Home / Heat Pump Blog / Industrie nieuws / Industrieblog / Wat is een split-systeemwarmtepomp?

Wat is een split-systeemwarmtepomp?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2021-07-30      Oorsprong:aangedreven

We willen allemaal een efficiënt verwarmings- en koelsysteem, of het nu voor de hete zomer of de koude winter is.Toch kan het soms wat tijd en onderzoek vergen om het meest geschikte en energiezuinige systeem te vinden.Het is waarschijnlijk waarom je hier bent;voor meer informatie over split-systeemwarmtepompen.

Eerlijk gezegd moet u er rekening mee houden als u onderzoek doet naar het meest geschikte systeem voor uw huis.Deze uiterst effectieve systemen zorgen voor de koeling die u nodig heeft tijdens de zomer.Ook hier kunnen ze dit proces omkeren en in de winter de nodige warmte genereren.

Maar wat is een split-systeem warmtepomp eigenlijk?Als u niet veel weet over HVAC, is de kans groot dat u niet weet wat een split-systeemwarmtepomp is.Gelukkig voor jou bevat dit artikel alles wat je moet weten, van wat het is tot de voordelen die het te bieden heeft en nog veel meer!

Lees verder voor meer informatie.


wat-is-een-split-systeem-warmtepomp

Wat is een splitsysteemwarmtepomp?

Meestal is dit systeem een ​​gesplitst verwarmings-, ventilatie- en airconditioningmechanisme: HVAC.Dit vertaalt zich naar twee onafhankelijke eenheden, buiten en binnen, die handig zijn bij het regelen van de temperatuur in uw huishouden.

Om dit te bereiken wordt deze warmtepomp met gedeeld systeem geïnstalleerd met behulp van koperen leidingen door uw hele huis.Daarom is de buitenunit ontworpen om te functioneren als warmtewisselaar en compressor.Aan de andere kant dient de binnenruimte als een traditionele ventilator en spoel.

Wanneer hij in werking is, verplaatst deze warmtepomp lucht via de binnenunit en circuleert deze door het ventilatiesysteem van uw huis.Indien nodig wordt freongas gebruikt als koelmiddel terwijl de lucht beweegt.Ook absorbeert dit gas de warmte uit de lucht.

Hoe het werkt

A splitsysteem warmtepomp werkt op twee manieren, afhankelijk van of u uw huishouden ermee wilt koelen of verwarmen.

Als verwarming

Het freongas haalt de warmte uit de omgevingslucht in de buitenunit.Hierdoor warmt dit gas op tot hoge temperaturen (1400 F) door circulatie door de compressor in de buitenunit.Het verwarmde freongas komt via de koperen leidingen in de binnenspiraal terecht.

De ventilator in de binnenunit zuigt deze verwarmde lucht via het rooster aan.Van hieruit circuleert het via de spoel in de binnenunit.Terwijl het gas zich in de koperen leidingen bevindt, beweegt de warmte ervan door het metaal van de spoel.Het gas van de ventilator komt door de spoel en geeft zijn warmte af aan de warmteventilatiekanalen in uw woning.In wezen is dit warmtepompsysteem een ​​AC-unit die het koelproces omkeert om uw woning warm te houden tijdens lage temperaturen.

Als koeler

Wanneer de temperaturen hoog zijn en u dit systeem nodig heeft om uw huis te koelen, zal het u niet teleurstellen.De warmte in huis wordt overgedragen via de spoel in de binnenunit.Het koelmiddel haalt de warmte uit de warme lucht.Vocht en warmte worden uit de lucht in het huishouden verwijderd.Het freongas transporteert de warmte via de leidingen naar de compressor in de buitenunit.

Terwijl het gas door de compressor beweegt, verschuift het naar de spoel.De warmte beweegt via de spoel in de buitenunit en wordt afgegeven aan de omgevingslucht.

Voordelen van het gebruik van een split-systeem warmtepomp

Nu u weet wat een split-systeemwarmtepomp is en hoe deze werkt, wordt het tijd dat we ons verdiepen in de voordelen die deze met zich meebrengt.Ze bevatten;

1. Flexibele positionering

Niets is vervelender dan het kopen van een HVAC-systeem dat lastig te installeren is, omdat het op een specifieke plek moet worden geplaatst.Bij split-systeemwarmtepompen is dit echter niet het geval.Ze bieden veelzijdige positionering, wat betekent dat u kunt aanpassen waar u deze plaatst.Dit is aanzienlijk eenvoudiger dan het hebben van een unit die op een specifieke manier moet worden geplaatst, ongeacht de indeling of behoeften van het huis.

2. Energie-efficiëntie

Tegenwoordig is het van cruciaal belang dat uw verwarmings- en koelsysteem energiezuinig is.Dit zal uw energierekening verlagen.Het heeft geen zin een systeem aan te schaffen dat zichzelf te veel inspant en resulteert in hoge en onbetaalbare energierekeningen.Dit is het geval bij de meeste verouderde units en daarom kiezen de meeste huiseigenaren voor split-systeemwarmtepompen.Als huiseigenaar kunt u veel geld besparen op de energierekeningen en toch uw huis comfortabel houden.

3. Speciale bedieningselementen

Deze unieke functie is bedoeld als u één kamer wilt koelen in plaats van het hele huis.Verschillende situaties vragen om verschillende opstellingen, en dat is waar de split-systeem-warmtepomp in beeld komt. U kunt dit systeem onafhankelijk instellen om ervoor te zorgen dat het specifieke kamers in uw huishouden koelt in plaats van het hele huis.Dit komt ook van pas bij het verlagen van uw energierekening, zowel in de zomer als in de winter.

4. Stille werking

Als u op zoek bent naar een systeem dat geruisloos werkt, dan is dit de juiste keuze.Split-systeem warmtepompen passen doorgaans in de indeling van uw huis en zijn daarom uitstekende langetermijninvesteringen.Bovendien wil je geen luidruchtig apparaat dat voortdurend de rust in huis verstoort.Een split-systeem warmtepomp werkt zo stil;je kunt het nauwelijks horen.

5. Eenvoudige installatie

Tenslotte is een splitsysteemwarmtepomp eenvoudig te installeren.Zodra u dit door een professional laat doen, heeft u het binnen een paar uur aan de praat.Het installatieproces is niet al te veeleisend en het is betaalbaar.

Conclusie

Dit is wat een split-systeem warmtepomp te bieden heeft.Het is van cruciaal belang dat u het juiste systeem voor uw huishouden aanschaft.Dit garandeert dat alles naar behoefte werkt en in de toekomst geen problemen oplevert.

Een betrouwbaar systeem functioneert zowel in de winter als in de zomer goed.Om deze reden zou het helpen als u een allesomvattende oplossing vindt die is ontworpen om lang mee te gaan, en dat is waar het bij de split-systeemwarmtepomp om draait.Hopelijk is dit stuk nuttig geweest bij het vinden van het juiste systeem voor uw eigendom.Ook interessant:Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692