Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe vaak moet een warmtepompcyclus worden in- en uitgeschakeld?

Hoe vaak moet een warmtepompcyclus worden in- en uitgeschakeld?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-03-16      Oorsprong:aangedreven

Waarom schakelt uw warmtepomp te vaak aan en uit?

Warmtepompen staan ​​bekend om hun energie-efficiëntie, maar als de units te vaak aan en uit gaan, kunnen er enkele interne problemen optreden die het energieverbruik verhogen en schade aan de onderdelen van de warmtepomp veroorzaken.Dit is een veelvoorkomend probleem bij warmtepompen, ook wel korte cycli genoemd.Wanneer een warmtepomp korte cyclussen heeft, kan uw unit de gewenste temperatuur niet handhaven in de verwarmings- of koelmodus, en wordt deze daarom voortdurend in- en uitgeschakeld.


Waarom schakelt uw warmtepomp te vaak aan en uit?

Als uw warmtepompcyclus te vaak in- en uitgeschakeld wordt, kan een van de volgende oorzaken het probleem zijn:

1. Verstopt luchtfilter

Dit is altijd een van de eerste problemen die u moet controleren.Er zullen zich uiteindelijk vuil en stof op het filter vormen.Als het systeem niet wordt schoongemaakt of vervangen, wordt de luchtstroom beperkt en kan uw systeem niet de juiste hoeveelheid warmte of koelte voor uw huis circuleren.

Een vuil luchtfilter kan de reden zijn dat uw warmtepomp niet goed functioneert en elke 5 minuten aan- en uitgaat.Zodra u dit probleem ontdekt, hoeft u de ingewikkeldere problemen niet meer te bespreken.Maar zodra u hier niet onmiddellijk actie op onderneemt, zal dit een hele nieuwe reeks problemen veroorzaken, waaronder een bevroren verdamperspiraal.Het apparaat blijft herhaaldelijk in- en uitschakelen.

Maak daarom, afhankelijk van het merk van uw toestel, uw luchtfilter regelmatig schoon of vervang deze op basis van de aanbevelingen.

2. Thermostaatfout

Er is een mogelijkheid dat uw thermostaat geeft u een onjuiste lezing over uw verwarmingssysteem.Mogelijk veroorzaakt de locatie van de thermostaat het probleem.Als u het apparaat in de buurt van een raam of ventilatieopening plaatst, ontstaat er een onnauwkeurige meting die korte cyclustijden veroorzaakt.

Een korte cyclus betekent dat uw systeem eerder wordt uitgeschakeld voordat het zelfs maar één verwarmings- of koelcyclus kan voltooien.Daarna wordt het weer voor een korte tijd ingeschakeld.

Als uw thermostaat bijvoorbeeld is ingesteld op 35℃, wordt deze mogelijk uitgeschakeld van 26℃ naar 32℃, maar zal deze nooit 35℃ bereiken.

Een andere reden kan een defecte bedrading tussen de warmtepomp en de thermostaat zijn.Laat het professionele warmtepomppersoneel dit beoordelen.

3. Het koelmiddel lekt

Wanneer er warm weer in uw huis neerdaalt, vangt het koelmiddel van uw unit de warmte op en gooit deze naar buiten.Aan de andere kant wordt bij koud weer warmte uit de buitenruimte gehaald en vervolgens onder druk naar het interieur van het huis gebracht.

Een koelmiddellek maakt het voor uw systeem moeilijk om de warmteoverdrachtsprocedure uit te voeren.En uw eenheid zal niet eens een cyclus kunnen voltooien.Een bewijs van lekkend koelmiddel is wanneer u ijsvorming op de buitenunit ziet.Tegen die tijd is het een must om de hulp in te roepen van een ervaren technicus.

4. Te grote of te kleine eenheid

Als uw apparaat niet het juiste formaat heeft voor uw kamer, zal het uw ruimte snel of langzaam verwarmen of afkoelen, waarna het voortijdig detecteert dat het de gewenste temperatuur heeft bereikt en vervolgens wordt uitgeschakeld.Vervolgens herhaalt de cyclus zich keer op keer, waardoor uw eenheid zich misbruikt voelt.

Daarom moeten de juiste berekeningen worden uitgevoerd door HVAC-professionals voordat u een unit laat installeren.Dit is een zeer ernstige zaak, want als er al een eenheid van het verkeerde formaat is geïnstalleerd, zou dit een kostbare vervanging voor een andere eenheid vereisen.

Hoe vaak moet een warmtepomp draaien?

Het is volledig afhankelijk van het koelvermogen van het toestel, de kamertemperatuur en de luchtvochtigheid.Gemiddeld zou een uitschakeling van 10 tot 20 minuten voldoende moeten zijn, afhankelijk van de genoemde factoren.En het moet binnen maximaal 2 tot 3 cycli per uur zijn.

Uw HVAC-unit is niet ontworpen om de hele tijd te draaien.Het doel ervan is om uw binnenruimte op een comfortabel temperatuur- en vochtigheidsniveau te brengen en dit niveau vervolgens te behouden.Als uw apparaat voortdurend aan en uit schakelt, is er iets mis, want het verspilt jaarlijks honderden, zo niet duizenden dollars aan uw energiekosten.

Uw warmtepomp zou logischerwijs niet de hele tijd moeten draaien, behalve in zeer koude weersomstandigheden waarin hij continu zal draaien.Als het weer boven de 35 graden is, en dat is relatief aangenaam weer, en uw warmtepomp draait nog steeds in een korte cyclus, laat dan professionele onderhoudsmensen ernaar kijken.


Hoe beïnvloedt invertertechnologie warmtepompen voorgoed?

In de afgelopen decennia had iedereen op het gebied van airconditioning en verwarming geen andere keuze dan genoegen te nemen met geforceerde luchtsystemen in centrale airconditioners, ovens en warmtepompen.Warmtepompen worden altijd beschouwd als efficiënt en veelzijdig, maar er is nog steeds ruimte voor verbetering.

Momenteel presteren warmtepompen veel beter dankzij de invertergestuurde compressoren met variabele snelheid.Ze zorgen ervoor dat de warmtepomp binnen het hele bereik van 0 tot 100 procent kan werken.Het is een intelligente analysator van de temperatuur en andere omstandigheden in huis en past vervolgens het vermogen van de warmtepomp aan tot maximale efficiëntie en comfort.Tegelijkertijd dit inverter warmtepomp systeem bespaart veel op uw energierekening omdat alleen de benodigde output wordt benut.Nooit overcapaciteit of ondercapaciteit.

Het probleem van het korte fietsen zal worden uitgewist.Met invertertechnologie hoeft uw warmtepomp minder op te starten en wordt deze dus minder belast.De technologische doorbraak vermindert het aantal benodigde cycli.

Er is een gedachtegang die zegt dat warmtepompen nooit goed zullen functioneren bij extreme kou.Invertertechnologie lost dit op via de functie Hyper Heat.Het functioneert om warmte te creëren bij lagere temperaturen.Het houdt uw huis warm, zelfs als de temperatuur buiten zo laag is als een ijskoude min 25℃.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692