Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Waarom nu het perfecte moment is om te investeren in een luchtwarmtepomp

Waarom nu het perfecte moment is om te investeren in een luchtwarmtepomp

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2022-08-11      Oorsprong:aangedreven

Lucht/water-warmtepompen zijn een van de meest efficiënte verwarmings- en koelsystemen op de markt.Ze gebruiken de buitenlucht om warmte en koele lucht te genereren, waardoor ze een uitstekende optie zijn voor huizen die in de zomer afhankelijk zijn van airconditioning.Nogmaals, ze zijn ook een uitstekende keuze als je het warm wilt houden in de winter.

Als u op zoek bent naar een nieuw verwarmings- of koelsysteem voor uw huis, dan is een lucht-waterwarmtepomp wellicht precies wat u nodig heeft om u te helpen elke maand geld te besparen op uw energierekening!Dat gezegd hebbende, hier zijn acht redenen waarom dit het perfecte moment is om dat te doen Investeer in een lucht-waterwarmtepomp.


Energie-efficiëntie


Lucht/water-warmtepompen gebruiken de bestaande luchtstroom van uw huis om de energie te leveren die nodig is om uw huis met uitzonderlijke efficiëntie te verwarmen of te koelen.Omdat ze verkrijgbaar zijn in afmetingen die bij uw huis passen en uiterst efficiënt zijn, kunnen ze de energiekosten met wel 50% verlagen, terwijl ze toch het comfort van de verwarmings-/koelingssystemen van uw huis behouden.

De beste keuze warmtepompen hebben ook een veel langere levensduur dan traditionele HVAC-systemen, waardoor ze door de jaren heen een beter rendement garanderen.

9.6KW EVI DC-omvormer Split-luchtbron Warmtepomp Boiler Huis Verwarming Koelpomp

Ondertussen stuwen warmtepompen warme lucht van buiten naar binnen.De energie-efficiëntie van een lucht-waterwarmtepomp is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de condensatiemodus.Over het algemeen zijn ze efficiënter dan grondwarmtepompen met directe luchtsystemen.

Bovendien zijn lucht-waterwarmtepompen dat wel energiezuinig omdat ze minder energie gebruiken voor verwarming of koeling dan gas- en elektrische plintverwarmers.Dit vermindert niet alleen de hoeveelheid geld die u uitgeeft aan die energierekeningen, maar vermindert ook de uitstoot.

Ze voorkomen ook dat u uw verwarming op bepaalde uren van de dag aan en uit moet zetten, wat kan leiden tot hoge elektriciteitsrekeningen en brandstofverspilling.


Laag onderhoud


Lucht-waterwarmtepompen zijn extreem onderhoudsarm.Als de apparatuur gereinigd moet worden, hoeft u alleen maar de ventilatieopening te openen en er wat schoonmaakmiddel in te gieten.Dit proces kan ongeveer elk jaar worden uitgevoerd, afhankelijk van hoe vaak u uw AC of warmtepomp gebruikt.

SPRSUN warmtepompen hebben een onderdelengarantie voor arbeid.U kunt de compressor op elk moment tijdens de garantieperiode bij hen langsbrengen en deze zonder vragen laten repareren of vervangen.

In veel gevallen vereist het installeren van een lucht-waterwarmtepomp geen ingrijpende renovaties of upgrades van uw bestaande woning.Vergeleken met andere vormen van verwarming verbruikt een lucht-water-warmtepomp vrijwel geen brandstof.Ze vereisen geen kanaalsysteem van plaatstaal, zoals bij een mini-split-unit zonder kanaal, wat duur kan zijn om te installeren, onderhouden en repareren.

Geen afstellingen, geen olie verversen, geen filters: u hoeft alleen maar de luchttemperatuur te controleren, de verdamperspiraal te filteren en één keer per jaar schoon te maken, en dat is het dan.Met een lucht-waterwarmtepomp hoeft u geen leidingwerk te installeren of hoeft er geen loodgieter langs te komen om uw oude oven te repareren.

Het is een eenvoudig systeem met slechts twee onderdelen die in een eenvoudig, stapsgewijs proces uit elkaar kunnen worden gehaald en gereinigd.Sommige huiseigenaren laten hun warmtepomp professioneel installeren of huren een reparateur in om deze taak uit te voeren.Hoewel het niet wordt aanbevolen om zelf uw lucht-waterwarmtepomp te repareren, kunt u dit wel doen als u weet hoe!


Behoudt de luchtkwaliteit


Het meest voor de hand liggende voordeel van een lucht-waterwarmtepomp is het vermogen om binnen een goede luchtkwaliteit te behouden.Een lucht-waterwarmtepomp produceert alleen warmte wanneer dat nodig is en heeft geen elektromotor om te blijven draaien.De compressor van een lucht-waterwarmtepomp is over het algemeen zo groot dat hij zelfs 's nachts of wanneer uw gezin slaapt, blijft draaien.

Omdat het systeem de buitenlucht altijd recycleert in geconditioneerde binnenlucht, helpt het handhaven van een betere binnenluchtkwaliteit u en uw dierbaren te beschermen tegen schadelijke verontreinigende stoffen binnenshuis, zoals schimmels, huisstofmijt en huidschilfers van huisdieren.

Op deze manier is het een geweldige oplossing voor uw verwarmings- en koelingsbehoeften.Het maakt gebruik van bewegende lucht om warmte te creëren, waarbij het verdampingsproces wordt gebruikt om het huis op te warmen of af te koelen.Het microklimaat in de omgeving varieert voortdurend gedurende het jaar;Zo kan een lucht-waterwarmtepomp worden geprogrammeerd om u gedurende alle seizoenen comfort te bieden.

Wanneer u hem in de verwarmingsmodus gebruikt, helpt hij uw huis op een constante temperatuur te houden en de omgeving binnen te houden met een lagere luchtvochtigheid en minder bacteriegroei.

Ze doen dit met weinig bewegende delen en zijn onderhoudsvrij.Bovendien hebben ze een bewezen staat van dienst op het gebied van lage energie- en bedrijfskosten, bieden ze een stille werking en kunnen ze worden gebruikt in appartementen, hotels en appartementen.Deze machines zorgen voor maximaal comfort zonder het luidruchtige kanaalwerk dat u wel ziet bij traditionele centrale verwarmings- en koelsystemen.


Biedt airconditioning/dubbele verwarming


Lucht/water-warmtepompen bieden mensen dezelfde dubbele verwarmings- en koelfunctie als airconditioners, maar zijn veel efficiënter.Luchtbronsystemen circuleren koelmiddel door een kanaalnetwerk dat aan de buitenkant is blootgesteld.

Omdat de luchttemperatuur constant is, kan deze worden gebruikt als een standaard component voor warmteoverdracht in de lente of in de zomer.De unit kan zowel op warmte als op koude werken, afhankelijk van wat op uw locatie het meest efficiënt is en hoeveel verwarmings- of koelbelasting u moet leveren.

In tegenstelling tot conventionele lucht-luchtwarmtepompen wordt de luchtstroom van een warmtepomp aangedreven door de koelcyclus.Het mechanisme is identiek aan een airconditioner en zorgt voor een constant temperatuurverschil tussen binnen- en buitenlucht.

Dus hoewel een lucht-waterwarmtepomp een dubbele verwarmings-/koelingsfunctionaliteit kan bereiken, kan het vermogen om effectief aan uw behoeften te voldoen beperkt zijn.


Marginale ecologische voetafdruk


Hoewel lucht-waterwarmtepompen voor hun werking fossiele brandstoffen gebruiken, beschouwt de Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) ze als een van de efficiëntere bronnen van verwarming en koeling.Lucht/water-warmtepompen hebben een lage CO2-voetafdruk, genereren voldoende energie om de energiekosten die met hun installatie gepaard gaan te compenseren, en hebben een langere levensduur.

Lucht-waterwarmtepompen zijn een koolstofarme technologie waarvoor weinig of geen externe verwarming nodig is om te werken, waardoor u brandstof bespaart en de ecologische voetafdruk van uw huis verkleint.Ze bieden een zeer efficiënte, kosteneffectieve verwarmingsmethode die de natuurlijke luchtstroom uit uw huis gebruikt om water te verwarmen, waardoor warmte in uw huis wordt gebracht met behulp van luchtspiralen.

Vergeleken met traditionele ventilatiesystemen met kanalen, ziet u een algehele reductie van CO2 -uitstoot tot 50%.


Makkelijk te installeren


Lucht/water-warmtepompen worden verkocht als units en zijn eenvoudig te installeren en te onderhouden, zonder extra filters.Sommige modellen worden zelfs geleverd met een elektronisch display waarmee u op de hoogte kunt blijven van onderhoudsvereisten en potentiële problemen voordat deze een probleem voor uw huis worden.


Ideaal voor vloerverwarming


Een andere reden waarom u een lucht-waterwarmtepomp zou moeten kopen, is dat deze er ideaal voor is vloerverwarming.U kunt de grootte van uw huis kiezen en hoeveel kamers u wilt verwarmen, passend bij uw budget.

Dat gezegd hebbende, zijn deze warmtepompen ideaal voor vloerverwarming vanwege hun instelbare snelheidsregelaars, tweetraps luchtstroom en ventilatormotor met variabele snelheid.Hiermee kunt u zowel de temperatuurstijging als de luchtbeweging regelen.

19KW 20KW R32 DC-inverter lucht-water-warmtepompen voor koude gebieden

Ze worden geïnstalleerd naast alle belangrijke dragende muren van uw huis.Dit betekent dat u in elke kamer een lucht-waterwarmtepomp moet installeren zonder de sterkte, stabiliteit en veiligheid van uw gebouw in gevaar te brengen.


Kostenefficiënt


Ten slotte zijn lucht-waterwarmtepompen kosteneffectief.Dit is misschien wel het beste aan deze machines.

Omdat er geen warmtepomp geïnstalleerd hoeft te worden en er geen onderhoud nodig is tijdens de levensduur van het pand, zijn ze doorgaans kosteneffectief.Lucht-waterwarmtepompen werken door koele buitenlucht door een warmeluchtretourregister boven uw huis te laten circuleren.De koele buitenlucht wordt verwarmd door hulpventilatoren aan de vraagzijde toe te voegen, die door uw hele huis kunnen circuleren.

Ook hier zijn de energieverliezen die optreden tijdens het verwarmings- en koelingsproces aanzienlijk kleiner in vergelijking met systemen voor ruimteverwarming en -koeling die gebruik maken van elektrische weerstand.De kosten van elektriciteit zijn hoog en kunnen stijgen of dalen, maar luchtwarmtepompen hebben geen last van prijsschommelingen.

Lucht/water-warmtepompen hebben ook een hogere energie-efficiëntie en vereisen minder water, waardoor ze op termijn kosteneffectiever worden.


Samengevat


Als u uw huis in de koude maanden verwarmd en in de warme maanden koel wilt houden, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk een luchtwarmtepomp nodig.Als u in een gebied met een gematigd klimaat woont, kunt u mogelijk geld besparen op uw energierekening door simpelweg enkele lampen te vervangen of door te investeren in een efficiënt ventilatiesysteem waarmee u de efficiëntie van uw HVAC-systeem kunt maximaliseren.

Bovendien zijn lucht-waterwarmtepompen stil, efficiënt en betrouwbaar.Ze besparen u geld gedurende de levensduur van de unit en helpen tegelijkertijd de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692