Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Grondwarmtepomp versus luchtwarmtepomp

Grondwarmtepomp versus luchtwarmtepomp

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-08-30      Oorsprong:aangedreven


Grondwarmtepomp versus luchtwarmtepomp

Afgezien van het debat over airconditioners versus warmtepompen, is luchtbron versus bodemwarmtepomp een andere vergelijking die altijd naar voren komt telkens wanneer er een debat is over het beste verwarmings-, ventilatie- en airconditioningsysteem (HVAC).Dit komt omdat ze de twee meest populaire en efficiënte warmtepompen zijn.


Grondwarmtepomp versus luchtwarmtepomp


Kiezen tussen deze vereist de overweging van veel opvallende factoren.U zult niet alleen een grondwarmtepomp versus een luchtwarmtepomp gebruiken op basis van populariteit, kosten en efficiëntie.U moet ook rekening houden met de uitvoerbaarheid van de installatie, de levensduur, de omgevingstemperatuur, het milieueffect, de toepassing, de korting, de benodigde ruimte, het geluidsniveau, de warmteafgifte en de hernieuwbare warmtestimulans (RHI).


Daarom geven we u in dit bericht een gedetailleerd verschil tussen lucht- en grondwarmtepompen, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.

Wat is een luchtwarmtepomp?

Lucht-waterwarmtepomp (ASHP) is een verwarmings- en koelsysteem dat warmte uit de buitenlucht absorbeert en deze naar binnen overdraagt ​​om warmte te leveren.Een lucht-water-warmtepomp gebruikt de energie in de alomtegenwoordige lucht als hoofdenergie en drijft de compressor aan om een ​​kleine hoeveelheid elektriciteit te gebruiken om energieoverdracht te realiseren.Lucht-waterwarmtepompen hebben geen ingewikkelde configuraties, dure waterinlaat-, oplaad- of bodemwarmtewisselaarsystemen en speciale machinekamers nodig.


Ze kunnen geleidelijk de uitstoot van verontreinigende stoffen in de atmosfeer, veroorzaakt door traditionele verwarming, verminderen en de verwarmingsefficiëntie garanderen, terwijl rekening wordt gehouden met het doel van energiebesparing en milieubescherming.Het bestaat uit twee hoofdtypen: lucht-water-warmtepomp en lucht-lucht-warmtepomp.

Energiezuinige luchtwarmtepomp

Soorten


 • Lucht-water-warmtepomp: Bij dit type wordt de warmte die uit de buitenlucht wordt opgenomen, overgedragen naar een systeem op waterbasis, zoals vloerverwarming of radiatoren.De lucht-water warmtepomp is ideaal voor centrale verwarming en warmwatertoepassingen.


 • Lucht-lucht warmtepomp: Dit type luchtbronwarmte wordt voornamelijk gebruikt voor het verwarmen en koelen van binnenruimtes.Met behulp van een ventilator en een warmtewisselaar wordt warmte overgedragen tussen de buitenlucht en de binnenlucht.Het geeft de geabsorbeerde warmte af aan de binnenlucht en zorgt zo voor verwarming.Het kan ook worden omgekeerd om voor verkoeling te zorgen tijdens warm weer.

Pluspunten

 • Milieuvriendelijk

Luchtwarmtepompen gebruiken geen brandstof tijdens hun werking, produceren geen open vuur en stoten geen giftige en schadelijke afvalgassen uit.Daarom zal het gebruik van luchtwarmtepompen geen vervuiling van het milieu veroorzaken, noch zullen er veiligheidsrisico's zijn zoals brand, explosie, vergiftiging, enz. Het is een milieuvriendelijke en veilige verwarmingsapparatuur.

 • Energiebesparend

De belangrijkste energiebron voor verwarming met een lucht-waterwarmtepomp is de warmte in de lucht.Elektriciteit wordt alleen gebruikt om de compressor aan te drijven, niet voor de hoofdverwarmingsenergie.Daarom is het energieverbruik van een lucht-waterwarmtepomp voor verwarming zeer laag, alleen gewone energie.Een kwart van een elektrische boiler is een zeer energiebesparend verwarmingsapparaat.

 • Flexibele verwarmingsmethode

Flexibele verwarmingsmethode, dubbele toevoer van koud en warm.Er zijn veel verwarmingsuiteinden van een lucht-warmtepomp, zoals vloerverwarming, ventilatorconvectoren, enz. Gebruikers kunnen verwarmingsuiteinden naar eigen behoefte installeren.Tegelijkertijd kunnen sommige luchtenergie-warmtepompen niet alleen verwarming leveren, maar ook warm water en koude lucht.

 • Intelligent en afstandsbediening

De lucht/water-warmtepomp heeft een ingebouwde microcomputerbesturing en is uiterst intelligent.Zolang de gebruiker hem voor de eerste keer instelt, zal de warmtepomp automatisch werken en 24 uur per dag een stabiele werking bereiken zonder handmatige monitoring.En het hele bedieningsproces is heel eenvoudig, een dwaze bediening met één klik.Ze kunnen ook op afstand worden bediend via WIFI.

 • Kan oplossingen voor warm water, verwarming en koeling bieden

 • Geschikt voor een breed scala aan klimaten

Een lucht-waterwarmtepomp heeft een breed scala aan toepassingen en het temperatuurbereik loopt van -25 ℃ (45 °F) tot 45 ℃ (81 °F).Het kan het hele jaar door worden gebruikt en kan normaal worden gebruikt zonder bewolkte dagen, natte sneeuw, natte sneeuw en ander slecht weer en winternachten.Het kan continu verwarmen en warm water leveren om aan de behoeften van gebruikers te voldoen, en is geschikt voor warmwaterprojecten voor verschillende groepen.


 • Vereist minder ruimte voor installatie

De terminalvloerverwarming en airconditioners aangesloten op de lucht-waterwarmtepomp zijn allemaal verborgen geïnstalleerd.Nadat de installatie is voltooid, is het algehele uiterlijk prachtig en zijn er geen problemen met zichtbare lijnen en leidingen.Een andere buitenunit kan voldoen aan de verwarmings- en koelingsbehoeften van het hele huis.Er komen niet meerdere buitenunits op de buitenmuur en dit heeft geen invloed op de esthetiek van het huis.En vanwege het kleine formaat heeft de lucht-waterwarmtepomp slechts een klein oppervlak nodig om te installeren.


Nadelen

 • De initiële kosten zijn een beetje hoog

Het grootste nadeel van lucht-waterwarmtepompen is dat de initiële investeringskosten hoog zijn.Vanuit het perspectief van langdurig gebruik is het gebruik van luchtwarmtepompen echter relatief kosteneffectiever en is het gebruikseffect beter dan dat van andere verwarmings- en koelapparatuur.

 • Niet geschikt voor omgevingen met ultralage temperaturen

Het principe van lucht-water-warmtepompverwarming is vergelijkbaar met dat van airconditioners.Het zijn beide warmtetransporteurs.In de winter is de omgevingstemperatuur relatief laag, is er minder warmte in de lucht en wordt deze beïnvloed door verwarming en ontdooiing in de winter.


Wanneer de buitentemperatuur daalt tot -5°C, neemt de verwarmingscapaciteit van de warmtepomp af, waardoor de elektriciteitsrekening stijgt;wanneer de buitentemperatuur daalt tot -10°C zal het ontdooivermogen van de warmtepomp zwakker zijn en zal de warmtepomp niet tijdig uit de leiding worden afgetapt.Het water kan leidingen en apparatuur bevriezen.


Daarom denken veel mensen dat lucht-water-warmtepompen niet geschikt zijn voor plaatsen met lage temperaturen in de winter, maar dit is een probleem bij traditionele lucht-water-warmtepompen.Nu kunnen nieuwe warmtepompen goed functioneren in een omgeving van -25°C.

Wat is een bodemwarmtepomp?

Een bodemwarmtepomp (GSHP) haalt, zoals de naam al doet vermoeden, warmte uit de grond en brengt deze naar uw huis.De ondiepe laag van het aardoppervlak is een enorme zonnecollector, die 47% van de zonne-energie verzamelt, meer dan 500 keer de energie die mensen jaarlijks gebruiken.Door de zonnestraling wordt warmte onder de aarde opgeslagen.

Grondenergie is niet beperkt door regio, hulpbronnen enzovoort.En het is echt enorm, breed en alomtegenwoordig.Dit soort hernieuwbare energie, opgeslagen in de ondiepe laag van het aardoppervlak, is vrijwel oneindig, waardoor het een vorm van schone hernieuwbare energie wordt.GSHP neemt deze zonne-energie op en circuleert deze door uw huis via een verbinding van leidingen gevuld met water (of een combinatie van water en antivries).

SPRSUN Aardwarmtepompen

Soorten

 • Gesloten aardwarmtepomp: dit type circuleert een mengsel van water en antivries door ondergrondse leidingen of lussen.In de winter onttrekt het warmte aan de bodem en in de zomer voert het overtollige warmte af.


 • Open Loop Ground Source-warmtepomp: Bij dit type wordt water uit een bron of andere bron door de warmtepomp gepompt, waar warmte wordt geabsorbeerd.Vervolgens wordt het water terug in de grond of in een waterachtige vijver overgebracht.

Pluspunten

 • Het behoort tot de gebruikstechnologie van hernieuwbare energie

Een bodemwarmtepomp is een verwarmings- en airconditioningsysteem dat ondiepe geothermische bronnen op het aardoppervlak (meestal minder dan 400 meter diep) gebruikt als koude- en warmtebron voor energieconversie.Oppervlakte ondiepe geothermische hulpbronnen kunnen grondenergie worden genoemd, verwijst naar de oppervlaktebodem, grondwater of rivieren, meren in de absorptie van zonne-energie, geothermische energie en potentiële warmte-energie bij lage temperaturen.Het ondiepe oppervlak van de aarde is een enorme zonnecollector die 47 procent van de energie van de zon opvangt, meer dan 500 maal de totale energie die de mensheid jaarlijks verbruikt.Het wordt niet beperkt door regio's, hulpbronnen, enz., en is werkelijk groot en breed.

 • Hoge efficiëntie en energiebesparing, lage bedrijfskosten

De temperatuur van grondenergie of ondiepe geothermische bronnen aan het oppervlak is het hele jaar door relatief stabiel, hoger dan de omgevingsluchttemperatuur in de winter, lager dan de omgevingsluchttemperatuur in de zomer, is een goede warmtepomp-warmtebron en airconditioning-koudebron, deze temperatuur Kenmerkend is dat het bedrijfsrendement van de bodemwarmtepomp 40% hoger is dan dat van het traditionele airconditioningsysteem, zodat energie wordt bespaard en de bedrijfskosten ongeveer 40% worden bespaard.Bovendien maakt de constante temperatuur van de grondenergie de werking van de warmtepompunit betrouwbaarder en stabieler, en zorgt ook voor de efficiëntie en zuinigheid van het systeem.

 • Een multifunctionele machine

Een bodemwarmtepompsysteem kan verwarming, koeling zijn, maar ook voor huishoudelijk warm water, een multifunctionele machine, een set systemen kan de originele ketel vervangen en twee sets apparaten of systemen voor airconditioning.Vooral voor gebouwen die tegelijkertijd behoefte hebben aan verwarming en koeling hebben aardwarmtepompen duidelijke voordelen.

Nadelen

 • Vereist meer ruimte en tijd voor installatie

De warmte-uitwisseling met een bodemwarmtepomp vindt ondergronds plaats en er moet een put worden geboord om de warmte over te dragen.De site is niet groot genoeg om het hele proces te voltooien.Daarom kan energie-uitwisseling niet worden bereikt zonder voldoende ruimte.Daarom zal het gebruik door de locatie sterk worden beperkt, en sommige kleinere huizen kunnen geen verwarming en koeling met een bodemwarmtepomp realiseren.


 • Hoge investeringsprijs

De eenmalige investeringsprijs van een bodemwarmtepomp is zeer hoog.De energiebesparende efficiëntie kan meer dan 40% bereiken, maar de investeringsprijs is precies het tegenovergestelde.Het is ruim 40% hoger dan bij gewone airconditioners.Het hoge investeringsgedeelte van de bodemwarmtepomp is feitelijk een investering met een hoog rendement.


 • Hoge technische eisen

De technische en ervaringseisen van het installatiebedrijf zijn relatief hoog.


 • Een negatieve impact op het milieu hebben.

Dit nadeel geldt alleen voor sommige geothermische warmtepompen, vooral geothermische warmtepompunits die grondwater gebruiken voor verwarming en koeling.Vanwege de bijzonderheid van bodemwarmtepompen kan deze grondwaterverontreiniging veroorzaken, en als de aanvulling niet goed is, kan dit er zelfs voor zorgen dat de fundering verzakt.


 • Thermische onbalans in de bodem

Deze tekortkoming is momenteel de grootste tekortkoming en tekortkoming van bodemwarmtepompen.Vanwege het grote landoppervlak van ons land is het klimaat in verschillende regio’s heel verschillend.Grondwaterwarmtepompen worden vooral gebruikt voor koeling in het zuiden en verwarming in het noorden.Dit heeft geresulteerd in ondergrondse ondergrondse omstandigheden in het noorden.Er wordt te veel warmte verbruikt en overtollige warmte uit het zuiden wordt in de grond geïnjecteerd, wat resulteert in een warmteonbalans.Het zal het hele jaar door een onbalans in de bodemtemperatuur veroorzaken en de ecologie beschadigen.


 • Vereist langdurig onderhoud

Aardwarmtepompen vereisen niet alleen reiniging en stofverwijdering aan de binnenkant, maar vereisen ook jaarlijks algemeen onderhoud van het systeem vóór het begin van de koel- en verwarmingsseizoenen om ervoor te zorgen dat het systeem tijdens feitelijk gebruik onder normale werkomstandigheden kan werken.
Vergelijking van werkingsprincipes

De eerste opmerkelijke factor die het debat over lucht-waterwarmtepompen versus grond-waterwarmtepompen beantwoordt, is hun werkingsprincipe.

Hoe werkt een luchtwarmtepomp?

Kortom, uw binnenlandse of commerciële lucht-water warmtepomp absorbeert warmte-energie uit de buitenlucht via een netwerk van buizen die gevuld zijn met koelgas.Het gas wordt gecomprimeerd, waardoor de temperatuur stijgt van koude naar hete vloeistof.Vervolgens wordt de hete vloeistof door een warmtewisselaar geleid, die de warme lucht door de kamers van uw gebouw verspreidt.

Hoe werkt een grondbronwarmtepomp?

De bodemwarmtepomp werkt op dezelfde manier als de ASHP, behalve dat deze lucht uit de grond haalt.Leidingen worden ondergronds geïnstalleerd (verticaal of horizontaal) en koelmiddelen helpen de warmte-energie te absorberen die van nature onder de grond is opgeslagen.In de warmtepomp wordt het warme koudemiddel gecomprimeerd en door een warmtewisselaar geleid, waardoor warme lucht door de ruimte in uw gebouw wordt verspreid.

Luchtbron versus grondwarmtepomp: efficiëntie

Efficiëntie van luchtwarmtepompen

De efficiëntie van lucht- en grondbronwarmtepompen kan eenvoudig worden onderscheiden op basis van de manier waarop ze warmte-energie genereren.ASHP maakt gebruik van warmte-energie afkomstig uit de omringende lucht, die varieert afhankelijk van het tijdstip van de dag en het seizoen van het jaar.Ze kunnen erg problematisch zijn in de winter, wanneer je het meeste verwarming nodig hebt, omdat de lucht die de energiebron is op zijn koudst is.Dit betekent dat het warmtepompsysteem meer elektriciteit zal moeten gebruiken om te kunnen functioneren.


Efficiëntie van de grondbronwarmtepomp

De grond, de bron van warmte-energie voor WKK, behoudt het hele jaar door een constante temperatuur.De gemiddelde bodemtemperatuur in de winter is aanzienlijk hoger dan de luchttemperatuur.Er is dus doorgaans geen sprake van een piek in de hoeveelheid elektriciteit die wordt gebruikt, aangezien warmtepompen uit grondbron niet te hard hoeven te werken om warmte-energie op te wekken.

Het stroomverbruik van een grondwarmtepompeenheid kan met meer dan 40% worden verminderd in vergelijking met een luchtwarmtepomp;Het kan met meer dan 70% worden verminderd in vergelijking met elektrische verwarming, en het verwarmingssysteem is gemiddeld bijna 50% efficiënter dan gasboilers en 75% efficiënter dan olieovens.

Lucht versus grondwarmtepomp: installatiemethode

De installatie van een lucht-waterwarmtepomp is relatief eenvoudig en minder ingrijpend.Het wordt boven het maaiveld geïnstalleerd en vereist minimale uitgraving.De buitenunit wordt vaak aan de buitenkant van een gebouw geplaatst, op de muur of op een betonplaat.Doorgaans is ASHP eenvoudiger en sneller te installeren.


Er kan een weloverwogen beslissing worden genomen met behulp van de installatiemethode voor grondwarmtepompen versus luchtwarmtepompen, omdat GSHP-systemen een aardlusopstelling vereisen, waarbij een netwerk van leidingen onder de grond wordt begraven.Dit kan op 2 manieren: verticaal in boorgaten of horizontaal in sleuven.Elk van deze methoden vereist complexe processen en opgravingen.

Grond- versus luchtwarmtepomp: vergelijking van de levensduur

Een andere factor die helpt bij de vergelijking van luchtwarmtepompen en grondbronnen is de levensduur van het product.Luchtwarmtepompen, inclusief warmtepompen voor zwembaden, hebben de neiging ongeveer 10 jaar mee te gaan vanwege hun blootstelling aan externe elementen, zoals wind, regen en kou.Als warmtepompen goed worden onderhouden, kunnen ze 15-20 jaar meegaan.Het wordt zelfs afgeraden om een ​​ASHP dicht bij de kust te installeren, omdat het zoute water uit de zee ervoor kan zorgen dat de interne componenten van de warmtepomp gaan roesten en niet meer functioneren.


Een bodemwarmtepomp wordt daarentegen onder de grond geïnstalleerd, waar hij beschermd is tegen milieuschade en zelfs diefstal.Het warmtepompsysteem heeft een ontwerplevensduur van 20 jaar en de ondergrondse opstelling kan meer dan 100 jaar meegaan.

Luchtwarmtepomp versus grondbron: omgevingstemperatuur

Lucht-warmtepompen versus grondbronnen kunnen ook worden onderscheiden op basis van hun omgevingstemperatuur.ASHP's zijn het meest geschikt voor gematigde klimaten.Gangbare warmtepompen zijn minder efficiënt in extreem koude omstandigheden en stoppen zelfs met werken.Maar de SPRSUN warmtepomp voor een koud klimaat kan zelfs bij -30℃ werken.


GSHP's zijn daarentegen afhankelijk van de stabiele temperatuur van de grond, die het hele jaar door relatief constant is.Hierdoor werken bodemwarmtepompen efficiënt in alle klimaten, van extreem koude winters tot hete zomers.

Luchtbron versus grondwarmtepomp: vergelijking van milieueffecten/koolstofemissies

Milieueffect van luchtwarmtepomp

Stel dat traditionele koelmiddelen worden gebruikt in luchtwarmtepompen.In dat geval vernietigen ze de ozonlaag, veroorzaken ze het broeikaseffect en hebben ze nadelige gevolgen voor de atmosfeer en de menselijke leefomgeving.Maar onder de nieuwe technische omstandigheden moet SPRSUN R290 worden gebruikt als koelmiddel voor de warmtepomp.


R290 is een natuurlijk voorkomend koelmiddel.De ODP is 0. Het beschadigt de ozonlaag niet en heeft een verwaarloosbare impact op de opwarming van de aarde.Het is een internationaal erkend milieuvriendelijk koelmiddel.Het R290-koelmiddel heeft een kleine stromingsweerstand, lage druk en een laag koelmiddelinjectievolume, waardoor een ultrahoge energie-efficiëntie kan worden bereikt en de hoogste energie-efficiëntieklasse van A+++ in de Europese norm kan worden bereikt.Milieueffect van een grondwarmtepomp

Volgens de Standaard beoordelingsprocedure (SAP) en hoe de warmtepompsystemen werken, stoten grondwarmtepompen minder koolstof uit, waardoor het milieu duurzamer wordt.Aanzienlijke milieu- en economische voordelen wanneer de grondwarmtepompunit draait, deze geen water verbruikt of water vervuilt, en geen boiler, geen uitlaatgassen, afvalresten en afvalwaterlozing nodig heeft.


Koeltoren, hoeft ook geen brandstofafval op te stapelen.De milieuvoordelen zijn aanzienlijk.Wanneer het grondwarmtepompsysteem echter wordt verlaten, kan de ondergrondse warmtewisselingspijpleiding niet worden verwijderd voor behandeling, wat ondergrondse vervuiling in het boorgebied zal veroorzaken.Dit betekent dat hoe efficiënter een verwarmingssysteem is, hoe lager de koolstofintensiteit.

Luchtbron versus grondwarmtepomp: toepassing

Is een grondbron, afhankelijk van uw gewenste toepassing, beter dan een luchtwarmtepomp?


Toepassing van bodemwarmtepompen:

Aardwarmtepompen zijn het meest geschikt voor specifieke toepassingen waarbij efficiëntie en prestaties het belangrijkst zijn, zoals:

 • Verwarming en koeling van grotere woongebouwen of commerciële instellingen.

 • Het bieden van consistente verwarmings- en koelingsoplossingen voor ruimtes met een hoge energiebehoefte.

 • Geschikt voor instellingen zoals scholen, ziekenhuizen en hotels, waar de kostenbesparingen op de lange termijn groter kunnen zijn dan de initiële installatiekosten.


Vanwege hun hoge energie-efficiëntie hebben grondwarmtepompen de voorkeur in regio's met strenge milieuregels en duurzaamheidsdoelstellingen.Ze kunnen worden gebruikt in hotels, woonwijken, appartementen, fabrieken, winkelcentra, kantoorgebouwen, scholen en andere gebouwen. Een kleine bodemwarmtepomp is meer geschikt voor het verwarmen en koelen van woningen in villa's.


Toepassing van luchtwarmtepompen:

Lucht-waterwarmtepompen zijn veelzijdig en geschikt voor diverse toepassingen, zoals:

 • Het leveren van oplossingen voor het verwarmen en koelen van warm water voor woonhuizen.

 • Verwarming of koeling van individuele kamers.

 • Ondersteuning bieden voor verwarmde zwembaden.

 • Als aanvulling op traditionele verwarmingssystemen zoals ovens of elektrische weerstandsverwarmers.

 • Goed voor commerciële toepassingen zoals kantoren, winkelruimtes en kleine tot middelgrote gebouwen.

Luchtbron versus grondbronwarmtepomp: korting

Lucht- versus grondwarmtepomp, wat is hun kortingsstatus?Kortingen voor lucht-waterwarmtepompen variëren per locatie en zijn mogelijk beschikbaar via federale, staats- of lokale energie-efficiëntieprogramma's.Deze kortingen stimuleren huiseigenaren en bedrijven vaak om ASHP's te kiezen om het energieverbruik en de uitstoot van broeikasgassen veroorzaakt door traditionele verwarmingssystemen te verminderen.Kortingen voor ASHP's zijn op grotere schaal beschikbaar vanwege hun gemeenschappelijk residentieel en commercieel gebruik.


Aan de andere kant krijgen WKK's substantiëlere kortingen en prikkels vanwege hun hogere energie-efficiëntie en milieuvoordelen.Ze variëren echter per regio en kunnen beperkt zijn tot specifieke toepassingen of vereisen strikte naleving van specifieke efficiëntienormen.Hoewel de kortingen op GSHP's aanzienlijker zijn, komen ze minder vaak voor dan ASHP's.


Maar ze kunnen allebei korting krijgen.Sinds januari 2023 heeft Duitsland een extra stimulans van 5% ingesteld voor warmtepompproducten die natuurlijke koudemiddelen gebruiken, maar deze kan niet worden gecombineerd met de stimulans van 5% voor 'hernieuwbare energie', dus in theorie kan de maximale subsidie ​​na superpositie 40% bedragen. van de totale kosten.Dit wil echter niet zeggen dat relatief veel voorkomende lucht-water-warmtepompen niet de mogelijkheid hebben om volledig te subsidiëren. Als de lucht-water-warmtepomp een milieuvriendelijker natuurlijk koelmiddel gebruikt, zoals R290, dan heeft de lucht-water-warmtepomp nog steeds de mogelijkheid om 40% subsidies.


Om vrienden een meer intuïtief begrip te geven van de bovenstaande resultaten, is de volgende tabelinformatie samengevat in verschillende gecombineerde resultaten. U kunt hun werkelijke situatie combineren om vergelijkingen en referenties te maken:

- 25% contante gift, warmtepomp ter vervanging van oude brandende oven;

- 35% contante gift om oude brandstofkachels te vervangen door functionele oliekachels;

- 35% contante gift ter vervanging van de oude verbrandingsoven door een gasoven, die minstens 20 jaar in gebruik is;

- 40% contante gift, nieuwe warmtepompapparatuur is een grondbron-, waterbron- en ijsbron-warmtepomptechnologie.Of nieuwe warmtepompapparatuur die gebruik maakt van natuurlijke koelmaterialen.Verschil in ruimtevereisten

Wat is de benodigde ruimte tussen lucht- en grondwarmtepompen?


Een lucht-waterwarmtepomp heeft de vorm van een airconditioner en wordt buiten het gebouw, naast de muur, geïnstalleerd.Als de ASHP alleen over een buitenunit beschikt, heet hij MONOBLOCK, maar als hij wordt geleverd met een binnen- en buitenunit heet hij SPLIT SYSTEM.Welke warmtepompgrootte wordt toegepast, is afhankelijk van de grootte van uw gebouw en de warmtevraag.U zult dit dus met uw collega moeten bespreken leverancier van lucht-warmtepompen om het perfecte formaat of vermogen van een lucht-waterwarmtepomp te kopen.


Voor de installatie van een bodemwarmtepomp is een GROUND LOOP vereist, die horizontaal of verticaal kan worden opgesteld.Dit neemt wat grondruimte in beslag en je moet controleren of het mogelijk is om de grond gemakkelijk uit te graven.In gevallen waar de beschikbare landruimte beperkt is, kunt u boorgaten gebruiken, maar dit zal uw installatiekosten aanzienlijk verhogen.Terwijl een klein of middelgroot gebouw één boorgat nodig heeft, heeft een groter pand minimaal twee boorgaten met leidingwerk nodig.


Over het algemeen hebben grondwarmtepompen een grotere tuin nodig om te installeren;terwijl een lucht-water-warmtepomp slechts een kleine ruimte nodig heeft om te installeren.

Verschil in geluidsniveau

Het geluidsniveau is een andere cruciale factor bij het overwegen van grondwarmtepompsystemen versus luchtbronwarmtepompsystemen.

Geluidsniveau van de grondbronwarmtepomp

WKK's staan ​​bekend om hun geluidsarme werking omdat de gebruikte aardlussen of boorgaten ondergronds worden geïnstalleerd, weg van bewoonde ruimtes.


Geluidsniveau luchtwarmtepomp

ASHP's daarentegen genereren tijdens de werking wat geluid, voornamelijk door de buitenunit.Moderne lucht-warmtepompen zijn echter geïntegreerd met geluidsreducerende functies, zoals compressoren met variabele snelheid, geluidsisolatie en passende vullingen, om het geluidsniveau te minimaliseren.Desondanks kunnen ze nog steeds een merkbaar brom- of ventilatorgeluid produceren, vooral wanneer op hoge snelheid wordt gewerkt.

Dus als u een lucht-waterwarmtepomp nodig heeft met een superlaag geluidsniveau, kunt u beter een betrouwbare fabrikant als SPRSUN zoeken.Met twee testlaboratoria zorgt SPRSUN ervoor dat warmtepompen werken met een superlaag geluidsniveau van 49 dB(A).

Luchtbron versus grondbron: warmteafgifte

Een andere opvallende factor die het overwegen waard is bij het vergelijken van een luchtbron- en een grondbronwarmtepomp is hun warmteafgifte.

Verwarmingsvermogen lucht-warmtepomp

De prestatiecoëfficiënt (COP) is een belangrijk gegeven voor het verwarmingsrendement van een warmtepomp.De COP is afhankelijk van hoeveel warmte een lucht-water-warmtepomp kan produceren per gebruikte eenheid energie.Een lucht-waterwarmtepomp met COP 4 kan bijvoorbeeld vier eenheden warmte genereren voor elke verbruikte eenheid elektriciteit.


Hoe hoger de COP, hoe efficiënter de warmtepomp zal werken.Gasgestookte ketels/ovens kunnen een rendement van minder dan 100% hebben, terwijl luchtwarmtepompen doorgaans een rendement van meer dan 400% (COP hoger dan 4) hebben.Terwijl de COP van onze lucht-warmtepomp meer dan 5 kan bereiken, en de energieverbruiknorm A+++ bereikt.


En verschillende omgevingstemperaturen zullen de COP-gegevens van de lucht-water-warmtepomp beïnvloeden. Bij een buitenluchttemperatuur van 2°C (35°F) kan de lucht-water-warmtepomp bijvoorbeeld werken met een COP van 3,3, terwijl bij een buitentemperatuur van 7°C (44°F), kan de ASHP werken met een COP van 4,4.De reden voor dit verschil in COP is te wijten aan het temperatuurverschil, omdat bij lagere buitentemperaturen de warmtepomp een grotere elektrische input nodig heeft om hetzelfde niveau aan outputwarmte te produceren.Verwarmingsvermogen van de aardwarmtepomp

Aan de andere kant behoudt de bodemwarmtepomp zijn betrouwbaarheid gedurende elk seizoen, inclusief zomer en winter.De verhouding van een bodemwarmtepomp tussen de warmteproductie/koelingscapaciteit en de verbruikte elektrische energie is gemiddeld het hele jaar door hoger dan 4,0, en kan meer dan 4 kilowatt aan warmte verkrijgen als hij 1 kilowatt aan elektrische energie invoert.


De hoeveelheid energieverbruik voor verwarming wordt met 50-70% verminderd in vergelijking met andere verwarmingsmethoden.Normaal gesproken verbruiken bodemwarmtepompen 1 kWh aan energie, en gebruikers kunnen meer dan 4 kWh aan warmte of koude verkrijgen.


Vergelijking van het Hernieuwbare Warmte Stimuleringssysteem (RHI).

Stimulans voor hernieuwbare warmte (RHI) is een programma dat is opgezet om particuliere huishoudens, gemeenschappen en bedrijven aan te moedigen hernieuwbare energietechnologieën te installeren, zoals biomassaketels, waterverwarming op zonne-energie en lucht- en grondwarmtepompen, met als voordeel financiële steun.Houd hier dus rekening mee bij het beoordelen van wat beter is tussen een grondwarmtepomp en een luchtwarmtepomp.


De hoogste RHI komt van bodemwarmtepompen omdat hun rendement vier keer groter is dan de energie die nodig is om ze te laten draaien en ze minder koolstof uitstoten.De RHI-betaling bedraagt ​​21,16 pence/kWh, wat betekent dat de initiële kosten na 5-6 jaar gebruik kunnen worden terugverdiend.Dit is een aantrekkelijke optie voor individuen die hun ecologische voetafdruk en energierekening willen verminderen.


Aan de andere kant bieden ASHP's 10,85 pence/kWh, wat ongeveer de helft is van wat GSHP's krijgen.Hoewel de kosten van lucht-waterwarmtepompen lager zijn, kan de initiële investering ook tijdens de levensduur worden terugverdiend.

Luchtbron versus bodemwarmtepompkosten

De prijzen van warmtepompen zijn afhankelijk van de grootte, de systeemefficiëntie, het merk en de bron (lucht-lucht, water-lucht, geothermisch, dubbele brandstof, kleine shunt).Het hangt af van de systeemgrootte, het aantal regio's en de merkkwaliteit.Andere kosten voor lucht- en grondwarmtepompen kunnen worden onderscheiden met behulp van twee parameters: bedrijfskosten en installatiekosten.De installatiekosten van de warmtepomp zijn afhankelijk van de grootte van uw huis, de lokale arbeidskosten, of het huis beschikt over sanitair, een bestaand HVAC-type, aanvullende verwarming, vergunningen en andere benodigde materialen.


Installatiekosten

Als u de installatiekosten van een lucht-waterwarmtepomp vergelijkt met een grond-waterwarmtepomp, is de eerste goedkoper te installeren.U hoeft alleen voor de warmtepompunit te betalen.De grootte van het gebouw heeft geen significante invloed op de installatiekosten.De kosten van een lucht-waterwarmtepomp liggen tussen de $ 4.000 en $ 8.000


Een bodemwarmtepomp heeft daarentegen hogere installatiekosten die tussen de $ 15.000 en £ 35.000 voor de unit liggen.Ook zullen er extra kosten verbonden zijn aan de gebruikte installatiemethode (verticaal of horizontaal).Kiest u voor een verticale installatiemethode, waarbij u boorgaten graaft, dan bent u meer kwijt.Het plaatsen van het pijpenstelsel in horizontale sleuven is relatief goedkoper.

Lopende kosten

Als u de bedrijfskosten van een grondwarmtepomp vergelijkt met een luchtwarmtepomp, is de eerste goedkoper.Het hogere rendement van de bodemwarmtepomp is op de lange termijn gunstig omdat er geen piek in de elektriciteitskosten zal optreden, omdat de temperatuur van de grond het hele jaar door stabiel is.


Maar een lucht-waterwarmtepomp heeft een lager rendement wanneer deze warmte uit koudere klimaten moet onttrekken.Dit leidt tot hogere elektriciteitskosten, waardoor uiteindelijk de bedrijfskosten stijgen.Maar dit is afhankelijk van merk- en producttechnologie.Met de ontwikkeling van DC-invertertechnologie heeft de lucht-water-warmtepomp de efficiëntie verhoogd, verbruikt deze minder energie en kan hij de energierekening helpen verlagen.


Wat is beter: lucht- of grondwarmtepomp?

Beslissen welke beter is tussen lucht-waterwarmtepomp en grond-waterwarmtepomp is afhankelijk van de factoren die we hierboven hebben benadrukt.Om u te helpen een goede beslissing te nemen, vindt u hier een samenvatting.


Alt-tekst: Foto van grondwarmtepomp en luchtwarmtepomp

Wie moet een luchtwarmtepomp kiezen?

 • Als u in een klimaat tot -30°C (-54°F) leeft, dan is een lucht-waterwarmtepomp goed voor u.Het zal betrouwbaar zijn omdat het niet negatief wordt beïnvloed door de barre temperaturen van het winterseizoen.

 • Heeft u slechts een kleine ruimte beschikbaar, kies dan voor ASHP.Dit komt omdat het minder ruimte nodig heeft en het installatieproces eenvoudig is.

 • Als u een beslissing neemt met een beperkt budget, kies dan voor een lucht-waterwarmtepomp.

Wie moet een bodemwarmtepomp kiezen?

 • Als u op zoek bent naar een efficiënter warmtepompsysteem dat uitstekend kan werken onder alle weersomstandigheden, inclusief warm en koud, kies dan voor een bodemwarmtepomp.

 • GSHP kan alleen worden gebruikt door huiseigenaren met een groter perceel grond, met een extreem grote vrije ruimte.De uitgraving is niet dramatisch, maar het hebben van de extra ruimte om een ​​soepele installatie te garanderen is van cruciaal belang.

 • Als u op zoek bent naar een verwarmingssysteem dat heel lang meegaat, dan is GSHP uw keuze.Het kan ongeveer 20 jaar meegaan.


Ontvang een luchtwarmtepomp van SPRSUN met hoge prestaties

Met behulp van moderne productieprocessen en hoogwaardige materialen afkomstig van toonaangevende leveranciers zoals Panasonic, CAREL, Grundfos, Copeland, Mitsubishi, Schneider en SANYO hebben we het idee over luchtwarmtepompen veranderd en de tekortkomingen van traditionele warmtepompen.Onze lucht-waterwarmtepompen zijn niet slechter dan grond-waterwarmtepompen.


Bij SPRSUN rusten we onze warmtepompen uit met geavanceerde DC-invertertechnologieën, waardoor ze onder alle omstandigheden efficiënt presteren.Ons warmtepompen voor koud klimaat zijn professioneel vervaardigd om tijdens de winter de warmte efficiënt te onttrekken.Jij kan Neem contact met ons op Kies nu voor een lucht-waterwarmtepomp met hoge prestaties.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692