Home / Heat Pumps / Heat Pump Water Heaters / Luchtwarmtepompen voor warm water

75% lager energieverbruik

Warmtepomp water verwarmers

Luchtwarmtepompen voor warm water

Luchtwarmtepompen voor waterverwarming zijn, zoals de naam al impliceert, bedoeld om energie uit de lucht in het water te brengen met behulp van een koudemiddel. Traditionele elektrische boilers en gasboilers verkrijgen de warmte energie door het gebruik van elektriciteit of gas, terwijl luchtwarmtepompen het verwarmingsdoel bereiken door het absorberen van warmte uit de buitenlucht. Als ze evenveel energie gebruiken als de genoemde systemen, zijn warmtepompen in staat om drie maal zoveel warmte in het water te brengen als er aan elektriciteit wordt verbruikt.

 

Producten

Luchtwarmtepompen voor warm water

Projecten wereldwijd

Veelgestelde vragen over warmtepomp-waterverwarming

 • Hoe installeer ik een warmtepompboiler?

  Schakel de elektriciteit uit voor uw elektrische verwarmingssysteem en de primaire watervoorziening van het huis.
  Bevestig vervolgens een slang aan de bodem van uw tank en leid deze naar buiten. Verwijder de oude boiler en gooi deze weg.
  Verwijder de leidingen die op de boiler aansluiten met behulp van de pijpsnijders.
  • Installeer uw nieuwe warmtepompsysteem.
  • Sluit uw nieuwste verwarmingssysteem aan op de hoofdtoevoerleiding met leidingen die even groot en type zijn als de huidige waterleiding.
  Installeer nu de vacuümklep aan de bovenkant van uw boiler om te voorkomen dat deze inklapt als de stroom uitvalt.
  Zorg ervoor dat de warmtepompboiler een druk- en temperatuurafsluiter heeft die op de juiste manier past.
  In sommige systemen hebt u een expansievat of expansieventiel nodig.
   Zet het water en de stroom weer aan.

 • Hoeveel geluid maakt een warmtepompboiler?

  Houd er rekening mee dat warmtepompboilers geluidsniveaus van 40 tot 80 dB of zelfs meer kunnen genereren. Het is ongeveer net zo luid als een haardroger, luidruchtig restaurant of een stofzuiger, volgens het decibelniveau van de geluidskaarten. Hoewel het geluidsniveau bij de eerste keer problematisch kan zijn, moet u ervoor zorgen dat u het ergens plaatst waar u het niet hoort of op een plaats waar het luidruchtige geluid u niet zal storen.
 • Hoe efficiënt is een warmtepompboiler?

  Warmtepompboilers hebben veel modi en instellingen om u te helpen veel meer energie te besparen. Ze verbruiken zeven keer minder energie in vergelijking met de gasboilers. En 3,5 keer minder energie dan de elektrische verwarming. Warmtepompen zijn apparaten die energie van de ene locatie naar de andere overbrengen. Ze zijn zeer efficiënt omdat ze geen warmte genereren; in plaats daarvan verplaatsen ze het van de ene plaats naar de andere.
   
  Warmtepompboilers zijn niet alleen zeer efficiënt, maar ze gebruiken ook elektriciteit, wat resulteert in een recept voor betrouwbare waterverwarming. 
 • Moet ik een warmtepompboiler kopen?

  De warmtepomp verzamelt warmte uit de lucht en draagt deze over om het water in de tank te verwarmen. De warmtepomp draait op elektriciteiten is ongeveer drie keer effectiever is dan een standaard elektrisch verwarmingssysteem. Ze helpen geld en energie te besparen en de uitstoot van broeikasgassen te verminderen wanneer ze op de juiste manier worden gebruikt.
   
  Ook heeft een traditionele elektrische boiler een levensverwachting van tussen de 8 en 12 jaar. Als gevolg hiervan moet het om de 10 jaar of zo worden vervangen. Een warmtepompboiler kan 13 tot 15 jaar meegaan, waardoor het een uitstekende investering is vanwege de langere levensverwachting en energiebesparing.
   
 • Hoe werkt een warmtepompboiler?

  Warmtepompboilers verbruiken 7 keer minder energie dan gasboilers en zijn 3,5 keer minder energie in vergelijking met elektrische boilers. Een warmtepompboiler haalt warmte uit de omgevingslucht en geeft deze door - bij een hoge temperatuur - om het water in de opslagtank te verwarmen, vergelijkbaar met hoe een koelkast warmte uit een doos haalt en in de lucht afgeeft.
   
  Warmtepompen hebben een koelvloeistof nodig die bij lagere temperaturen verdampt om te kunnen werken. De gastemperatuur stijgt als het wordt gecomprimeerd, waardoor het warmer is dan het tankwater. Het verwarmde gas gaat door een condensor en geeft zijn warmte over aan het water en keert terug naar een vloeistof.
 • Wat is een warmtepompboiler?

  In plaats van direct warmte op te wekken, gebruiken warmtepompboilers energie om warmte van de ene locatie naar de andere te transporteren. Als gevolg hiervan kunnen ze twee tot drie keer meer energie besparen dan traditionele elektrische boilers.
   
  Om de warmte te verplaatsen, werken warmtepompen als een omgekeerde koelkast. Aan de andere kant neemt een warmtepomp warmte uit de lucht eromheen, verhoogt de temperatuur en deponeert deze vervolgens in de tank om het water te verwarmen. Het merendeel van de huishoudens gebruikt warmtepompen om hun huis te verwarmen of te koelen. Een warmtepomp verwarmt echter ook water, hetzij als een op zichzelf staand systeem of als onderdeel van een gecombineerd waterverwarmings- en airconditioningsysteem.

Interesse om een verkoper of OEM/ODM partner te worden?

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692