Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Mondiale warmtepompmarkt zal tegen 2032 verdubbelen

Mondiale warmtepompmarkt zal tegen 2032 verdubbelen

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-08-26      Oorsprong:aangedreven

Warmtepompen zijn een efficiënte en milieuvriendelijke manier om gebouwen te verwarmen en te koelen.In 2021 bereikte de wereldwijde warmtepompmarkt een waarde van $1,4 miljard.Dit jaar (2022) wordt de markt gewaardeerd op $1,6 miljard, volgens marktonderzoek gepubliceerd door FACT.MR.

In het hierboven genoemde onderzoek wordt verwacht dat de mondiale warmtepompmarkt tegen 2032 twee keer zo groot zal zijn. Er wordt dus verwacht dat deze een samengesteld jaarlijks groeipercentage van 6,8% zal hebben, waardoor de wereldmarkt zal stijgen naar $3,08 miljard.

Gezien het feit dat de markt tussen 2017 en 2021 een CAGR van 2,0% kende, hebben experts geconcludeerd dat de warmtepompmarkt een snelle groei heeft gekend (en nog zal zien).Dus, wat zijn de factoren die deze industrie stimuleren?


Factoren die de wereldwijde uitbreiding van de warmtepompmarkt aandrijven


1. Snelle verstedelijking en bouw


Een toename van de bouwinvesteringen heeft de weg vrijgemaakt voor nieuwe groei in verschillende markten.Eén daarvan is de mondiale warmtepompmarkt.Verstedelijking, demografische veranderingen en industrialisatie hebben allemaal samen de ontwikkeling van de warmtepompmarkt gestimuleerd.

Naarmate de commerciële en woningbouwsector groeit, groeit ook de vraag naar warmtepompen.


2. Vraag naar energie-efficiënte verwarmings-/koelingssystemen


Veel industrieën zijn overgestapt op het gebruik van milieuvriendelijke grondstoffen en hulpbronnen, dankzij de opwarming van de aarde en de snelle veranderingen in de mondiale klimatologische omstandigheden.Dergelijke veranderingen hebben geleid tot een behoefte aan energie-efficiënte en milieuvriendelijke verwarmings- en koelingssystemen.

De markt voor warmtepompen lijkt te groeien omdat consumenten en aannemers nu neigen naar biogebaseerde en koolstofvrije bronnen.


3. Overheidsbeleid


Veel regeringen, bijvoorbeeld de VS, Duitsland, Groot-Brittannië en Frankrijk (om er maar een paar te noemen), implementeren beleid dat gericht is op het verkleinen van hun ecologische voetafdruk.Warmtepompen zijn een van de trends die het gebruik van fossiele brandstoffen terugdringen.

De behoefte van de consument aan 'groene technologie' complimenteert de meeste overheidsinitiatieven om het bewustzijn te vergroten.Gecombineerd zorgen deze twee factoren voor de grote mondiale vraag naar warmtepompen.


Marktconcurrentie


Veel dienstverleners op het gebied van warmtepompen ontwikkelen nieuwe, indrukwekkende strategieën op basis van de eisen van consumenten en overheden.De bedrijven werken nu samen met overheidsinstanties of NGO's om nieuwe, innovatieve en energiezuinigere warmtepompen te creëren.

Bijgevolg doen veel start-ups hun best op het gebied van marketing, onderzoek, partnerschappen en overnames om hun consumentenbestand te laten groeien.SPRSUN heeft bijvoorbeeld een nieuwe lijn aangekondigd warmtepompen ideaal voor koude klimaten – De R32 warmtepompen met volledige omvormer voor koud klimaat.

De zelfontwikkelde pompen maken het de bewoners niet alleen comfortabel, maar zorgen naast koeling en verwarming ook voor warm water.


Marktstudie (samenvatting)


Hieronder staan ​​de belangrijkste conclusies over de verwachte groei van de wereldwijde warmtepompmarkt.

 • De markt zal naar verwachting tot 2032 in waarde verdubbelen

 • Door toepassing zullen de residentiële sectoren een maximale groei zien in vergelijking met andere

 • Marktgroei wordt veroorzaakt door de integratie van het internet der dingen

 • Verstedelijking, klimaatveranderingen, overheidsbeleid en consumentenbehoeften hebben de snelle groei van de markt veroorzaakt

 • Overheden in de regio Azië-Pacific en Noord-Amerika zijn na de VS ook opportunistische markten


Soorten warmtepompen


De meeste warmtepompen zijn omkeerbaar.Daarom kunnen ze het gebouw verwarmen of koelen.Bij het verwarmen van het gebouw nemen de leidingen warmte uit de buitenomgeving op en verspreiden deze over de kamers.Bij koeling nemen de buizen warmte uit het gebouw op en geven deze naar buiten af.

Er zijn vier hoofdcategorieën warmtepompen;lucht, water, geothermie en hybride.


1. Waterbronwarmtepompen


Waterbronwarmtepompen gebruiken waterlichamen voor warmte-uitwisseling.Onderwaterpompen zijn een betere optie als de warmtepompen zich dicht bij de waterlichamen bevinden.

Om het gebouw/de constructie te verwarmen, absorberen de pompen warmte uit het water en gebruiken deze als medium om de faciliteit te verwarmen.Anders absorberen de pompen de warmte in het gebouw en geven deze af aan het watermedium voor koeling.

Sommige waterwarmtepompen zijn ontworpen om het watermedium als koelmiddel te gebruiken.In dergelijke gevallen wordt het water in de pomp verwarmd of gekoeld totdat het de temperatuur van vrij stromend water bereikt.

Bij warm weer koelt het koude water het gebouw feitelijk af.In koude seizoenen geeft het water de warmte af aan de koudere binnenomgeving.Dergelijke soorten waterwarmtepompen zijn het beste voor gebieden met extreme klimaten.

Onderwaterpompen zijn kosteneffectief, maar vereisen hogere installatiekosten.


2. Luchtwarmtepompen

Lucht-water warmtepompen werken door warmte van de buitenkant naar de binnenkant van de constructie over te brengen.Er zijn drie hoofdtypen lucht-luchtwarmtepompen: warmtepompen die gebruik maken van damp en warmtepompen die radiatoren gebruiken.

Luchtwarmtepompen met dampcompressie werken als airconditioners of koelkasten, terwijl de andere gebruik maken van warm water (radiator).Beide systemen zijn effectief in vergelijking met andere typen warmtepompen.Ze kosten ook minder om te installeren omdat de units buiten staan.


Luchtbron-warmtepomp


Deze warmtepompen zijn echter alleen ideaal voor gebieden met een gematigd klimaat.Ze beschikken niet over de technieken om de faciliteiten te verwarmen bij temperaturen onder het vriespunt.De reden is dat tijdens de winter de verwarmingscapaciteit van deze pompen onder draaglijk niveau daalt.

Niettemin kunnen luchtwarmtepompen bijna twintig jaar (of langer) meegaan, waardoor kosten worden bespaard.Op de lange termijn zult u uw investering terugverdienen.Er zijn twee soorten luchtwarmtepompen.


Kanaalloos (mini-split)


Mini-splitpompen zijn bedoeld voor faciliteiten die niet over een kanaalsysteem beschikken.Hierdoor kunnen de pompen niet op de kanalen worden aangesloten (zoals bij typische luchtwarmtepompen).Dergelijke eenheden worden gebruikt in constructies die voorheen warmwaterradiatoren als verwarmingssysteem gebruikten.

Kanaalloze pompen gebruik kleine spleten in de muren die aansluiten op de hoofdwarmtepomp buiten.De binnensystemen zonder kanalen worden meestal op de vloer, het plafond of de muren gemonteerd, ongeveer 15 meter van de centrale eenheid.Een buitenwarmtepomp kan worden aangesloten op vier interne kanaalloze units.


Uitlaatpompen


Deze luchtwarmtepompen gebruiken geproduceerde of gebouwuitlaatgassen om een ​​gebouw te verwarmen/koelen.De uitlaatgassen zijn warmer dan de omgeving, waardoor de lucht wordt verwarmd en gekoeld door verdampings- en condensatieprocessen.Deze pompen vereisen gemakkelijke toegang tot een stabiele uitlaat.


3. Geothermische warmtepompen


Ook wel genoemd bodemwarmtepompenDeze units gebruiken ondergrondse temperaturen voor verwarming en koeling.Net als onderwaterpompen hebben deze units een koelmiddel (water) en een ondergronds leidingnetwerk nodig.Daarom zijn verdampings- en condensatieprocessen niet nodig om te functioneren.

10-25KW hoge COP geothermische waterbronwarmtepomp voor verwarming en koeling van huizen

De ondergrondse leidingen vormen een kanaal waar het water warmte kan opnemen of afgeven totdat deze overeenkomt met de temperatuur van de grond.Vervolgens wordt dit water boven de grond gepompt (naar de constructie) om het gebouw respectievelijk te koelen of te verwarmen.

Deze buizen worden in verticale, u-vormige lussen gegraven.Als er voldoende ruimte is, worden de buizen horizontaal geboord.In schaars water gebruiken aannemers een ander vloeibaar medium met eigenschappen op omgevingstemperatuur.


4. Hybride warmtepompen


Ten slotte worden hybride warmtepompen gebruikt om de nadelen van andere typen warmtepompen te verminderen.Ze gebruiken aanvullende energiebronnen om hun verwarmings- en koeleigenschappen te verbeteren.

Luchtwarmtepompen zijn niet gunstig voor ijskoude klimaten, maar hebben nog andere voordelen.Om dit probleem op te lossen, hebben aanbieders hybride warmtepompen ontworpen om een ​​vriesconstructie effectief te verwarmen.

Twee voorbeelden van hybride pompen zijn:

 • Op zonne-energie – ze gebruiken zonlicht of zonnepanelen als energiebron om de verwarmings-/koelingseenheid aan te drijven.

 • Gasgestookt – ze gebruiken aardgas of ammoniakwater om meer warmte af te geven aan het interieur van de faciliteit.


Wilt u een warmtepomp installeren?


Veel mensen stappen over van traditionele HVAC-systemen naar effectievere en milieuvriendelijkere warmtepompen.Om u te helpen bij het onderzoeken en kopen, vindt u hieronder een aantal vragen die u uzelf moet stellen.


1. Wat is uw budget?


Bij het installeren van warmtepompen zijn er aanloopkosten en toekomstige uitgaven.Veel warmtepompen hebben hogere initiële kosten dan traditionele AC's, maar ze zijn efficiënter.Als u vooraf minder uitgeeft, is de kans groter dat u op de lange termijn hoge kosten moet betalen.


2. Welk type warmtepomp wilt u?


Nu u de typen warmtepompen op de markt en hun voor- en nadelen al kent, kunt u beter een keuze maken.Als u echter verscheurd bent, overweeg dan om een ​​deskundige te raadplegen voor verdere begeleiding.


3. Wat zijn de isolatie-eigenschappen van de pomp?


Een huis met voldoende isolatie houdt meer warmte vast, wat in de winter goed van pas komt.Controleer eerst hoe goed uw zolder, muren, plafond en vloeren geïsoleerd zijn.Deze stap zal de kosten voor het installeren en bedienen van de warmtepomp op de lange termijn verlagen.


4. Hoe betrouwbaar is uw provider?


Of u nu op zoek bent naar inverterpompen, warmtepompen voor koude klimaten of lucht-/geothermische-/waterbronpompen, uw leverancier moet het allemaal hebben!


Warmtepompserviceprovider bij u in de buurt


Denkt u erover om over te stappen op milieuvriendelijke verwarmings-/koelingssystemen voor uw woon-, industriële of commerciële gebouw?SPRSUN biedt zelfontwikkelde warmtepompen met extra features en voordelen.SPRSUN experts staan ​​altijd klaar om uw vragen te beantwoorden. Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte en installatie-/reparatiediensten voor warmtepompen, ook in Europa en Azië.

Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692