Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Hoe het lucht-water-warmtepomp-vloerverwarmingssysteem te onderhouden na koud weer

Hoe het lucht-water-warmtepomp-vloerverwarmingssysteem te onderhouden na koud weer

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2020-05-14      Oorsprong:aangedreven

zomerseizoen staat voor de deur.In de meeste gebieden bevindt het verwarmingssysteem van het huis zich al in een 'rustperiode'.In de koudste winter bieden deze verwarmingssystemen huishoudens warmte en comfort.Vergeet niet om, nadat u het gebruik ervan niet meer gebruikt, zorg te dragen voor het lucht-water-warmtepomp-vloerverwarmingssysteem, zodat uw gezin het komende jaar beter een warme winter kan krijgen!


lucht-water warmtepomp vloerverwarming

Onderhoud van het vloerverwarmingssysteem

1. Controleer op waterlekken

Wanneer de verwarming niet in gebruik is, kan er waterlekkage optreden bij de leidinginterface of klep als gevolg van de temperatuurdaling van de verwarmingsapparatuur.

Opmerking: neem in geval van waterlekkage contact op met de after-salesprofessional voor onderhoud ter plaatse.


2. Reinig het zeefscherm

Reinig het zeefscherm en het filter.Controleer of het filterscherm per ongeluk beschadigd of geblokkeerd is.Let op: als de filterzeef beschadigd is, moet deze worden vervangen door een nieuwe volgens de specificatie en het model.Tijdens het demontageproces moet erop worden gelet dat er geen voorwerpen in de buis terechtkomen.


3. Volledig wateronderhoud

Nadat de verwarming is gestopt, moet eerst het oorspronkelijke water worden afgevoerd.Vervolgens wordt de waterleiding opnieuw gereinigd en wordt de lucht in de leiding afgevoerd.Het water moet tot het volgende stookseizoen in de leiding worden gehouden.

4. Pijpleidingreiniging

Als het vloerverwarmingssysteem zich in een gesloten omgeving bevindt, kan de leiding verstopt raken door slib, roestaanslag, bacteriën en algen als deze niet wordt gereinigd.

Let op: normaal gesproken moeten vloerverwarmingsbuizen één keer per jaar worden gewassen.

Onderhoud van ventilatorconvectoren

Nadat de verwarming buiten gebruik is, verwijdert u het stof en de bacteriën op de vinnen en messen, om het koeleffect van de vinnen niet te beïnvloeden, wat zou kunnen resulteren in een onvoldoende kamertemperatuur;Als de ventilator lange tijd niet wordt schoongemaakt, kan er een verscheidenheid aan bacteriën ontstaan, wat voor menselijk ongemak kan zorgen.

Let op: fancoils moeten één keer per jaar worden gereinigd.

Reiniging en bescherming van buitenunits

Het reinigen en onderhouden van de warmtepomp kan de werkingsprestaties van de unit garanderen en de levensduur van de unit verlengen.

Let op: vergeet niet bij het schoonmaken de stroom uit te schakelen.

De buitenwarmtepompunit verzamelt gemakkelijk stof, dat moet worden afgeveegd en gereinigd.

Opmerking: zorg voor een goede afscherming van de buitenunit.

Controleer uitgebreid of de manometer, het overdrukventiel, de waterpomp, de temperatuurregelaar en andere onderdelen normaal werken, en voer een proefbedrijf van het systeem uit om het normale gebruik van het warmtepompsysteem te garanderen, om een ​​effectieve verwarming van het huis in de winter te garanderen. seizoen komt.

Het belang van pijpreiniging

Aan het einde van het verwarmings- of koelseizoen moet het leegmaken en reinigen worden uitgevoerd.Om te voorkomen dat de pijpleiding gaat roesten, moet na het reinigen van de pijpleiding het ontharde water of antivriesmiddel worden bijgevuld en moet er betrouwbare afzuiging plaatsvinden.Bij het reinigen van de pijpleiding en het toepassingseinde moet de unit worden geïsoleerd en moet het toepassingseinde van de unit afzonderlijk worden uitgevoerd.Het wordt aanbevolen om de unit eenmaal per jaar te backwashen.

Om de komende koude winter een efficiënte vloerverwarming te garanderen, kan het onderhoud van uw lucht-water-warmtepompsysteem niet worden genegeerd.Schiet op en test uw verwarmingsapparatuur!


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692