NEWS

Wat is een driefasige luchtwarmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-05-04      Oorsprong:aangedreven

53e510b3c6efdd5e5cad12b3f74f52b

Duurzame en efficiënte energie is tegenwoordig een populair onderwerp.Gehoord over warmtepompen?Ze zijn een geweldige manier om uw woning energiezuiniger en duurzamer te maken.U kunt overwegen er een aan te schaffen voor uw huis, werkplek of commercieel project.U kunt termen als 'enkelfasig' en'driefasig' tegenkomen wanneer u onderzoek doet naar warmtepompen voor de verwarmingsbehoeften van uw huis.Het zijn de vermogensfasen die lucht-waterwarmtepompen nodig hebben om te functioneren.

Bij het kiezen van een lucht-waterwarmtepomp is het belangrijk om niet alleen rekening te houden met de elektriciteitscapaciteit, maar ook met de behoeften van uw gebouw.Een driefasige lucht-waterwarmtepomp is het meest geschikt voor toepassingen met een hoge vraag naar verwarming of koeling.Laten we de driefasige lucht-waterwarmtepomp eens nader bekijken om te beslissen welke pomp het beste bij uw behoeften past.


Een driefasige luchtwarmtepomp begrijpen


Een ASHP neemt warmte van buiten op en circuleert deze binnen het huis of bedrijfsgebouw.Dit systeem maakt gebruik van natte centrale verwarmingsmechanismen om warmte te genereren voor radiatoren en om warm water te leveren voor huishoudelijk gebruik.Oh, trouwens, deze warmtepompen kunnen je woning koelen tijdens de hete zomermaanden.U moet ze buiten uw gebouw installeren, waar er voldoende ruimte is voor installatie.Warmtepompen zijn als koelkasten: ze nemen warmte op en verplaatsen deze naar een andere bron.

Op dezelfde manier zal een correct geïnstalleerde driefasige lucht-waterwarmtepomp de overtollige warmte van het ene deel van uw gebouw naar het andere verplaatsen.Deze warmteoverdracht vindt plaats in een set waterleidingen die hiervoor zijn ontworpen.

Met een driefasige voeding beschikt u over veel meer stroom, omdat deze ongeveer drie keer zoveel energie opwekt als een vergelijkbaar eenfasig systeem.Warmtepompen die een bepaalde capaciteit overschrijden, worden vanwege hun verbeterde efficiëntie niet langer geproduceerd voor gebruik op eenfasige elektrische energie.De keuze voor een enkele 3-fase unitinstallatie is dus voordeliger dan meerdere kleinere systemen.Ze zijn een absolute game-changer als het gaat om commerciële gebouwen.


Voordelen van een 3-fase luchtwarmtepomp?


Ze bieden efficiëntie


Vanwege hun superieure efficiëntie, 3-fase luchtwarmtepompen vervangen in toenemende mate traditionele verwarmings- en koelsystemen in huizen en bedrijven over de hele wereld.Op de lange termijn is bezuinigen op energie goed voor moeder natuur en uw financiën.


Past zich aan alle weersomstandigheden aan


De driefasige lucht-waterwarmtepomp biedt de snelle reactietijd die nodig is om zich aan te passen aan veranderende weerpatronen.Wanneer de thermostaat een grote temperatuurverandering waarneemt, verhoogt de variabele snelheid het verwarmings- en koelvermogen.Het back-upverwarmingssysteem wordt indien nodig geactiveerd, waardoor energieverspilling wordt verminderd.


Lage bedrijfssnelheid


De ventilator en compressor in een driefasige warmtepomp draaien hoofdzakelijk op het minimumtoerental, waardoor de gewenste temperatuur wordt bereikt en behouden.Volgens energierapporten kan het elektriciteitsverbruik met de helft of een derde worden verminderd door de machine op de laagste snelheid te laten draaien.

Zo is uw lucht-waterwarmtepomp minder gevoelig voor storingen en storingen door slijtage;als er langzamer gefietst wordt.


Verminderd stroomverbruik tijdens het opstarten


Een veel voorkomend probleem waarmee u bij eenfasige systemen te maken krijgt, is de veeleisende elektrische stroombehoefte tijdens het begin van het verwarmingsproces.De warmtepomp kan een aanzienlijk deel, tot wel 25%, van uw elektrische capaciteit vereisen.Het gebruik van een driefasige warmtepomp vermindert het elektriciteitsverbruik tijdens het starten van de verwarming, wat kosteneffectief is.


Laag onderhoud


3-fase warmtepompen zijn super eenvoudig te onderhouden.Om uw warmtepomp in goede staat te houden, is het belangrijkste dat u ervoor zorgt dat deze altijd schoon is.Stof de spoelen af, vervang zo nu en dan de filters en verwijder eventueel vuil van de ventilator.

Vergeet niet regelmatig te controleren of niets uw warmtepomp blokkeert.Afvragen waarom?Uw driefasige warmtepomp is waarschijnlijk buiten geïnstalleerd, dus zaken als gras, planten en twijgen kunnen de werking van het apparaat in de weg staan.


Verminderde ecologische voetafdruk


Verschillende verwarmingsoplossingen werken op fossiele energie of elektriciteit die wordt opgewekt door de verbranding van fossiele brandstoffen, waardoor broeikasgassen in het milieu worden uitgestoten. Driefasige warmtepompen zijn een duurzame oplossing omdat ze het brandstofverbruik van uw woning minimaliseren.Op deze manier draagt ​​u bij aan het verminderen van de uitstoot van broeikasgassen in de atmosfeer, waardoor uw ecologische voetafdruk kleiner wordt.


Eenfase versus.Driefasige luchtwarmtepomp


Voor standaardwoningen is een enkelfasige voeding de beste optie.De meeste mensen gebruiken een eenfasige warmtepomp voor hun huis zonder zich zorgen te hoeven maken over een upgrade naar een driefasige warmtepomp.Het significante verschil tussen de twee ligt in de betrouwbaarheid van de vermogensafgifte.Een enkelfasige voeding beperkt hoeveel verwarmingsvermogen uw warmtepomp kan leveren.

Door het beperkte rendement kun je een eenfasige warmtepomp nauwelijks in industriële omgevingen gebruiken.Sommige afgelegen gebieden zijn afhankelijk van enkelfasige warmtepompen.Off-grid zonnepanelen worden gebruikt als hoofdstroombron in toepassingen waar elektriciteit niet beschikbaar is.

De elektromotoren van een warmtepomp moeten het circuit delen met die van andere, grotere apparaten;het is essentieel om de vraag van uw verwarmingssysteem te beperken om interferentie met de stroomtoevoer naar andere apparaten in aangrenzende panden te voorkomen.

In een driefasig stroomdistributiesysteem heeft elk huis drie onderling verbonden elektrische geleiders die stroom leveren aan hun respectievelijke warmtepompen.Daarom wordt de elektrische belasting gelijkmatig over de drie geleiders verdeeld.Zoals u ziet, is een driefasige warmtepomp de beste keuze voor toepassingen die veel energie vragen.


Wat is moeilijk te behandelen huizen?


Een luchtwarmtepomp is ideaal voor elk huis;het is een topkeuze als je wilt besparen op je energierekening.U moet echter overwegen of uw huis 'moeilijk te behandelen' is en vervolgens beslissen of u een eenfasige of driefasige warmtepomp nodig heeft.Voorbeelden van moeilijk te behandelen woningen zijn;

Om te beginnen is de verwarmingsbehoefte van oudere huizen doorgaans hoger dan die van moderne huizen van dezelfde grootte.

Voor woningen op locaties met een mild zeeklimaat zijn andere verwarmingsoplossingen nodig dan op locaties met extreem koude temperaturen.

Woningen in gebieden waar het eenfasige systeem wijdverspreider is, in tegenstelling tot het minder algemene driefasige systeem.


Welke maat warmte van een luchtwarmtepomp heb ik nodig?


Warmtepompen worden geclassificeerd op basis van hun luchtverplaatsingscapaciteit, gemeten in tonnen.Warmtepompen voor residentiële doeleinden vallen doorgaans binnen het warmtebereik van 1,5 - 5 ton.Over het algemeen wordt aanbevolen dat een gemiddeld huishouden een eenheid aanschaft die ongeveer 1 ton (per 400 vierkante meter) kan leveren.

Dankzij deze benadering bent u een stap verder in het bepalen van de juiste warmtepompgrootte voor uw woning.Er zijn echter nog steeds verschillende cruciale factoren, afgezien van de fysieke grootte van uw huis, waarmee u rekening moet houden voordat u uiteindelijk beslist.

Hoe goed is uw woning afgedicht en geïsoleerd?Uit een slecht geïsoleerde woning ontsnapt de warmte aanzienlijk sneller dan uit een goed afgesloten woning.Bovendien heb je in extreem koude omgevingen meer verwarmingsenergie nodig, dus waar je woont is een andere belangrijke overweging.Het is ook belangrijk om rekening te houden met de betrouwbaarheid die u wenst.Is het alleen bedoeld als aanvulling op uw bestaande verwarmingsapparatuur of de hoofdverwarmingsoplossing?


Kan ik het huidige startprobleem oplossen met een driefasige warmtepomp?


Als u probeert een grote warmtepomp op slechts één fase te laten draaien, kunt u tegen enkele problemen aanlopen.De compressormotor kan behoorlijk krachtige elektrische stromen veroorzaken die andere elektronica in de war kunnen brengen, bijvoorbeeld door ze te laten flikkeren.Dat is de reden waarom nutsbedrijven strenger worden over wat voor soort aansluitingen u op de stroombron van uw huis kunt hebben.Er zijn dus twee verschillende manieren om dit probleem aan te pakken.

Installeer een driefasige compressor, samen met een omvormer (zet eenfasige stroom om in driefasige stroom). Deze aanpak lost effectief het aanvankelijke stroomdilemma op, maar kan twee extra problemen veroorzaken.De twee potentiële problemen met betrekking tot de elektriciteitsvoorziening zijn harmonischen en een vermindering van de efficiëntie.De inefficiëntie van de omvormers tijdens het conversieproces resulteert in het verlies van een deel van de gebruikte elektriciteit, waardoor wordt bijgedragen aan het relatief lagere rendement van de luchtbroneenheid.

Een andere optie is het installeren van een eenfasige motor met elektronische regeling om de beginstroom te matigen – vaak is dit niet meer dan een vierde van de gelijkstroom.De aanloopstroom zal hoger zijn dan bij een omvormer.Dit wordt veroorzaakt doordat de begrenzer uit het circuit wordt verwijderd nadat de compressor is gaan werken.Met deze opstelling hoeft u zich geen zorgen te maken over harmonischen of efficiëntieverliezen.


Afhaal


Het is raadzaam dat elke installateur die een woning beoordeelt, de potentiële voordelen van het gebruik van een driefasige luchtwarmtepomp heroverweegt.Er komen voortdurend nieuwe technologieën bij die de grenzen verleggen van wat mogelijk en haalbaar is op het gebied van verwarmingsoplossingen.Het selecteren van de juiste elektriciteitsfase voor uw huishouden is eenvoudiger dan u denkt;de belangrijkste overweging is uw niveau van elektriciteitsverbruik.
Voor veeleisende toepassingen waarbij een warmtepomp vereist is, is de 3-fase de meest geschikte optie.Deze oplossing vermindert de belasting van één fase, waardoor u meerdere airconditioningunits kunt gebruiken die onafhankelijke fasen kunnen bedienen.Het beste is ook dat het u op de lange termijn wat geld bespaart vanwege de verbeterde effectiviteit met betrekking tot die elektriciteitsrekeningen.

Indien u nog bezig bent met het bepalen van de kritische fase, is het raadzaam advies in te winnen bij de installateur.Als fabrikant staan ​​wij klaar om u te helpen met al uw vragen over de 3-fase lucht-waterwarmtepomp.Neem vandaag nog contact op met SPRSUN!.Related Products

de inhoud is leeg!

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692