Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Waar bevindt zich de ontdooisensor van de warmtepomp en hoe controleer ik deze?

Waar bevindt zich de ontdooisensor van de warmtepomp en hoe controleer ik deze?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-03-24      Oorsprong:aangedreven

c16f7504d0e7eb51465eda66b28ec09


Warmtepompen zijn energiezuinige machines die in elk huis kunnen worden gebruikt om zowel te verwarmen als te koelen.In koudere klimaten kunnen ze echter inefficiënt worden vanwege ijsvorming op de buitenste spoelen.Om dit te voorkomen moet een warmtepomp in de ontdooimodus gaan om het ijs te verwijderen.In dit bericht laten we u zien waar u de ontdooisensor op uw warmtepomp kunt vinden en hoe u deze kunt testen als uw gadget niet goed werkt.

Een ontdooisensor is een onderdeel van het warmtepompsysteem dat ijs of vorst op de buitenbatterijen van de machine waarneemt en het juiste proces in gang zet om de situatie te verhelpen.Warmtepompen transporteren tijdens de koudere maanden warmte uit de buitenlucht naar het huis, waardoor een huis sfeervol wordt.Als de buitenspiralen echter bedekt raken met ijs of rijp, kunnen ze de warmte niet goed onttrekken, wat resulteert in een inefficiënt en waarschijnlijk beschadigd systeem.


Hoe werkt een ontdooisensor van een warmtepomp?

De ontdooisensor werkt door de temperatuur van de buitenbatterijen bij te houden.Het bestaat meestal uit een timer en een temperatuursensor.Zodra de temperatuursensor waarneemt dat de buitenspiralen een bepaalde temperatuur hebben bereikt, meestal ongeveer 32 graden Fahrenheit, wordt de timer geactiveerd om de ontdooicyclus te starten.

Tijdens de ontdooifase verandert de warmtepomp eenvoudigweg de koelmiddelstroom, waardoor de buitenspiralen worden verwarmd en eventueel opgehoopt ijs of rijp smelt.De cyclus duurt normaal gesproken een paar minuten voordat de warmtepomp terugkeert naar de verwarmingscyclus.

Een ontdooisensor is een essentieel onderdeel van een warmtepompunit, omdat deze ervoor zorgt dat het systeem betrouwbaar en effectief werkt, zelfs bij vorst.Een warmtepomp met een defecte of ontbrekende ontdooisensor kan in koude omstandigheden moeite hebben om aan de vraag te voldoen of kan te maken krijgen met verminderde prestaties en grotere slijtage.

Sommige moderne warmtepompen maken zelfs gebruik van slimme ontdooisensoren die rekening houden met de vochtigheid en de buitentemperatuur om de ontdooicyclus te verbeteren en de efficiëntie te verhogen.Deze ontdooisensoren kunnen geavanceerdere algoritmen gebruiken om te beslissen wanneer en hoe lang de ontdooicyclus actief moet blijven.


Waar bevindt zich de ontdooisensor van de warmtepomp?

De ontdooisensor bevindt zich vaak op de buitenbatterij van de warmtepomp, dicht bij de motor van de buitenventilator, waar zich tijdens het koude seizoen waarschijnlijk rijp of ijs zal ophopen.Het zit meestal in een plastic behuizing en bestaat uit een timer en temperatuursensor.

De sensor is een metalen buis of staaf die is bevestigd aan de ontdooicontrolekaart van de warmtepomp.Het kan zichtbaar zijn of worden beschermd door een beschermhoes.Wanneer de buitenspiralen een bepaalde temperatuur bereiken, activeert de sensor de ontdooicontrolekaart om de ontdooicyclus te starten.

Het is van cruciaal belang dat u de locatie van de ontdooisensor kent, zodat u deze regelmatig kunt inspecteren op tekenen van storing of schade en ervoor kunt zorgen dat uw systeem tijdens het koude seizoen efficiënt functioneert.

Bepaalde warmtepompen kunnen zijn voorzien van talrijke ontdooisensoren die op verschillende punten op de buitenbatterij zijn geplaatst om nauwkeurige detectie van ijsafzettingen te garanderen.De precieze locatie van de sensor varieert afhankelijk van het warmtepompmodel en de fabrikant.Als u hulp nodig heeft bij het vinden van de ontdooisensor op uw warmtepompunit, raadpleeg dan de gebruikershandleiding of neem contact op met de fabrikant voor hulp.

Wat zijn de tekenen van een defecte ontdooisensor in een warmtepompunit?

Als de ontdooisensor van uw warmtepomp defect raakt, kunt u veel tekenen waarnemen, waaronder:

● IJsvorming op de buitenspiraal

● Een continu of periodiek draaiende buitenventilator

● Een ontdooiperiode die langer is dan normaal.

● Onvermogen om de gewenste temperatuur te bereiken

● De buitenunit maakt harde geluiden.

● Regelmatig in- en uitfietsen

● Continu draaiend, maar geen warmte genererend.


Controle van de ontdooisensor van de warmtepomp

Zodra u de ontdooisensor van uw warmtepomp heeft geïdentificeerd, kunt u deze gaan controleren om er zeker van te zijn dat deze goed werkt.Er zijn verschillende manieren om de ontdooisensor te onderzoeken.Hier is een overzicht:


Controleer op continuïteit.

De eerste stap is het gebruik van een multimeter om de continuïteit te controleren.Continuïteit betekent eenvoudigweg dat het circuit compleet is wanneer de ontdooisensor sluit.Om dit te doen, schakelt u de elektriciteit naar de warmtepomp uit en verwijdert u vervolgens de elektrische afdekking van de buitenunit.

Controleer na het lokaliseren van de ontdooisensor de continuïteit met behulp van de multimeter.Als u geen continuïteit waarneemt, is de sensor waarschijnlijk defect en moet deze worden vervangen.


Meet de temperatuur van de buitenbatterij.

U kunt ook de temperatuur van de buitenspoel van het apparaat controleren om te bepalen of de ontdooisensor goed werkt.Om de temperatuur van de buitenspiraal van een warmtepomp te meten, hebt u een speciale thermometer nodig.Zoek de buitenunit van de warmtepomp en maak het toegangspaneel los om er toegang toe te krijgen.Schakel de warmtepomp minimaal 10 minuten in om deze op een stabiele temperatuur te brengen.

Voer een temperatuurmeting uit door de thermometersonde op het oppervlak van de spoel te plaatsen.Voer verschillende metingen uit over de spoel om een ​​betrouwbare schatting van de gemiddelde temperatuur te garanderen.

Houd er rekening mee dat de temperatuur van de buitenbatterij zal fluctueren op basis van de werking van de warmtepomp, de omgevingstemperatuur en vele andere factoren.Gebruik de door de fabrikant aanbevolen bedrijfstemperatuur om te bepalen of de buitenspoel goed werkt.Als u vermoedt dat er een probleem is met de buitenbatterij, bel dan een HVAC-expert voor aanvullende inspectie en reparatie.Mogelijk hoeft u alleen een vervangende ontdooisensor te kopen.


Onderzoek de sensorbedrading.

Controleer ook de bedrading van de sensor.Controleer of de bedrading intact is en er geen tekenen zijn van breuken of schade.Als de draad gebroken of beschadigd is, vervang deze dan onmiddellijk.


Onderzoek de sensoraansluitingen.

Nadat u de bedrading heeft gecontroleerd, controleert u nogmaals de sensoraansluitingen.Controleer de aansluitingen op dichtheid en tekenen van corrosie of andere beschadiging.Wijzig de aansluitingen als deze tekenen van slijtage of corrosie vertonen.


Controleer of de sensor correct opent en sluit.

Deze handelingen vereisen het verlagen of verhogen van de temperatuur van de sensor en het uitvoeren van multimetermetingen.Het verlagen van de temperatuur is net zo eenvoudig als het onderdompelen van de sensor in koud water, terwijl het verhogen van de temperatuur warm water of een verwarmingspistool vereist.Gebruik geen oxy-acetyleentoorts, anders beschadigt u uw sensor.

Als de sensor bijvoorbeeld is ontworpen om te sluiten bij 30°F en de buitentemperatuur 42°F is, zou alleen al het onderdompelen in koud water ervoor moeten zorgen dat hij sluit, en de ohm over de aansluitingen moet tussen 0,3 en 0,7 ohm liggen.Als de weerstand buiten dit bereik ligt, vervang dan de sensor.

Haal vervolgens de sensor eruit en verwarm hem opnieuw met een warmtepistool of wat warm water.Nogmaals, de ohm-waarden op de aansluitingen moeten 0L (open) zijn.Elke andere meting toont aan dat de sensor defect is.


Wat zijn enkele cruciale zaken om te onthouden bij het diagnosticeren en repareren van ontdooisensoren van warmtepompsystemen?

Er zijn een paar cruciale zaken waarmee u rekening moet houden bij het diagnosticeren en repareren van de ontdooisensoren van warmtepompsystemen:

● Laat je niet afschrikken door warmtepompen;Als u eenmaal begrijpt hoe ze werken, kunt u ze nauwkeurig diagnosticeren en problemen oplossen.

● Als een warmtepomp normaal werkt in de verwarmingsmodus, zorg er dan voor dat de ontdooisensor open is, tenzij de spoel bevroren is.

● De ontdooisensor van het apparaat moet sluiten wanneer de warmtepomp in de ontdooimodus gaat.Hierdoor wordt de omkeerklep in de koelmodus gezet en wordt de motor van de condensorventilator uitgeschakeld.De ventilatormotor moet echter ingeschakeld blijven en de extra warmtestrips activeren om de binnentemperatuur tijdens het ontdooien op peil te houden.

● Er zijn verschillende manieren om een ​​ontdooisensor te diagnosticeren.Begin met het controleren van de bedrading op tekenen van schade, koppel hem vervolgens los van de besturingskaart en plaats hem in koud en warm water om te zien of hij goed sluit en opent.

Neem de tijd om de ontdooisensor van uw warmtepomp goed te onderzoeken.Als u deze tijd en moeite investeert, kunt u ervoor zorgen dat uw warmtepomp efficiënt functioneert en slijtage tot een minimum beperkt.Als u vermoedt dat er een probleem is met de buitenbatterij, bel dan een HVAC-expert voor aanvullende inspectie en reparatie.


Conclusie

De ontdooisensor is een belangrijk onderdeel van een warmtepomp die helpt de ontdooicyclus te activeren wanneer dat nodig is.Deze bevindt zich meestal dicht bij de motor van de buitenventilator en is aangesloten op de besturingskaart van de unit.Er zijn verschillende manieren om een ​​diagnose te stellen van de ontdooisensor van een warmtepomp, inclusief het gebruik van een multimeter of een gespecialiseerd diagnostisch apparaat.Vervang defecte ontdooisensoren onmiddellijk om inefficiënties te verminderen en overbelasting van uw warmtepomp te voorkomen.

Als u op zoek bent naar een leverancier van warmtepompen van hoge kwaliteit, hoeft u niet verder te zoeken dan SPRSUN.Wij zijn een gerenommeerde fabrikant van warmtepompen met meer dan 20 jaar ervaring in de branche.We bieden een verscheidenheid aan warmtepompen, waaronder luchtwarmtepompen, DC-inverterwarmtepompen en zwembadwarmtepompen, die allemaal zijn vervaardigd volgens de EN14511-vereiste en CCC-, CB-, CE-, KEYMARK-, SAA- en ERP-certificeringen hebben.We werken ook samen met marktleiders zoals Panasonic, Grundfos, Copeland, CAREL, Mitsubishi en Sanyo om producten van hoge kwaliteit te garanderen.Bel ons voor meer informatie.
Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692