Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Waarom bevriest mijn warmtepomp in de zomer?

Waarom bevriest mijn warmtepomp in de zomer?

Aantal Bladeren:8     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-08-31      Oorsprong:aangedreven

Waarom bevriest mijn warmtepomp in de zomer?


Een combinatie van factoren kan in de zomer de warmtepomp bevriezen.Terwijl de warmtepomp warmte uit de binnenlucht haalt om een ​​koele omgeving te behouden, verzamelt zich helaas vocht in de spoelen.Dus als de buitentemperatuur daalt, of beter gezegd als het ontdooimechanisme van een warmtepomp defect raakt, zal het opgehoopte vocht bevriezen.Daarom worden de efficiëntie en het koelvermogen van een warmtepomp verminderd als gevolg van bevroren spoelen.


Hoe werkt een warmtepomp in de zomer?

Normaal gesproken keert uw warmtepomp in warme seizoenen zijn normale functie om.Het zal daarom geen warmte uit de buitenlucht naar warme ruimtes absorberen;het zal eerder beginnen met het koelen van het interieur.Een warmtepomp bereikt dit door middel van methoden die onder meer warmte uit de binnenlucht halen en deze naar buiten afvoeren.

Toch omvat het proces nog steeds het ontvochtigen van de binnenlucht.En het is het koelmechanisme dat gedeeltelijk wordt vergemakkelijkt door de circulatie van koelmiddel tussen deze units.Omdat koelmiddel de warmte van binnen absorbeert terwijl het naar buiten vrijkomt, helpt het om 's nachts op warme zomerdagen een comfortabel temperatuurniveau binnenshuis te houden.


Hoe herkent u een warmtepomp die in de zomer bevriest?

Ironisch genoeg kan uw warmtepomp in extreme verwarmingsseizoenen nog steeds bevriezen, waardoor uw comfort wordt verstoord en tot dure reparaties kan leiden als het probleem niet snel genoeg wordt verholpen.Manieren om een ​​bevroren warmtepomp te detecteren en ermee om te gaan:


Warmtepomp werkt niet

Als uw warmtepomp geen lucht blaast of volledig inactief lijkt, kan dit erop duiden dat deze bevroren is.Wanneer ijs zich ophoopt op de verdamperspiralen, belemmert dit het warmtewisselingsproces, waardoor het systeem gedwongen wordt uit te schakelen.


Er lekt water uit de externe warmtepomp

Als u merkt dat zich water ophoopt aan de onderkant van de warmtepomp, kan dit een vries-dooicyclus zijn.Normaal gesproken smelt het ijs op de spoel, waarna het gevormde water zich ophoopt het warmtepompsysteem en begint te druppelen.Hoewel condensatie normaal kan zijn, is overmatige lekkage dat niet.


Vorst of ijs op de warmtepompspiraal

Wat is een betere manier om ijsvorming aan te geven dan het verschijnen van rijp?Als dit gebeurt, controleer dan de vinnen en spoelen van uw warmtepomp.Misschien zie je ze ingekapseld in ijs.Toch zou het helpen als je het er niet zelf afschraapt, omdat je dan kwetsbare onderdelen daarin kunt beschadigen.


De koeltemperatuur is ongebruikelijk

Zorg ervoor dat u de temperatuur van de lucht die uit uw ventilatieopeningen stroomt in de gaten houdt.Als het warmer lijkt dan normaal of niet overeenkomt met de instelling van de thermostaat, kan dit een teken zijn dat uw warmtepomp problemen ondervindt vanwege bevriezing.

Een ongelijkmatig koelvermogen duidt er vaak op dat uw warmtepomp bevroren is.In tijden als deze kunnen preventieve maatregelen u veel problemen besparen die gepaard gaan met het kapot maken van de bank.Wordt later besproken.


Wat betekent het als een warmtepomp bevriest?

Wanneer u die ijzige buitenkant van uw warmtepomp ziet, moet u begrijpen dat dit niet cosmetisch is.Het is eerder een teken dat er iets mis is.Daarover gesproken: de efficiëntie van de warmtepomp zal dalen en de kosten kunnen volgen.En het wordt allemaal toegeschreven aan verminderde warmte-uitwisseling als gevolg van ijsophoping.

Dit kan gebeuren als uw koelmiddel bijna op is of als uw ontdooicontroles niet goed werken.Hoewel ijs gemakkelijk te zien is op de warmtepomp, moet je de drang weerstaan ​​om ijsbeeldhouwer te spelen;laat de ingebouwde ontdooiing zijn werk doen.En als het ijzig wordt, overweeg dan om een leverancier van lucht-water-warmtepompen voor advies.


Waarom bevriest mijn warmtepomp in de zomer?

Het vinden van uw warmtepomp in de brandende zomermaanden bedekt met vast ijs is buitengewoon.Hoewel het schokkend is, wordt het gemakkelijk te verwerken nadat je de factoren kent die een rol spelen.Zullen we ze eens bekijken?


Lage of lege koudemiddelniveaus

U moet begrijpen dat het koelmiddel het levensbloed van uw warmtepomp is.En dit is een belangrijk element in het warmtewisselingsproces.Ervan uitgaande dat het niveau van de koelkast laag is of dat er een lek in het systeem zit, zal het vermogen van een warmtepomp om warmte van binnenuit te absorberen verminderd zijn.

Dit resulteert in een daling van het resterende koelmiddelniveau tot extreem lage temperaturen, waardoor er ijs ontstaat op de batterijen.


Vuile spoelen: het isolerende effect van vuil

Na verloop van tijd komen de buitenspiralen van uw warmtepomp onvermijdelijk vast te zitten met vuil, stof en puin.Als gevolg hiervan raakt het geïsoleerd, waardoor de optimale warmtewisselingscyclus wordt beschadigd.De temperatuur van de spoelen daalt dus en het vocht in de lucht begint bij contact te bevriezen.


Slechte luchtstroom: wanneer de lucht niet vrij stroomt

Een warmtepomp is als een orkest, waarbij de betrokken instrumenten een specifieke rol spelen.Dat is de symfonie van temperatuurregeling, vergelijkbaar met de luchtstroom die een luchtsnaarspeler is.Ervan uitgaande dat er obstakels of verstoppingen in de lucht zijn, wordt het vermogen van de warmtepomp om warmte efficiënt over te dragen aangetast.De spoelen worden kouder dan ze zouden moeten zijn, wat resulteert in ijsvorming.


Verstopt luchtfilter: de verstikte doorgang

Net zoals een verstopte slagader problemen voor uw gezondheid betekent, veroorzaakt een vuil luchtfilter ook problemen voor uw warmtepomp: het verstopte luchtfilter onderbreekt de luchtstroom en verstoort de balans in het systeem.Als gevolg hiervan wordt de werking van het warmtewisselingsproces vertraagd, waardoor de temperatuur daalt en er ijs ontstaat.


Problemen met de circulatie

Tijdens de warmte-uitwisseling is een goede circulatie van cruciaal belang.Toch kunnen de defecte componenten, of het nu de ventilatoren of pompen zijn, dit onhaalbaar maken.En dus zullen er stilstaande koude luchtzakken rond de spoelen zijn, die op de lange termijn het vocht kunnen bevriezen.


Onderbroken ontdooicyclus

Warmtepompen draaien op een ontdooicyclus om ijs te smelten, maar het ijs blijft aanwezig als het niet goed functioneert.Dit onderstreept vervolgens het delicate evenwicht dat nodig is voor een optimale werking van de warmtepomp.


Defecte ventilatormotor

De ventilatormotor speelt een rol bij het verdelen van lucht.Als het apparaat niet meer werkt, kan er lucht rond de spoelen blijven hangen, waardoor de temperatuur kan dalen en er ijs kan ontstaan.


Buiten hoge temperatuur

Het lijkt misschien contra-intuïtief.Zelfs hoge buitentemperaturen kunnen bevriezing veroorzaken.Als uw warmtepomp door de warmte moeite heeft om de warmte kwijt te raken, kunnen de spoelen te veel afkoelen, waardoor er ijs ontstaat.


Overmatige invloed van vocht

Het vochtgehalte van de lucht speelt een rol bij het begrijpen van dit bevriezingsprobleem.Wanneer de luchtvochtigheid binnenshuis te hoog is, kan er vocht op de spoelen ophopen.


Ventilatie is belangrijk

Door deuren en ramen open te houden, kan er vochtige lucht in uw huis terechtkomen.Wanneer deze vochtige lucht in contact komt met de batterijen ontstaat er condensatie.Deze condensatie kan bevriezen, wat bijdraagt ​​aan ijsvormingsproblemen.


Thermostaat dilemma

Als u uw thermostaat lager instelt dan de temperatuur, belast dit uw warmtepomp extra.Deze overmatige spanning verstoort de balans van het warmtewisselingsproces.


Defecte thermostaat;Een misleide dirigent

Wanneer uw thermostaat niet goed functioneert, kan deze de prestaties van uw warmtepomp niet beheren.Hierdoor kan het systeem onbedoeld langer werken dan nodig is, wat kan leiden tot bevriezingsproblemen.


Warmtepompcompressor;Onderbroken warmte-uitwisseling

De compressor is als het hart van een warmtepomp;het comprimeert en vergemakkelijkt de warmte-uitwisseling.Als er echter een compressor is, kan deze de warmteoverdracht belemmeren en tot ijsvorming leiden.


Hoe kan ik het bevriezen van de warmtepomp in de zomer verhelpen?

Als uw warmtepomp in de zomer bevroren raakt, volgen hier enkele stappen die u kunt nemen om het probleem op te lossen.Begin met het controleren en vervangen van eventuele luchtfilters die de luchtstroom beperken.Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de koelmiddelniveaus op het juiste niveau zijn, omdat lage niveaus kunnen bijdragen aan bevriezing.

Kijk eens naar de eenheid.Verwijder alle vuil of obstakels die een goede luchtstroom zouden kunnen blokkeren.Controleer ten slotte de instellingen van uw thermostaat, aangezien lage temperaturen tot bevriezing kunnen leiden.


Hoe voorkom je dat de warmtepomp in de zomer vastloopt?

Het is belangrijk om bevriezing van uw warmtepomp te voorkomen, en regelmatig onderhoud is de sleutel.Zorg er eerst voor dat er luchtstroom rond het apparaat is.Houd het gebied vrij van vuil of planten die het kunnen belemmeren.

Vergeet bovendien niet om de filters regelmatig schoon te maken of te vervangen om een ​​goede werking te garanderen.Het controleren van de niveaus is van cruciaal belang, omdat lage niveaus tot bevriezing kunnen leiden.Het is het beste om professionals de componenten en aansluitingen te laten inspecteren op eventuele problemen.Ook voldoende isolatie van leidingen is essentieel.Ten slotte is het een idee om de unit tijdens stormen af ​​te dekken om ijsvorming te voorkomen.


Zoek een warmtepomp van SPRSUN om bevriezingsproblemen te voorkomen

Ontmaskeren SPRSUN: China's leverancier van luchtwarmtepompen.Onze ultramoderne warmtepompen, warmwater- en huishoud- en zwembadversies herontdekken comfort, losgemaakt van de sleur van traditioneel comfort.Kwaliteit is onze handtekening, in overeenstemming met de EN14511-normen en gecertificeerd door CCC, CE, CB en KEYMARK.

Onze DC-inverterwarmtepompen maken slim gebruik van een slim ontdooimechanisme.Door op intelligente wijze de omgevingstemperatuur en andere parameters te meten, detecteert de unit autonoom de vorming van ijs en pakt deze aan, waardoor een probleemloze werking wordt gegarandeerd.

Zeg adios tegen bevriezingshik met de betrouwbare oplossingen van SPRSUN, ondersteund door een garantie.Upgrade vandaag nog je verwarmingsspel.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692