Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / De juiste manier om luchtwarmtepompen voor zwembaden te installeren

De juiste manier om luchtwarmtepompen voor zwembaden te installeren

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2019-12-19      Oorsprong:aangedreven

In de huidige situatie van trends in de energievoorziening en de toenemende eisen op het gebied van milieubescherming zijn mensen voortdurend op zoek naar nieuwe energieproducten die zowel energiebesparend als milieuvriendelijk zijn.Lucht-waterwarmtepompen (ASHP) zijn dus wereldwijd de overhand.Dit soort hernieuwbare apparatuur kan gebruik maken van de energie in de lucht om het verwarmingseffect te bereiken zonder de uitstoot van schadelijke stoffen, zodat er geen secundaire vervuiling ontstaat.Over het algemeen wordt de ASHP-unit op een open plaats geïnstalleerd.Als de installatiepositie niet goed geventileerd is, heeft dit invloed op het werkingseffect.Daarom deelt dit artikel de juiste installatiemethoden met betrekking tot de luchtwarmtepomp voor zwembaden.


zwembadwarmtepomp installeren


De normale werking van ASHP moet aan de volgende drie factoren voldoen: soepele frisse lucht, overeenkomstige stroomvoorziening, passende waterstroom, enz. De unit moet buiten worden geïnstalleerd met goede ventilatie en eenvoudig onderhoud, en mag niet worden geïnstalleerd in een smalle ruimte met slechte lucht.Tegelijkertijd moet het apparaat op een bepaalde afstand van de omgeving worden gehouden om ervoor te zorgen dat de lucht niet wordt geblokkeerd.Ook mogen de diversen niet worden gestapeld op de plaats waar de lucht de unit binnenkomt en verlaat, om te voorkomen dat de verwarmingsefficiëntie afneemt.De installatienorm is als volgt:


Installatieomgeving

1. Over het algemeen kan ASHP op het dak of op de grond naast het gebouw worden geplaatst waar de apparatuur wordt gebruikt, en het moet ver weg zijn van de plaats waar de mensenstroom relatief dicht is, om de impact van lucht te voorkomen stroming en geluid op de omgeving tijdens de werking van de unit.


2. Wanneer de unit een zijdelingse luchtinlaat heeft, mag de afstand tussen het luchtinlaatoppervlak en de muur niet minder dan 1 meter bedragen;wanneer twee eenheden tegenover elkaar worden geplaatst, mag de afstand niet minder dan 1,5 meter bedragen.


3. Wanneer de unit een bovenafvoerconstructie heeft, mag de open ruimte boven de uitlaat niet minder dan 2 meter bedragen.


4. Slechts één zijde van de scheidingswand rondom de unit mag hoger zijn dan de unithoogte.


5. De funderingshoogte van de unit mag niet minder zijn dan 300 mm en moet groter zijn dan de plaatselijke sneeuwdikte.


6. De unit moet worden ingesteld met maatregelen om een ​​grote hoeveelheid condensaat die door de unit wordt geproduceerd, te elimineren.


Vereisten van het watersysteem

1. Installeer de zwembadunit met lucht-warmtepomp stroomafwaarts van alle filterapparaten en zwembadpompen, en stroomopwaarts van chloorgeneratoren, ozongeneratoren en chemische desinfectie.PVC-buizen kunnen direct worden gebruikt als waterinlaat- en uitlaatbuizen.


2. Over het algemeen moet de ASHP-unit binnen 7,5 meter van het zwembad worden geïnstalleerd.En als de waterleiding van het zwembad te lang is, wordt aanbevolen om een ​​isolatiebuis van 10 mm dik te gebruiken, om onvoldoende warmteproductie als gevolg van overmatig warmteverlies van het apparaat te voorkomen.


3. Het ontwerp van het watersysteem moet worden uitgerust met een losse verbinding of flens op de waterinlaat en -uitlaat van de warmtepomp, om water in de winter af te voeren, wat ook kan worden gebruikt als controlepunt tijdens onderhoud.

5. Het watersysteem moet zijn uitgerust met waterpompen met de juiste waterstroom en waterlift om ervoor te zorgen dat de waterstroom voldoet aan de eisen van de unit.


6. De waterzijde van de warmtewisselaar is ontworpen om een ​​waterdruk van 0,4 MPa te weerstaan.Om schade aan de warmtewisselaar te voorkomen is overdruk niet toegestaan.


7. Tijdens de werking van de warmtepomp wordt de luchttemperatuur met ongeveer 5℃ verlaagd.Er ontstaat condenswater op de vinnen van de verdamper en valt op het chassis, dat wordt afgevoerd via het plastic afvoermondstuk dat op het chassis is geïnstalleerd.Dit is een normaal verschijnsel (condenswater wordt gemakkelijk aangezien voor waterlekkage uit het watersysteem van de warmtepomp).Tijdens de installatie moeten afvoerleidingen worden aangelegd om het condenswater tijdig af te voeren.


8. Sluit de stromende waterleiding of andere waterleidingen niet aan op de circulatieleiding.Dit is om schade aan de circulatieleiding en de warmtepompunit te voorkomen.


9. De watertank van het warmwaterverwarmingssysteem moet goede warmtebehoudsprestaties hebben.Installeer de watertank niet op een plaats met corrosieve gasvervuiling.


Elektrische verbinding

1. Het stopcontact moet op betrouwbare wijze geaard zijn en de capaciteit van het stopcontact moet voldoen aan de huidige stroomvereisten van het apparaat.


2. Er mag geen andere elektrische apparatuur rond het stopcontact van het apparaat worden geplaatst om te voorkomen dat de stekker struikelt en bescherming tegen lekkage biedt.


3. Installeer de sonde van de watertemperatuursensor in de sondebuis in het midden van de watertank en bevestig deze.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692