Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Kunnen lucht-water-warmtepompen werken met bestaande radiatoren?

Kunnen lucht-water-warmtepompen werken met bestaande radiatoren?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-05-30      Oorsprong:aangedreven

Iedereen wil dat zijn huis de hele winter warm blijft, en sommigen van ons willen dit het liefst op een milieuvriendelijke manier bereiken.Lucht-water-warmtepompen vinken deze twee vakjes aan, omdat ze uw huis warm houden en elektriciteit gebruiken in plaats van aardgas of olie.Kunnen lucht-water-warmtepompen echter met bestaande radiatoren werken?

In deze uitgebreide gids beantwoorden we deze vraag gedetailleerd en andere gerelateerde vragen.Zo weet u zeker of uw huis het maximale uit de lucht-warmtepomp haalt of niet.

Laten we beginnen!


Lucht-water-warmtepompen

Wat is een warmtepomp?


A warmtepomp is een machine die bijna als een omgekeerde koelkast functioneert.Het onttrekt warmte aan de omringende lucht en voert deze door een koelvloeistof die zich in meerdere buizen bevindt, waardoor het gas in een vloeistof verandert.Deze vloeistof wordt verwarmd tot een gasvormige vorm.

Vervolgens wordt een compressor op het gas gebruikt om de druk te verhogen, waardoor de temperatuur stijgt totdat het heet is.Dit hete gas beweegt via een warmtewisselaar en verwarmt daar de lucht of het water dat door uw huis circuleert.Ten slotte condenseert het koelmiddel tot vloeistof voordat de cyclus opnieuw begint.


Kan de lucht-water-warmtepomp werken met bestaande radiatoren?


Ja.Een lucht-water warmtepomp kan werken met bestaande radiatoren;Er zijn echter verschillende zorgen over de optimale uitvoertemperatuur die met warmtepompen kan worden bereikt.

Een van de meest voorkomende misverstanden rondom warmtepompen is dat ze een breed scala aan speciale apparatuur nodig hebben om naar behoren te kunnen werken.Sommige mensen denken bijvoorbeeld dat alleen woningen met hoogwaardige isolatie en vloerverwarming ideaal zijn voor warmtepompen;dit is duidelijk een grote misvatting.

Hoewel deze twee aspecten een rol spelen bij het bieden van een geschikte instelling voor het installeren van de warmtepomp, zijn ze geen must-have om deze correct te laten werken.Dit is ook het geval bij radiatoren.

Zeker, radiatoren kunnen goed samengaan met lucht-water-warmtepompen, en meestal hoeft u bestaande radiatoren niet te vervangen als u een lucht-water-warmtepomp aanschaft ter vervanging van een warmte-oplossing op fossiele brandstoffen.

De meeste regeringen moedigen huiseigenaren aan om het milieuvriendelijke pad te bewandelen en duurzame verwarmingsoplossingen te adopteren.


Variaties in de uitgangstemperatuur afhankelijk van uw verwarmingsoplossing


Laten we een hydronisch verwarmingsmechanisme voor woningen definiëren: dit systeem maakt gebruik van warm water om uw huis warm te houden.Ten eerste verwarmt de geothermische warmtepomp het water.Normaal gesproken wordt een lucht-water-warmtepomp aangedreven door elektriciteit, hout, aardgas of olie.Het warme water beweegt via het warmteverdelingsmechanisme voordat het teruggaat naar de warmtepomp om opnieuw verwarmd te worden.

De uitgangstemperatuur van het water dat uw huis warm houdt, is afhankelijk van het geïnstalleerde systeem.Als uw ketel bijvoorbeeld op olie gestookt is en voorzien is van warmwaterradiatoren of plinten, zal de uitgangstemperatuur rond de 82℃ liggen.Door de hogere uitgangstemperatuur is er minder oppervlakte nodig om voldoende warmte af te voeren om de woning warm te houden.

Aan de andere kant vereisen andere mechanismen voor warmteoplossingen, zoals vloersystemen, lagere uitgangstemperaturen en voeren ze warmte af over een groter oppervlak.


Hoe werken warmtepompen met radiatoren?


De beste manier om ideale lucht-water-warmtepompresultaten te verkrijgen, verschilt relatief van die van conventionele ketels.Vaak zetten mensen hun verwarmingsoplossingen uit, wachten tot het koud wordt in huis en beginnen de warmtepomp te gebruiken totdat het huis warm is.

Een lucht-water-warmtepomp verschilt enigszins van een gasboiler, omdat het meer tijd kost om uw huis te verwarmen.Omdat het meer tijd kost om je huis te verwarmen en op een lage temperatuur werkt, zou dat ook zo zijn het beste is om het gedurende langere perioden te laten werken.Dit vertaalt zich in het laten stijgen en dalen van de temperatuur, hoewel je uiteindelijk een consistente, comfortabele temperatuur krijgt.

Conventionele verwarmingsmechanismen kunnen aanvoelen als een eindeloos touw van consistente aanpassingen.Lucht-waterwarmtepompen bieden ruimte voor een constantere temperatuur.Het enige dat je nodig hebt, is je perspectief veranderen.

Ook hier zijn er verschillende dingen die u kunt doen om het maximale uit uw radiatoren en luchtwarmtepompen te halen, zoals ervoor zorgen dat de pomp geen verstoppingen heeft en het huis isoleren.Over het algemeen kunnen deze kleine veranderingen een aanzienlijk positief effect hebben op de planeet en uw portemonnee.


Hoe weet ik of de bestaande radiatoren zullen werken met een lucht-water-warmtepomp?


De meest geschikte manier om te weten of uw bestaande radiatoren compatibel zijn met uw lucht-water-warmtepomp, is door de hulp van een warmtepompingenieur in te schakelen.Zij kunnen de compatibiliteit van de rads vaststellen en u informeren of ze volledig in staat zijn om met uw lucht-waterwarmtepomp samen te werken om uw huis te verwarmen.

Bovendien kan de warmtepompingenieur aanbevelen om extra verwarmingsgadgets te installeren, zoals handdoekrails, die van pas kunnen komen bij het aanvullen van de afgegeven warmteniveaus, of een alternatief apparaat zoals vloerverwarming.

In het ideale geval moet het oppervlak dat warmte produceert groter zijn als het wordt aangedreven door een olieketel of gas, aangezien stroming bij lage temperatuur meestal ontstaat door warmtepompen.Aan de andere kant, als de bestaande radiatoren groot en krachtig zijn, hoeft u mogelijk geen wijzigingen aan te brengen.

Bovendien wordt de kans groter dat de bestaande rads compatibel zullen zijn met de lucht-water-warmtepomp wanneer de verlaagde waterinhoud wordt geïnstalleerd.Deze radiatoren werken perfect met uw lucht-water-warmtepomp, op voorwaarde dat het enige tijd duurt voordat ze zijn opgewarmd, maar ze zullen een geweldig vermogen leveren zodra ze zijn opgewarmd.


Waar u op moet letten bij het kiezen van warmtepompradiatoren


Wanneer kiezen voor een lucht-water-warmtepomp, materiaal en maat zijn de belangrijkste variabelen.Niettemin zou het helpen als je rekening houdt met de esthetiek, zoals bij een verticale of horizontale radiator, maar dit is niet zo essentieel als het materiaal en de grootte van de radiatoren.

Ondertussen zijn er nog andere variabelen die u wilt onthouden, zoals het warmteverlies in uw huis en de temperatuurvereisten.Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de keuken niet zo warm hoeft te zijn als uw slaapkamer.

Het kiezen van de ideale radiator is de moeite waard.Gelukkig is het, afhankelijk van de inrichting van je huis, misschien geen vermoeiend proces.De radiator die u kiest, heeft een aanzienlijke invloed op de werking van uw lucht-water-warmtepomp.


Zijn radiatoren de meest geschikte keuze om te werken met lucht-water-warmtepompen?


Ja.In sommige gevallen zijn radiatoren de beste optie voor warmtepompen.Als u uw gasboiler wilt vervangen door een warmtepomp, is het verstandig om de bestaande radiatoren te behouden.

Desalniettemin zijn radiatoren misschien niet de beste keuze om te werken met uw lucht-water-warmtepomp of de grond-water-warmtepompen in termen van energie-efficiëntie.

Omdat er een ruim verwarmingsoppervlak nodig is om de gewenste temperaturen te bereiken, verdient vloerverwarming de voorkeur, omdat dit een uitstekende manier is om warmte in uw huis door te geven.Het kan echter enige tijd duren voordat het hele huis is opgewarmd.

Alles bij elkaar genomen wordt een huis met vloerverwarming, samen met een uitstekende radiator of gadgets zoals handdoekradiatoren, gezien als de ideale opstelling voor lucht-water-warmtepompen.


Hoe zit het met lucht-water-warmtepompen met radiatoren?


Doorgaans werken warmtepompen beter bij lage temperaturen dan radiatoren, die beter werken bij stromen met hoge temperaturen.Toch kunnen lucht-water-warmtepompen in de meeste situaties warmte in uw huis verspreiden met behulp van de bestaande radiatoren.


Veelgestelde vragen


Welke warmtepomp moet ik gebruiken?


De meeste regeringen moedigen mensen aan om milieuvriendelijke opties te gebruiken en verwarmingsoplossingen met fossiele brandstoffen te vermijden.Dit betekent eenvoudigweg dat koolstofarme verwarmingsoplossingen zoals lucht-water-warmtepompen uiteindelijk de beste keuze zullen worden.

Als uw ketel dus oud en kapot is en vervangen moet worden, of als u op zoek bent naar een betaalbare verwarmingsoplossing voor uw huis die minder onderhoud nodig heeft, kunt u het beste een lucht-water-warmtepomp voor uw huis aanschaffen. .

Warmtepompen bieden een rendement van 300% tot 500%, waardoor uw energierekening kan worden verlaagd.


Kan mijn woning een warmtepomp huisvesten?


Nadat u heeft besproken waar u op moet letten bij het zoeken naar een radiator en of bestaande radiatoren zullen werken met een lucht-water-warmtepomp, kunt u het beste weten of uw huis geschikt is voor een lucht-water-warmtepomp.

Omdat een lucht-water-warmtepomp water op een lage temperatuur verwarmt in vergelijking met gasboilers, zijn ze meer geschikt voor goed geïsoleerde huizen met vloerverwarming of bestaande grote radiatoren die op lage temperaturen kunnen draaien.

Toch moet u er bij het aanvragen van een overheidssubsidie ​​voor zorgen dat:

Uw woning heeft een legitiem energieprestatiecertificaat dat in de afgelopen tien jaar is afgegeven, zonder onopgeloste aanbevelingen om de aansluiting van de installatie van spouw- of zoldermuurisolatie af te ronden.

Deze regeling geldt echter niet als u in een nieuwbouwwoning of sociale huurwoning woont.Aan de andere kant komen particuliere huurwoningen wel in aanmerking, maar het is de verhuurder die moet beslissen.


Hopelijk heeft deze gids u geholpen de relatie tussen lucht-water-warmtepompen en radiatoren beter te begrijpen.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692