Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Handleiding voor het onderhoud van uw lucht-water-warmtepomp

Handleiding voor het onderhoud van uw lucht-water-warmtepomp

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2018-11-29      Oorsprong:aangedreven

Hoe lucht-water-warmtepompen onderhouden?Een lucht-waterwarmtepompboiler bestaat uit een hoofdunit en een warmwatertank.De hoofdeenheid wordt een lucht-waterwarmtepomp genoemd.De lucht-water-warmtepompeenheid bestaat doorgaans uit een compressor, een expansieklep, een warmtewisselaarspiraal voor buiten, een warmtewisselaarspiraal voor binnen, een condensor en andere hoofdcomponenten.Simpel gezegd is het werkingsprincipe van een lucht/water-warmtepompwaterverwarmer: het lage-temperatuur-koelmiddel in het compressorsysteem absorbeert voortdurend de laagwaardige warmte in de buitenlucht, die deze terugbrengt naar de compressor en opgewaardeerd tot bruikbare hoge kwaliteit. hoogwaardige hete energie om koud water te verwarmen.

Het verwarmingsprincipe van luchtwaterverwarmers is hetzelfde als dat van airconditioners, maar ze verschillen qua productconfiguratie.Een lucht-warmtepompboiler wordt voornamelijk gebruikt voor het verwarmen van warm water, waardoor het warmtewisselingsoppervlak van de verdamper en de condensor wordt vergroot. Lucht-water warmtepompen adopteer een compressorsysteem dat bestand is tegen hoge temperaturen en hoge druk.U kunt uw lucht-water-warmtepomp onderhouden met de volgende tips:


Handleiding voor het onderhoud van uw lucht-water-warmtepomp

1. Voer regelmatig inspecties uit om te controleren of de stroomvoorziening en het elektrische systeem van de warmtepompunit goed zijn aangesloten en of de elektrische componenten abnormaal zijn.Als dit het geval is, moeten ze op tijd worden gerepareerd en vervangen.

2. De waterwegfilters die buiten de machine zijn geïnstalleerd, moeten regelmatig worden gereinigd om de zuivere waterkwaliteit in het systeem te garanderen en om schade aan de unit als gevolg van verstopping van de filters te voorkomen.

3. De omgeving van de warmtepompunit moet schoon, droog en goed geventileerd worden gehouden.Plaats er geen vuil omheen.

4. Bij het gebruiken en onderhouden van lucht-water-warmtepompunits moeten gebruikers hierop letten: alle veiligheidsvoorzieningen in de units zijn ingesteld voordat ze de fabriek verlaten, dus demonteer of pas ze niet zelf aan.

5. Controleer of het water bijvullen, de veiligheidsklep van de watertank, de waterniveauregelaar en het uitlaatapparaat van het watertoevoersysteem regelmatig werken, om te voorkomen dat er lucht in het systeem komt, wat resulteert in een verminderde hoeveelheid watercirculatie en daardoor de warmteontwikkeling van het water beïnvloedt. de unit en de betrouwbaarheid van de werking ervan.

6. Controleer regelmatig de werking van elk onderdeel van de lucht-water-warmtepompunit, bijvoorbeeld of er olievervuiling is tussen de pijpleidingverbinding en het expansieventiel, en zorg ervoor dat er geen koelmiddel uit de unit lekt.

7. Controleer of de waterpompen en kranen goed werken en of de waterleidingen en leidingverbindingen lekken.

8. Het wordt aanbevolen om elk jaar een schoonmaakmiddel te gebruiken om de condensor schoon te maken.Start de circulerende waterpomp van de unit en was de condensor gedurende 45 minuten met afwasmiddel.Gebruik ten slotte stromend water om het drie keer schoon te maken.Het is verboden de condensor te reinigen met bijtende wasvloeistof.

9. Als de uitschakeltijd lang is, moet het water in de pijpleiding van de unit worden vrijgegeven, moet de stroomtoevoer worden afgesloten en moet de beschermkap worden geplaatst.Wanneer u weer aan de slag gaat, controleer dan het systeem grondig voordat u begint.10. Wanneer de werkelijke uitstroomtemperatuur van de waterverwarmer met lucht-warmtepomp niet consistent is met de weergavewaarde op het bedieningspaneel van de unit, controleer dan of de temperatuursensor goed contact maakt.

11. De watertank moet na verloop van tijd (meestal 3 maanden, afhankelijk van de plaatselijke waterkwaliteit) worden gereinigd.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692