Verleng het zwemseizoen

Zwembad warmtepompen

Spa warmtepompen

Spa warmtepompen zijn op zichzelf staande units die een techniek gebruiken om met behulp van een compressor en een ventilator warmte uit de omgevingslucht te halen. Daarna wordt deze warmte overgebracht op het water van de Spa. Spa warmtepompen zijn efficiënter dan andere vormen van verwarming, waardoor ze de consumptie van elektriciteit verlagen. Er kan een energiebesparing van 75% gerealiseerd worden, vergeleken met elektrische verwarming. SPRSUN luchtwarmtepompen voor spa baden zijn de meest efficiënte manier om uw spa en zwembad te verwarmen doordat ze wel 75% van de energie kunnen besparen.

Producten

Spa warmtepompen

Projecten wereldwijd

Veelgestelde vragen over warmtepompen voor zwembaden

 • Hoe reinig je een zwembadwarmtepomp?

  Een zwembadwarmtepomp bestaat uit drie delen die worden besmet door vuil, de warmtewisselaar, de ventilatorbladen en het gebied er tussenin. Je moet de voeding uitschakelen en de warmtewisselaar losdraaien. Breng in de opening een ontvetter aan op de wisselaar met een zachte borstel. Geef het de tijd om het roet los te maken en te wassen met een tuinslang. Zorg er aan de binnenkant voor dat u bladeren verwijderd  en aanslag reinigt, die zich met de tijd ophopen op de bodem van de zwembadwarmtepomp. Een waterstofzuiger is geschikt voor de taak. Gebruik ten slotte bij de ventilatorbladen een doek en een reinigingsmiddel om de uiteinden schoon te maken. De metalen kieuwen die de ventilator omsluiten, moeten ook met lucht worden schoongeblazen om opgehoopt stof te verwijderen.
 • Kan een warmtepomp een zwembad koelen?

  Of een warmtepomp uw zwembad kanl koelen of niet, hangt meestal af van het model. Er zijn warmtepompen met verwarmings- en koelmodi die in hetzelfde apparaat zijn samengevoegd. Ze gebruiken een omkeerklep of zelfs invertertechnologie. Als zodanig kunnen ze ontdooien en blijven verwarmen, zelfs als de temperaturen extreem laag zijn. Dergelijke warmtepompen zijn in staat om warmte-energie uit de omgeving te halen als er een verwarmingsbehoefte ontstaat. Ook kan het proces worden omgekeerd door een koelvolgorde te activeren waarin ze meer warmte uit het water van het zwembad halen en deze vervolgens in de lucht overbrengen.
 • Hoeveel stroom verbruikt een zwembadwarmtepomp?

  Over het algemeen halen warmtepompen warmte of koude uit buitenlucht, grond of water en brengen deze naar binnen voor opwarming of koeling. Ze zijn iets goedkoper vanuit het oogpunt van operationele kosten. Een warmtepomp met een vermogen van 100.000 BTU verbruikt gemiddeld ongeveer 5.000 watt, of 5KW per uur. Als u het vier uur per dag gebruikt, verbruikt u 20KW - een kilowatt elektriciteit kost ergens tussen $ .13 en $ .16cent per uur. De tarieven variëren afhankelijk van de nutsleverancier. Daarom heeft een warmtepomp die een uur draait ongeveer $ .80 en $ 3.2 aan stroom op een dag nodig.
 • Welk vermogen warmtepomp heb ik nodig voor mijn zwembad?

  Om te beginnen zal voor een klein zwembad (10000-20000 liter) een 13KWh warmtepomp afdoende zijn. Voor middelgrote zwembaden (20000-40000 liter) is een 15-18 KWh voldoende. Voor grote zwembaden (40000-60000 liter) is een warmtepomp van 21-23 KWh ideaal. Deze waarden variëren echter afhankelijk van de temperatuur in uw regio. Om het exacte vermogen die je nodig hebt te bepalen, heb je 0,00116 KWh vermogen nodig om een liter te verwarmen. Als u uw zwembadgrootte kent en de graden waarmee u uw zwembadtemperatuur wilt verhogen, kunt u nauwkeurig bepalen welke warmtepomp u nodig hebt met behulp van de onderstaande formule. Het is gewoon zwembadgrootte in liters × 0,0016 KWh × graden waarmee u uw zwembadwater wilt verhogen. Bij SPURSUN hebben we een breed scala aan hoogwaardige zwembadwarmtepompen om aan uw behoefte te voldoen.

 • Hoe lang gaat een zwembadwarmtepomp mee?

  Terwijl elektrische, gas- en zonnekachels een korte levensduur hebben, kan een zwembadwarmtepomp ze allemaal overleven. De typische levensduur van een zwembadwarmtepomp is ongeveer tien jaar of langer. Verschillende belangrijke factoren spelen echter een rol in de levensverwachting van een zwembadwarmtepomp. U kunt de levensduur van uw zwembadwarmtepomp verlengen tot vijftien jaar of langer als u bereid bent om een beetje moeite te doen. En het begint allemaal met de juiste installatie, verzorging en onderhoud. Over het algemeen is een zwembadwarmtepomp een goede investering die uw verwachtingen kan overtreffen. SPRSUN warmtepompen bieden alle kwaliteiten die nodig zijn om langer mee te gaan en efficiënt te werken.
 • Hoe een zwembadwarmtepomp te installeren?

  De locatie van de warmtepomp heeft een grote invloed op hoe efficiënt uw warmtepomp zal werken. Zorg ervoor dat uw warmtepomp dicht genoeg bij uw filter staat en niet meer dan 25 voet van het zwembad. Als u het uit de buurt van het zwembad plaatst, zal het verwarmde water afkoelen voordat u bij het zwembad komt. Ook is het van groot belang dat je ervoor zorgt dat er geen obstakels in de buurt van de warmtepomp zijn. Geef het minstens 30 inch of meer speling eromheen. Dit zorgt ervoor dat er voldoende lucht in de warmtepomp komt. Zodra u het hebt geïnstalleerd, kunt u de warmtepomp testen om te zien of deze het zwembad efficiënt verwarmt.
   
 • Hoe werkt een zwembad warmtepomp?

  Zwembadwater passeert het filter wanneer het zwembad wordt gebruikt om vuil of objecten te verwijderen. Het is tijdens dit proces dat het water voor een verwarmd zwembad wordt opgewarmd. Wat er gebeurt, is dat de warmtepomp warme lucht van buitenaf opneemt en omzet in warm gas. Terwijl het warme gas door het blok van de pomp gaat, verhoogt het de warmte in de compressor. Terwijl het water door deze compressor gaat, wordt de energie overgebracht naar het water. Het nu opgewarmde water keert terug naar het zwembad en helpt ook het water in het zwembad te verwarmen. Het proces herhaalt zich totdat het zwembadwater warm genoeg is.

Interesse om een verkoper of OEM/ODM partner te worden?

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692