Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Waarom is uw luchtwarmtepomp niet efficiënt in het verwarmen van water?

Waarom is uw luchtwarmtepomp niet efficiënt in het verwarmen van water?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2019-11-06      Oorsprong:aangedreven

Onlangs meldde een klant dat zijn eigen lucht-waterwarmtepomp (ASHP) al lange tijd in gebruik is en ontdekte dat deze niet zo efficiënt warm water verwarmt als voorheen.Wat is er inderdaad aan de hand?Om dit probleem beter te begrijpen, hebben we onze technisch ingenieur om hulp gevraagd en een aantal redenen samengevat voor het gebrek aan warmte in het uitlaatwater van ASHP.


SPRSUN Luchtwarmtepompproject


Onvoldoende koelmiddel

Koelmiddel is het belangrijkste materiaal van lucht-water warmtepomp om water te verwarmen.Om warme energie te produceren, moet ASHP het koelmiddel als tussenmedium gebruiken om de energie in de lucht te absorberen.Als de lucht-waterwarmtepomp echter gedurende langere tijd wordt gebruikt, kan er lekkage van koelmiddel optreden.Zodra de hoeveelheid koelmiddel wordt verminderd, zal de verwarmingscapaciteit van de apparatuur op natuurlijke wijze afnemen, en vervolgens zal de temperatuur van het warme water uiteraard dalen.


Oplossing: koelmiddel bijvullen


Schaalopbouw

Omdat de componenten van ASHP lange tijd in de warmwateromgeving aanwezig zijn, is er gemakkelijk kalkaanslag.Er zijn verschillende complexe elementen in de schaal, dus de thermische geleidbaarheid is laag.Een grote hoeveelheid kalk die zich ophoopt in het warmwatersysteem zal de ruimte in beslag nemen die oorspronkelijk tot het warmwater behoort.Op deze manier wordt het verwarmingseffect van de lucht-waterwarmtepomp uiteraard verzwakt.


Oplossing: reinig het warmtepompsysteem regelmatig.


Slechte installatie

Een lucht-water-warmtepomp moet, zoals de naam al aangeeft, de energie in de lucht absorberen om warmte te produceren.Hoewel het geen kolen en aardgas hoeft te verbruiken, moet er daarom meer aandacht worden besteed aan de installatielocatie.


Oplossing: Over het algemeen wordt aanbevolen om de lucht-waterwarmtepomp te installeren op een plaats met een goede luchtcirculatie, zoals een balkon, tuin, enz. Deze plaatsen hebben niet alleen een sterke luchtcirculatie, maar hebben ook de juiste luchttemperatuur, wat gunstiger is voor de warmteabsorptie en verwarming van ASHP.


Te veel vuil op de verdampervinnen

Omdat het mogelijk is vuil op te hopen in het watersysteem, geldt hetzelfde voor de verdamperlamellen van ASHP die in direct contact staan ​​met de buitenwereld.De warmtepomp moet via de verdampervinnen contact maken met de lucht om de warmte-energie in de lucht te absorberen.


Over het algemeen geldt dat hoe groter het contactoppervlak tussen de verdampervinnen en de lucht is, hoe beter het algehele verwarmingseffect van de apparatuur.Bij langdurig gebruik kunnen het stof, haar en andere stoffen in de lucht echter de vinnen bedekken, wat de verwarmingsefficiëntie van ASHP beïnvloedt.


Oplossing: hoe moet je het schoonmaken?Heel eenvoudig: zet de boiler uit, spuit het betreffende reinigingsmiddel op de lamellen van de verdamper, veeg ze van boven naar beneden af ​​met een doek en spoel ze tenslotte af met water.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692