Wat is een scrollcompressor?

Aantal Bladeren:0     Auteur:Site Editor     Publicatie tijd: 2023-11-24      Oorsprong:aangedreven

compressor

Scrollcompressoren zijn essentieel in het HVAC-systeem (verwarming, ventilatie en airconditioning), omdat ze de efficiëntie en algemene prestaties van de systemen beïnvloeden.Het kan worden geclassificeerd als een type verdringerapparaat dat verschillende toepassingen heeft in HVAC-systemen.Het bestaat uit twee in elkaar grijpende rollen: de ene vast en de andere draait in een baan, wat leidt tot een reeks compressiezakken.

De beweging ervan vindt plaats in een orbitale manier, waardoor het gas of koelmiddel wordt aangezogen voor compressie voordat het wordt afgevoerd.


Scrollcompressoren zijn klaar voor uniekheid, te beginnen met hun continue en efficiënte compressie.Het wordt beter.De compressie vindt plaats via verweven spiraalvormige scrolls.Dat betekent dat er geen kleppen en zuigers meer nodig zijn.

Dat is het ontwerp dat hun betrouwbaarheid en duurzaamheid versterkt.Krijg dit: er zijn niet veel bewegende delen.Hierdoor wordt de kans op slijtage beperkt.De compressie is dus bij elke toepassing soepeler.Delen van scrollcompressoren en werkingsprincipe

Nu, je hebt er een idee van AC-scroll-type compressoren, dus wat dacht je ervan als we het in delen opsplitsen en uitzoeken hoe elk werkt?

1. Scroll-behuizing: De behuizing omvat twee typen scrollcompressorcomponenten.Dat zijn de vaste en ronddraaiende rollen.Naast dat het de krullen bevat, optimaliseert het het compressieproces door een afgesloten kamer te creëren.

2. Vaste scroll: Dit is een vast onderdeel dat aan het compressorframe is bevestigd.Maar het heeft een spiraalvorm die is ontworpen om te passen bij de draaiende scroll.Het mechanisme hier omvat de vaste scroll-interactie met de ronddraaiende scroll om kamers te creëren.Deze kamers zullen van grootte veranderen om uitzetting en vervolgens compressie mogelijk te maken, afhankelijk van de beweging van de in een baan om de aarde draaiende scroll.Een dergelijke synchronisatie zorgt voor compressie, maar continu en betrouwbaar.

3. Ronddraaiende rol: De draaiende scroll is gekoppeld aan de motor en beweegt in een orbitale richting ten opzichte van de stationaire scroll.Het heeft ook een spiraalwikkeling, maar de beweging ervan maakt een voortdurende verkleining en uitbreiding van kamervolumes mogelijk.Als gevolg hiervan leidt deze beweging tot zuiging die koelgas uit de verdamper aanzuigt.

4. Motor- en aandrijfmechanisme: De motor levert kracht om de draaiende scroll in zijn cirkelvormige pad aan te drijven.Wat het aandrijfmechanisme betreft, het is relevant als het betrekking heeft op het veranderen van de roterende beweging van de motor in de gewenste ronddraaiende beweging van de scroll.Dit mechanisme zorgt er met name voor dat beide scrolls samen bewegen om een ​​effectief compressieproces te behouden.

5. Zuig- en afvoerpoorten: Dankzij de zuig- en perspoorten van de scrollcompressor kunnen koelmiddelen de compressiekamers binnenkomen en verlaten.Via deze poort worden koelgassen onder lage druk in de compressor gezogen, terwijl gassen onder hoge druk worden uitgestoten.

6. Oliesysteem: Scrollcompressoren hebben smering nodig voor minder wrijving en een soepele werking.Een oliesysteem in de compressor levert smeerolie door alle bewegende delen.Deze pompen slaan normaal gesproken olie op in het onderste gedeelte.Dat is wat het cartercomponent wordt genoemd.

7. Koelmechanisme: De scrollcompressor kan een koelmechanisme hebben dat oververhitting tijdens continu gebruik voorkomt.Over het algemeen gaat het om de circulatie van koelmiddel of olie om de door het compressieproces gegenereerde warmte af te voeren.Hoe het werkt?

De scrollcompressor van de warmtepomp werkt door het continu aanzuigen en comprimeren van koelgas.Terwijl hij in een cirkelvormige baan beweegt, zet de ronddraaiende scroll uit en comprimeert het koelmiddel in kamers die tussen de vaste en bewegende scrolls zijn gevormd.Bijgevolg verhoogt deze compressie de druk en temperatuur van het gas, waardoor de omzetting ervan in hoge energie en temperatuur wordt bevorderd.

Vervolgens wordt het hete en onder hoge druk staande koelmiddel uit de compressor afgevoerd en door een condensor geleid.Daarin zal het zijn warmte afgeven aan de omgeving.Nu zal het koelmiddel, als vloeistof onder hoge druk, zijn beweging door de warmtepompcyclus voortzetten.De grondgedachte is om ervoor te zorgen dat het warmte overdraagt ​​tussen binnen- en buitenomgevingen.Waar wordt een scrollcompressor voor gebruikt?

Laten we de toepassing van scrollcompressoren bespreken.

HVAC-systemen

Een grote rol van rol AC compressoren in HVAC-systemen is het efficiënt comprimeren van koelgas.Normaal gesproken wordt er een dynamisch compressiemechanisme gecreëerd door de vaste en ronddraaiende scrolls.Het koelmiddel zal via de aanzuigpoort de dynamische opstelling binnenkomen, waar het een stijging in druk en temperatuur zal ervaren zodra het tussen de rollen is vergrendeld.Bij compressie verlaat het koelmiddel de uitlaatpoort en begint een nieuwe HVAC-cyclus.


Gebruik in residentiële HVAC-systemen

In residentiële HVAC's is scroll AC-compressoren, waaronder warmtepompen en airconditioners, worden veel gebruikt.Hun kleine ontwerp en stille werking maken ze geschikt voor thuisgebruik.Bovendien zijn hun efficiënte koel- en verwarmingscapaciteiten, die een maximaal comfort voor de huiseigenaar bieden, alleen afhankelijk van de efficiëntie van de compressor.

Omdat ze een lange levensduur hebben met minimale onderhoudsvereisten, worden scrollcompressoren bovendien betrouwbaarder wanneer ze worden toegepast in residentiële toepassingen.


Toepassing in commerciële HVAC-toepassingen

De Scrolltype van compressor toepassingen in commerciële HAVC- en koelsystemen zijn onmisbaar, aangezien het compacte ontwerp voor installatie in winkelcentra, kantorencomplexen of industriële faciliteiten wordt voorgesteld.

De scroll-koelcompressor wordt voor deze doeleinden gebruikt omdat het hoge kwaliteit en duurzame prestaties garandeert, zelfs na langdurig gebruik.Ze kunnen uiteenlopende belastingseisen aan en behouden toch hun efficiëntie in zeer veeleisende omgevingen.Simpel gezegd: het gebruik ervan bij commerciële klimaatbeheersing kan niet genoeg worden benadrukt.Wat doet een scrollcompressor in HVAC?

Het werk van de scroll HVAC-compressor in de HVAC-koelcyclus, nogmaals, het comprimeren van het koelgas door de temperatuur en druk te verhogen.Dit maakt de mogelijkheid mogelijk voor de energie, druk en temperatuur, een fenomeen dat door de warmtewisselaar vereist is, zodat warmte vrijkomt wanneer het koelgas wordt gedecomprimeerd.Het proces resulteert in koeling.

Het zou dan door het systeem naar het expansieventiel stromen, waar het uitzet en nog wat verder afkoelt.Dit nieuw gekoelde gas zou dan klaar zijn om warmte uit de omgeving op te nemen, ongeacht de toepassing, wat resulteert in koeling in HVAC-systemen.


Voordelen van HVAC-scrollcompressor

De voordelen van de aangeboden scroll-compressor worden hieronder beschreven, wat ze wenselijk maakt voor de HVAC-toepassing:

Verhoogde efficiëntie: Het continue compressieproces van de Scroll-compressoren draagt ​​bij aan de toename rendementscijfers van warmtepompen.Het ontwerp maakt gebruik van een stabiele, continue compressiecyclus waarbij zowel een stationaire als een bewegende scroll samenwerken.De compressoren van deze scroll verschillen van conventionele compressoren.Ze houden zich niet bezig met lepprocessen van compressie of, in sommige gevallen, met discontinue cycli.Hun ononderbroken werking leidt eerder tot een lager energieverbruik, waardoor de efficiëntie van warmtepompen wordt geoptimaliseerd.

Betrouwbaarheid en duurzaamheid: De eenvoud van het ontwerp van de scrollcompressoren maakt ze betrouwbaar en duurzaam.Minder beweegbare onderdelen zoals zuigers en kleppen verminderen de kans op mechanische defecten.De orbitale beweging van de scrolls resulteert in een betrouwbaar compressiemechanisme met minimale slijtage.Een dergelijk compact ontwerp verlengt de levensduur van de compressor en biedt daarmee robuuste en betrouwbare antwoorden op HVAC-systemen.

Stille werking: Eén kracht van HVAC-scrollcompressoren is dat ze stil werken, een belangrijke kwaliteit in woningen.Hun stille compressie wordt toegeschreven aan de soepele, continue beweging van de scrolls en verwaarloosbare trillingen, in tegenstelling tot andere compressortypen.Deze functie maakt scrollcompressoren tot een voorkeursoptie in omgevingen die lage geluidsniveaus vereisen.Het zorgt er ook voor dat bewoners een rustig interieur kunnen hebben zonder enige verstoring door een binnendringend HVAC-systeem.

Compacte en lichtgewicht compressoren: Het compacte ontwerp van de scrolls vermindert het volume en het gewicht in vergelijking met conventionele compressoren, waardoor grote componenten worden geëlimineerd.Door dit compressieproces, uitgevoerd door scrolls, konden ze efficiënter worden gebouwd, waardoor ruimte werd bespaard.Scrollcompressoren zijn met deze afmetingen ontworpen om de compressor in nauwe ruimtes te laten passen en de montage te vergemakkelijken.Bovendien geeft het lichte karakter van scrollcompressoren hen het voordeel dat ze gemakkelijk te monteren of te hanteren zijn tijdens installatie en onderhoud.


SPRSUN Maakt gebruik van Panasonic scrollcompressoren in warmtepompen

SPRSUN, een gerespecteerde fabrikant van warmtepompen, concentreert zich nu op de kwaliteit van zijn apparatuur om verbeterde functionaliteit en energie-efficiëntie te garanderen.Een van de belangrijkste componenten die door SPRSUN wordt gebruikt, is de Panasonic HVAC-scrollcompressor.Het maakt consistente prestaties en uitzonderlijk comfort voor individuen mogelijk als SPRSUN deze technologie in hun producten integreert.

SPRSUN zet zich in voor milieubewustzijn en energiebesparende inspanningen.Daarom hebben ze R290-warmtepompen in hun productlijn geïntroduceerd.Het koelmiddel dat wordt gebruikt in de R290 warmtepomp heeft een laag broeikaseffect, wat betekent dat het een minimaal effect op het milieu heeft en tegelijkertijd bijdraagt.Conclusie

HVAC-scrollcompressoren zijn een integraal onderdeel van elk HVAC-systeem, omdat ze zorgen voor een efficiënte en ononderbroken compressie van gas of koelmiddel.Hun voordelen, zoals betere efficiëntie, betrouwbaarheid, stille werking en compactheid, maken ze tot de meest geprefereerde opties in residentiële en commerciële toepassingen.

Als grote speler in de Chinese warmtepomp markt kent SPRSUN de essentie van kwaliteitsonderdelen en heeft besloten om Panasonic scrollcompressoren te overwegen voor hun warmtepompsystemen.SPRSUN legt de nadruk op duurzaamheid en energiebesparing en maakt daarom gebruik van R290-warmtepompen die minder impact hebben op het milieu, maar tegelijkertijd uitstekend comfort en betrouwbare prestaties leveren.

Concluderend kunnen scrollcompressoren belangrijke spelers zijn in de HVAC-industrie vanwege hun positieve impact op de functionaliteit en efficiëntie van HVAC-systemen.De toekomst van HVAC-systemen ziet er rooskleurig uit, onder meer door de innovatieve geest van SPRSUN en het gebruik van kwaliteitscomponenten.


Related Heat Pump Articles

 • Waarom bevriest mijn zwembadwarmtepomp?

  2021-12-06

  Tijdens het winterseizoen komt er regelmatig wat ijs op de warmtepomp van uw zwembad voor.Als het hele apparaat echter bedekt is met ijs, is er reden tot zorg, omdat uw apparaat niet goed zal functioneren en mogelijk beschadigd raakt. Dit artikel richt zich op mensen die hun zwembadwarmtepomp willen gebruiken Lees Meer
 • Een complete gids: kosten voor luchtwarmtepompen

  2022-01-07

  Warmtepompen zijn verrassend genoeg een 'noodzakelijk' apparaat geworden vanwege hun vermogen om een ​​handige en betrouwbare energiebron te bieden voor iedereen die zijn zwembad wil verwarmen of binnenshuis warm wil blijven.Als u wilt investeren in een verwarmings- of koelunit, zijn warmtepompen ongetwijfeld een geschikte optie die bij uw behoefte past Lees Meer
 • De beste fabrikanten van luchtwarmtepompen van 2022

  2021-10-30

  Lucht/water-warmtepompen zijn voor veel vastgoedeigenaren een zeer efficiënte en duurzame verwarmingsoplossing.Deze waardevolle apparaten helpen geld te besparen op de energierekening, hebben een lage CO2-voetafdruk, hebben een hoge Seasonal Coefficient of Performance (SCOP), kunnen worden gebruikt voor verwarming en koeling, hebben een laag hoofdverbruik Lees Meer
 • Waarom kiezen voor een inverterwarmtepomp om uw zwembad te verwarmen?

  2021-11-30

  Het is frustrerend en ongemakkelijk om te zwemmen als het weer een beetje koud is.Door de weersveranderingen kunnen de temperaturen aanzienlijk dalen, vooral tijdens bewolkte dagen of in de winter.Een aanzienlijke temperatuurdaling kan een zwembad onbruikbaar maken.Ongeveer 90% van de zwembaden in de VS wordt twee tot drie keer gebruikt Lees Meer

Recommended Heat Pump Products

Air Source Monoblock Heat Pumps forHot Water/House Heatin

Guangzhou SPRSUN New Energy Technology Development Co., Ltd.

Een professionele warmtepomp producent sinds 1999
No.15 Tangxi Road, Yinsha lndustrial Park, Xintang, Zengcheng , Guangzhou, Guangdong, China, 511338
 

Neem contact op met SPRSUN. 24/7 ondersteuning. We nemen zo spoedig mogelijk contact op!

Tel: 0086-20-82181867
Telefoon: 0086-18933985692
WhatsApp: 0086-18933985692