Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Symptomen van een warmtepomp met weinig koudemiddel

Symptomen van een warmtepomp met weinig koudemiddel

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-08-01      Oorsprong:aangedreven

文章

Koelmiddel werkt als warmteoverdrachtsapparaat in uw warmtepomp.Het vergt telkens voldoende inspanning om goed te presteren.Het kan echter soms uit de warmtepomp lekken, waardoor het niveau te laag wordt.


Het kan zijn dat er sprake is van een lekkage in de warmtepomp zodra u gorgelende en sissende geluiden uit de warmtepomp hoort.Andere symptomen zijn onder meer een korte cyclus en een bevroren verdamperspiraal.

Maar er moet meer te begrijpen zijn over koelmiddellekken en warmtepompen.Blijf lezen om te leren hoe u dit probleem in uw systeem kunt identificeren.


Gorgelende en sissende geluiden

Deze geluiden van de warmtepomp geven aan dat uw koelmiddel lekt.Het sissende geluid geeft aan dat het koelmiddel als gas uit het systeem stroomt, en het borrelende geluid betekent dat lekkage als vloeistof komt.


De warmtepomp gebruikt druk om koelmiddel van het ene onderdeel naar het andere te verplaatsen.Deze druk kan een sissend geluid maken als er een lek is.Bij lekkage kan deze druk een sissend geluid voortbrengen.Als gevolg hiervan is sissen een teken van een koelmiddelprobleem.

Normaal gesproken maken luchtbellen die zich in de koelmiddelslangen bevinden een gorgelend geluid.


Niet genoeg verwarming

Het niet voldoende op temperatuur houden van uw binnenruimtes is een ander belangrijk teken dat er iets mis is met uw warmtepomp.Er zijn veel dingen die dit kunnen bewerkstelligen.Maar de kans bestaat dat uw koudemiddel druppelt.


Wanneer dit gebeurt, kan uw verwarmingssysteem vaak gebruik maken van extra verwarming om het warmteverlies te compenseren.Is dit alleen bedoeld als de temperatuur buiten onder het vriespunt zakt?


Je zet het systeem aan;de bijverwarming moet worden ingeschakeld.Het is een duidelijke indicatie dat er iets mis is.Dezelfde regels gelden als de bijverwarming langer dan 30 minuten duurt.De koelmiddelafvoer van uw verwarmingssysteem kan beide problemen veroorzaken.


Bevroren verdamperspiraal

U kunt ook uw verdamperspiraal controleren om te weten of u een koelmiddelprobleem heeft.Dit onderdeel is bedoeld om warmte te absorberen;het kan dit echter wel doen met de juiste hoeveelheid koelmiddel.

Uw verdamperspiraal kan bevriezen als deze de warmte niet effectief kan absorberen.Dit kan gebeuren als gevolg van een beschadigde soldeerverbinding van de warmtepomp, een kapotte klep of losse fittingen.


Lekkende warmtepomp

Uw warmtepomp gebruikt koudemiddel om een ​​huis te verwarmen of te koelen;het verdampt echter niet tijdens normaal gebruik.In plaats daarvan schakelt het mechanisme de toestand van het koelmiddel om van vloeistof naar gas.De hoeveelheid koelmiddel moet in de loop van de tijd actief blijven.


Maar lekkages in het verwarmingssysteem kunnen leiden tot een tekort aan koudemiddel.De lekken bevinden zich meestal op aansluitpunten en kunnen door regelmatig onderhoud worden vermeden.


Hoe u lekkages kunt stoppen

Er kunnen verschillende stappen worden toegepast om de kans op een lekkage van koelmiddel in de nabije toekomst drastisch te verkleinen.Een van de beste acties is om het systeem jaarlijks te laten controleren en onderhouden.


Een andere optie is om het buitengedeelte van het HVAC-systeem af te schermen met een hekwerk.Het beschermt het apparaat tegen de dieren.Investeren in een systeem dat aluminium spoelen gebruikt in plaats van koperen spoelen is ook een slimme zet.Een stof genaamd formaldehyde reageert met koper.Het HVAC-systeem in uw huis bevat deze stof.


In vergelijking met aluminium corrodeert koper veel sneller.En corrosie kan uw systeem ernstig beschadigen.Aluminium is daarom de beste optie als je de keuze hebt.


U moet elk koelmiddellek uit uw warmtepomp onmiddellijk verhelpen.De reden hiervoor is dat uw HVAC-systeem verschillende problemen kan ondervinden wanneer dit gebeurt.Een laag koelmiddelniveau zorgt er bijvoorbeeld voor dat uw warmtepomp minder effectief is.Ze kunnen er ook toe leiden dat de compressor oververhit raakt en dat de warmtepomp vastvriest.Dit soort problemen kunnen uw systeem permanent beschadigen.


Ongelijke temperaturen in huis

Het koelmiddel is van groot belang voor de effectiviteit van de warmtepomp.Als er weinig Freon in zit, zal het moeite hebben om het huis te koelen of te verwarmen tot de ingestelde temperatuur van de thermostaat.Hierdoor kan de warmtepomp langer draaien en kunt u onregelmatige temperatuurschommelingen of koude of warme plekken in huis opmerken.


Daarmee kan naast een laag koelmiddel ook een ongelijke temperatuur in huis optreden.Een van de meest voorkomende problemen die onregelmatige temperaturen veroorzaken, is een vuil luchtfilter.Controleer eerst het luchtfilter voordat u een deskundige belt.Zo voorkom je professionele hulp als het toch om een ​​vuil luchtfilter gaat.


Stel dat de koude en warme plekken aanhouden nadat u het vuile luchtfilter hebt vervangen;Om uw warmtepomp te laten onderzoeken, dient u contact op te nemen met een deskundige.De technicus controleert op koelmiddellekken en andere problemen die resulteren in ongelijkmatige temperaturen.


Met ijs bedekte warmtepomp

Het is gebruikelijk dat u tijdens de winter een kleine hoeveelheid ijs of rijp op de buitenunit van uw warmtepomp waarneemt.U mag gedurende meer dan 30 minuten geen ijs op uw warmtepomp zien, omdat deze een natuurlijke ontdooicyclus heeft die de ijs of vorst.


Het kan echter zijn dat de warmtepomp te weinig koudemiddel bevat als u tijdens het koude seizoen aanhoudende ijsvorming of tijdens het warme seizoen ijsvorming op de buitenunit waarneemt.Lage koelmiddelniveaus verlagen de interne druk van het systeem, waardoor de koelmiddeltemperatuur daalt.Het koelmiddel kan zo koud worden dat er uiteindelijk ijs op de warmtepomp kan ontstaan.


De koperen koelmiddelleidingen die op de buitenunit zijn aangesloten, worden het vaakst getroffen door ijsvorming.Bovendien kan er op de buitenunit zelf ijs zitten.


Kort fietsen

De warmtepomp geeft u mogelijk een waarschuwing als deze vaker dan normaal draait.Uw HVAC-systeem maakt gebruik van de gesloten kringloop van een koelmiddel om de lucht te verwarmen en te koelen.Die lus werkt niet goed als er een koelmiddellek is.Het heeft niet voldoende druk om de atmosfeer voldoende te koelen of te verwarmen.


Wanneer dit gebeurt, moet het HVAC-systeem harder werken en minder koelmiddel gebruiken dan normaal.Uw warmtepomp kan dat wel zijn korte cyclus als een resultaat hiervan.


Binnenonderdelen zullen niet warm genoeg zijn

Het niet warm genoeg houden van binnenruimtes is een ander duidelijk symptoom dat er iets mis is met de warmtepomp.De meeste potentiële factoren kunnen daartoe leiden.Een andere mogelijkheid is het koelmiddellek uit de warmtepomp.


Wanneer dit gebeurt, kan uw warmtepomp de kou compenseren door de hulpverwarming vaker in te schakelen.Het is alleen bedoeld om te activeren als het buiten onder het vriespunt is.

Er is een probleem als de hulpverwarming telkens wordt ingeschakeld wanneer u uw systeem inschakelt.Hetzelfde geldt als uw bijverwarming langer dan 30 minuten wordt gebruikt.Beide problemen kunnen tekenen zijn dat uw warmtepomp koelmiddel lekt.


Verlengde koelperioden

Uw warmtepomp moet langer draaien om dezelfde temperaturen te behouden terwijl er koelmiddel lekt.Het houdt in dat de warmtepomp meer tijd nodig heeft om uw huis te koelen.De luchtstroom door uw ventilatieopeningen moet net zo koud zijn als de door u geselecteerde thermostaatinstelling.Een andere indicatie dat er mogelijk een koelmiddellek is, is als de lucht niet zo koud is als zou moeten.


Grotere luchtvochtigheid

Met een goed werkende warmtepomp is uw woning in slechts tien minuten ontvochtigd.Als dat niet gebeurt, functioneert uw verwarmingssysteem mogelijk niet correct.


Meer uitstekende hoge elektriciteitsrekeningen dan normaal

Uw warmtepomp moet harder werken dan normaal vanwege lekkage van koelmiddel.Uw energiekosten stijgen doordat uw HVAC-systeem minder effectief werkt.Als uw elektriciteitsrekening plotseling hoger lijkt, kan er dus sprake zijn van een koelmiddellek.


Waarom hebben warmtepompen een laag freongehalte?

Koelmiddel wordt door uw warmtepomp niet op dezelfde manier verbruikt als gas.In plaats daarvan gebruikt uw warmtepomp voortdurend hetzelfde koudemiddel om uw huis te verwarmen of te koelen.Er moet ergens een lek zijn als het koudemiddel in uw verwarmingssysteem laag is.U moet een specialist bellen om de oorzaak van het lek te lokaliseren en te verhelpen.Nadat de expert het lek heeft gerepareerd, wordt uw systeem voldoende gekoeld.


Koudemiddel begrijpen

Het is de moeite waard om uw warmtepomp beter te begrijpen terwijl u bepaalt of er nieuw koudemiddel nodig is.Een medium voor het overbrengen van warmte is koelmiddel.Het bevat verschillende verbindingen die ervoor zorgen dat het van een vloeistof in een gas kan veranderen.Door warmte te verdampen en vervolgens te condenseren, helpt deze functie bij de opname van warmte door het koelmiddel.


Het feit dat koelmiddel ervoor zorgt dat uw HVAC-systeem warmte van het huis naar buiten kan verplaatsen en omgekeerd, is wat u het meest moet weten.Het is geen energiebron.Koelmiddel transporteert in plaats daarvan energie.Daarom hoeft u nooit meer aan uw systeem toe te voegen, tenzij er lekkage optreedt.


Conclusie

De warmtepomp heeft koelmiddel nodig om effectief te kunnen werken, net als een koelkast.Koudemiddel is een stof die het verwarmingssysteem gebruikt om uw huis in de winter en de zomer te koelen en te verwarmen.


Uw warmtepomp is een fantastisch apparaat voor het koelen en verwarmen van uw huis.Koelmiddel wordt door warmtepompen gebruikt om de gezuiverde lucht die door uw huis wordt gestuurd, zowel te verwarmen als te koelen.


Deskundige HVAC-technici weten hoe ze lekkages van koelmiddel moeten verhelpen en de juiste hoeveelheid moeten toevoegen.Probeer nooit zelf een koelmiddellek te repareren!Neem contact op met gekwalificeerde HVAC-servicespecialisten als u een van de eerder genoemde symptomen opmerkt.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692