Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Probleemoplossing: korte cyclus van warmtepomp

Probleemoplossing: korte cyclus van warmtepomp

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-02-14      Oorsprong:aangedreven

Vanwege hun dubbele functionaliteit (verwarming en koeling), redelijk energieverbruik en stijgende populariteit vervangen warmtepompen snel de meer traditionele verwarmingsmethoden.Maar heeft u sinds de aanschaf van uw warmtepomp problemen ondervonden?Net als elke andere machine zullen warmtepompen uiteindelijk verslijten, ondanks hun efficiëntie en gemak.Wat zijn enkele veelvoorkomende eerste stappen bij het identificeren en oplossen van problemen met een warmtepomp?Is er iets dat u kunt doen om de warmtepomp te repareren als deze kapot gaat?

De meest voorkomende redenen voor kort fietsen kun je corrigeren;deskundig onderhoud is echter vereist in het geval van een koelmiddellek in de unit met de verkeerde maat of bij enig ander probleem.Als u weet hoe u problemen met uw warmtepomp kunt oplossen, kunt u kijken of het probleem aan het luchtfilter ligt of dat de verdamperspiraal bevroren is voordat u contact opneemt met een professional.Ontdek hieronder wat de oorzaak is van de korte cyclus van uw warmtepomp en hoe u het probleem kunt oplossen.


Wat is kort fietsen?


Stel dat uw warmtepomp voortijdig wordt uitgeschakeld, voordat een verwarmings- of koelcyclus is voltooid.Uw systeem werkt voortdurend op een lager efficiëntieniveau dan het zou kunnen zijn, omdat het zich altijd in de 'opstartfase' bevindt.

Dit kan leiden tot hogere energierekeningen en minder effectieve verwarming.Zoals u mag verwachten, zullen de componenten van uw systeem sneller verslijten als gevolg van de stress die wordt veroorzaakt door veelvuldig starten en stoppen.

Als jouw warmtepomp begint met korte cycli, dan zul je eerst merken dat hij niet zo goed presteert als gewoonlijk.Om maar één voorbeeld te geven: het zal geleidelijk vertragen, om vervolgens weer te vertragen.Een gorgelend geluid, een ongewoon luid geluid of een volledig onvermogen om te functioneren zijn allemaal symptomen van een kortstondige warmtepomp.

Dit komt door het onvermogen van de warmtepomp om tijdens korte cycli de benodigde hoeveelheid koelmiddel te verkrijgen.


800x800


Hoe weet ik dat mijn warmtepomp een korte levensduur heeft?


Het geluid van de warmtepomp is het eerste merkbare symptoom van een korte cyclus.Wanneer het HVAC-systeem aan het verwarmen of koelen is, hoort u de ventilator inschakelen, gevolgd door de compressor.

Telkens wanneer dit geluid verandert, is dit vaak een teken van een korte cyclus, veroorzaakt doordat de compressor abnormaal presteert (voortijdig uitschakelen).Ongelijkmatige verwarming en koeling door het hele huis zijn de verwachte gevolgen van een korte cyclus.Er zal geen temperatuur zijn als het systeem later wordt uitgeschakeld.

Fluctuaties in de energierekening zijn een minder duidelijk teken.Als u een piek in uw energierekening heeft opgemerkt die niet kan worden verklaard door een stijging van het verbruik of een verschuiving in de seizoenen, is het wellicht tijd om naar uw warmtepomp te kijken. Neem contact met ons op voor hulp.


Wat veroorzaakt een korte cyclus van de warmtepomp?


Lekkend koelmiddel


Warmtepompen hebben koudemiddel nodig om de noodzakelijke verwarming en koeling van uw huis te leveren.Het is onmogelijk om een ​​constante temperatuur te handhaven en korte cycli te vermijden als het koelmiddel uit het systeem lekt.

Als u merkt dat zich ijs vormt op de condensor aan de buitenkant, komt dit waarschijnlijk doordat uw systeem koelmiddel lekt.Wacht niet met het inroepen van hulp;Als je dit uitstelt, worden de zaken alleen maar erger.


Thermostaatproblemen


Je thermostaat kan de meest toegankelijke plek zijn om te zoeken naar een oplossing voor je korte fietsproblemen.Wanneer u een programmeerbare thermostaat installeert, kunt u het verwarmingssysteem zo instellen dat het volgens een schema en op een specifieke temperatuur werkt.Als deze kapot is, kan de verwarming herhaaldelijk worden in- en uitgeschakeld zonder daadwerkelijk warmte te produceren.

De stroomaansluiting van de thermostaat moet de eerste plaats zijn waar u naar kijkt probleemoplossen.Het is ook mogelijk dat het apparaat een stroomonderbreker in het elektrische paneel van uw huis heeft geactiveerd, dus u moet deze repareren.

Een doorgebrande zekering is een andere mogelijke verklaring.In al deze gevallen moet je de thermostaat uit de muur halen en deze inspecteren.Voor een risicovrije controle is het samenwerken met een gekwalificeerde professional essentieel.


Obstructies van de luchtstroom


Kanalen worden gebruikt om de lucht door een gebouw te verdelen, wat resulteert in uniforme temperaturen.Er kunnen prestatieproblemen optreden als deze kanalen verstopt raken door vuil zoals vuil, stof of andere deeltjes.

Vervang de filters elke twee maanden om de lucht vrij te laten stromen.Laat de kanalen elk jaar professioneel reinigen om oververhitting te voorkomen en de luchtkwaliteit in uw huis te verbeteren.


Defecte elektrische componenten


Wanneer het elektrische systeem dat de airconditioning en het verwarmingssysteem van uw huis regelt problemen ondervindt, maakt de warmtepomp vaak korte cycli.Het elektrische systeem werkt samen met de thermostaat in huis en bepaalt wanneer de airconditioner of verwarming aan en uit gaat.

Verschillende factoren, waaronder beschadigde componenten of onjuiste elektrische aansluitingen, kunnen het probleem met de korte cyclus veroorzaken.Neem contact op met een professionele elektricien voordat u eventuele elektrische problemen probeert op te lossen.


Onjuiste eenheidsgrootte


Als de warmtepomp van uw huis te klein is, wordt de geconditioneerde lucht inefficiënt door de ruimte verdeeld.Het kan meer moeite kosten om de gewenste temperatuur te bereiken.Ondertussen kan een constante korte cyclus het gevolg zijn van een grote eenheid.

De warmtepomp wordt na een paar minuten draaien uitgeschakeld, omdat deze extra lucht kan koelen of verwarmen dan nodig is.Zorg ervoor dat de warmtepomp die u kiest het juiste formaat heeft, zodat deze zo lang draait als nodig is om een ​​comfortabele binnentemperatuur te behouden.

Warmtepomp korte cyclus preventieve maatregelen

 • Controleer het luchtfilter

 • Onderhoud en reinig uw warmtepomp.

 • Zorg voor een goede afvoer van de buitenunit.

 • Zorg ervoor dat er voldoende luchtstroom rond de warmtepomp in huis is

 • Frequente druk- en vulcontroles van het systeem

 • Installeer een thermostaat met programmeerbare instellingen

 • Laat uw warmtepomp jaarlijks onderhouden.

 • Vermijd overbelasting van elektrische systemen


Problemen oplossen met een kortcyclische warmtepomp


Vervang het filter


Schakel de warmtepomp uit en verwijder het filter als een verstopt luchtfilter waarschijnlijk de oorzaak van de korte cyclus is.Vergeet niet nieuwe wegwerpluchtfilters te plaatsen.Het wordt aanbevolen om herbruikbare luchtfilters grondig te reinigen en te drogen voordat ze opnieuw worden geïnstalleerd.Voorkom aanzienlijke vuil- en stofophopingen door uw luchtfilter regelmatig te vervangen of routineonderhoud in te plannen.


Controleer de plaatsing van uw thermostaat


Plaats de thermostaat op een zichtbare plek op een binnenmuur.Plaats de thermostaat op een plek waar deze niet wordt beïnvloed door de luchtstroom van koele lucht die via de ventilatieopening naar binnen komt.De thermostaatinstellingen moeten dubbel worden gecontroleerd.Controleer of deze op de verwarmingsstand staat en op de gewenste temperatuur.Als uw thermostaat een kwikschakelaar heeft, controleer dan het niveau ervan.Als het scherm van uw digitale thermostaat leeg is, is er waarschijnlijk sprake van een storing of een stroomstoring.Waarschijnlijk is er een probleem met de elektriciteitsvoorziening.Controleer de stroomonderbrekers en stroomschakelaars van het systeem.Als dat niet werkt, moet u hulp inroepen.


Stroomvoorziening


Zorg ervoor dat de stroom is ingeschakeld.Dit kan een standaard wandschakelaar zijn of een stroomonderbreker voor de warmtepomp.Het kan zijn dat u ontdekt dat de stroom per ongeluk is uitgeschakeld.Vergeet niet om de hoofdonderbreker en die bij de luchtbehandelingsunit nogmaals te controleren.In een gesplitst systeem worden afzonderlijke stroomonderbrekers gebruikt.Zowel de condensor als de luchtbehandelingsunit hebben hun eigen condensor nodig.


Controleer het koelmiddelniveau


Professioneel onderhoud omvat onder meer het controleren van de niveaus en het bijvullen van het koelmiddel, indien nodig.Een competente warmtepompmonteur kan ook eventuele airconditioninglekken opsporen en repareren.


Controleer de compressor


Kijk eens naar de warmtepompcompressor.Korte cycli zijn een symptoom van een verslechterende compressor, dus het is een goed idee om een ​​HVAC-technicus de compressor te laten inspecteren en, indien nodig, te vervangen.


Neem contact op met professionals


Als u deze oplossingen al heeft geprobeerd en uw machine nog steeds een korte cyclus heeft, is er mogelijk een groter probleem.Als u hulp nodig heeft met verwarming of koeling, bel dan met Professional Services.

Een professional moet alle reparaties uitvoeren die u niet zelf kunt uitvoeren.Als u denkt dat uw warmtepomp te groot en te kort is, kan een professional een nieuwe installeren.


Wat is het belang van onderhoud aan een warmtepomp?


Langere levensduur - Uw warmtepomp is een gemotoriseerd apparaat;daarom moet u hem regelmatig onderhouden en repareren om ervoor te zorgen dat hij zo lang mogelijk meegaat en optimale prestaties blijft leveren.

Verbetering van de efficiëntie - Het doel van het installeren van een warmtepomp was immers in de eerste plaats om geld te besparen, dus het behouden van de efficiëntie ervan zou een topprioriteit moeten zijn.Het verspilt meer energie als het niet op maximale efficiëntie werkt.

Voorkom dure reparaties - Door uw warmtepomp professioneel te onderhouden, kunt u op de lange termijn geld besparen op reparaties.Een ervaren technicus controleert de werking van elk onderdeel van uw warmtepomp, past de instellingen indien nodig aan en reinigt het systeem voordat hij vertrekt.Kleine storingen aan uw warmtepomp die momenteel onopgemerkt blijven, kunnen tot grotere problemen leiden en zelfs tot storingen in het hele systeem, wat in de zomerhitte een probleem kan zijn.

Gezondheidsvoordelen - Door uw warmtepomp regelmatig te onderhouden, zorgt u ervoor dat de filters de lucht in uw huis kunnen blijven zuiveren van schadelijke bacteriën en geuren.

Verbeterd comfort - Uw comfortniveau wordt direct aangetast als uw verwarmingssysteem niet op het hoogste rendement werkt.


Afhaal


Hoe goed uw warmtepomp ook onderhouden is, u moet hem vervangen als hij ouder is dan 15 jaar.Het zal voor u geen verrassing zijn dat de warmtepomp soms oud is en vervangen moet worden als u problemen ondervindt.Een modern model verbruikt minder stroom, is efficiënter en gemakkelijk te onderhouden.
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692