Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Zijn luchtbron-zwembadwarmtepompen luidruchtig?

Zijn luchtbron-zwembadwarmtepompen luidruchtig?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-10-28      Oorsprong:aangedreven

Geluiden binnen Luchtbron zwembadwarmtepompen worden gemeten in dBA @ 1m, wat het geluidsniveau is in de vrije lucht op 1 meter afstand van de zwembadwarmtepomp.Bij elke verlenging van één meter daalt het dB-niveau met bijna 6 decibel.Als uw luchtbron-zwembadwarmtepomp zich dus op 8 meter van uw standpunt bevindt, zal het geluid bij 75 dBA met 57 dB afnemen.


Hoewel een luchtbron-zwembadwarmtepomp redelijk stil of te luidruchtig kan zijn, hangt dit af van de grootte van de machine zelf, samen met de compressoren en ventilatoren die hij gebruikt.Een warmtepomp die gebruikmaakt van een Sanyo-compressor is bijvoorbeeld stiller dan die op Copeland.Bovendien garanderen centrifugaalventilatoren minder geluid in vergelijking met propmodellen.


Aan de andere kant zal een kleine dB-waarde voor een luchtbronzwembad tussen de 60 en 70 liggen, terwijl een grotere een dBA van 70 zal hebben. In de praktijk zoemt een standaardkoelkast met 45 dBA, terwijl een airconditioner ongeveer 60 dBA geeft. dBA.


Het geluid wordt pas destructief als het op 70 DB draait.Gezien het feit dat luchtbron-zwembadwarmtepompen ongeveer 40-65 decibel op 1 meter draaien, zouden ze behoorlijk luidruchtig moeten zijn.Als het echter te koud is, kan de temperatuur oplopen tot 80deceble.Variaties in het geluid zijn ook afhankelijk van de fabrikant.Een luchtbronzwembadwarmtepomp met grote ventilatoren zal bijvoorbeeld extra luidruchtig zijn.Verwacht ook een luidruchtige omgeving tijdens het opstarten, en dit zal ook afhangen van geluidsbarrières.Laten we eens kijken.


Zijn-luchtbron-zwemmen-zwembad-warmtepompen-luidruchtig


Wat veroorzaakt de verstoring van luchtbron-zwembadwarmtepompen?

Wanneer ze operationeel zijn, gebruiken lucht-bron-zwembadwarmtepompen vier hoofdcomponenten: de compressoren, het koelmiddel, de verdamper en de drukklep.De ventilator en de compressor produceren echter de meeste geluiden.Het geluid van de ventilator is afhankelijk van het model en de snelheid, de luchtcirculatie en de drukstroom.


Ook hier is de luchtstroom afhankelijk van de warmtewisselaar, en als deze er doorheen gaat, genereert deze aerodynamische geluiden.De intensiteit van het geluid fluctueert afhankelijk van de structuur van de wisselaar en de snelheid van de lucht.Geluid wordt ook beïnvloed door de drukstroom, omdat een stijging van de druk het geluid vermindert.


Aan de andere kant kunnen geluiden ook het gevolg zijn van veranderingen in de warmte in de omgevingslucht rond de koelkast en de lucht die door de koellus circuleert.Hierdoor condenseert de vloeistof in de lucht en bevriest in de wisselaar.Om de warmtepomp goed te laten werken, moeten de compressoren een korte periode achteruit draaien om eventueel afgezet ijs te verwijderen.Nogmaals, dit kan ook een storend geluid veroorzaken, dat zich kan vermengen met het geluid van de ventilator.


Laag zoemend en zoemend

De luchtbron-zwembadwarmtepomp maakt gewoonlijk matige zoemende of zoemende geluiden terwijl deze in bedrijf is.Elke eenheid werkt op een bepaald volume.De circuits en elektromagnetische kleppen van de luchtbronzwembadwarmtepomp produceren een klein geluid wanneer er elektriciteit doorheen stroomt.Het geluid is helemaal niet hinderlijk, maar je moet er wel naar handelen als het anders begint te worden.


Geluiden bij het opstarten

Het is nogal lastig om bij te houden wanneer uw warmtepomp aan of uit gaat.En dat komt door de locatie waar het is geïnstalleerd.Een ervaren aannemer moet de warmtepomp op een plaats installeren waar deze geen noemenswaardige geluiden maakt wanneer deze wordt in- en uitgeschakeld.Elke keer dat een compressorunit wordt in- en uitgeschakeld, produceren ze luidere geluiden die een paar minuten aanhouden.


Geluidsreductie in luchtbron-zwembadwarmtepompen

Momenteel gebruiken de meeste merken invertertechnologie om de snelheid van een ventilator en de compressor te verlagen.Het grootste nadeel is dat het de prestaties van de warmtepomp beïnvloedt.Als je de prestaties onveranderd wilt hebben, kun je het luidruchtige karakter verhelpen met een ruisonderdrukkingskit.Het gaat mee


Trillingspads - Deze pads verminderen trillingen die naar het grondoppervlak gaan

Geluiddempend kussen - Het gebruik van een geluidsdempend kussen in de warmtepomp minimaliseert trillingsgeluiden veroorzaakt door de compressoren of ventilatormotoren.Sommige merken bieden ook jassen aan voor geluidsreductie.

Fan-modificatie - Propfans produceren veel lawaai als ze de lucht in hakken.Mogelijk wilt u deze laten vervangen door een centrifugaalventilator met hoog rendement als de geluiden ondraaglijk worden.In plaats van de lucht te hacken, verlaagt het gezoem van een centrifugaalventilator het geluidsniveau zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit.

Geluidsabsorptiebox - Dit is een metalen doos omgeven door geluidsisolerend schuim, bedoeld om de luchtstroom aanzienlijk te verbreken en te verspreiden.

Het gebruik van bovengenoemde materialen kan de geluidsproductie met bijna 17 dBa verminderen.En u kunt nog steeds het onderstaande volgen om het geluid van de warmtepomp volledig te verminderen.

Installeer de warmtepomp niet op gevoelige locaties.


Houd er rekening mee dat het dB-bereik afneemt naarmate u een gevoelig gebied verlaat.Omdat lucht geluid transporteert en de ventilator het meest luidruchtige onderdeel van een warmtepomp is, wordt het geluid afgeleid door de ventilator weg te draaien van de gevoelige locatie.Terwijl bomen en struiken geluiden in hun takken breken en verspreiden, weerkaatsen muren het geluid en versterken ze de luidheid.

Maar als u tegen de muur wordt gedrukt, kunt u geluidsschermen of barrières gebruiken om de luchtstroom te blokkeren en het geluidsniveau te verlagen.Ze lijken op ontwerpen die je op zijwanden langs snelwegen ziet en die fungeren als geluidsbarrières om verkeersgeluiden te scheiden.


Laatste schot

Bij het beantwoorden van de vraag 'Zijn zwembadwarmtepompen luidruchtig?' moeten we rekening houden met de grootte, de locatie van de installatie, of er een geluidsscherm is geïnstalleerd en het gebruik van geluidsdempend materiaal.


Niettemin zijn hun geluidsvolumes op ongeveer 10 meter of meer over het algemeen lager dan die van airconditioningunits.Bovendien kunt u met aandacht en planning voorkomen dat u lawaai in de buurt maakt.Je moet oppassen als de geluiden storend worden en dit verstevigen met geluiddempende materialen.Installeer uw warmtepomp vooral op minder gevoelige plaatsen en u kunt aan de slag.


Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692