De kracht van onderaf

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2016-06-15      Oorsprong:aangedreven

Opmerking van de uitgever: Het stookseizoen in Noord-China is grotendeels verantwoordelijk voor de smog- en luchtvervuilingsproblemen in de regio als gevolg van het enorme verbruik van steenkool daarbij.Een startup in de provincie Jilin wil het probleem oplossen door steenkool te vervangen door hernieuwbare geothermische energie, in een poging om uit het tijdperk van koolstofenergie te stappen.

In het noorden van China begint het stookseizoen in november, waar miljarden tonnen steenkool ongeveer vijf maanden lang worden verbrand.Maar terwijl het de burgers warmte brengt, veroorzaakt het verwarmingsproces smog en verergert het de luchtvervuiling.

Een startup in Jilin – een van de provincies met het grootste steenkoolverbruik in het noordoosten van het land – heeft zich toegelegd op het vervangen van steenkool door schone en hernieuwbare geothermische energie.

Dankzij geothermie blijft het water dat zich 15 tot 400 meter onder de grond bevindt, op een temperatuur van 10 tot 20 graden Celsius.Door het ondergrondse water af te koelen tot nul graden kan warmte vrijkomen, die gebruikt kan worden om gebouwen te verwarmen.Theoretisch zal het water vervolgens zonder vervuiling weer aan de natuur worden afgegeven.

Li Dewei, hoogleraar School of Earth Sciences aan de Chinese Universiteit voor Geowetenschappen, wijst erop dat geothermische energie efficiënter kan worden toegepast dan wind- en zonne-energie, omdat seizoens-, weer- en dagelijkse veranderingen het gebruiksproces niet zullen verstoren.

Maar, zegt hij, er zijn geavanceerde technologieën nodig om uit het ‘tijdperk van koolstofenergie’ te stappen en het ‘tijdperk van geothermische energie’ binnen te gaan.

In feite bestaan ​​grondwaterwarmtepompen (GWHP's), gebaseerd op geothermische energietechnologie, al lang sinds ze in 1912 in Europa werden uitgevonden en in de jaren negentig in China werden geïntroduceerd.De markt op het Chinese vasteland is enorm, maar ontwikkelde zich in het land langzaam vanwege veiligheidsoverwegingen en een lange terugverdientijd.

De GWHP-markt bereikte in 2013 een waarde van 3,5 miljard yuan ($539 miljoen) met een groeipercentage van gemiddeld ongeveer 10 procent, terwijl het groeipercentage voor de sector ongeveer 3 procent bedroeg, volgens een marktrapport van abi.com.cn – een professionele informatiewebsite over huishoudens. huishoudelijke apparaten.

De kracht van onderafDe Jilin-startup – Hopenergy Co Ltd – is de eerste in de provincie die Building Information Modeling (BIM) – een internationale digitale weergave van de fysieke en functionele kenmerken van een faciliteit – integreert met een verwarmings- en koelsysteem voor gebouwen.

'Het kan directe en nauwkeurige informatie verschaffen over engineering, het kwantificeren van engineeringkosten, voortgang en bouwmanagement', zegt Hopenergy-oprichter Liu Ziqi.

Liu werd geboren in 1987 en groeide op in de buurt van een kolenmijn in een klein stadje in de stad Jiaohe, in de provincie Jilin, aangezien zijn vader accountant was bij een van de vele kolenmijnen in de stad.Door met eigen ogen getuige te zijn van het ellendige leven van de mijnwerkers, is er een zaadje in zijn jonge hart geplant om verandering teweeg te brengen.

Om te voorkomen dat hij in een kolenmijn werkte, studeerde hij hard om zijn bachelor- en masterdiploma te behalen aan de Northeast Normal University.Na zijn afstuderen werd hij uitgenodigd om op school te blijven en les te geven, maar hij sloeg het aanbod af en richtte in 2013 zijn eigen startup op.

De startup ontwierp een geïntegreerd plan voor een winkelcentrumproject in de stad Huichun, eveneens in de provincie Jilin.De eigenaar van het winkelcentrum was van plan om koolstof te gebruiken voor verwarming in de winter en centrale airconditioning voor koeling in de zomer, maar wendde zich tot het plan van Hopenergy, gebaseerd op GWHP.

Het plan bespaarde de exploitant van het winkelcentrum 63.173 kilogram steenkool en verminderde de uitstoot van 17.183 kilogram steenkoolstof en 62.984 kilogram kooldioxide.Bovendien werden de bedrijfskosten elk jaar met een derde verlaagd.

Het team voltooide de technische werkzaamheden voor het 21.000 vierkante meter grote gebouw in slechts twee maanden.Volgens Liu is hun terugverdientijd doorgaans binnen drie maanden.

Vorig jaar heeft het bedrijf zijn technologie geüpgraded door het ondergrondse water te vervangen door gerecycled water, waardoor groene energie tot het uiterste werd gepromoot.

In tien dagen technisch werk pasten ze de technologie toe op een gebouw van 1200 vierkante meter, waardoor ze jaarlijks 4.428 kilo steenkool bespaarden, terwijl de jaarlijkse bedrijfskosten slechts 20.000 yuan bedroegen.

Maar Liu is niet tevreden met alleen maar energie besparen; hij is meedogenloos in het nastreven van verbetering van de levenskwaliteit.

'We kunnen geen energie-efficiënte gebouwen ontwerpen ten koste van het comfort en de gezondheid van mensen. Anders is het zinloos', zegt hij.

Hij ontdekte dat mensen de temperatuur niet kunnen aanpassen met een kolengestookte centrale verwarming, waardoor de binnentemperatuur tijdens de warmere dagen in de winter te hoog kan zijn.

'Soms moeten we zelfs de ramen openen omdat de binnentemperatuur tot 25 graden kan oplopen', voegt Liu toe.'Dit is ook een complete verspilling van energie.'

Daarom leidde hij het team bij de ontwikkeling van een zelfinstellend temperatuursysteem, en vraagt ​​nu patent aan.Het systeem kan de binnentemperatuur automatisch aanpassen aan het buitenweer en de gegevens van gebouwfuncties, waardoor onnodige energieverspilling wordt voorkomen.

grace@chinadailyhk.com

(HK-editie 28-04-2016 pagina 9)Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692