoffen of andere verwarmingsbronnen nodig zijn.


Geavanceerde warmtepomp zoals de onze R290 warmtepomp is gemaakt met duurzame koelmiddelen, wat resulteert in een reductie van het broeikaseffect met 68%.Dit leidt tot een lagere CO2-uitstoot en een kleinere ecologische voetafdruk.Het beschikt ook over meerdere maatregelen voor ruisonderdrukking en geluidsisolatie, zoals borstelloze DC-ventilatoren, een aerodynamisch ontwerp en sterke pads die ervoor zorgen dat ze effectief functioneren zonder geluid te maken.


Aan de andere kant bieden airconditioners voornamelijk koelfuncties en zijn ze niet ontworpen voor verwarming.Ze bieden niet het hele jaar door dezelfde milieuvoordelen, omdat je voor koude temperaturen nog steeds een verwarmingssysteem zoals een oven of boiler zou moeten kopen.

Airconditioner versus warmtepomp: uiterlijk

Een probleem dat u zou kunnen hebben bij het kiezen tussen centrale AC en warmtepomp, is uitzoeken welke welke is, omdat ze op elkaar lijken.Beide toestellen hebben hetzelfde type componenten, maar warmtepompen zijn voorzien van een omkeerklep, waardoor er kan worden geschakeld tussen koelen en verwarmen.


Warmtepompen bestaan ​​uit een binnenunit (vaak geplaatst in een bijkeuken of kelder) en een buitenunit (die lijkt op de buitencondensor van een centrale airconditioner).Terwijl de binnenunit eruitziet als een oven of luchtbehandelingsunit, lijkt de buitenunit op een buitenunit van een airconditioner.


Airconditioner bestaat ook uit een binnen- en buitenunit.De binnenunit wordt in een bijkeuken of kelder geïnstalleerd en is aan het zicht onttrokken.De buitenunit ziet eruit als een vierkante metalen doos met een ventilator.Het wordt buiten het huis geïnstalleerd.

Airconditioner versus warmtepomp: duurzaamheid / levensduur

Een andere opvallende factor waarmee u rekening moet houden bij het onderzoeken van het verschil tussen AC en warmtepomp is hoe lang ze meegaan en welke een langere levensduur heeft.


Over het algemeen gaan airconditioners langer mee dan warmtepompen.De gemiddelde levensduur van een warmtepomp is 10 tot 15 jaar, terwijl een AC 15 tot 20 jaar meegaat.Als de warmtepomp goed wordt onderhouden, kan de levensduur 15 tot 20 jaar bedragen.Terwijl airconditioners tot 25 jaar mee kunnen gaan.Dit komt uitsluitend doordat warmtepompen het hele jaar door werken (in alle klimaten, zowel koud als warm).Aan de andere kant worden airconditioners alleen gebruikt tijdens warm weer.


Dit zorgt ervoor dat warmtepompen bijna twee keer zo snel slijtage accumuleren als airconditioners, waardoor ze minder duurzaam zijn.

Airconditioner versus warmtepomp: installatiemoeilijkheden en -tijd

Wanneer u kiest tussen een warmtepompsysteem en een centraal luchtsysteem, is het belangrijk om rekening te houden met de moeilijkheidsgraad en de tijd van de installatie, omdat dit zal bijdragen aan de totale kosten die uw HVAC-bedrijf u in rekening brengt.


Het installeren van een warmtepomp is lastiger en tijdrovender.Het betreft de aansluiting van de binnen- en buitenunits en een warmtebron zoals de aardlus voor een geothermische warmtepomp.Dit is een extra complexiteit die de installatietijd kan verlengen.Het vereist zelfs hoogwaardige professionele expertise om een ​​goede installatie te garanderen.


Aan de andere kant zijn airconditioners eenvoudig en sneller te installeren.Meestal gaat het om het opzetten van de binnen- en buitenunits, de koelmiddelleidingen en de elektrische aansluitingen.AC's zijn in de eerste plaats ontworpen voor koeling, dus het installatieproces is eenvoudiger en sneller.

Hooppomp versus AC-eenheid: onderhoud

Onderhoud is een cruciale factor bij het bespreken van de kosten van warmtepomp versus centrale lucht.Warmtepompen hebben meer onderhoud nodig dan AC-units, omdat ze alles-in-één functies vervullen en het hele jaar door werken.De onderhoudskosten kunnen echter worden verminderd als u uw warmtepomp bij een betrouwbare leverancier koopt fabrikant van warmtepompen met jarenlange ervaring in het leveren van kwaliteitsproducten aan verschillende klanten over de hele wereld.


Een typische checklist voor het onderhoud van een warmtepomp die u zelf kunt uitvoeren, omvat:

 • Controleer in de winter de warmtepomp op sneeuw- of ijsvorming

 • Verwijder bladeren, stof en vuil van het warmtepomplichaam

 • Zorg ervoor dat de warmtepomp altijd boven de grond staat en uit de buurt van lekkende dakgoten

 • Reinig of vervang de filters indien nodig

 • Maak vuile buitenbatterijen schoon


Een typische checklist voor het onderhoud van een warmtepomp die een professionele technicus zal gebruiken, omvat:

 • Controle van alle kanalen, filters, ventilatoren en binnenbatterijen

 • Luchtstroom controleren

 • Koudemiddelvulling en eventuele lekkage controleren

 • Elektrische aansluitingen controleren

 • Smeermiddel aanbrengen op motoren en riemen controleren

 • Inspecteren van bedieningselementen en thermostaatsensoren

SPRSUN lanceer nieuwe R290-warmtepompen, die onderhoud en reparatie eenvoudiger maken.Alle onderdelen kunnen worden gerepareerd door simpelweg de behuizing te verwijderen


Een typische checklist voor het onderhoud van een airconditioner die u zelf kunt uitvoeren, omvat:

 • Luchtfilters elke maand vervangen, vooral tijdens warm weer

 • Spoelen schoonmaken

 • Afvoerleidingen en afvoerpannen controleren

 • Controleren op losse elektrische aansluitingen

 • Inspecteren van luchtregisters en kanalen voor maximale reinheid


Een typische onderhoudschecklist voor een airconditioner die een professionele technicus zal gebruiken, omvat:

 • De thermostaatinstellingen controleren

 • Inspecteren van elektrische aansluitingen

 • Smeren van de riemen en ventilatoren

 • Afvoerleidingen opruimen

 • Luchtfilters controleren

 • Controleren op koelmiddellekken

Warmtepomp versus airconditioner: kosten

Als we de kosten van een warmtepomp versus de kosten van een airconditioner in ogenschouw nemen, lijken warmtepompen op het eerste gezicht duurder vanwege de kosten vooraf.


Dat is waar.Warmtepompen hebben hogere apparatuur-, installatie- en onderhoudskosten.Hoewel de initiële investeringskosten voor de apparatuur relatief hoog zijn, kunt u uw geld na verloop van tijd terugkrijgen, aangezien de warmtepomp hoge energiebesparende prestaties levert en de verwarmingskosten in de toekomst zeer laag zullen zijn.


Warmtepompen zijn superieur aan airconditioners omdat ze uw huis verwarmen en koelen, waardoor er geen apart verwarmingssysteem nodig is.Maar met een AC moet u rekening houden met de kosten van een oven of andere verwarmingsapparatuur om het hele jaar door van optimaal comfort te kunnen genieten.Warmtepompen kunnen dus een betere keuze zijn gezien de klimaatveranderingen en alles-in-één functionaliteit.

Warmtepomp versus airconditioner: stimulans en korting

Een andere opmerkelijke factor bij het onderzoeken van de kosten van een warmtepomp versus HVAC is dat de eerste in aanmerking komt voor belastingvoordelen en -kortingen.


Veel overheids- en nutsbedrijven promoten de installatie van warmtepompen omdat deze als energiezuiniger worden beschouwd en minder gevolgen hebben voor het milieu.Daarom bieden ze prikkels zoals belastingvoordelen, kortingen of verlaagde elektriciteitstarieven.Als u bijvoorbeeld een mini-split-warmtepomp installeert met een SEER-classificatie groter dan 16 of een kanaalwarmtepomp die in aanmerking komt voor de ENERGY STAR-label, kunt u 30% van de totale projectkosten als incentive claimen.Verschillende landen hebben een verschillend kortingsbeleid voor warmtepompen.Als u geïnteresseerd bent, neem dan gerust contact met ons op Neem contact met ons op.Warmtepomp versus airconditioner: verkoopwaarde

Voordat u enige investering doet, evalueert u de verkoopwaarde van het product;dit is een andere factor waarmee u rekening moet houden bij het vergelijken van het verschil tussen HVAC en warmtepomp.


Vanwege de veelzijdige functionaliteiten wordt de warmtepomp geacht een hogere verkoopwaarde te hebben.Dit is echter afhankelijk van de lokale marktvoorkeuren en het rendement van de warmtepomp.Woningen uitgerust met warmtepompen zijn aantrekkelijker voor potentiële kopers.De veelzijdigheid ervan is een groot verkoopargument, vooral in gebieden met wisselende klimaatomstandigheden.


Airconditioners daarentegen zijn in veel huizen een standaardvoorziening.De aanwezigheid ervan heeft niet echt invloed op de inruilwaarde, tenzij het een hoogefficiënt systeem is of onderdeel is van een groter, uitgebreid HVAC-systeem.

Warmtepomp versus airconditioner: welke is beter voor uw behoefte?

In de eerste plaats is de keuze tussen airconditioner en warmtepomp afhankelijk van uw behoefte en omgeving.De belangrijkste redenen die uw uiteindelijke beslissing tussen warmtepomp en HVAC kunnen beïnvloeden, worden hieronder toegelicht.

 • Koelbehoefte

Als de enige reden waarom u een koelsysteem nodig heeft, is om uw huis koel te houden tijdens warme klimaten, is een airconditioner de beste optie.Een warmtepomp kan deze functie ook vervullen, maar is duurder omdat deze een extra mogelijkheid biedt om elke ruimte te verwarmen.

 • Verwarming nodig

Warmtepompen zijn de perfecte keuze voor verwarmingsbehoeften.In tegenstelling tot airconditioners die voornamelijk zijn gebouwd voor koeldoeleinden, bieden warmtepompen zowel koel- als verwarmingsoplossingen.Het biedt het hele jaar door klimaatbeheersing door de warmte efficiënt naar binnen en buiten het huis over te dragen via vloerverwarming en warmtepompradiator, afhankelijk van uw behoefte.Dit maakt het een kosteneffectieve oplossing.

 • Warmwaterbehoefte

Als u naast verwarming en koeling ook warm water nodig heeft, kan een warmtepomp voor al deze doeleinden dienen.Sommige warmtepompsystemen zijn ontworpen om warm tapwater te leveren.

 • Geografische locatie

Warmtepompen zijn veelzijdig en werken uitstekend in koude gebieden op hoge breedtegraden.Ze zijn goed voor zowel verwarming als koeling en kunnen warmte uit de buitenlucht of de grond halen.Aan de andere kant kunnen airconditioners het beste worden gebruikt in regio's met hete zomers.Ze zijn min of meer nutteloos in koudere klimaten.

 • Klimaatcompatibiliteit

Om te kiezen welke het beste voor u is tussen airconditioner of warmtepomp, moet u rekening houden met klimaatcompatibiliteit.Warmtepompen zijn zeer compatibel met regio's met een breed temperatuurbereik gedurende het hele jaar.Omdat ze op efficiënte wijze zowel verwarmings- als koelingsoplossingen kunnen bieden, zijn ze geschikt voor gebieden met koude winters en hete zomers.Terwijl airconditioners het meest geschikt zijn voor warme en vochtige klimaten, waar koeling de voornaamste zorg is.

 • Thuisplein beeldmateriaal

Houd bij de keuze tussen warmtepomp en HVAC ook rekening met de vierkante meters van uw huis.Maar in werkelijkheid is dit een essentiële factor voor beide apparaten.De warmtepomp en airconditioner kunnen op de juiste manier worden gedimensioneerd om te voldoen aan de koel- en verwarmingsbehoeften van uw huis, of deze nu klein of groot zijn.U moet contact opnemen met uw AC of leverancier van lucht-warmtepompen voor het beste model.

 • Isolatie in huis

Een goede woningisolatie is gunstig voor zowel warmtepompen als airconditioners.Maar warmtepompen zijn vooral belangrijk omdat ze afhankelijk zijn van warmteoverdracht.Een goed geïsoleerde woning zorgt ervoor dat de warmtepomp efficiënt werkt door het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenruimte op peil te houden.

De beste tijd om te investeren in warmtepompen in plaats van airconditioning

Warmtepompen en airconditioners lijken vrijwel op elkaar.Maar als u een schonere, efficiëntere bron van verwarmings- en koelingsoplossingen nodig heeft, zijn warmtepompen uw beste keuze.Wij zijn van mening dat u, na het overwegen van airconditioners versus warmtepompen, inclusief hun voor- en nadelen, werkingsprincipes en verschillen, moet hebben geleerd dat investeren in een warmtepomp in plaats van airconditioning in veel scenario's zinvol is.


SPRSUN kan uw kant-en-klare partner zijn.Met ruim twintig jaar ervaring kunnen wij u helpen bij het ontwerpen van de perfecte warmtepomp, speciaal afgestemd op uw behoeften.Onze warmtepompen zijn gemaakt met geavanceerde technologieën waardoor ze efficiënt functioneren met een gegarandeerde lange levensduur.Wij doen professionele aanbevelingen en helpen u bij het veiligstellen van incentives en kortingen om de kosten te verlagen.


Klaar om te investeren in een warmtepompsysteem? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte voor uw project.Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692