Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Zijn zwembadwarmtepompen de moeite waard?Hoe werken ze?

Zijn zwembadwarmtepompen de moeite waard?Hoe werken ze?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-08-18      Oorsprong:aangedreven

De temperaturen in zwembaden variëren afhankelijk van de omgeving.In de koude maanden verandert de smakelijkheid van zwembaden in onsmakelijk.Maar het enige waar je naar hunkert, is zwemmen, zelfs als het zwembad koud is.Hoewel je misschien krijgt wat je wilt, zal het niet zonder ongemakken verlopen.En erger nog, het kan zijn dat u besluit om niet in het zwembad te stappen.Alle zwembaden hebben onderhoud nodig om het hele jaar door veilig en schoon te kunnen blijven.Toch is er een seizoen dat de bruikbaarheid ervan belemmert.

Met behulp van een zwembadwarmtepomp kunt u dit echter nog steeds omzeilen.Warmtepompen zijn om te beginnen kostbare investeringen.Ze werken echter efficiënt om u te helpen het meeste uit de zwemseizoenen te halen.Ik zal uitleggen waarom zwembadwarmtepompen de moeite waard zijn en hoe ze werken, maar eerst:

Wat zijn zwembadwarmtepompen?

Warmtepompen zijn apparaten die u kunt aansluiten op uw zwembadcirculatiesysteem.Ze verweven metalen en hebben de vorm van kolommen.Aan de zijkanten zijn ze voorzien van programmeerbare keuzes met leuke bladen erop.

Het Department of Energy somt zwembadverwarmers op gas, zwembadverwarmers op zonne-energie en warmtepompen op als efficiënte manieren om uw zwembad te verwarmen.Laat het woord energiezuinig echter niet voor de gek houden.Deze tools zijn niet gelijk, om precies te zijn.

Zonneboilers en warmtepompen produceren, in tegenstelling tot gaskachels, geen warmteoverdracht.De twee hebben vergelijkbare ontwerpen en zijn de meest efficiënte verwarmingstoestellen op de huidige markt.


zijn-zwembad-warmtepompen-de moeite waard

De mechanismen en processen van een warmtepomp op het werk

Een warmtepomp gebruikt elektriciteit om warme lucht in zijn omgeving af te voeren.Vervolgens wordt de warmte die uit de warme lucht wordt gehaald, overgebracht naar het zwembad.Maar dat is een zwart-witverklaring, toch?Hier is een gekleurd stap-voor-stap detail!

Stap 1

Een warmtepomp haalt water uit uw zwembad.Het zuigproces betekent echter niet dat Freon een interactie aangaat met het zwembadwater.

Stap 2

De zwembad warmtepomp comprimeert herhaaldelijk zijn Freon totdat het een temperatuur van 93 graden Celsius bereikt.

Stap 3

De freon beweegt naar het lagedrukgebied van de warmtepomp.Zodra de druk wordt opgeheven, beginnen zich hete gassen te vormen.Aan de andere kant zuigt de warmtepompventilator warme lucht uit de omgeving aan.De lucht stroomt over de verdamperspiralen.Mochten de temperaturen van deze lucht hoger zijn, dan zullen verdamperspiralen in de volgende stap veel Freon absorberen.

Stap 4

Het freongas stroomt in de verdamperspiralen om het gas af te koelen.Tijdens dit proces draagt ​​het gas in stap 1 zijn warmte over aan het water. Vervolgens gaat het terug het zwembad in.

Zodra het zwembad voldoende warmte krijgt, gaat de freon die in het proces wordt gebruikt, terug naar de vloeibare toestand.Bovendien herhaalt de cyclus zichzelf totdat het zwembad voldoende warmte krijgt.Dankzij de verdampingsspiralen komt het freongas ook niet in contact met het water van uw zwembad.

Zijn zwembadwarmtepompen de moeite waard om te hebben?Laten we eens kijken

Nu u weet hoe een zwembadwarmtepomp werkt, wat kunt u er dan van krijgen?

Het lijkt er duidelijk op dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over koude temperaturen als u gebruik wilt maken van het zwembad.Zwembadwarmtepompen zijn gamechangers met naast comfort ook andere voordelen.Je komt bijvoorbeeld bij;

Zwem langer

Zwembadwarmtepompen verlengen uw zwemseizoen en -tijd.U kunt uw zwembad vroeg openen en laat op de dag sluiten.Het garandeert uw zwemtijd tijdens de herfst.En als uw woning superzachte winters ervaart, waarbij de temperatuur niet onder de 50 Fahrenheit daalt, voorkomt een zwembadwarmtepomp dat u het zwembad kunt sluiten.

Beveilig uw zwembad

Algen bloeien bij warmere temperaturen.Maar zwembadexperts raden u nog steeds aan om uw zwembad vroeg te openen en laat te sluiten.Zo blijft het water van het zwembad buiten het seizoen koud.Het is ook minder waarschijnlijk dat u in de lente uw zwembad ziet met een kalkachtige, schaduwrijke puinhoop.Als u echter een zwembadwarmtepomp gebruikt, hoeft u deze slechts enkele dagen uit te schakelen voordat u het zwembad sluit.Dat zorgt ervoor dat het water afkoelt tot onder de 60 Fahrenheit.

Bespaart uw geld

Ook een zwembadwarmtepomp kan u veel geld besparen.(Dat is het punt dat de moeite waard is om over na te denken).De warmte die door zwembadwarmtepompen wordt geproduceerd, is in principe gratis, omdat ze bescheiden hoeveelheden stroom gebruiken om omgevingslucht aan te zuigen.Bovendien kan een warmtepomp uw zwembad op een temperatuur van 80-90 graden houden voor slechts $ 50 per maand.Dat hangt echter af van uw exacte temperaturen en lokale elektriciteitstarieven.

Een ander verschil tussen zwembadwarmtepompen en gasverwarmers is dat er geen aardgas of propaangas nodig is om te werken.Als je de twee vergelijkt, wordt het een extra uitgave.Aardgas of propaangas kost zwembadexploitanten vaak honderden dollars per jaar, zelfs als de kosten lager zijn.Aan de andere kant hebben zwembadwarmtepompen niets meer nodig van een energiebron.Op voorwaarde dat ze daarmee jarenlang meegaan.


Ten slotte kan het werken bij lage temperaturen.

Nee, nee, nee, sorry, laten we er niet overhaast op ingaan.

De zwembadwarmtepomp is een briljante uitvinding, maar wordt toch in de praktijk gebruikt.Lokale temperaturen moeten minimaal 50 Fahrenheit zijn, zodat er voldoende warme lucht uit de omgeving komt.Anders zal de zwembadwarmtepomp veel arbeid verrichten met weinig resultaat, wat op uw maandelijkse energierekening zal verschijnen.

Als u de hele winter te maken krijgt met koude omstandigheden, kunt u uw zwembadverwarmingstoestellen gedurende het hele seizoen naar binnen brengen.Tijdens elke winterstorm is het minste wat u wilt onomkeerbare schade aan uw machines.Oeps sorry!Maar als uw temperatuur niet hoger is dan 50 Fahrenheit, zal de warmtepomp de dag redden.

Tot slot: zijn zwembadwarmtepompen de moeite waard?

Oké, dames en heren, het is simpel, ja, om het kort te zeggen.Wanneer uw zwembad verwarmd is, zult u er veel meer gebruik van maken!Zwembadwarmtepompen maken, zoals al gezegd, een effectiever gebruik van energie, omdat ze de warmte van de omringende lucht aan het water overbrengen.

Zwembadwarmtepompen hebben lagere jaarlijkse kosten dan gasverwarmers, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor zwembadeigenaren die hun toevluchtsoord het hele jaar willen gebruiken.En ik weet niet of het je is opgevallen, moeder natuur zegt dankjewel.In tegenstelling tot gasverwarmers die fossiele brandstoffen en propaangassen gebruiken, halen zwembadverwarmingspompen hun warmte uit natuurlijke lucht.


Ook interessant:
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692