Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Wat is warmtepompverwarming?Is het duur?

Wat is warmtepompverwarming?Is het duur?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-09-06      Oorsprong:aangedreven

De laatste tijd winnen warmtepompen steeds meer aan populariteit.Ze bieden een geweldige energiebron voor kantoren en woningen, zodat u ondanks de klimaatveranderingen een comfortabele levensstijl kunt hebben.Daarom zijn warmtepompen een geweldige energieoplossing voor huiseigenaren die op zoek zijn naar koel- en verwarmingsapparatuur.Het zijn kosteneffectieve, veelzijdige en groene technologie.

Tijdens het stookseizoen verplaatst de warmtepomp de warmte van buiten naar het huis, terwijl tijdens het koelseizoen de warmte van uw huis naar de warme buitenlucht wordt overgedragen.De pompen bewegen en genereren geen warmte;daarom verwarmt en koelt de lucht tegen aanzienlijk lagere kosten dan systemen zoals ovens.

Hoewel de meeste mensen warmtepompen in de verwarmingswereld lang over het hoofd hebben gezien, trekken ze enige belangstelling van consumenten en bedrijven.Er ontstaat steeds meer momentum om het verbruik van fossiele brandstoffen terug te dringen.

Omdat de ovens op aardgas werken, stoot de warmtepomp geen kooldioxide uit;de elektriciteit die ze gebruiken kan echter koolstofemissies met zich meebrengen.Maar met de nieuwste innovatie op technologisch gebied zijn de warmtepompen de afgelopen jaren aanzienlijk verbeterd.Het is nu een haalbare optie in vergelijking met traditionele warmtepompen.


wat-is-warmtepompverwarming

Wat is warmtepompverwarming?

Zoals eerder vermeld werkt een warmtepomp door warmte van buiten naar binnen in uw huis over te dragen en omgekeerd.Het werkt als een airconditioningsysteem, maar het belangrijkste verschil is dat de pomp meer doet om ervoor te zorgen dat uw huis het hele jaar door comfortabel is.

Ondanks het koude weer buiten, is er wel wat warme lucht beschikbaar.Uw warmtepomp is in staat de warme lucht te verplaatsen naar de plek waar deze nodig is.In de winter zuigt hij wat warme lucht van buitenaf.Aan de andere kant gebeurt de warmteafvoer in de zomer op een omgekeerde manier;het apparaat neemt de binnenwarmte op en verplaatst deze naar buiten voor een verkoelend effect.Het laat de lucht in uw huis koeler terwijl de buitenkant warmer is.

Mensen denken misschien dat een warmtepomp duur is, maar dat is niet het geval.Het hangt allemaal af van uw huis, klimaat, locatie en nog veel meer.U kunt heel weinig energie gebruiken om uw huis te verwarmen en te koelen en u toch het hele jaar door comfortabel voelen.Tijdens seizoenswisselingen hoeft u ter voorbereiding slechts enkele aanpassingen door te voeren.

Met warmtepompen bespaart u veel geld, omdat ze efficiënter zijn dan andere soorten verwarmingssystemen.Hierdoor is het niet nodig om verwarmings- en koelsystemen afzonderlijk te installeren.Je gebruikt gewoon dat ene geweldige apparaat in elk seizoen.

Hier zijn enkele van de bepalende factoren met betrekking tot de kosten van warmtepompen:

Lopende kosten

Sommige warmtepompen gebruiken aardgas, terwijl andere elektriciteit gebruiken.In dit geval verschillen de exploitatiekosten.De elektrische zijn goedkoper in gebruik dan die op basis van de verbrandingsmethode.Houd er rekening mee dat hoe energiezuiniger een systeem is, hoe groter de energiebesparing op de lange termijn is.

Warmtepompen bieden aanzienlijke besparingen ten opzichte van traditionele ovens vanwege de lage bedrijfskosten.

Installatiekosten

De installatieprijzen voor warmtepompen kunnen hoog zijn, vooral voor het hele systeem.Deze prijzen zijn echter afhankelijk van het type verwarmingssysteem dat u heeft.Nogmaals, de volledige installatiekosten van deze systemen zijn sterk afhankelijk van uw nieuwste systeemback-up en thuiscompatibiliteit.

Sommige huizen hebben bijvoorbeeld geen toegang tot aardgas en hebben een oven, en airconditioningunits kunnen duur zijn.Bovendien hebben huizen zonder aardgasleidingen mogelijk geen toegang tot aardgas, waardoor een airconditioning- en verwarmingsinstallatie een duurder alternatief is voor een warmtepompsysteem.

Om extra kosten te voorkomen, is het raadzaam om een ​​professional te raadplegen.Ze zijn een perfecte hulpbron om te helpen bij het bepalen van het beste systeem dat bij uw woning past en om de installatiekosten verder uit te leggen.

Houd er bij de aanschaf van een warmtepomp rekening mee dat de kosten afhankelijk zijn van de merknaam, de energiezuinigheid, de grootte van uw huis en het type warmtepomp dat u wilt installeren.Houd er rekening mee dat de arbeidskosten voor de installatie variëren afhankelijk van het type pomp dat u wilt installeren.

Energiebesparingen

Onder de juiste omstandigheden kan een elektrische warmtepomp verplaatst ongeveer 300% meer energie dan het verbruikt.Een zeer efficiënte gasoven is daarentegen 95% efficiënt.Meestal werken de warmtepompen op elektriciteit;daarom kunt u aanzienlijk besparen op elektriciteit.

Een zeer efficiënte warmtepomp is voordelig omdat deze zich vertaalt in een aanzienlijke vermindering van het energieverbruik.Houd er rekening mee dat factoren zoals het type en de grootte van uw warmtepomp, het plaatselijke klimaat, de efficiëntie van het huidige systeem en uw regelstrategie bepalend zijn voor de hoeveelheid energie die u gaat besparen.

Sommige online calculators worden gebruikt om snel een schatting te geven van de energiebesparingen die u voor een bepaalde toepassing kunt verwachten.

Onderhoud en levensduur

Meestal zijn de gaswarmtepompen duurzamer dan de elektrische.Normaal gesproken heeft een warmtepomp, net als het airconditioningsysteem, een levensduur van 15 jaar.Als u een oven goed onderhoudt, kan deze meer dan 20 jaar meegaan.

Dit komt doordat de verwarmingselementen van de oven een paar maanden per jaar worden gebruikt, waardoor er minder onderhoud nodig is dan bij de warmtepomp.Ook heeft de oven zeer weinig mechanische onderdelen, waardoor het apparaat zeer weinig breuken zal ondervinden.

Afhaal

Houd er rekening mee dat de verwarmingssysteemtechnologie tientallen jaren geleden werd ontdekt en sinds de jaren tachtig steeds meer terrein heeft gewonnen. Nu u weet wat warmtepompverwarming is en welke kosten u kunt maken, is het tijd om te beslissen welk type verwarmingssysteem het beste bij uw situatie past. behoeften. Het installeren van de warmtepomp bij u thuis biedt meerdere voordelen, zowel in de winter als in de zomer.Het verbetert de energievoetafdruk van uw huis.

Wanneer u de aanschaf van een warmtepomp kiest, moet u rekening houden met verschillende factoren die u zullen helpen energierekeningen te besparen.Het is het beste om een ​​oven te kiezen omdat een expert dat zegt, kijk naar de hierboven geschetste uitgaven en overweeg uw prioriteiten.Zijn het de lage energiekosten?

Ecosysteemvriendelijke warmtebronnen?Of lage temperaturen gebruiken om uw huis te verwarmen?Zorg ervoor dat u een goede pasvorm krijgt die aan uw behoeften voldoet.Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692