Ontworpen voor het bereide van warm water, verwarming en koeling

SPRSUN warmtepompen

Split-systeem warmtepompen

Split-warmtepompen zijn onderverdeeld in een binnenunit en een buitenunit.De buitenunit bevat een compressor, ventilatoren, expansiekleppen, enz. De binnenunit bevat een platenwarmtewisselaar, een circulatiewaterpomp, een expansievat, een elektrische verwarming, enzovoort.De buitenunit en de binnenunit zijn met elkaar verbonden via een koperen leiding.Naast dat het systeem eenvoudig op te hangen en te installeren is, heeft het systeem betere antivriesprestaties vergeleken met het monoblock-type, omdat er geen waterweg is voor het buitengedeelte. Momenteel biedt SPRSUN de beste split-unit warmtepompen te koop aan, een type van EVI lage temperatuur DC-inverter lucht-water-warmtepompen voor warm water, verwarming en koeling van huizen.Producten

Split-systeem warmtepompen

Projects Worldwide

Veelgestelde vragen over warmtepompen

 • Welk formaat warmtepomp heb ik nodig?

  Voor elke vierkante meter heb je een eenheid van 30 BTU nodig.Om te bepalen welke maat u nodig heeft, heeft u een HVAC-expert nodig.Alle experts berekenen de benodigde maat en verwijzen de BTU-eenheden naar de HVAC-dimensioneringsboek.
  Toch zijn er nog andere bepalende factoren die een rol spelen, zoals de verwarmingstoestellen in uw huis, het plaatselijke klimaat en de manier waarop de woning is geïsoleerd.Een slecht geïsoleerde woning heeft meer warmte nodig en dus een grotere verwarmingseenheid.Ook zullen koudere streken grotere eenheden nodig hebben om aan de behoefte aan hogere verwarming te voldoen.
  U kunt de berekeningen echter zelf uitvoeren.Stel dat u een huis van 2.500 m² heeft en een warmtepomp nodig heeft.
  Als u bijvoorbeeld wilt weten hoeveel BTU u nodig heeft, kunt u de 30 BTU per vierkante meter gebruiken om te schatten wat er per 2.500 vierkante meter nodig zal zijn. Laten we zeggen: als 1 vierkante meter 30 BTU vraagt, wat heeft dan 2.500 vierkante meter nodig.De vermenigvuldiging zou u 75.000 BTU's moeten opleveren.Omgerekend naar ton op basis van de maattabel van de g-warmtepomp, levert dit 6,25 ton warmte op.Kortom, er is 75.000 BTU nodig voor een pand van 25.000 vierkante meter.En hoe groter het huis, hoe groter de benodigde eenheid.

 • Wat is het rendement van een warmtepomp?

  Kachels die op elektriciteit werken en broodroosters zijn honderd procent efficiënt, wat betekent dat ze evenveel warmte produceren als absorberen.Warmtepompen hebben echter rendementen tot wel 300%.Ze genereren geen warmte.In plaats daarvan absorberen ze ze uit de buitenlucht of de grond en distribueren ze naar koudere streken binnenshuis.
  Warmtepompen verbruiken dus minder elektriciteit, maar produceren toch effectief warmte.Een bodemwarmtepomp kan bijvoorbeeld 1 kW elektriciteit verbruiken en ongeveer 4 kW warmte leveren.Omdat warmte-energie vrij beschikbaar is, zijn ze efficiënter dan andere verwarmingseenheden.Als u ze gebruikt, kunt u de verwarmingskosten met bijna tweederde verlagen.
  Verdere efficiëntieverbeteringen van warmtepompen zijn afhankelijk van de prijs van fossiele brandstoffen versus die van elektriciteit.De kosten van fossiele brandstoffen zijn hoog en brengen de gevaren van koolwaterstoffen met zich mee.Nogmaals, als u zwembadwarmtepompen gebruikt, heeft u een extra voordeel.Wanneer uw huis afkoelt, krijgt uw zwembad warmte terug.
  Het bespaart energie die wordt gebruikt voor het zelfstandig verwarmen van het zwembad, waardoor de energierekening wordt verlaagd.Nogmaals, een warmtepomp installeer je niet in een huis dat niet goed geïsoleerd is.Isolatie betekent minder warmte-uitwisseling tussen de buiten- en binnenlucht, waardoor de kans op warmteverspilling wordt geminimaliseerd.
 • Hoe installeer ik een warmtepomp?

  De installatie van warmtepompen varieert afhankelijk van of ze buiten of binnen worden geïnstalleerd.Als u een kanaalloos systeem installeert, moet de locatie bovendien vrij zijn.Voor installatie binnenshuis heeft u een montageplaat, een boormachine en schroeven nodig.Als uw systeem is voorzien van kanalen, zorg er dan voor dat u toegang heeft tot de interne kanalen.Als het niet toegankelijk is, moet u nieuwe installeren.
  De tweede stap is het creëren van een toegangspunt op de muur van de kelder of zolder om de binnenunit en de buitencondensor met elkaar te verbinden.
  Het boren door de leidingen zou de klus moeten klaren.Dit moet doorgang mogelijk maken voor koelmiddel-, elektrische en condensaatafvoerleidingen.De koelmiddel- en condensaatleidingen worden vervolgens op de binnenunit aangesloten.De geïnstalleerde leidingen zorgen ervoor dat deze laatste kunnen circuleren in de buiten- en binnencondensor.
  De volgende stap zou moeten zijn dat u de bedrading op een elektriciteitsvoorziening aansluit.Alle geïnstalleerde leidingen moeten worden geïsoleerd en er moet aan de buitenkant een afvoer worden geïnstalleerd voor condensatie.
  Ten slotte moet u temperatuursensoren installeren, die helpen bij het aanpassen van de warmtebehoefte.Om de monitoring eenvoudig te maken, kan uw warmtepomp ook beschikken over externe warmtesensoren die toegankelijk zijn via telefoons of tablets.
 • Wat zijn de voor- en nadelen van warmtepompen?

  Pluspunten
  Ze worden aangedreven door lucht, grond en water, wat niet-schadelijke energiebronnen zijn, in tegenstelling tot ovens die op fossiele brandstoffen draaien en een ecologische voetafdruk achterlaten.
  Ze zijn superefficiënt vergeleken met verwarmingstoestellen en broodroosters.ze genereren geen warmte, maar ze gebruiken gratis warmte uit de lucht, het water en de grond, en dit geeft ze een efficiëntiepiek van 300%
  Als u verwarmingstoestellen en ovens op aardgas gebruikt, betekent de overstap naar warmtepompen dat u uw energierekening kunt verlagen.Bovendien komt u hierdoor in aanmerking voor kortingen van de federale overheid en de BC Hydro.
  Nadelen
  Moeilijk om in te zetten
  Een warmtepomp is nogal lastig te installeren.Er moet onderzoek worden gedaan om de warmtebeweging, de plaatselijke geologie en de warmtebehoefte te begrijpen.Bovendien moeten de meeste installaties door een professional worden uitgevoerd.
  Kan niet goed functioneren bij koud weer
  Warmtepompen werken niet efficiënt in koude gebieden, en het systeem werkt mogelijk helemaal niet.Om dit te omzeilen, moet u een geüpgradede versie met invertertechnologie gebruiken.Dat betekent echter dat je meer moet uitgeven.En als dat niet mogelijk is, wordt uw systeem in de koudere seizoenen volledig overbodig
 • Hoeveel kost een warmtepomp?

  De kosten van warmtepompen variëren van € 4.110 tot € 7.240, afhankelijk van het type, de opstartkosten en de specifieke architectuur van uw woning.Maar de gemiddelde prijs is normaal gesproken $ 5.680, wat weer afhankelijk is van uw locatie, het huidige HVAC-systeem en de fabrikant.
  De prijs van warmtepompen wordt sterk beïnvloed door de grootte en constructie van uw woning.Een expert beoordeelt het draagvermogen van uw constructie en de benodigde warmtepompgrootte.Ook ramen, dikke muren en lokale geologie spelen een belangrijke rol bij de keuze van een warmtepomp.
  Als een woonruimte dus kamerhoge boogramen heeft, heeft de geselecteerde warmtepomp in de koudere maanden een extra kick nodig.
  Door het juiste formaat warmtepomp voor uw huis te selecteren, bent u er zeker van dat uw huis effectief en duurzaam zal blijven functioneren naarmate het ouder wordt.Hier zijn enkele warmtepomptarieven;
  De kosten van een warmtepomp van 2 ton liggen tussen €3.500 en €5.500.
  De kosten van een warmtepomp van 2,5 ton variëren van $ 3.700 - $ 5.800
  De kosten van een warmtepomp van 3 ton beginnen van $3.900 tot ongeveer $6.200
  De kosten van een warmtepomp van 4 ton variëren tussen $ 4.000 en $ 7.300.
  De kosten van een warmtepomp van 5 ton liggen tussen $ 4.500 en $ 8.800.
 • Wat zijn de verschillende soorten warmtepompen?

  De twee meest gebruikte typen warmtepompen zijn de geothermische warmtepomp en de lucht-lucht warmtepomp.De geothermische warmtepomp wordt bijvoorbeeld als de meest efficiënte beschouwd en brengt warmte over tussen u en de grond of de nabijgelegen waterbron.Ze kosten echter veel als het om installatie gaat.Hun voordeel is dat hun operationele kosten laag zijn en gebruik maken van de constante temperaturen van de grond;ze verminderen het energieverbruik tot 60%, controleren de luchtvochtigheid en zijn stabiel.
  Aan de andere kant is de lucht-waterwarmtepomp het meest voorkomende type warmtepomp en gebruikt buitenlucht als warmtebron en als gootsteen.Ze gebruiken een koelmechanisme met dampcompressie en een externe warmtewisselaar met een ventilator om het huis tijdens de koelcyclus te koelen.Een lucht-luchtwarmtepomp is een minder gecompliceerde machine die warme of koude lucht rechtstreeks naar binnenruimtes levert.
  Een lucht-water-warmtepomp maakt gebruik van radiatoren of vloerverwarming om een ​​hele woning te verwarmen en wordt vaak gebruikt om huishoudelijk warm water te leveren.Indien goed ontworpen, kan een ASHP een compleet verwarmingssysteem en een huishoudelijke bron voor warm water van 176 ° F bieden.
 • Hoe werkt een warmtepomp?

  Een warmtepomp functioneert tijdens bedrijf als airconditioning.Dat gezegd hebbende, stroomt warme lucht in uw huis door de componenten van het airconditioningsysteem.Vervolgens wordt warmte uit de lucht gehaald door een koelmiddel in de koelspiraal.Het koelmiddel dat warme lucht bevat, wordt vervolgens herhaaldelijk gecomprimeerd om meer druk te creëren.Het stroomt vanuit de compressiekamer naar de condensorspiraal, waar het warmte afgeeft aan de buitenlucht.
  Dit is echter hoe een airconditioner werkt.Een warmtepomp zal ook in de koelmodus op dezelfde manier werken.Maar wat het verschil maakt, is dat het op een omgekeerde manier kan werken, waarbij het bovenstaande proces wordt omgekeerd om intern warmte te leveren.Als het een geothermische warmtepomp is, zuigt deze water uit een bron aan, en het koelmiddel absorbeert de warmte op dezelfde manier.
  Nogmaals, een warmtepomp absorbeert warmte uit koude lucht of koud water, zet deze onder druk om de warmte-intensiteit te verhogen en pompt vervolgens naar koudere ruimtes.Dus ongeacht de weerpatronen kan een hoogwaardige warmtepomp zelfs bij temperaturen onder nul werken.Warmtepompen die grond gebruiken, maken ook gebruik van de constante temperaturen van het grondoppervlak bij het absorberen van warmte, en gebruiken de grond ook als put.
 • Wat is een warmtepomp?

  Warmtepompen zijn HVAC-apparaten die verwarmings-, ventilatie- en airconditioningmogelijkheden integreren.Ze distribueren de warmte-energie die wordt geabsorbeerd uit de lucht, de grond of waterlichamen naar koudere gebieden als het koud is, en het omgekeerde geldt wanneer de temperatuur stijgt.
  Ze verplaatsen warmte in de tegenovergestelde richting, ongeacht de thermodynamische wetten, omdat ze warmte absorberen in koude gebieden en deze afgeven aan warmere ruimtes.De enige functie van de warmtepomp is het verwarmen van de radiatoren, het vloerverwarmingssysteem en de warmteconvectoren.
  Toch zijn ze handig bij het verwarmen van water in uw zwembad of tanks.Bijna alle warmtepompen beschikken over klimaatbeheersingsfunctionaliteit en kunnen afhankelijk van temperatuurveranderingen overschakelen van koelen naar verwarmen.Het functioneert als een conventionele airconditioner, maar kan ook in de omgekeerde modus werken.
  Ze kunnen buiten aan de muur van uw huis of op zolder of kelder worden geïnstalleerd.Je hebt waarschijnlijk bij sommige gebouwen doosachtige apparatuur gezien.Warmtepompen gebruiken minder elektriciteit omdat de verspreide warmte wordt geabsorbeerd uit de omgeving.
  Bovendien rijden ze niet op fossiele brandstoffen die een ecologische voetafdruk achterlaten op het milieu.Wat de effectiviteit betreft, worden warmtepompen geïnstalleerd op basis van de grootte van het pand.Kleinere warmtepompen doen het prima in kleine woningen.

Interesse om een verkoper of OEM/ODM partner te worden?

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692