Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Installatiehandleiding luchtwarmtepomp

Installatiehandleiding luchtwarmtepomp

Aantal Bladeren:1     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-06-01      Oorsprong:aangedreven

98bca4b1dc5cae3d36a42f0d9d4c140


Installatiehandleiding luchtwarmtepomp

Lucht-waterwarmtepompen worden steeds gebruikelijker in huishoudens voor oplossingen voor verwarming, koeling en warm water.Het elimineert de behoefte aan gas of andere verwarmings- en koelingsbronnen, waardoor het milieu duurzamer wordt.Bovendien draagt ​​het bij aan een aanzienlijke besparing op de energierekening van huishoudens.

bron: Istock


Het installeren van een warmtepomp is eenvoudig, maar vereist veel stappen, te beginnen met het kopen bij een betrouwbaar bedrijf leverancier van lucht-warmtepompen.Een lucht-waterwarmtepomp gebruikt twee units, een binnenunit en een buitencondensorunit, om warmte op de ene locatie te absorberen en naar een andere locatie te verplaatsen.Deze functie maakt hem uitstekend geschikt voor het koelen en verwarmen van uw huis.Door gebruik te maken van het principe van dampcompressiekoeling beschikt de warmtepomp over een koelmiddelsysteem dat de warmte absorbeert en deze van de ene plaats naar de andere verplaatst.


Door zijn veelzijdige karakter kun je hem in verschillende uitvoeringen gebruiken, van vloerverwarming tot warmwaterradiatoren.Mits goed gemonteerd kan het ook een warmwaterbron zijn met de juiste specificaties.Om het maximale uit een luchtwarmtepomp te halen, moet u de juiste kiezen voor uw huis en deze op de juiste manier monteren.In dit artikel geven we u diepgaande informatie over de installatie van een lucht-water-warmtepomp, inclusief de verschillende soorten installatie, de essentiële vereisten, hoe lang het duurt, hoeveel het kost, enzovoort.

Wat is een luchtwarmtepomp?

Een lucht-waterwarmtepomp (ASHP) is een systeem dat warmte naar buiten en binnen het huis kan transporteren, dat wil zeggen dat het zowel verwarmings- als koelfuncties kan uitvoeren.Kortom, een ASHP maakt gebruik van een koelmiddelsysteem dat bestaat uit een compressor en condensor om warmte uit de binnenomgeving te absorberen en naar buiten af ​​te geven, en vice versa.


Voor huishoudelijke verwarmingstoepassingen absorbeert de lucht-waterwarmtepomp warmte van de buitenomgeving en brengt deze over naar de binnenruimte als warme lucht of als warmwatervoorziening voor huishoudelijk gebruik.In de zomer doet de ASHP het omgekeerde, omdat hij de warmte van binnen absorbeert en naar buiten afgeeft.

Soorten lucht-warmtepompinstallatie

Er zijn vier belangrijke manieren om een ​​lucht-waterwarmtepomp te installeren.Elk van deze technieken is uniek en heeft verschillende voor- en nadelen.

 1. Installatie van een lucht-warmtepomp met luchtkanalen

Bij dit installatietype is er sprake van een netwerk van leidingen rond het huis naar elke kamer.Het is een lucht-water-warmtepompopstelling, waarbij een centrale warmtepompunit is aangesloten op een netwerk van kanalen door het hele gebouw.


In een kanaalinstallatie haalt de ASHP warmte uit de buitenlucht en brengt deze over naar het centrale verwarmingssysteem voordat deze via water door het huis wordt verspreid.Het werkt met interne verwarmingsapparatuur op waterbasis, zoals radiatoren en vloerverwarming.


Lucht-water-warmtepompsystemen kunnen ook worden gebruikt voor oplossingen voor warm tapwater.Meestal is hiervoor een geschikte warmwatertank nodig die naast de warmtepomp werkt en als opslag en distributie van warm water door het hele huis kan dienen.

Installatie van een kanaalwarmtepomp

Voordelen

 • Gelijkmatige verwarming, warm water en koeling: lucht-waterwarmtepompen zorgen voor een consistente temperatuurverdeling in uw hele huis.

 • Energiezuinig: lucht-waterwarmtepompen zijn zeer efficiënt en worden vaak geleverd met invertertechnologie voor nauwkeurige temperatuurregeling.

 • Esthetiek: Het systeem wordt verborgen gehouden omdat het kanaalwerk in muren of plafonds wordt geïnstalleerd.

 • Perfect voor grotere ruimtes: Dit type installatie is zeer geschikt voor verwarming en koeling van het hele huis, vooral in grotere woningen.

Nadelen

 • Vereisten voor kanaalwerk: Er is een bestaande of nieuwe kanaalinstallatie nodig, wat de installatiekosten verhoogt.

 • Moeilijkheidsgraad: Bij dit type installatie kan zonering een uitdaging zijn.Het kan behoorlijk lastig zijn om de individuele kamertemperatuur te regelen.


 1. Installatie zonder kanaalloze luchtwarmtepomp

Dit installatietype is vergelijkbaar met de ASHP-opstelling met kanaal, behalve dat het de geabsorbeerde warmte rechtstreeks aan de binnenruimte levert;er is geen sprake van een centrale warmtepompunit.Kanaalloze lucht-water-warmtepompinstallatie bestaat uit een buitenunit met daarin de compressor en warmtewisselaar.Ze zijn via koelmiddelleidingen en stroomkabels aangesloten op binnenunits (luchtbehandelingsapparaten).


Dit is een lucht-lucht warmtepompopstelling waarvoor geen kanaalnetwerk nodig is.In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van luchtbehandelingssystemen om geconditioneerde lucht rechtstreeks in huis te brengen.

Kanaalloze warmtepomp binnenunit

Voordelen

 • Eenvoud: Er is geen uitgebreid kanaalwerk nodig, waardoor de installatie eenvoudiger, sneller en kosteneffectiever wordt.Het is perfect voor huizen zonder bestaande kanaalopstelling of waar kanaalinstallatie onpraktisch is.

 • Zone-indeling: Elke binnenunit kan onafhankelijk worden geregeld, waardoor een aangepaste temperatuur in verschillende kamers mogelijk is.


Nadelen

 • Aanloopkosten: De initiële kosten zijn vrij hoog, vooral als veel kamers verschillende binnenunits nodig hebben.

 • Minder esthetisch: binnenunits zijn zichtbaar en kunnen de esthetiek van de kamer beïnvloeden.

 • Ongeschikt voor toepassing in het hele huis: hoewel ideaal voor individuele kamers of zones, zijn kanaalloze ASHP's niet de beste optie voor verwarming van het hele huis in grotere huizen.


 1. Monoblock lucht-warmtepompinstallatie

Kenmerkend voor deze lucht-water-warmtepompopstelling is de constructie van de warmtepomp.Normaal gesproken zijn alle componenten van de warmtepomp, inclusief de compressor, warmtewisselaar, expansieklep en ventilator, geïntegreerd in één enkele buitenunit, die buiten het huis wordt geplaatst.


Monoblock ASHP's absorberen warmte uit de buitenlucht en brengen deze via kanalen of luchtbehandelingssystemen rechtstreeks naar de binnenruimte.

Monoblok-warmtepomp

Voordelen

 • Compact: De monoblock lucht-water-warmtepompinstallatie is compact, perfect voor kleinere residentiële of commerciële ruimtes.

 • Eenvoudige installatie: Omdat alle componenten van de warmtepomp in één unit zijn ondergebracht, is de installatie eenvoudiger.

 • Lager onderhoud: Naast dat er minder componenten zijn, zijn de onderhoudsvereisten over het algemeen laag.

Nadelen

 • Beperkte capaciteit: Monoblock ASHP's hebben een beperkte capaciteit, waardoor ze ongeschikt zijn voor grotere gebouwen of woningen.

 • Groter gewicht: Door de hoge mate van integratie en veel onderdelen zijn daarom het volume en het gewicht groter.Geschikt voor dak-, platte en andere eenvoudige installatieprojecten.Over het algemeen is het erg moeilijk om aan de muur of op het balkon te hangen.

 • Niet geweldig voor koude seizoenen: Deze warmtepomp bevriest in de winter als de temperatuur bijzonder laag is.Hebben de neiging minder efficiënt te zijn dan het split-type lucht-waterwarmtepomp, vooral in koude klimaten.


 1. Luchtbron-warmtepomp, split-type installatie

Ook deze Split ASHP installatie kenmerkt zich door haar constructie.Het bestaat uit twee hoofdunits: de buitenunit (bevat de compressor en de warmtewisselaar) en de binnenunit met de warmtewisselaar aan de warmwaterzijde, de circulatiepomp, het expansievat, het bijvullen van water, de waterafvoer, enz. De buitenunit is aangesloten op de binnenunit via de koelerleiding.

Mini-split-warmtepomp

Voordelen

 • Antivriesfunctie: omdat er geen waterweg in het buitengedeelte is, zijn de antivriesprestaties van het split-warmtepompsysteem beter dan die van de hele machine.Ze zijn ideaal voor kouder weer.

 • Ideaal voor kleine ruimtes: het volume en het gewicht van de buiten- en binnenunits zijn kleiner, waardoor split-warmtepompen eenvoudig aan de muur kunnen worden gemonteerd of op het balkon kunnen worden geplaatst.

 • Efficiëntie: Naast dat ze gemakkelijk op te hangen zijn, zijn split-type luchtbronwarmtepompen zeer efficiënt. Ze zijn dus perfect voor gebruik het hele jaar door.

Nadelen

 • Complexe installatie: Vereist aansluiting van koelmiddelleidingen en deskundige installatie, wat complexer en duurder kan zijn.

 • Regelmatig onderhoud: Gesplitste ASHP's hebben meer componenten dan monoblock lucht-waterwarmtepompen, wat resulteert in meer onderhoud.

Installatievereisten voor lucht-warmtepompen

Bij het leren installeren van een lucht-waterwarmtepomp zijn er bepaalde vereisten waaraan prioriteit moet worden gegeven.Ze omvatten: locatie, weer en installatietype.Dit zijn factoren die ervoor zorgen dat de warmtepomp zo effectief mogelijk werkt.


Installatie van buitenunit met luchtwarmtepomp


 1. Plaats

Het meest essentiële onderdeel van een ASHP is de externe unit die zich buiten het huis bevindt, omdat deze de warmte uit de lucht haalt.De installatie van een lucht-water-warmtepomp begint dus met het kiezen van een geweldige buitenlocatie.


Andere locatievereisten zijn:

 • Een ASHP kan het beste naast de buitenmuur van het huis worden geplaatst, waar leidingen recht door de muur kunnen aansluiten.Om esthetische redenen kan het buiten uw huis worden geïnstalleerd en omgeven worden door een omheining, zolang er voldoende toegang tot de luchtstroom is.


 • Een lucht-water-warmtepompinstallatie voor huishoudelijk gebruik moet op een vlakke ondergrond worden opgesteld.Als de vloeroppervlakte van uw huis slordig is, moet u mogelijk een vlak oppervlak bouwen, zoals een betonnen plaat.


 • ASHP maakt geen gebruik van verbrandingssystemen Net als andere traditionele koelsystemen maakt het gebruik van de energie en warmte die in de lucht beschikbaar zijn.Voor een hoge effectiviteit moet de warmtepomp voldoende luchtstroom hebben.Dat wil zeggen dat er aan alle kanten voldoende ruimte moet zijn voor nabijgelegen objecten.Bovendien moet de lucht/water-warmtepomp ver verwijderd worden geïnstalleerd van struiken of bomen die de luchtstroom kunnen tegenhouden.


 • Het is het beste dat uw warmtepomp wordt beschermd tegen direct zonlicht, omdat dit de werking ervan kan beïnvloeden en de efficiëntie van het systeem kan beïnvloeden.Naast het kiezen van een locatie die veilig is voor direct zonlicht, kunt u ook zonneschermen gebruiken.


 • Uw lucht-waterwarmtepomp moet worden geïnstalleerd in een ruimte die gemakkelijk toegankelijk is.Dit komt omdat je het van tijd tot tijd moet schoonmaken.Er zal ook behoefte zijn aan een opgeleide professional die jaarlijks onderhoud en service uitvoert.


 • Een ASHP zal tijdens het gebruik zeker veel geluid maken vanwege de een of meer ventilatoren waarmee hij is uitgerust.Naast het installeren van de lucht-waterwarmtepomp uit de buurt van ramen en appartementen van de buren, moet u ook rekening houden met het geluidsniveau dat de unit afgeeft.In onze warmtepomp fabriekmaken we gebruik van verschillende geluidsisolatiemaatregelen, zoals borstelloze DC-inverterventilatoren, dubbele schokabsorptie van Panasonic Compression en sterke pads om het geluid te verminderen tot 49 dB(A).


 • Lucht-waterwarmtepompen gebruiken elektriciteit als energie en hebben een goede elektrische voeding nodig om te kunnen functioneren.Wanneer u overweegt hoe u een lucht-waterwarmtepomp moet installeren, houd er dan ook rekening mee dat de nabijheid van een elektrische voeding aanwezig is.


 1. Weer

Temperatuur en sneeuw zijn essentiële klimaatomstandigheden waar u naar moet kijken voor een effectieve ASHP-installatie.Als u aan deze vereisten voldoet, bespaart u op de lange termijn tijd, geld en energie.Op SPRSUN produceren we echter lage temperatuur warmtepompen speciaal ontworpen voor ijskoude klimaten.Ze zijn uitgerust met geavanceerde technologieën zoals antivries- en ontdooiopties voor verbeterde functionaliteit.SPRSUN warmtepomp voor koud klimaat kan uitstekend werken bij -30℃.


Daarom is het absoluut noodzakelijk dat u rekening houdt met het plaatselijke klimaat, en vooral met de maximum- en minimumtemperaturen die u het hele jaar door kunt ervaren.


 • Sneeuw: In dezelfde geest als koude klimaten, als uw huis zich in gebieden met zware sneeuwval bevindt, heeft u mogelijk niet de vrijheid om uw ASHP op de grond of op het dak te laten staan.Dit komt omdat als sneeuw zich rond het systeem ophoopt, de luchtstroom in gevaar kan komen.


Daarom moet uw lucht-waterwarmtepomp zo hoog worden opgesteld dat er zich geen sneeuw tegenaan kan ophopen.Dit kan worden bereikt door het apparaat aan een muur te bevestigen.U kunt dit ook bereiken door een platform te bouwen of boven de grond te staan ​​waar de unit wordt geïnstalleerd.

 1. Type installatie

Zoals eerder uitgelegd, zijn er vier basistypen lucht-water-warmtepompinstallaties, namelijk: kanaal-, kanaalloze, monoblock- en split-installatie.Elk van hen heeft verschillende installatievereisten.


 • Kanaalinstallatie: houdt in dat er een netwerk van leidingen op elke kamer is aangesloten.Er wordt over elke kamer een gelijke hoeveelheid lucht verdeeld en er is geen ruimte voor maatwerk voor welke kamer dan ook.Het is perfect voor het verwarmen en koelen van het hele huis, vooral voor grotere huizen.


 • Kanaalloze installatie: eenvoudigere installatie zonder kanaalwerk.Het ondersteunt zonering, wat betekent dat u de temperatuur van verschillende kamers kunt aanpassen.Het heeft echter hoge initiële kosten en is meer geschikt voor kleinere woongebouwen.


 • Monoblock-installatie: Monoblock-warmtepompen zijn zo ontworpen dat er slechts één unit buiten kan worden geïnstalleerd.


 • Split-installatie: Split-warmtepompen zijn ontworpen met twee iets kleinere hoofdcomponenten (binnen- en buitenunits).Dit systeem helpt om buitenruimte te besparen als er buiten weinig ruimte is.

Hoe een luchtwarmtepomp te installeren

Er zijn drie basisprocessen betrokken bij het installeren van een lucht-waterwarmtepomp.Elk van deze processen kent echter specifieke stappen.


Installatie van een luchtwarmtepomp door een professional


 1. Pre-installatie: onderzoek en inspectie

Het installatieproces begint met een goed onderzoek en inspectie van uw huis.Dit wordt gedaan om zoveel redenen, zoals ervoor zorgen dat de ASHP die voor u wordt aanbevolen het beste is voor uw behoeften, en om uw huis te inspecteren op mogelijke complexiteiten die u tijdens het proces zult ervaren.Om dit te doen, kunt u met uw professionele installateur een voor beide partijen geschikt tijdstip afspreken.


Ook kijkt de installateur naar uw verwarmingsbehoefte, hoe groot uw woning is, het installatieniveau binnen de woning, hoe u de warmte verdeeld wilt hebben (radiatoren of vloerverwarming), enzovoort.


Zodra dit allemaal is afgerond, zal de installateur een rapport indienen met schetsen van de woning voor een goede installatie van het systeem.

 1. Installatie: stapsgewijs proces

Er zijn 6 belangrijke stappen betrokken bij het installatieproces.Ze worden hieronder besproken:

Stap 1: Binnenunits installeren

Vaak begint het installatieproces met het instellen van de binnenunit van uw ASHP.Als u voor een kanaalloos installatiesysteem heeft gekozen, zal de installateur een vrije plek op de muur, binnen de zone, zoeken om de unit te bevestigen.Er wordt een montageplaats geïnstalleerd om de binnenunit stevig vast te houden.


Als u voor een kanaalinstallatiesysteem heeft gekozen, heeft de installateur toegang nodig tot uw kanaalwerk (op zolder, in de kelder of waar dan ook) voor aansluiting op de binnenunit.Misschien heeft u bestaand leidingwerk dat kan worden gebruikt, maar het kan zijn dat de installateur alleen de noodzakelijke reparaties moet uitvoeren om de efficiëntie van uw nieuwe warmtepomp te optimaliseren.En als u geen bestaand kanaalwerk heeft, moet u kanaalwerk installeren voor de luchtcirculatie.

Stap 2: Creëer een toegangspunt in de muur voor verbinding

Er moet een toegangspunt zijn tussen de binnenunit (ook wel luchtbehandelingsunit genoemd) en de buitencondensor.Om dit te doen, moet de installateur een gat in de muur maken waar leidingen en leidingen doorheen kunnen lopen.Dit biedt een uitlaat voor de koelmiddelleidingen, elektrische leidingen en condensaatafvoerleidingen om water van de binnenunit naar buiten over te brengen.


De installateur gebruikt een gatenzaag aan de buitenkant van uw gebouw en de kamer waar de binnenunit zal worden geïnstalleerd (voor een split-installatiesysteem).Bij een installatiesysteem met kanalen is het toegangspunt de plek waar de luchtbehandelingsunit in uw huis wordt geplaatst (vaak is dit de kelder of zolder).

Stap 3: Sluit de leidingen aan op de binnenunit

De volgende stap is het aansluiten van de koelmiddelleiding en de condensaatleiding op de binnenunits.De koelmiddelleidingen hebben de functie om het koelmiddel door de binnen- en buitencondensors te laten circuleren.Afhankelijk van of uw ASHP op dat moment een koel- of verwarmingsoplossing uitvoert, transporteren de leidingen warme of koele vloeistof naar de binnenunits.Dit wordt dan in de zone omgezet als lucht.

Stap 4: Installeer de buitenunit

Nadat de binnenunit is geïnstalleerd, is de volgende actie het instellen van de buitenunit.Bij grotere buitenunits zal de installateur een betonnen plaat op de vloer monteren om de condensor op te plaatsen.En bij kleinere buitenunits kan de installatie aan de zijkant van uw woning worden opgesteld.


In koudere streken waar het warmtepompsysteem in contact kan komen met sneeuw, moet de installateur ervoor zorgen dat de buitenunit boven de grond wordt getild.

Stap 5: Bedrading en elektriciteitsaansluiting

Wanneer de binnen- en buitenunits volledig zijn geïnstalleerd, is de volgende stap het aansluiten ervan via de koelmiddelleiding en elektrische draden.Vaak isoleren installateurs de leidingen en leiden ze door leidingen aan de zijkant van uw huis om de bedrading te beschermen tegen destructieve elementen.

Stap 6: Breng de finishing touch aan

De installateur zal de laatste hand leggen, zoals ervoor zorgen dat de leidingen aan de zijkanten van uw gebouw worden bevestigd, zodat ze veilig zijn.Bovendien worden de meeste warmtepompsystemen geleverd met sensoren, die zo moeten worden geïnstalleerd dat de warmtepompen kunnen helpen temperatuursignalen naar uw thermostaat te communiceren.

 1. Post-installatie: onderhoud en instandhouding

Wanneer ze op de juiste manier worden geïnstalleerd en onderhouden, kunnen lucht-water-warmtepompen wel meer dan 20 jaar meegaan.Het onderhoud dat u kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw warmtepompsysteem werkt zoals bedoeld, omvat:

 • Filters reinigen of vervangen

 • Reinig de spoelen en ventilatoren indien nodig

 • Schakel het apparaat uit voordat u de ventilatorbladen reinigt

 • Zorg ervoor dat de luchtstroom niet wordt geblokkeerd door vuil, stof, bladeren, enz.

 • Reinig het warmtepompsysteem van tijd tot tijd


Een professional die onderhoud uitvoert aan een ASHP


Het wordt ook aanbevolen om het apparaat één of twee keer per jaar door een professional te laten onderhouden.De professional zal een meer geavanceerde audit van de componenten uitvoeren en problemen opmerken die van invloed kunnen zijn op de prestaties van de warmtepomp.


Enkele van de controles die door de professional worden uitgevoerd, zijn onder meer:

 • Controleer op systeemlekken en repareer indien nodig

 • Grondige inspectie van filters, ventilatoren, kanalen en binnenbatterijen op vuil en andere obstakels

 • Meet de luchtstroom om te zien of deze correct is

 • Controleer het koelmiddelniveau en de druk

 • Inspecteer alle elektrische contacten en zorg ervoor dat ze veilig zijn voor destructieve elementen

 • Smeer bewegende riemen en motoren en controleer op slijtage

 • Controleer en test de thermostaat onder normale werkomstandigheden

Hoe lang duurt het om een ​​luchtwarmtepomp te installeren?

De tijd die nodig is voor de installatie van ASHP is onzeker.Kortom, het hangt af van de expertise van de installateur, de grootte van uw huis, het weer en de complicaties die optreden tijdens het installatieproces.De complicaties kunnen bestaan ​​uit wijzigingen aan het luchtkanaal, elektrische problemen in uw huis, installatie van extra accessoires, enz. Het duurt gemiddeld twee tot vijf dagen, maar voor kleine woningen kan het een hele dag werk zijn.


OPMERKING: Tijdens dit proces heeft uw huis geen toegang tot zowel verwarming als koeling.

Hoeveel kost de installatie van een luchtwarmtepomp?

De totale kosten die gepaard gaan met het installeren van een lucht-waterwarmtepomp zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals het warmtepompmodel, de grootte en de complexiteit van het proces.Voor een ruwe schatting kunnen de installatiekosten van een lucht-water-warmtepomp tussen € 7.000 en € 9.000 liggen.Houd er rekening mee dat het installeren van de ASHP samen met andere projecten voor woningverbetering de kosten kan verlagen.


Hoewel u misschien van mening bent dat de installatiekosten hoog zijn, is het belangrijk dat u denkt aan de kosteneffectiviteit en besparingen dankzij de lagere energierekeningen en stimulansen.


Wat beïnvloedt de installatie van een luchtwarmtepomp?

De installatiekosten voor een lucht-waterwarmtepomp variëren afhankelijk van het type warmtepomp, de grootte van het gebouw en de grootte van de warmtepomp.Ook hangt het ervan af of er aanpassingen moeten worden gedaan om op de gewenste warmtepomp te passen en of er bestaande systemen moeten worden verwijderd.


Kan ik zelf een luchtwarmtepomp installeren?

Zelf-installatie van een lucht-waterwarmtepomp is mogelijk, maar er zijn veel stappen bij betrokken.Eerlijk gezegd: je kunt het niet allemaal alleen doen.het beste wat u kunt doen is de onderdelen van de warmtepomp in elkaar zetten en ze op hun respectievelijke locaties opstellen.U kunt de buitenunit op de gewenste locatie plaatsen en de binnenunit op een muurstandaard of beugel, wachtend op installatie.Als u dit doet, kunt u bepaalde installatiekosten en de tijd die nodig is om het systeem te installeren, besparen.


Maar als het gaat om het aansluiten en bekabelen van de units, kunt u het beste de hulp inroepen van een gecertificeerde installateur met jarenlange ervaring.voor een groot deel van het werk is een gecertificeerde technicus vereist.Voor het leidingwerk en het aansluiten van de draden, samen met de elektrische bedrading, is een deskundige nodig voor een nauwkeurige montage en het bepalen van eventuele noodzakelijke wijzigingen.Er zijn ook sensoren die op het systeem moeten worden geïnstalleerd en waarvoor iemand nodig is die kennis heeft van hoe het systeem werkt in relatie tot zijn omgeving.


Voor een effectieve werking is het raadzaam om te investeren in een goede installatie die geen problemen veroorzaakt of de levensduur van de warmtepomp beïnvloedt.


Neem contact op met SPRSUN voor eenvoudig te installeren warmtepompen

Nu u wilt weten hoe u een lucht-water-warmtepomp moet installeren, is het van essentieel belang dat u het eenvoudige installatiesysteem koopt van een betrouwbare fabrikant met een reputatie voor het leveren van hoogwaardige verwarmings- en koelapparatuur.Dit komt omdat de kwaliteit van de warmtepomp een grote rol speelt bij het beïnvloeden van het comfort dat u krijgt.Bovendien maakt een kwalitatief hoogstaand en eenvoudig te installeren warmtepompsysteem het installatieproces eenvoudig en goedkoper.


SPRSUN is een professional warmtepomp China fabrikant met ruim 20 jaar ervaring in het voorzien van hoogwaardige en eenvoudig te installeren warmtepompen voor diverse klanten over de hele wereld.Onze producten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en geavanceerde technologieën, waardoor hoogwaardige en efficiënte prestaties worden gegarandeerd.Dankzij de eenvoud van ons warmtepompontwerp kunt u het installatieproces soepel en zonder enige complexiteit uitvoeren.


Onze experts staan ​​klaar om u de perfecte warmtepomp voor uw behoeften aan te bevelen en te voorzien. Neem contact met ons op voor meer informatie.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692