Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Beste warmtepompen voor vloerverwarming

Beste warmtepompen voor vloerverwarming

Aantal Bladeren:1     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-02-23      Oorsprong:aangedreven

Het verwarmen van uw huis is kostbaar en vertegenwoordigt doorgaans ongeveer 30% van uw energierekening.Hoe dan ook, het is een noodzaak waar je niet zonder kunt, vooral als je in een relatief koude omgeving leeft.Het beste wat u kunt doen, is ervoor zorgen dat u over de juiste apparatuur beschikt, die goed wordt onderhouden en geüpgraded om aan de huidige normen te voldoen.

Bovendien moet u ervoor zorgen dat uw huis is goed luchtdicht, heeft een goede warmte-isolatie en is goed afgesteld thermostaat instellingen.Als u dit doet, kunt u uw verwarmingskosten tot wel 30 procent verlagen.De grootste stap die u echter kunt zetten, is ervoor zorgen dat u over de beste warmtepompen voor vloerverwarming beschikt.

Dit artikel biedt u alle informatie die nodig is om u te helpen de beste vloerverwarmingswarmtepomp voor uw huis te kopen.Plus een lijst met acht warmtepompen die u in uw huis kunt installeren voor een efficiëntere vloerverwarming.Maar voordat we daarop ingaan.Wat is vloerverwarming?Wat is een warmtepomp?


Multifunctionele DC-inverter luchtbronwarmtepompen voor lage temperaturen


Vloerverwarming

Vloerverwarming is een gecentraliseerd huisverwarmingssysteem dat wordt gebruikt om het binnenklimaat te regelen via elektrische of hydronische verwarmingssystemen die onder de vloer zijn geplaatst.Vloerverwarmingssystemen zijn een slimmere en schonere manier om huizen te verwarmen.Het systeem is efficiënter en bespaart energie doordat het deze rechtstreeks naar uw huis overbrengt via geleiding, convectie of straling.

Dit verwarmingssysteem verwarmt mensen en voorwerpen in een ruimte op zachte wijze van de grond af, waardoor de voorwerpen de warmte langer vasthouden dan andere verwarmingssystemen.Zoals gezegd kan vloerverwarming worden gerealiseerd met behulp van elektrische of hydronische middelen.In dit artikel zullen we meer nadruk leggen op hydronische middelen.

Hydronische systemen voor vloerverwarming met warmtepomp

Hydronische vloerverwarmingssystemen gebruiken een mengsel van antivries (dwz propyleenglycol) en water om warmte door uw hele huis over te dragen in een gesloten lus die door de vloer naar de warmtepomp stroomt, en weer terug.Deze systemen zijn voorzien van diverse soorten leidingen waaronder staal, koper, polybutyleen, polyethyleen etc.

Als u van plan bent uw vloerverwarmingssystemen met warmtepomp te installeren (of te upgraden), dan is het alleen maar goed dat u zich bewust bent van de voor- en nadelen ervan.Ze bevatten:

Voordelen

Efficiëntie: Vloerverwarmingssystemen zijn efficiënter in vergelijking met andere soorten verwarmingssystemen.Radiatoren moeten bijvoorbeeld worden verwarmd tot ongeveer 70 tot 75˚C voor optimale prestaties, terwijl ondergrondse verwarmingssystemen moeten worden verwarmd tot ongeveer 29˚C, afhankelijk van de vloer van uw huis.Bovendien laten radiatoren vaak koude plekken achter, terwijl vloerverwarmingssystemen dat niet doen.

Makkelijk te gebruiken: Vloerverwarmingssystemen zijn eenvoudig in gebruik in vergelijking met andere verwarmingssystemen.Bovendien hebben ze minimaal onderhoud nodig als ze eenmaal in gebruik zijn (de meeste worden geleverd met een levenslange verzekering).De meeste van hen hebben slimme thermostaten waarmee u de regio's en perioden kunt plannen waarin u uw vloerverwarming wilt laten werken.

Werken met alle soorten vloeren: Vloerverwarmingssystemen werken met alle soorten vloeren.Deze omvatten hout, steen of tegels.U kunt er zeker van zijn dat uw vloerverwarmingssysteem uw huis verwarmt, ongeacht welke vloer u heeft.

Veiligheid en comfort: Vloerverwarmingssystemen zijn veel veiliger in vergelijking met andere soorten verwarmingssystemen zoals radiatoren.Bovendien kunt u genieten van de frisse lucht die meer zuurstof bevat (vergeleken met de lucht die door radiatoren wordt geproduceerd).Bovendien hoeft u zich geen zorgen te maken over het risico waaraan kleine kinderen worden blootgesteld door radiatoren (bijvoorbeeld de hitte van de radiator).

Vaak kunnen deze systemen gebruik maken van één enkele bron (soms een combinatie van verschillende bronnen) van energiesystemen, waaronder boilers, propaan-, steenkool-, elektriciteits-, aardgas-, geothermische of luchtwarmtepompen, enz. U moet de beste warmtepomp kiezen voor uw huis.De warmtepomp moet goedkoper, veiliger voor het milieu en efficiënter zijn.

Vloerverwarmingswarmtepomp

Warmtepompen zijn een efficiënt alternatief voor airconditioners en ovens, ongeacht het klimaat.Net als uw koelkast gebruiken ze elektriciteit om warmte over te dragen van koele ruimtes naar warmere ruimtes, waardoor koele ruimtes koeler en warme ruimtes warmer worden.Ze brengen bijvoorbeeld meer warmte van de koude buitenlucht naar uw huis, waardoor het warmer wordt (tijdens koude seizoenen) en omgekeerd tijdens warmere seizoenen.

Het feit dat ze warmte overbrengen (in plaats van warmte te genereren) maakt ze efficiënter voor het zorgen voor comfortabele temperaturen in uw huis.Door warmtepompen te combineren met zonnesystemen kan uw huis meer dan 300% efficiënt worden en een groener alternatief bieden voor de verwarmingsproblemen van uw huis.

COP (Coëfficiënt prestatie)

Coëfficiënt vermogen is een van de belangrijkste factoren waarmee u rekening moet houden voordat u een warmtepomp koopt.Dit heeft betrekking op de hoeveelheid stroom die door de warmtepomp wordt verbruikt, vergeleken met de hoeveelheid bereikte koelvermogen.

Als een warmtepomp bijvoorbeeld een COP van 2 heeft (aangegeven zonder eenheden), betekent dit dat de warmtepomp 2 kW koelvermogen produceert voor elke kW verbruikt vermogen.Als u deze logica gebruikt, zult u dus merken dat warmtepompen met een hogere COP efficiënter zijn dan warmtepompen met een lagere COP.Bijvoorbeeld de R32 ERP A+++ 20KW EVI DC-inverterwarmtepompen voor warmwaterverwarming, koeling.

Er zijn verschillende voordelen en enkele nadelen aan het gebruik van warmtepompen.Het is goed om op de hoogte te zijn van dergelijke cruciale informatie over warmtepompen voordat u deze bij u thuis installeert.Deze informatie zal u helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen en te bepalen of uw investering de moeite waard is.

Voordelen

Lagere bedrijfskosten: Warmtepompen hebben goedkopere bedrijfskosten vergeleken met hun variants. Dit systeem installeren misschien een beetje duurder;er zijn echter jaarlijks veel besparingen mogelijk.Houd hier rekening mee bij het kiezen van de beste warmtepomp voor uw huis.

Als u dit niet doet, kan dit resulteren in inefficiënte systemen die warmte en hulpbronnen verspillen, waardoor u meer betaalt dan u in eerste instantie deed.U kunt bijvoorbeeld de 26KW 36KW R410A Max COP 5.65 Monobloc DC Inverter lucht-water-warmtepomp proberen voor warmtepompen met lage bedrijfskosten.

Minimaal onderhoud: Warmtepompen vergen minder onderhoud vergeleken met andere alternatieven voor woningverwarming.Sommige systemen kunt u jaarlijks controleren om er zeker van te zijn dat ze goed werken.Dit kan ook elke vijf jaar door professionele installateurs worden gedaan.Uiteindelijk is het goedkoper in vergelijking met bijvoorbeeld verbrandingssystemen.U dient warmtepompen te selecteren die beproefd, getest en bewezen zijn te werken, zoals hieronder vermeld.

Veiliger voor gebruikers en milieu: Warmtepompen zijn veiliger in vergelijking met andere varianten (dwz varianten die afhankelijk zijn van verbranding), omdat ze elektriciteit gebruiken bij het opwekken van warmte.Bovendien zijn ze efficiënter, waardoor gebruikers hun CO2-uitstoot kunnen verminderen.Bijvoorbeeld de R32 ERP A+++ 20KW EVI DC-inverterwarmtepompen voor warmwaterverwarming, koeling.

Waterbronwarmtepompen hebben bijvoorbeeld een rendement van bijna 600%.Je wilt geen energie besparen ten koste van het milieu.U moet dus warmtepompen installeren die goed zijn voor het milieu.Nu je de basis kent, gaan we naar een belangrijker gedeelte.Vind de beste warmtepompen voor vloerverwarming.

Beste warmtepomp met vloerverwarming

Het kiezen van de beste warmtepompen voor vloerverwarming in uw huis is ongeveer de beste beslissing die u ooit kunt nemen.Het is echter niet zo eenvoudig.U moet bijvoorbeeld merken kiezen die uw problemen begrijpen en een kant-en-klare oplossing hebben om deze op te lossen.De warmtepomp die u kiest, moet uw huis effectief en efficiënt kunnen verwarmen.Het moet ook lage exploitatiekosten hebben.

Enkele van de beste vloerverwarmingssystemen met warmtepomp zijn:

26KW 36KW R410A Max COP 5,65 Monobloc DC-omvormer Lucht-water-warmtepomp

6p dc inverter-warmtepomp

Specificaties:

 • Voeding: 380V - 420V/ 50Hz/ 3ph

 • Maximale COP: 5,65/5,53

 • Bedrijfstemperatuur: -20˚C tot 45˚C

 • Maximaal koelvermogen: 23,2 kW tot 28,6 kW

 • Maximale verwarmingscapaciteit: 26 kW tot 32 kW

 • Meerdere functies: huisverwarming, warm water, huiskoeling

Dit product heeft een energiegerelateerde productclassificatie A+++, de maximaal beschikbare classificatie.Dit betekent dat het een geweldige coëfficiëntprestatie van 5,65 heeft, voornamelijk dankzij de energiezuinige DC-omvormer die 30% minder energie verbruikt dan gewone warmtepompen.Bovendien hebben ze een snelle koel- en verwarmingssnelheid.

Dit product heeft een slim besturingssysteem waarmee gebruikers meerdere warmtepompen tegelijkertijd kunnen regelen voor meer efficiëntie.Gebruikers kunnen ook een APP gebruiken om de warmtepomp op afstand te bedienen, ongeacht hun locatie.Bovendien produceert de warmtepomp superlaag geluid en beschikt hij over vijf bedrijfsmodi voor efficiënt verwarmen.

R32 ERP A+++ 12 kW EVI DC-inverter lucht-water-warmtepompen - monobloktype

R32 inverter-warmtepomp

Specificaties:

 • Bedrijfstemperatuur: -25˚C tot 45˚C

 • Maximale COP: 5,56

 • Voeding: 220V -240V/ 50Hz/ 1ph of 380V -420V/ 50Hz/ 3ph

 • Maximaal koelvermogen: 10,9 kW

 • Maximale verwarmingscapaciteit: 12 kW

 • Meerdere functies: huisverwarming, warm water, huiskoeling

Deze warmtepomp maakt gebruik van koelgas R32, waardoor hij effectiever werkt met minimale gevolgen voor het milieu.Het heeft een verhoogde efficiëntie met een ERP A+++-classificatie, een COP van 5,95 en een DC-omvormer die de vloeistoffen efficiënter recirculeert.Deze factoren zorgen ervoor dat gebruikers minder geld uitgeven aan verwarmingskosten.

Daarnaast beschikt dit product over slimme besturingstechnologie die met behulp van sensoren temperaturen en omgevingsomstandigheden kan registreren.Klanten kunnen online monitoring gebruiken en genieten van klantenservice, waar ze ook zijn.Bovendien zijn ze superstil en zijn ze voorzien van maatregelen die de veiligheid van de gebruiker garanderen.

R32 ERP A+++ 22KW EVI Multifunctionele DC-inverter luchtwarmtepompen voor lage temperaturen

Specificaties:

 • Bedrijfstemperatuur: -25˚C - 45˚C

 • Voeding: 380V -420V/ 50Hz/ 3ph of 220V- 240V/ 50Hz/ 1ph

 • Maximale COP: 5,81

 • Maximale koelcapaciteit: 20,1 kW

 • Maximale verwarmingscapaciteit: 22 kW

 • Meerdere functies: huisverwarming, warm water, huiskoeling

Dit product maakt gebruik van koelgas R32 dat de prestaties van de warmtepomp verbetert en de effecten van de warmtepomp op de atmosfeer minimaliseert.Daarnaast heeft de warmtepomp een COP van 5,85 en een ERP A+++.De DC-inverter van de warmtepomp recirculeert het koelmiddel efficiënter dan andere koelmiddelen en verbruikt minder energie.

De warmtepomp garandeert de veiligheid van de gebruiker, is superstil en beschikt over slimmere techniek.U kunt de prestaties bijvoorbeeld volgen met behulp van WiFi online monitoring.Met deze technologie kunt u alle gewenste informatie verkrijgen en de warmtepomp naar wens manipuleren.

R32 ERP A+++ 20KW EVI DC-inverterwarmtepompen voor warmwaterverwarming, koeling

Specificaties:

 • Bedrijfstemperatuur: -25˚C tot 45˚C

 • Maximale COP 5,95

 • Voeding: 380V -420V/ 50Hz/ 3ph of 220V - 240V/ 50Hz/ 3ph

 • Maximaal koelvermogen: 18,2 KW

 • Maximale verwarmingscapaciteit: 20 kW

 • Meerdere functies: huisverwarming, warm water, huiskoeling

Dit product maakt gebruik van een koelgas dat de prestaties van de DC-omvormer verbetert, waardoor eventuele schadelijke effecten op het milieu worden verminderd.Het helpt de CO⊃2;-voetafdruk te verkleinen en minimaliseert het potentieel voor ozonafbraak.Bovendien betekent de COP-score van 5,95 dat de warmtepomp efficiënter is, waardoor gebruikers hun energierekening kunnen verlagen.

Het product beschikt over slimmere technologie waarmee gebruikers essentiële informatie kunnen verzamelen en het apparaat kunnen bedienen vanaf elke locatie.Het heeft de veiligheid tegen explosies gegarandeerd.Het is milieuvriendelijk en produceert een laag geluidsniveau.

9,5 kW A+++ energielabel DC-omvormer lucht-water-warmtepomp - monobloktype

Specificaties:

 • Bedrijfstemperatuur: -20˚C - 45˚C

 • Voeding: 220V - 240V/ 50Hz/ 1ph

 • Maximale COP: 5,56

 • Maximaal koelvermogen: 8,5 kW

 • Maximaal verwarmingsvermogen: 9,5 kW

 • Meerdere functies: huisverwarming, warm water, huiskoeling

Dit product heeft een ERP A+++ rating, wat aangeeft dat het energiezuinig is.Dit is de hoogste beoordeling waarmee een product kan worden beoordeeld.Het betekent dat de warmtepomp minder energie verbruikt (gebruikt minder dan 70% energie dan reguliere warmtepompen) en efficiënter presteert.

Het heeft een hoge koel- en verwarmingssnelheid en een slim regelsysteem waarmee u de warmtepomp op afstand kunt monitoren, plannen en monitoren.Daarnaast produceert de warmtepomp een laag geluid en beschikt over 5 werkstanden.

16-18KW A+++ DC-omvormer Monoblock luchtbronwarmtepomp voor warmwaterverwarming en koeling

Specificaties:

 • Bedrijfstemperatuur: -20˚C tot 45˚C

 • Voeding: 380V tot 420V/ 50Hz/ 3ph of 220V tot 240V/ 50Hz/ 3ph

 • Maximale COP: 5,53, 5,65, 5,49, 5,60

 • Maximaal koelvermogen: 14,7 kW tot 16,6 kW

 • Maximale verwarmingscapaciteit: 16,5 kW tot 18,6 kW

 • Meerdere functies: huisverwarming, warm water, huiskoeling

Dit product heeft een ERP A+++ rating, wat betekent dat het behoorlijk efficiënt is.Bovendien heeft het een COP van 5,65, plus een snelle koel- en verwarmingssnelheid.Het heeft een slimme bediening waarmee u de modi kunt bedienen, waar u ook bent.Bovendien produceert het een extreem laag geluidsniveau.

16-18KW EVI DC-omvormer lucht-water lage temperatuur warmtepomp - split-type

Specificaties:

 • Bedrijfstemperatuur: -25˚C tot 45˚C

 • Voeding: 220V tot 240V/ 50Hz/ 1ph

 • Maximale COP: 5,60/5,49

 • Maximaal koelvermogen: 13,89 kW tot 15,6 kW

 • Maximaal verwarmingsvermogen: 16,8 kW tot 18,8 kW

 • Multifuncties: huisverwarming, warm water, huiskoeling

Deze warmtepomp beschikt over een antivriesfunctie.De binnenunit stelt de verdamperspiralen bloot aan hete lucht, waardoor ze niet bevriezen.Het systeem activeert deze reactie automatisch door de temperatuur van het water te detecteren.

Het beschikt ook over intelligente ontdooitechnologie die bepaalt wanneer er moet worden ontdooid.Het geautomatiseerde systeem helpt het verbruik te verminderen en de klanttevredenheid te verbeteren.Het heeft ook een slim besturingssysteem waarmee u de warmtepomp kunt plannen en uitschakelen.

9.6KW EVI DC-omvormer Split-luchtbron Warmtepomp Boiler Huis Verwarming Koelpomp

Specificaties:

 • Maximale COP: 5,56

 • Voeding: 220V tot 240V/ 50Hz/ 1ph

 • Bedrijfstemperatuur: -25℃ tot 45℃

 • Maximale verwarmingscapaciteit: 9,6 kW

 • Maximale koelcapaciteit: 7,9 kW

 • Meerdere functies: huisverwarming, warm water, huiskoeling


Deze warmtepomp heeft een antivriesfunctie die het apparaat beschermt tegen koude temperaturen waardoor het kan bevriezen.Dit wordt bereikt door hete lucht over de verdamperspiralen te blazen nadat de watertemperatuur is gedetecteerd.

Het heeft een hoge verwarmings- en koelsnelheid, een superlaag geluidsniveau, een groot spanningsbereik en slimme bediening (u kunt op afstand toegang krijgen tot de warmtepomp).Hij heeft een COP-score van 5,56, wat betekent dat hij behoorlijk efficiënt is in vergelijking met andere soorten warmtepompen.

Verwarmingstips

 • Koop een warmtepomp die u op afstand kunt bedienen, zodat u energie kunt besparen en efficiënte resultaten uit uw investering kunt halen.

 • Zorg ervoor dat er in de winter veel zonlicht uw huis binnenkomt.

 • Koop efficiënte warmtepompen met een COP-waarde van 5,5 en hoger voor efficiëntere resultaten.

 • Raadpleeg een professional voor beoordelings- en installatiediensten.

 • Verlaag of schakel uw warmtepompen (geheel of gedeeltelijk) uit wanneer u niet in huis bent.

Conclusie: Zijn vloerverwarmingssystemen met warmtepompen de moeite waard?

Warmtepompen zijn de moeite waard als investering;u zult echter moeten investeren en enige tijd moeten wachten voordat u de resultaten kunt realiseren (dure initiële installaties).Er zijn verschillende soorten warmtepompen verkrijgbaar.U moet warmtepompen selecteren die u hebt onderzocht en die voldoen aan de verwachtingen.

Hoewel de initiële aankoop en installatiekosten hoog kunnen klinken, moet u niet vergeten dat het installeren van de warmtepomp en het koppelen ervan aan zonne-energie uw uitgaven aanzienlijk zal verminderen.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692