Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Zijn warmtepompen gas of elektrisch?

Zijn warmtepompen gas of elektrisch?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-08-30      Oorsprong:aangedreven

De meeste beginnende huiseigenaren kunnen mogelijk geen onderscheid maken tussen een gaswarmtepomp en een elektrische warmtepomp.Ze vervullen echter allebei een vergelijkbare taak, maar gebruiken allebei verschillende methoden.

Warmtepompen staan ​​bekend als de perfecte en energiezuinige manier om een ​​huis te verwarmen en te koelen.Hoewel de meeste warmtepompen elektriciteit gebruiken, hebben andere warmtepompen die tijdens koud weer als hulpwarmte werken.Zoals eerder vermeld, is hun grootste verschil de verwarmingsmethode.

De gaswarmtepomp verwarmt uw huis via verbranding, terwijl de elektrische (bijv lucht-water warmtepomp of waterbron warmtepomp) onttrekt warmte van buitenaf en verplaatst warme lucht uw woning binnen.U kunt uw voorkeur het beste baseren op enkele factoren die we in dit artikel zullen bespreken, zoals energie-efficiëntie en warmteproductie.


Zijn-warmtepompen-gas-of-elektrisch

Elektrische warmtepomp

In tegenstelling tot de gaswarmtepomp gebruikt deze geen brandstof om een ​​huis te verwarmen;in feite genereert het geen warmte.Zijn werk is om de buitenlucht aan te zuigen en uw huis geleidelijk te verwarmen.Het fungeert ook als airconditioning voor koeldoeleinden.

Houd er echter rekening mee dat airconditioning niet noodzakelijkerwijs betekent dat er koude lucht in een huis wordt geblazen;het vervangt de warme lucht in uw huis door koelere lucht.Kortom, de warmtepomp keert de koelcyclus om om warmte in uw huis aan te vullen en niet om deze af te voeren.

Gaswarmtepomp

De meeste mensen zijn bekend met de gaswarmtepomp of -ketel.Het maakt gebruik van aardgas om warmte voor uw huis te genereren.In tegenstelling tot de elektrische warmtepomp is deze afhankelijk van een ventilator of brandstofbron die in het verbrandingssysteem brandt.De warme lucht wordt via het kanaalwerk met behulp van een ventilator uw woning binnen geperst.

Het meest gunstige aspect is dat de gaswarmtepomp warmte creëert met behulp van vlammen;het genereert dus warmere lucht dan een elektrische warmtepomp.Houd er echter rekening mee dat sommige ovens ook elektriciteit gebruiken.

Als uw huis aardgasleidingen heeft en u onlangs een airconditioning hebt geïnstalleerd, verdient het de voorkeur om de oven te gebruiken.Het is aanzienlijk goedkoper om het AC-systeem aan te vullen met een gaswarmtepomp in plaats van een alternatieve verwarmingsmethode zoals de elektrische te installeren.

Het verschil tussen een oven en een elektrische warmtepomp

Warmte productie

Zoals eerder gezegd, gebruiken de meeste mensen de ovens meer dan de warmtepompen.De oven genereert warmte op traditionele wijze.Men verbrandt het aardgas dat de warmte naar uw huis stuurt.

Aan de andere kant gebruiken elektrische warmtepompen geen brandstofbron;ze maken gebruik van het koelmiddel en de elektriciteit om de warmte van buiten naar uw huis over te brengen.In wezen werkt het tijdens de verwarmingsmodus als een omgekeerde airconditioning.Bovendien doet hij in de zomer in de koelmodus ook dienst als airconditioner.

Warmtepompen koelen en verwarmen uw huis.

De oven is ontworpen om warmte te genereren, maar de elektrische warmtepomp kan het huis tijdens het winterseizoen verwarmen en in de zomermaanden voor een verkoelend effect zorgen.

Bij warm weer werkt de elektrische warmtepomp op dezelfde manier als de airconditioner.Het keert de druk en de stroom van het koelmiddel om via zijn spoelen.Het is een enorm voordeel voor huiseigenaren die een aparte airconditioner willen kopen.

Efficiëntie

Terwijl oudere ovens als berucht werden beschouwd vanwege hun inefficiëntie, maakt de recente technologie nu modellen met een efficiëntie tot 98 procent.Het betekent dat de hoeveelheid geforceerde lucht die ontsnapt slechts twee procent bedraagt.

Aan de andere kant gebruiken de warmtepompen elektriciteit om de warmte 300% efficiënt naar boven te verplaatsen.Het gebruikt een eenheid elektriciteit die ongeveer drie warmte-energie-eenheden verplaatst.De prestaties nemen echter af als de buitenlucht kouder wordt.Om deze reden is er behoefte aan een minder efficiënt alternatief reserve warmtebron stel dat de temperatuur onder het vriespunt komt.

Onderhoud

Een gaswarmtepomp heeft minder mechanische onderdelen dan de elektrische.Daarom is de kans kleiner dat het kapot gaat, waardoor zeer minimaal onderhoud nodig is.Gemiddeld kan de oven langer meegaan.Bovendien verbruikt hij heel weinig energie dan elektrische warmtepompen, een ideale optie voor mensen die warmere lucht nodig hebben of aardgas als brandstof gebruiken.

Al tientallen jaren zijn ovens energiezuiniger dan elektrische warmtepompen.U zult echter afzonderlijk een airconditioningsysteem moeten aanschaffen om uw huis te helpen koelen.

Afhaal

Om het samen te vatten: deze gids is van cruciaal belang om u te helpen begrijpen dat warmtepompen elektriciteit of aardgas gebruiken om warmte naar uw huis te brengen.Als u geen idee had van het soort verwarmingssysteem dat u thuis gebruikt, dan was dit artikel van u.

Sommige mensen vinden dergelijke kennis onbelangrijk, maar dat zou niet het geval moeten zijn.Als u het nieuwste verwarmingssysteem dat u gebruikt begrijpt en goed onderhoudt, verlengt u de levensduur ervan, verlaagt u de verwarmingskosten en houdt u uw familie en vrienden veilig en comfortabel tijdens het koude seizoen.

Kiest u voor de traditionele oven, dan moet u zeker zijn van de toegang tot aardgas of olie.Het zou ook logisch zijn als u ervoor kiest en momenteel een airconditioner installeert, omdat u geen back-upwarmtebron hoeft te gebruiken.

Het is alleen een goede keuze voor de warmtepompinstallatie als uw huis geen aardgasleidingen heeft.Elektriciteit is veel duurder dan aardgas, maar omdat de elektrische warmtepomp efficiënter is, bespaart u veel geld dan de oven.Het is een goedkoper alternatief als u de airconditioner wilt vervangen, omdat een elektrische warmtepomp op zijn plaats kan werken.

Mogelijk moet u uw gaswarmtepomp vervangen door een elektrische of andersom, maar houd er rekening mee dat uw economieën vaak niet duidelijk zijn.Het hangt allemaal af van de staat waarin u woont en het soort beschikbare subsidies.Om het u gemakkelijk te maken bij het kiezen van het beste verwarmingssysteem, moet u uitzoeken wat het beste bij uw behoeften past.Houd rekening met enkele factoren, van efficiëntie tot bedrijfskosten en initiële kosten.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692